- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
- 498
Valla gırgırına bacım ben yapı gereği çok rahat, gamsız biriyim tanıyorsun ama kızım doğdu doğalı gözümün yaşı kurumadı, yok ateşi çıktı yok kilosu mu az yok boyu mu uzamadı yok gazı yok tuz resmen yaşlandım.masal çekine çekine kızmazsan bişey diyeceğim zencefgil içyorum dedinde artık sorayım dedim anne sütünün değerini beliyoruz sütüm kesilir diye hiç korkmuyosun şaşırıyorum vallahi sütün kalitesi önemli ben baharat falan yeşil çay heleki kırmızı biberi ben avuç avuç döken çorbasına 20 aydır kulanmıyorum sütünü etkiliyor tadını dr um söyledi hazır mama kulanıyorum arada dedin dr bizede ilk hafta kızım 4900 doğdugu için sütün yetmez mamada verin dedi kiloluya çocuk şekeri düşer aç kalırsa diye ama eşim gıdacı branş olarak aslında hiç sağlıklı değilmiş mamalar sen sütüne ağırlık versen tamamen kessen mamayı daha iyi olmazmı ben tek göğüsle emzirmem rağmen kilosu hiç düşmedi hatta ayına göre +2 kg daydı hep
kızlar sizi merak ediyorum nası annalersiniz misal ben çok rahat insanımdır hani elmayı pazardan gelirken alıp yerim aman pis olsun ne olcak görmeden ne pis şeyleri yiyoruz derim v.s ama kızım konusunda öle değilim dikkat ediyorum çikolata cubukkaker bisküvi prinç muhallebisi bal şekerli yoğurt limon bunları genelde normal görüp 7 ay sonrasında veren ailler var aslında bendeki büüyk etken olan eşim dün akşam ekmek verdim durmuyo mızmız oyalnsın diye eşim niye veriyon alışmasın yararlımı sanki şişman olmasın :) adamın gözü benden korkmuş siz nasılsınız çocuklara karşı
Ben şu an kıza bir gündüz bir gece yani 12 saatte bir 90cc mama veriyorum o da öylesine. Geri kalanı anne sütü ve elma suyu, 1-2 kez muhallebi verdim bıraktım.
Ve maşallah kızım 4 aylıkken 6 aylık kız bebek boy ve kilosunda çıktı yani gelişimi iyi.
Zencefil şöyle oldu ben hayatta yememiştim, detoks için yazıyordu aldım hatta hazırlarken kestim eşime biraz kendime biraz ayırdım, ağzıma atınca allaaah diye bağırdık, bu ne dedik. Neyse suya attım ve sabah o suyu içtim ama acı değildi su. Tabii bu kadr güçlü bir baharat olduğunu bilmiyordum bilsem kullanmazdım.
Ama diğer şeylerde çok pimpiriklenmiyorum bacım. Lahana fasülye brokoli karnabahar gibi gaz yapıcıları asla yemiyorum, asitli içecek içmiyorum, kahve yeşil çay gibi kafeinli şeyleri günde 1den fazla içmiyorum, tavuk asla yemiyorum ve kızıma da yedirmeyeceğim, çikolata cips abır cuburmasla yemiyorum, mısır gibi gdolu şeyler yemiyorum, çay içmiyorum. Elmasını organik alıyorum, bitki çayı (kayısı mısır püskülü vs vs)asla içmiyorum,çorabına kadar defalarca ütülüyorum," vs vs bunlar dikkat ettiklerim.
Ama zaten sabah süt yumurta peynir yiyorum ki kıza faydalı bol protein diye düşünüyorum.
Öğlen de ya salata ya başka sebze ya et ve yanında mutlaka yoğurtla öğün bitiyor. Bınlara da baharat istesem de atamam güzel olmaz. Bunların da süt yaptığını ve kaliteli beslendiğimi düşünüyorum(günlük d vitamini arada c vitamini, bira mayası tableti, b vitamini alıyorum) ve de süt yapan rezene, humana içiyorum su ile.
Bir de şunu düşünüyorum; kafa rahat olacak. Ben ilk bir ay acaba sütüm yeter mi, ya yetmezse diye günlerce düşünüp ağladım. Sonuç? Kızım 3.900 a yakın dığdu, bir ay doldu kontrole gittik çocuk 3.800. Kilo almayı bırak, dünyaya gelişinin de altında. Hastaneye yatıracaklardı. Şimdi maşallah 6 aylık bebek gibi. Ve sütüm de şarıl şarıl akıyor. Çünkü kafam rahat en kötü mama veririm diyorum, en kötü zaten ek gıdaya geçecek diyorum vs vs...kafa rahat klunca da süt bollaşıyor. Bence dereotu bilmemne değil süt yapan ana faktör huzur. Huzur olunca kafa rahat olunca süt de oluyor. Ve evet annr sütü çok önemli ama ben ilk sütü bile emmemişim annemden.
Bak 1.80 boyundayım at gibiyim, grip olduğumu hatırlamam, zorda kalınca mama o kadar da zehir değil.
Amma yazmışım ha.
Ben böyle düşünüyorum.
Sen deneyimlisin tabii, uyar beni alınmam kırılmam.
Zencefili hiç öyle düşünmemiştim, söylesen hemen bırakırdım jiç akşıma gelmedi.