kızlar merhaba;
sizinle paylaşayın isteyim, 2. bebişe hamileyim. selim 17 ayını bitirti nasip olursa 2 kardeş arası 2 yaş olcak. hiç beklemediğim zamanda hamile kaldım. endişelerim var 2 çoçuk nasıl büyüteceğim.
Ay çok sevindim canım, sağlıkla al kucağına. ilki için okadar yordun kendini bak şimdi ikincisi bir mucize gibi geliyor. :)
annesinin eymenlere özel bi ilgisi var zaten .oğlum olsaydı adı ahmet eymen olacaktı nasip değilmiş zeynepsu gelicek inşallah .balkide damat gelir eymen

yabancıya gitmesin kuzum

kızlar ben alışverişe başlıcam artık yavaştan .bi liste hazırlıyorum .sizde alınması gereken şeyleri yazın bize .kendimi çok şaşkın hissediyorum ne alsam kaç tane alsam .kış bebesi olacak dha çok nelere ihtiyacım olur
mesala yatak için park yatak düşünüyorum .siz neler kullandınız .temizlik ürünleri hangi marka tavsiye edersiniz .dalinin bebeyağını aldım göbeğime sürdüm felaket alerji yaptı bana mahvetti cildimi isilik dökmüş gibi oldum şimdi saf zeytinyağı ve johnsns vazelin kullanıyorum .
bebek bezi tavsiyeleriniz neler .ilk zamanlar ıslak mendil kullanmıcam alt silme pamuklarından alıcam pişik olmasın diye .
ayyy kafam çok karışık kızlar benim .tecrübelerinizi yazın bana .
alışveriş demee :) destan yazarım sanaa
benim marka takıntım olmadı hiç bir zaman.. geçen yıl en iyi markalarda bile kanserojen maddeler tespit edildi. ben emreye badilerini pazardan 3 tanesi 10 liraya pamuğu güzel olanlardan aldım hep. hem ilk zamanlarda çabuk uzuyorlar kıyafete aşırı harcama yapma taraftarı değilim. kış bebeği olacağı için uzun kollu badiler alırsın 0-3 ay. yenidoğan bedeni de var sadece 1-2 tane al o da hastane için olsun. takım zıbınlar var alt üst onlardan alırsın. ayrıyetten patikli pantolon da al. kaç takım zıbın alırsan patikli pantolon ve badisi de okadar olsun. kışın iki kat giydirdim emreyi hep. (emreyi doktora götürürken 3 kat giydirdiğimi de bilirim) bir de ince pamuk yelekler var. onlar yumuşacık güzel oluyor. evinin ısısına göre artık karar verirsin yelek kalınlığına. sonracıma. pamuk battaniye 5 tane aldım .. bunun kusması var, süt akması var, çiş yapması var (gerçi kızlarda fazla çiş kazası olmuyordur). kışın da herşeyi çabucak yıkayıp kurutmak bazen işkence oluyor.
ağız mendili, çorap, eldiven, patik. şapka. 2 tane de kalın battaniye (pelüş)
kadife tulumlara çok merak edip 2 tane almıştım ama dışarı pek çıkmadık koca kış boyunca, toplasan 2şey 3er kez giydirmişimdir.
bakım ürünleri
annem mustelanın ürünlerinden almıştı memnun kaldım ama benim bütçemi zorladı ve ilk zamanlarda lohusalıktan kaynaklıydı sanırım bebe yağının kokusundan nefesim kaçıyordu boğuluyordum. sonradan aa ne güzelmiş bu dedim :)
nivea şampuan ve yağı kullandım. sebamedin şampuanından da memnun kaldım.
dalin eltimin oğluna konak yaptı diye denemedim bile. bir de piyasada sahtesi de varmış diye konuşuluyordu ben hamileyken.
bebek yağını 5.aydan sonra kestim. havalar ısınmaya başlayınca emrede isilik yapmaya başladı. şimdi bazen nemlendirici bebek kremi sürüyorum memleketten almış annem.
tırnak makası, burun temizleme pompası. leğen kova maşrapa. banyo filesi kurtarıcımdı çok rahat yıkanıyor onunla bebişto :)
kocaman kare bir havlu yeter.. yumuşacık olsun ama :)
kendine de emzirme sütyeni, gğüs pedi, manuel bir pompa (inşallah bol sütün olur)
doğum şekline göre pijama yada gecelik
bebek bezinde.. ilk zamanlarda prima premium care kullandım beyaz paket 3.ayında yeşile aktif bebek olana geçtim. memnunum sıkıntı yaşamadık. sen sadece 2 paket yenidoğan yani 1 numaradan al. peşine 2 numara alırsın. artık bebişin iriliğine göre numaraya da karar verirsin. ama kesinlikle fazladan stok yapma. hangi bezin iyi geleceğini bilemezsin.
ıslak mendili de bim in mendilinden kullnıyorum family idi galiba. çok memnunum. ilk zamanlar bende su ve pamukla sildim 3 ayına kadar :)
Beşik .. büyüyen beşiklerden al. 3-4 yaşına gelince genç odası yaparsın. yani büyütürsünüz yatağını.
sanırım tıkandım şimdilik aklıma bunlar geldi :)