Yani madem çocuk yok,kaybınız için üzüldüm..asla şans verme..Yaşanılanlar unutulmuyor hele de ortada bir kayıp varken..önünüze bakın geçmişi silin..Bu hayatta bir şansınız anca boşanırsanız olabilir,ilerde başka biri ile yeni bir başlangıçmerhaba dostlar, burayı arkadaş tavsiyesiyle açtım kafa dağıtmak derdini açmak için birebir dedi
Ben korona döneminde online eğitim sürecinde sınıfımdan biriyle tanıştım ve yaklaşık 1,5 yıl ilişkimiz devam etti . Daha sonra üniversiteler yüz yüze eğitime geçince aynı evde yaşamaya başladık ben yerleşmeye annemle gitmiştim daha sonra ev sahibine vazgeçtiğimi söyledim ve erkek arkadaşımın yanına yerleştim . 3-4 ay boyunca beraber yaşadık ama sonunda ablasına yakalandık . Habersiz şekilde okuduğumuz şehire gelince eşyaları toparlayamadık ve anlamış orda yaşadığımı . Beni zaten biliyordu beraber yaşadığımızı da öğrenmiş oldu. Muhafazakar bir ailesi var . Yine de ablası söylemez sandım ama yanupmışım. Ablası durumu hemen annesine anlatmış. İnstagramımdan abimi bulmuşlar telefon numarasını istemişler ve beraber yaşadığımızı söylemişler. Bunların başını bağlayalım orta yolu bulalım demişler. Abimle babam yaklaşık 1 ay benimle konuşmadılar ama oydu buydu derken aynı yılın haziran ayında evlendik . Aynı evde yaşıyorduk birbirimizi çok seviyorduk evet ama evliliğe hazır değildik çünkü evlilik biraz da ailelerin herşeye maydonoz olma sanatı . İnanın onunla yaşadığım o 3 ay evliliğimizin toplam süresinden çok daha huzurluydu.
Biz yaşadığımız şehirde ve evde kalmaya devam ettik okul için tek farkı resmi nikahtı . 2 yıl boyunca okuduğumuz şehirde kaldık. O sürede ablası annesi kız kardeşi dahil hepsi gelip gidip bir güzel asabımı bozdular. 1+1 eve misafirliğe gelmek ne bileyim. Zaten ablasından asla hoşlanmam mesafenin de farkında yaptığı büyük ayıptı çünkü
Uzatmayayım biz farklı bir şehire taşındık onun ailesine yakın bir şehir . Eşim iş buldu ben de bir yerle görüştüm muhasebe için . Gireceğim pozisyonda biri varmış 1 ay sonra çıkacakmış onun çıkmasını bekliyordum bir akşam annesi aradı . Umreye gideceğiz ablana bakar mısın diye . 26 yaşında ağır engelli ablası var hem yatalak hem zihinsel engelli altı bağlanıyor. Eşim bakarım dedi . Hemen telefonu aldım . Anne kusura bakmayın ben işe başlayacağım dedim . Oğlum bana senin bir ay kadar sonra başlayacağını söylemişti ama bakamazsanız önemli değil dedi telefonu şak diye kapattı . 2 gün hır gür çıktı aramızda. Bi düzelir gibi olduk sonra yine ben bakacağım sen bakmazsan falan demeye başladı. Ben de burası hasta bakımevi mi dedim . Hala pişman olduğum bir cümle bu . Bana bir kez vurdu . Sonrası tahmin edeceğiniz gibi. Ayrıldık . Evden ayrıldıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Kendisine üniversiteden arkadaşımız vasıtasıyla haber verdim . Ulaşmayı çok denedi bana ama ailem bu konuda çok destek oldu psikolojik olarak her anlamda korudular bana yaklaşamadı . Bebeğimi 16 haftalıkken servikal yetmezlikten kaybettim. Serklaj için gün alınmıştı , hastaneye gelmek istemiş ama kabul etmedim . Ameliyat olamadan bebeğim vefat etti . Sonrası sessizlik. Yas sürecimde istemedim kendisini ,yazdıklarını hep okudum ama hiçbirine dönmedim o da bana yazmadı sonra .
11 kasımda duruşmamız var . Bir yıl sonra bir anda mesaj atmış hala bir şansımızı diye. Çok tuhaf hissettim. Bebeğimi , onu , eski hayatımı. Yani kızım yaşasaydı şu an o ben ve babası bambaşka bir hayat yaşıyor olacaktık. Ama şimdi ben 24 yaşa 24 yıl sığdırmış bir enkaz gibiyim. Geçmiyor içimdeki yara. Onu o kadar çok sevdim ki.
Ne yapmalıyım ya , kalbim bana git konuş diyor. Yüzünü gördüğüm anda başa sararım çok korkuyorum
Bisey soracağım, ortaligi karistiran gorumce hani evlenmenize sebep olan, bu engelli gorumce mi? Yoksa ortada 2 tane mi gorumce var?Madem evlenmek istemiyorsun sevmiyorsan neden aynı evde yaşıyorsun gibi abuk sabuk şeyler söyledikleri için biraz da o zamanki aklımla kabul ettim maalesef. Ben de böyle olsun istemezdim bebeğim olmasa zaten daha kolay olurdu herşey . Ama onu aşamıyorum.
Çok üzülerek okudum . Çevremdeki yorumlar acımasız gelirdi ama çoğu bu kadar kırıcı değildiBu aileyle tekrar akraba olmaya değmez üç yıl görüşmezsin beş yıl görüşmezsin altıncı yıl el öperken bulursun kendini
Bu arada öncelikle özel evladı olan tüm annelerden özür dileyerek bu yorumu yazıcam bu bir öz eleştiridir
Şu kk bana bu hayatta öğretti ki ben ortalama normal iyi bile olmayan dümdüz insanlardan bile kötü bir insanım sanırım
gerçekten bazen acımasız olduğumun farkındaydım ama bazı şeyleri düşünüyorum cidden ben kötü biriyim galiba
Öncelikle siz kimsenin kızını küçümsemediniz gençtiniz kendinizi yanlış ifade ettiniz aşağılamak ya da küçümsemek için demediniz sizin çocuğunuz da eminin ki bu sebeple düşmedi
Ama aman yarabbi bu laf benim kulağıma gelecek ölceğimi bilsem o kv yi ararım ama böyle çok neşeli bir ses tonuyla nasılsın x hanım yıllar oldu görüşemedik şu bu derken tak diye ee benim çocuğum hakkında bunu demişsin sen doğurdun da noldu gerizekalı korkundan ölemiyosun bile senden sonra çocuğuna nolcak diye
evden bile çıkamıyorsun sağa sola emanet bırakmadan bana bile ağız eğdin allahtan sizin o hastalıklı geninizle bağım olmadı der şak suratına kaparım o saatten sonra ne halt yerse yesin şu hareketi yaparken de gram vicdanım olmaz
2 tane sanırım. Biri evlenmeye sebep olan, öteki zihinsel engelli olan.Bisey soracağım, ortaligi karistiran gorumce hani evlenmenize sebep olan, bu engelli gorumce mi? Yoksa ortada 2 tane mi gorumce var?
3 görümce . İkisi sağlıklı biri evlenip boşanmış ( ortalığı karıştıran ) biri engelli biri de lisedeBisey soracağım, ortaligi karistiran gorumce hani evlenmenize sebep olan, bu engelli gorumce mi? Yoksa ortada 2 tane mi gorumce var?
Tamam bakim durumu niye size yikildi ki bu durumda ortaligi karistiran mikser gorumceye biraksalardi, bu kisimda bi dalavere var bana kalirsa.3 görümce . İkisi sağlıklı biri evlenip boşanmış ( ortalığı karıştıran ) biri engelli biri de lisede
Bu arada Sühendan, inan bana engelli birine bakmak o kadar da kolay değil. Ha deyince mükemmel bir bakım sağlamak zor. Aileler yıllar boyu rutine alıştıkları için nispeten bir düzen oturtup devam ediyorlar. Ama dışarıdan biri için hiç kolay değil. En basiti bezleniyorsa altı, onu bile değiştirmek kolay değil. Ev ortamını güvenli hale getirmek falan gerekli, engel derecesini bilemiyorum ama ağırsa mesela birçok şey riskli olabilir. Sürekli kontrol etmek lazım, takip etmek lazım.3 görümce . İkisi sağlıklı biri evlenip boşanmış ( ortalığı karıştıran ) biri engelli biri de lisede
Hatta 3 gorumceymis, niye saglikli olan mikser gorumceye devredilmemis bu bakim olayi orasi garip, yeni geline engelli cocuk emanet mi edilirmis, o umre simdi kabul mu oldu yani, dusuncesizlige bak Rosa.2 tane sanırım. Biri evlenmeye sebep olan, öteki zihinsel engelli olan.
Hepsi gittiler umreye büyük görümce kayınpeder kayınvalide.küçükle engelli olan kaldı sadece . Küçüğün okulu var diye o orda kalacak engelli olana da biz bakacakmışız öyle dedi .Tamam bakim durumu niye size yikildi ki bu durumda ortaligi karistiran mikser gorumceye biraksalardi, bu kisimda bi dalavere var bana kalirsa.
Herneyse, durumunuz evlat kaybiniz cidden cok yaralayici travmatik bir hikaye, esiniz, gorumceleriniz ve kayin aileniz oldugu gibi duruyor, değişmediler emin olun, ayni tastan su icmek sadece yaralarınızı deşmeye yarar.
Yasiniz genc, yolunuza bakin.
Ağır serebral palsi hastası sadece gözleri hareket ediyor bazen de başını çeviriyor. Beslemek bile saatler sürüyor. Altı bağlanıyor evetBu arada Sühendan, inan bana engelli birine bakmak o kadar da kolay değil. Ha deyince mükemmel bir bakım sağlamak zor. Aileler yıllar boyu rutine alıştıkları için nispeten bir düzen oturtup devam ediyorlar. Ama dışarıdan biri için hiç kolay değil. En basiti bezleniyorsa altı, onu bile değiştirmek kolay değil. Ev ortamını güvenli hale getirmek falan gerekli, engel derecesini bilemiyorum ama ağırsa mesela birçok şey riskli olabilir. Sürekli kontrol etmek lazım, takip etmek lazım.
Kısacası zaten size bir günde hadi bak diye bırakılmaması lazımmış. Bu sebepten kendinizi suçlamayın.
Tamam yani bastan itibaren size guvenerek kutsal gorevlerini icra etme karari almislar, hadi simdi sevaplarina sevap katsinlar, bir evlat gitti, evladin yuvasi dagildi.Hepsi gittiler umreye büyük görümce kayınpeder kayınvalide.küçükle engelli olan kaldı sadece . Küçüğün okulu var diye o orda kalacak engelli olana da biz bakacakmışız öyle dedi .
Yukarıya da yazdım ben, engelli bakımı kolay bir şey değil. Tecrübesiz birisi için hele hiç değil. Sonra o kıza bir şey olsa bakamadın olur. E evet bakamaz zaten. Ben olsam ben de bakamam 7/24.Hatta 3 gorumceymis, niye saglikli olan mikser gorumceye devredilmemis bu bakim olayi orasi garip, yeni geline engelli cocuk emanet mi edilirmis, o umre simdi kabul mu oldu yani, dusuncesizlige bak Rosa.
Kaldırıp indiremezdiniz bile. Gündüz eşiniz evde olmayınca nasıl değişecektiniz altını? Ki eşiniz kız diye belki sen değiş diyecekti. Kim yıkayacak mesela?Ağır serebral palsi hastası sadece gözleri hareket ediyor bazen de başını çeviriyor. Beslemek bile saatler sürüyor. Altı bağlanıyor evet
Çok hassas olduğunuz için anlamadığınızı ya da farklı anladığınızı düşünüyorum sizi üzmek için yazmadım eğer yanlış anlayıp kırıldıysanız kusura bakmayın ben sizden özür dilerim ama ben zaten sizin vefat eden bebeğinize karşı yazmadım farkındaysanız biri beni bel altımdan bir vuruyorsa ben onu iki vurur olabildiğince canını acıtırım şeklinde anlatmak istedim hala da arkasındayım yazdığım şeyin dedim ya belki de ben gerçekten kötü biriyim ama bazı insanlar kötülüğü hak ediyor sizin kv niz gibiÇok üzülerek okudum . Çevremdeki yorumlar acımasız gelirdi ama çoğu bu kadar kırıcı değildi
Hastalıklı gen dediğiniz benim parçam , bebeğim
Haftada dört gün mezarına gidip rüzgar güllerini seyrettiğim, yağmur yağdığında üşür diye korktuğum minik kızım . Kim ne derse desin, ne söylerse söylesin bu benim imtihanım. Haddinizi aşarak konuşuyorsunuz
Net şekilde hayır dediğim için kötü oldum . Neler demişler arkamdan . Benden hayır gelmezmiş vicdan merhamet yokmuş ben zaten doğru biri olsam nikahsız oğlanla mı yaşarmışım. Senin oğlun ne oluyo bu durumda.. eski eşimde de bir anne merakı annem aşağı annem yukarıKaldırıp indiremezdiniz bile. Gündüz eşiniz evde olmayınca nasıl değişecektiniz altını? Ki eşiniz kız diye belki sen değiş diyecekti. Kim yıkayacak mesela?
Kısacası canım benim bu sizin kaldırabileceğiniz bir sorumluluk değilmiş zaten.
Ileride ona kitleyecekler demosunu yapmak istediler emrivaki ile benceHatta 3 gorumceymis, niye saglikli olan mikser gorumceye devredilmemis bu bakim olayi orasi garip, yeni geline engelli cocuk emanet mi edilirmis, o umre simdi kabul mu oldu yani, dusuncesizlige bak Rosa.
Kurtul bunlardan ve lütfen destek alNet şekilde hayır dediğim için kötü oldum . Neler demişler arkamdan . Benden hayır gelmezmiş vicdan merhamet yokmuş ben zaten doğru biri olsam nikahsız oğlanla mı yaşarmışım. Senin oğlun ne oluyo bu durumda.. eski eşimde de bir anne merakı annem aşağı annem yukarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?