Hiç de kötü biri değilsiniz. Ki ettiğiniz minnacık bir sözün bile vicdan azabını çekiyorsunuz. Kötü birisi olsanız bunu hiç dert edinir miydiniz?Net şekilde hayır dediğim için kötü oldum . Neler demişler arkamdan . Benden hayır gelmezmiş vicdan merhamet yokmuş ben zaten doğru biri olsam nikahsız oğlanla mı yaşarmışım. Senin oğlun ne oluyo bu durumda.. eski eşimde de bir anne merakı annem aşağı annem yukarı
bunu sana kim yetistirdi?Annesi bebeğimin, onun kızını küçük gördüğüm için vefat ettiğini iddia ediyormuş . Etme bulma dünyası demiş
Teyzesinin kızı var almanyada yaşıyor . Ablam ile arkadaştılar sonradan olaylardan ötürü araları açıldı. O söylüyordu duydukça sevmezmiş teyzesini falan öyle derdi tabi ne kadar doğru bilemembunu sana kim yetistirdi?
Ben onun mesajına cevap yazmak istiyorum. Böyle içine oturacak bişey . Niyetim dönmek değil istemiyorum da zaten ama em azından bizim beraber olamamamızın sebebinin ailesi olduğunu anlatacak , suçu onlarda aramasını sağlayacak bir mesajHiç de kötü biri değilsiniz. Ki ettiğiniz minnacık bir sözün bile vicdan azabını çekiyorsunuz. Kötü birisi olsanız bunu hiç dert edinir miydiniz?
O kayınvalidenizin ettiği laf hele hiç yenilir yutulur değil. O bebek onun da torunuydu, hiç mi içi acımamış? Canının canı ya, yedi kat ele laf eder gibi nasıl kolayca söylemiş onu?
Gelini sevmemek ayrı, toruna bu lafı etmek çoook ayrı şeyler. Kısacası bu aile ile asla olmaz Suhendan. Bak ben de görümce adayıyım, gelini istediğim kadar sevmeyeyim ama yeğen başka güzelim. Kendi kanıma konduramam, o kadar da değil. Bak insanların kırmızı çizgileri, prensipleri olmalı. Bu çizgiyi vicdan çizer. Eğer bu çizgiyi vicdan çizmiyorsa o kişiden uzak durmak lazım.
Ben sizden 10 yaş büyüğüm, tek tavsiyem bu olacak size.
Ben onun mesajına cevap yazmak istiyorum. Böyle içine oturacak bişey . Niyetim dönmek değil istemiyorum da zaten ama em azından bizim beraber olamamamızın sebebinin ailesi olduğunu anlatacak , suçu onlarda aramasını sağlayacak bir mesaj
Suhendan ne yaparsan yap ama asla dönme bence. Eğer dönersen şu yaşadığın acıyı yıllara yaymış olacaksın. 10-20-30 sene boyunca kat be kat fazlasını yaşayacaksın. 1 senede olanı gördün bak, bunun aynısını ömürlük yaşamak istemiyorsan gözünü seveyim dikkat et.Ben onun mesajına cevap yazmak istiyorum. Böyle içine oturacak bişey . Niyetim dönmek değil istemiyorum da zaten ama em azından bizim beraber olamamamızın sebebinin ailesi olduğunu anlatacak , suçu onlarda aramasını sağlayacak bir mesaj
Bunu çok gaddarca buldum, soru sahibinin feri davranmaması lazım.ölceğimi bilsem o kv yi ararım ama böyle çok neşeli bir ses tonuyla nasılsın x hanım yıllar oldu görüşemedik şu bu derken tak diye ee benim çocuğum hakkında bunu demişsin sen doğurdun da noldu gerizekalı korkundan ölemiyosun bile senden sonra çocuğuna nolcak diye
evden bile çıkamıyorsun sağa sola emanet bırakmadan bana bile ağız eğdin allahtan sizin o hastalıklı geninizle bağım olmadı der şak suratına kaparım o saatten sonra ne halt yerse yesin şu hareketi yaparken de gram vicdanım olmaz
Siz onunla iletişime açık kendinizce noktayı koyarak kitap gibi ayrılmak istiyorsunuz da işte gerçek hayat öyle değil. Siz içinizi dökersiniz o da altına arabesk "bu eve bi ablam mı sığamadı?" gibi saçma salak bir şey yazar son sözü o söylemiş olur siz daha da sinirlenirsiniz. Laf dalaşına karşılıklı diyaloğa gerek yok. Ailesini akrabalarını engelleyin, size ulaşamasınlar. Uğraşılmaz bunlarla.Ben onun mesajına cevap yazmak istiyorum. Böyle içine oturacak bişey . Niyetim dönmek değil istemiyorum da zaten ama em azından bizim beraber olamamamızın sebebinin ailesi olduğunu anlatacak , suçu onlarda aramasını sağlayacak bir mesaj
İçine bir şey oturacak adam karısını dövmezdi. Hiç kendini kandırma, ailen de şu anda gayet iyi bir aile. Kaybın çok üzücü genç yaşta çok travmatik, gerekirse terapi al, bebeğin doğduktan sonra vefat etti anşadığım kadarıyla. Lütfen hiç sallama mümkünse engelle, boşanma süreci kötü geçecek zaten gelip sana bin tane iftira atacaklar muhtemelen öyle dedi böyle yapti diye.Ben onun mesajına cevap yazmak istiyorum. Böyle içine oturacak bişey . Niyetim dönmek değil istemiyorum da zaten ama em azından bizim beraber olamamamızın sebebinin ailesi olduğunu anlatacak , suçu onlarda aramasını sağlayacak bir mesaj
Tamam esyalarinizi alin ve bosanin isteYüz yüze geleceğiz maalesef dava var . Eşyaların tamamı onlarda kaldı konuşulacak birsürü detay var ve avukatlar anlaşma yoluna gitmemizi istiyorlar. Kendisi de ısrarla davadan önce benimle konuşmak istediğini söylüyormuş dava tarihi ilk belli olduğu gün haberim oldu görüşmek istediğinden. Geçenlerde de mu mesaj geldi işte numarasını falan değiştirmiş. Aynı numara temmuz ayında 2 kez beni aramıştı ama sayelerinde yabancı numaralara fobim olduğu için açmamıştım .
Anlaşmalı olacaktı ama kendisi caydı maalesef. Çekişmeli ilerliyor ama avukat çok uzayabilir dedi. Eski eşim de kendisiyle görüşüp konuşmadan fikrimi değişmeyecek diyormuşÇekişmeli boşanmada yüz yüze geleceğiniz bir durum yok, anlaşmalı boşanmada duruşmaya katılmanız yeterli. Bir de duruşmalara gidip kendinizi üzmeyin, çekişmeli olacaksa avukatınız yönetir
Hiç bulaşma derim. Ne ailesi değişir ne kendisi...merhaba dostlar, burayı arkadaş tavsiyesiyle açtım kafa dağıtmak derdini açmak için birebir dedi
Ben korona döneminde online eğitim sürecinde sınıfımdan biriyle tanıştım ve yaklaşık 1,5 yıl ilişkimiz devam etti . Daha sonra üniversiteler yüz yüze eğitime geçince aynı evde yaşamaya başladık ben yerleşmeye annemle gitmiştim daha sonra ev sahibine vazgeçtiğimi söyledim ve erkek arkadaşımın yanına yerleştim . 3-4 ay boyunca beraber yaşadık ama sonunda ablasına yakalandık . Habersiz şekilde okuduğumuz şehire gelince eşyaları toparlayamadık ve anlamış orda yaşadığımı . Beni zaten biliyordu beraber yaşadığımızı da öğrenmiş oldu. Muhafazakar bir ailesi var . Yine de ablası söylemez sandım ama yanupmışım. Ablası durumu hemen annesine anlatmış. İnstagramımdan abimi bulmuşlar telefon numarasını istemişler ve beraber yaşadığımızı söylemişler. Bunların başını bağlayalım orta yolu bulalım demişler. Abimle babam yaklaşık 1 ay benimle konuşmadılar ama oydu buydu derken aynı yılın haziran ayında evlendik . Aynı evde yaşıyorduk birbirimizi çok seviyorduk evet ama evliliğe hazır değildik çünkü evlilik biraz da ailelerin herşeye maydonoz olma sanatı . İnanın onunla yaşadığım o 3 ay evliliğimizin toplam süresinden çok daha huzurluydu.
Biz yaşadığımız şehirde ve evde kalmaya devam ettik okul için tek farkı resmi nikahtı . 2 yıl boyunca okuduğumuz şehirde kaldık. O sürede ablası annesi kız kardeşi dahil hepsi gelip gidip bir güzel asabımı bozdular. 1+1 eve misafirliğe gelmek ne bileyim. Zaten ablasından asla hoşlanmam mesafenin de farkında yaptığı büyük ayıptı çünkü
Uzatmayayım biz farklı bir şehire taşındık onun ailesine yakın bir şehir . Eşim iş buldu ben de bir yerle görüştüm muhasebe için . Gireceğim pozisyonda biri varmış 1 ay sonra çıkacakmış onun çıkmasını bekliyordum bir akşam annesi aradı . Umreye gideceğiz ablana bakar mısın diye . 26 yaşında ağır engelli ablası var hem yatalak hem zihinsel engelli altı bağlanıyor. Eşim bakarım dedi . Hemen telefonu aldım . Anne kusura bakmayın ben işe başlayacağım dedim . Oğlum bana senin bir ay kadar sonra başlayacağını söylemişti ama bakamazsanız önemli değil dedi telefonu şak diye kapattı . 2 gün hır gür çıktı aramızda. Bi düzelir gibi olduk sonra yine ben bakacağım sen bakmazsan falan demeye başladı. Ben de burası hasta bakımevi mi dedim . Hala pişman olduğum bir cümle bu . Bana bir kez vurdu . Sonrası tahmin edeceğiniz gibi. Ayrıldık . Evden ayrıldıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Kendisine üniversiteden arkadaşımız vasıtasıyla haber verdim . Ulaşmayı çok denedi bana ama ailem bu konuda çok destek oldu psikolojik olarak her anlamda korudular bana yaklaşamadı . Bebeğimi 16 haftalıkken servikal yetmezlikten kaybettim. Serklaj için gün alınmıştı , hastaneye gelmek istemiş ama kabul etmedim . Ameliyat olamadan bebeğim vefat etti . Sonrası sessizlik. Yas sürecimde istemedim kendisini ,yazdıklarını hep okudum ama hiçbirine dönmedim o da bana yazmadı sonra .
11 kasımda duruşmamız var . Bir yıl sonra bir anda mesaj atmış hala bir şansımızı diye. Çok tuhaf hissettim. Bebeğimi , onu , eski hayatımı. Yani kızım yaşasaydı şu an o ben ve babası bambaşka bir hayat yaşıyor olacaktık. Ama şimdi ben 24 yaşa 24 yıl sığdırmış bir enkaz gibiyim. Geçmiyor içimdeki yara. Onu o kadar çok sevdim ki.
Ne yapmalıyım ya , kalbim bana git konuş diyor. Yüzünü gördüğüm anda başa sararım çok korkuyorum
Maalesef çekişmeli boşanmalar ilk derece üst mahkeme derken 3-4 sene sürüyor min.Anlaşmalı olacaktı ama kendisi caydı maalesef. Çekişmeli ilerliyor ama avukat çok uzayabilir dedi. Eski eşim de kendisiyle görüşüp konuşmadan fikrimi değişmeyecek diyormuş
Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum hesabı herkese açık onun bileğinde adım yazıyordu onun altına da bebeğimin ölüm tarihini ve melek kanadı ekletmiş elinde viski bardağıyla fotoğraf paylaşmış kabak gibi görünüyor tarih de isim de . Ailesi alkol olayına kesinlikle karşıydı , takipçilerinde ablası falan da yok araları mı açıldı anlamadımHiç bulaşma derim. Ne ailesi değişir ne kendisi...
Anlaşmalı olacaktı ama kendisi caydı maalesef. Çekişmeli ilerliyor ama avukat çok uzayabilir dedi. Eski eşim de kendisiyle görüşüp konuşmadan fikrimi değişmeyecek diyormuş
Maalesef önce kendini kandirmayi bırakmam lazım.Ben onun mesajına cevap yazmak istiyorum. Böyle içine oturacak bişey . Niyetim dönmek değil istemiyorum da zaten ama em azından bizim beraber olamamamızın sebebinin ailesi olduğunu anlatacak , suçu onlarda aramasını sağlayacak bir mesaj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?