• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşimden aylar sonra gelen mesaj

Biz birbirimizi çok seviyorduk ablasının saçma sapan bir hamlesi yüzünden bir anda kendimizi çok daha ciddi ve ağır sorumlulukları olan bir hayatın içinde bulduk o da çok bocaladı . Evet ablasına bakmamızı istemeleri çok yanlış ama engelli bir birey için burası bakımevi mi tabirini kullanmam çok yanlıştı sinirle vurdu. Şimdi diyeceksiniz olayı polyannalaştırma . Yapmıyorum zaten vurduğu anda bitti bu ilişki şans bile vermedim . Ama çok pişman oldu, çok yalvardı . Burdan gidelim herkesten uzak olalım böyle kopmayalım dedi . Ama ben dinlemedim döndüm . Beni anlamaya çalışın bizim bir bebeğimiz vardı . Elleri ayakları vardı , düşündükçe kahroluyorum. Bu insanlar olmasa biz belki de şu an kızımızı seviyor olacaktık. Bunları dönmek ya da affetmek için de söylemiyorum ama içimdeki boşluğu anlatmaya çalışıyorum. Çok kötü hissediyorum.
Yanlış değil dediğiniz şey. Umre çok gerekli bişey değil, otursunlardı oturdukları yerde ya da varsa geçici hizmet veren bir bakımevi varsa oraya kayıt yaptırsalardı. Öyle nazı geçecek insanlar da değilmiş ki, işgüzarlıktan sinsilikten başka bişey görmemişsiniz. Siz olmasanız eski eş kime güvenip kabul edecekti bakmayı da sinirlenip vuruyor istemediniz diye. Kendim de bakarımmış hadi ordan, siz gittiniz bakmış mı bari?

Her çekişmeli dava da uzun sürecek diye bir şey yok, en fazla boşanmak istemiyorum der , mal mülk yok çocuk velayet yok nafaka yok kısa süreli evlilik.

Zaten bir süre sonra kendi sıkılıp bir an önce bitsin isteyecektir, şimdiden başlamış ergen ergen hareketlere , yakında da birini bulur zaten.

Siz kurtulduğunuza dua edin, kaybınız için de başınız sağolsun.

Burda da mutlu değilim ki. Annem de ablam da sanki ben hiç evlenmemişim çocuğum olmamış da ordan üniversiteyi bitirip helmişim Gibi davranıyorlar. Çalışıyorum eksiksiz her maaş günü annem paranı dağıtma çeyiz al diyor . Ablam imalı imalı kısmetin açılcak bu davadan sonra falan diyor. Tersleyince de kızıyorlar sen onu kafaya taktın diye . Birinin acısına saygı duymak bu kadar zor olmamalı ben bir bebek kaybettim bir anda nasıl yeni bir hayata atlamamı bekliyolar benden . Ki inanın dönmek istiyorum da demiyorum sadece içimdeki boşluğu açtım size . Nasıl baş ederim bilmiyorum
Siz çıldırdınız mı kaç tane boşanan kadın bulabiliyor bu aile desteğini? İnsanlar size karadul muamelesi mi yapsın ne istiyorsunuz? Haklılar siz takmışsınız. En azından bir psikolojik destek alın. Hayata tabi atılacaksınız başka şansınız mı var? Bebeğiniz için bile artık yas süreci bitmesi gerekiyor, özlem olur, o olsa nasıl olurdu diye düşünceler olur, ama yasın bitmesi gerekiyor artık.

Siz çıldırdınız mı kaç tane boşanan kadın bulabiliyor bu aile desteğini? İnsanlar size karadul muamelesi mi yapsın ne istiyorsunuz? Haklılar siz takmışsınız. En azından bir psikolojik destek alın. Hayata tabi atılacaksınız başka şansınız mı var? Bebeğiniz için bile artık yas süreci bitmesi gerekiyor, özlem olur, o olsa nasıl olurdu diye düşünceler olur, ama yasın bitmesi gerekiyor artık.
keşke anlatabilsem . belki düzgün sağlıklı bir hamilelik geçirebilseydim bu bebek şu anda yaşıyor olurdu . yas bitsin deyince bitiyor mu kalpte de , varsa bir yolu bana da söyleyin

Hatta 3 gorumceymis, niye saglikli olan mikser gorumceye devredilmemis bu bakim olayi orasi garip, yeni geline engelli cocuk emanet mi edilirmis, o umre simdi kabul mu oldu yani, dusuncesizlige bak Rosa.
Anlaşıldı neden oğlanın başını apar topar bağladıkları. Konu sahibini naif bulmuşlar, bunun ağzından girer burnundan çıkarız demişler. Engelli kadının yerini yapmaya çalışmışlar.

keşke anlatabilsem . belki düzgün sağlıklı bir hamilelik geçirebilseydim bu bebek şu anda yaşıyor olurdu . yas bitsin deyince bitiyor mu kalpte de , varsa bir yolu bana da söyleyin
Tamam yasınızı çekin de böyle bir aileye kendinizi tekrar harcatmayın diyoruz. Kimse kolay olduğunu iddia etmedi zaten.

Bir de şöyle bak bebeğin doğsaydı onlarla ömür boyu bir bağın olacaktı. İlerde ebediyen bu insanları görmek istemeyecektin belki ama çocuk için muhatap olacaktın. Senin için ne hayırlıdır Allah bilir tabi. Biz olasılıkları konuşuyoruz. Daha yaşın küçük ilerde neden mutlu bir aile kurup çoluk çocuk sahibi olamayasın ki. Çocuk dediğin mutlu aile ile varolur. Kaotik ailede yetismenin ne demek olduğunu ben gayet iyi biliyorum.

Saygısız, seviyesiz bir aile. Ablasının boşboğazlığı yüzünden apar topar evlenmişsiniz. Burunlarını sokmaya devam etmişler. Şiddet bile görmüşsünüz. Ne şansı daha?

Düzgün sağlıklı bir hamileliği neden geçiremediniz, bunlarla uğraşmaktan işte.

Net şekilde hayır dediğim için kötü oldum . Neler demişler arkamdan . Benden hayır gelmezmiş vicdan merhamet yokmuş ben zaten doğru biri olsam nikahsız oğlanla mı yaşarmışım. Senin oğlun ne oluyo bu durumda.. eski eşimde de bir anne merakı annem aşağı annem yukarı
O yüzden mi apar topar başınızı bağladılar kaçıyo gibi? Resmen bakıcı tutmuşlar kendilerine, işgüzar görümce kendi kardeşine bakmamak ihaleyi size yıkmak için sizin başınızı yakmış.

Anlaşıldı neden oğlanın başını apar topar bağladıkları. Konu sahibini naif bulmuşlar, bunun ağzından girer burnundan çıkarız demişler. Engelli kadının yerini yapmaya çalışmışlar.
Kesinlikle katiliyorum, birde kizcagiza vicdan yaptiriyorlar, hala daha o cumleyi kurmakla hataliyim diyor, hayir gayette akli basinda ve dogru bir cümle, sizin eviniz bakimevi degildi.

Kesinlikle katiliyorum, birde kizcagiza vicdan yaptiriyorlar, hala daha o cumleyi kurmakla hataliyim diyor, hayir gayette akli basinda ve dogru bir cümle, sizin eviniz bakimevi degildi.
Konu sahibi gittikten sonra o ben bakarım diye horuzlanan kocası bile bakmamış, lise çocuğuna bırakıp gitmişler hasta kadını. Merhamet dersi verenlere bak.

Konu sahibi gittikten sonra o ben bakarım diye horuzlanan kocası bile bakmamış, lise çocuğuna bırakıp gitmişler hasta kadını. Merhamet dersi verenlere bak.
Aaa ben konunun burasini okumamisim. Hayir zaten Umre farz degilki... Umre icin engelli evlat geride mi bırakılır.

Bebek yaşıyor olsaydı bu bencil iğrenç aileyle bir bağınız olacaktı O bebek sizin olduğu kadar karşı tarafında olacaktı,herşeyine karışma hakkına sahip olduklarını düşüneceklerdi.Kaybınız için çok üzgünüm yasınızı yaşayın ama bu acıyı bahane edip adama geri dönmeyin o zaman bu yas dönemi ömür boyunca sürer kendi elinizle öldürdüğünüz geleceğinizin ağıtını yakarsınız.....

Aaa ben konunun burasini okumamisim. Hayir zaten Umre farz degilki... Umre icin engelli evlat geride mi bırakılır.
Yok hayır yanlış bilgi vermek istemiyorum en başta babanne bakarım demiş ama bi sağlık sorunları oldu . Liseli görümce evde kendisi kalacak engelli olan görümceyi de bize getireceklermiş plan buymuş öyle düşünüp aramış bizi . Sonrasında ne oldu kim baktı bilmiyorum umreye gittiler ama

Tek mevzu umre olsa neyse. Bu büyük görümce biz okurken evli olduğumuz süreçte sürekli yanımıza gelip gidiyordu . Boşanma aşamasındaydı ama gidip gelip duruyordu ben de anlamadım bi ayrıl bi barış garipti . Ama böyle sürekli her haftasonu gelmek istiyor feraceli bu arada kendisi . Yargılamak manasında değil de işte böyle bi tip . Her neyse okuduğumuz yer turistik bir bölge . Gezmek istiyorum orası bana iyi geliyor deyip deyip üstümüze çöküyordu resmen . Neyse ben bi gün bunun bir telefon konuşmasını duydum haftaya yine gelicem merak etme dedi sadece sonunu duydum beni görür görmez kapattı. Annemdi dedi sana selamı var dedi . Pazar akşamüstü döndü , sonraki perşembe günü yine aradı ben gelicem bu evde boğuluyorum diye. Eşime acıtasyon yapıyor çok kötüyüm dayanamıyorum boşanma süreci beni çok yıpratıyor sadece yanınıza huzur buluyorum diye . Eşime bir kez dedim ki sor bakalım senin ablan neden sadece haftasonları buraya geliyor. Çünkü yüksek ihtimalle yaşadığımız yerden biriyle fingirdiyordu ve karşı tarafın sadece haftasonu izni vardı çünkü çıktığında saatlerce dönmüyordu eşim de haftasonu dominosta çalışıyordu bilmiyordu onun ne halt yediğini . Eşim sormuş ne bu haftasonu damlama merakı diye. Haftaiçi fatma betüle (engelli olan ) ben bakıyorum çünkü zehra okula gidiyor, haftasonu zehra anneme destek oluyor diye ben de size geliyorum nefes almaya demiş . Orda bıraktım ben bunları sorgulamayı. Engelli kardeşlerini kendi kabahatlerine kapak yapan insanlar bunlar . Eşimi de uyutuyorlardı haberi yoktu dünyadan

Yok hayır yanlış bilgi vermek istemiyorum en başta babanne bakarım demiş ama bi sağlık sorunları oldu . Liseli görümce evde kendisi kalacak engelli olan görümceyi de bize getireceklermiş plan buymuş öyle düşünüp aramış bizi . Sonrasında ne oldu kim baktı bilmiyorum umreye gittiler ama
Liseli görümce bakmıştır, eski eşiniz arada uğramış ihtiyaclarını görmüştür. Kim bakacak başka? Kaynananın bebeğinize ettiği lafa kadar duydunuz bunu mu öğrenemediniz?

Simdi ablacigim canim kardesim 24 yas icin cok fazla kotu deneyim yasamissin. O yzuden bence eski hayatini sil yepyeni bir sayfa ac. yasin cok genc, onunde cok guzel yillar var bence eskiyi tamamen unut yepyeni bir hayata basla.

Back
X