• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşimden aylar sonra gelen mesaj

Liseli görümce bakmıştır, eski eşiniz arada uğramış ihtiyaclarını görmüştür. Kim bakacak başka? Kaynananın bebeğinize ettiği lafa kadar duydunuz bunu mu öğrenemediniz?
Öğrenemedim hanımefendi . Sormadım da . Ayrıca o her babayiğidin bakacağı biri değil liseli görümce yatılı bakamaz evli olduğumuz dönemde kayınvalide ile ne zaman konuşsak fatma betül yine her yeri batırdı altına kaçırdı yattığı odaya kokudan giremiyoruz diye yakınırdı . Güya bunlar sufleli feraceli muhafazakar tayfa .

Okurken içim daraldı.Ne tuhaf bi aile.Hepsi birbirinden leş.Bence annen seni Kadir gecesi doğurmuş ki kurtulmussun bunlardan.

Öğrenemedim hanımefendi . Sormadım da . Ayrıca o her babayiğidin bakacağı biri değil liseli görümce yatılı bakamaz evli olduğumuz dönemde kayınvalide ile ne zaman konuşsak fatma betül yine her yeri batırdı altına kaçırdı yattığı odaya kokudan giremiyoruz diye yakınırdı . Güya bunlar sufleli feraceli muhafazakar tayfa .
Bu kadar ağır hastaya kim bakacak başka, liseli görümce hariç herkes gitmiş? Eski eşiniz işten mi çıkıp bakmış?

Simdi ablacigim canim kardesim 24 yas icin cok fazla kotu deneyim yasamissin. O yzuden bence eski hayatini sil yepyeni bir sayfa ac. yasin cok genc, onunde cok guzel yillar var bence eskiyi tamamen unut yepyeni bir hayata basla.
Deniyorum 🥹 işe başladım henüz yerleşmedim ama ev falan baktım . Boşanma olayını bi atlatsam arkama bakmayacağım da muhatap olmak zorunda kalmak beni korkutuyor. Bana yeniden o ağır depresyon döneminde hissettiğm şeyleri hatırlatmasından korkuyorum bu durumun

Bu kadar ağır hastaya kim bakacak başka, liseli görümce hariç herkes gitmiş? Eski eşiniz işten mi çıkıp bakmış?
Ay kim bakarsa baksın ne taktınız . Eşim onun altını mı açacak onlar harama günaha pek takık. Kadın benim işe bir ay sonra başlayacağımı hesaplayıp bana baktırmaya çalışıyor matematiği ona göre kurmuş. Zehra da bakamaz ona kaldıramaz sırtı yara olmasından diye sürekli çeviriyorlar sonra geri yatırıyorlar . Belki anneanneye falan götürmüşlerdir onun da mesafesi çok teyzeler de almanyada . Bilemiyorum 💁🏼‍♀️

Ay kim bakarsa baksın ne taktınız . Eşim onun altını mı açacak onlar harama günaha pek takık. Kadın benim işe bir ay sonra başlayacağımı hesaplayıp bana baktırmaya çalışıyor matematiği ona göre kurmuş. Zehra da bakamaz ona kaldıramaz sırtı yara olmasından diye sürekli çeviriyorlar sonra geri yatırıyorlar . Belki anneanneye falan götürmüşlerdir onun da mesafesi çok teyzeler de almanyada . Bilemiyorum 💁🏼‍♀️
Asıl siz neden takmadınız? Hâlbuki her şeyin başlangıcı bu. Evliliğiniz bile bu yüzden olmuş hala anlamadınız mı? Bir ay iki ay derken abla size ömürlük verilecekti. Sizi naif buldular, bu bakar idare eder dediler, o görümce var ya o görümce, kendi sorumluluk atmak için en başında ilk o sizi gözüne kestirdi. Bi kocadan boşandı, görüştüğü herif onunla evlenecek mi belli değildi, hasta kardeş başına kalacaktı. Gözünüzü açın eşiniz de farkındaydı, o sinirlenmeler boşa değildi.

Asıl siz neden takmadınız? Hâlbuki her şeyin başlangıcı bu. Evliliğiniz bile bu yüzden olmuş hala anlamadınız mı? Bir ay iki ay derken abla size ömürlük verilecekti. Sizi naif buldular, bu bakar idare eder dediler, o görümce var ya o görümce, kendi sorumluluk atmak için en başında ilk o sizi gözüne kestirdi. Bi kocadan boşandı, görüştüğü herif onunla evlenecek mi belli değildi, hasta kardeş başına kalacaktı. Gözünüzü açın eşiniz de farkındaydı, o sinirlenmeler boşa değildi.
Ya zaten unide beraber yaşadığı kızla bir erkeği ailesi niye alelacele evlendirsin, kız olsa hadi namus mamus diye dusunur bunlar ama erkek için kimse oralı olmaz. Evi dağıtıp kızdan ayirirlardi. Kendileri gibi gelin isterler bu kadar muhafazakar tiplerse zaten. Gorumcenin planı kesinlikle buydu, başka adam muhabbetini duyunca emin oldum.

merhaba dostlar, burayı arkadaş tavsiyesiyle açtım kafa dağıtmak derdini açmak için birebir dedi

Ben korona döneminde online eğitim sürecinde sınıfımdan biriyle tanıştım ve yaklaşık 1,5 yıl ilişkimiz devam etti . Daha sonra üniversiteler yüz yüze eğitime geçince aynı evde yaşamaya başladık ben yerleşmeye annemle gitmiştim daha sonra ev sahibine vazgeçtiğimi söyledim ve erkek arkadaşımın yanına yerleştim . 3-4 ay boyunca beraber yaşadık ama sonunda ablasına yakalandık . Habersiz şekilde okuduğumuz şehire gelince eşyaları toparlayamadık ve anlamış orda yaşadığımı . Beni zaten biliyordu beraber yaşadığımızı da öğrenmiş oldu. Muhafazakar bir ailesi var . Yine de ablası söylemez sandım ama yanupmışım. Ablası durumu hemen annesine anlatmış. İnstagramımdan abimi bulmuşlar telefon numarasını istemişler ve beraber yaşadığımızı söylemişler. Bunların başını bağlayalım orta yolu bulalım demişler. Abimle babam yaklaşık 1 ay benimle konuşmadılar ama oydu buydu derken aynı yılın haziran ayında evlendik . Aynı evde yaşıyorduk birbirimizi çok seviyorduk evet ama evliliğe hazır değildik çünkü evlilik biraz da ailelerin herşeye maydonoz olma sanatı . İnanın onunla yaşadığım o 3 ay evliliğimizin toplam süresinden çok daha huzurluydu.

Biz yaşadığımız şehirde ve evde kalmaya devam ettik okul için tek farkı resmi nikahtı . 2 yıl boyunca okuduğumuz şehirde kaldık. O sürede ablası annesi kız kardeşi dahil hepsi gelip gidip bir güzel asabımı bozdular. 1+1 eve misafirliğe gelmek ne bileyim. Zaten ablasından asla hoşlanmam mesafenin de farkında yaptığı büyük ayıptı çünkü

Uzatmayayım biz farklı bir şehire taşındık onun ailesine yakın bir şehir . Eşim iş buldu ben de bir yerle görüştüm muhasebe için . Gireceğim pozisyonda biri varmış 1 ay sonra çıkacakmış onun çıkmasını bekliyordum bir akşam annesi aradı . Umreye gideceğiz ablana bakar mısın diye . 26 yaşında ağır engelli ablası var hem yatalak hem zihinsel engelli altı bağlanıyor. Eşim bakarım dedi . Hemen telefonu aldım . Anne kusura bakmayın ben işe başlayacağım dedim . Oğlum bana senin bir ay kadar sonra başlayacağını söylemişti ama bakamazsanız önemli değil dedi telefonu şak diye kapattı . 2 gün hır gür çıktı aramızda. Bi düzelir gibi olduk sonra yine ben bakacağım sen bakmazsan falan demeye başladı. Ben de burası hasta bakımevi mi dedim . Hala pişman olduğum bir cümle bu . Bana bir kez vurdu . Sonrası tahmin edeceğiniz gibi. Ayrıldık . Evden ayrıldıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Kendisine üniversiteden arkadaşımız vasıtasıyla haber verdim . Ulaşmayı çok denedi bana ama ailem bu konuda çok destek oldu psikolojik olarak her anlamda korudular bana yaklaşamadı . Bebeğimi 16 haftalıkken servikal yetmezlikten kaybettim. Serklaj için gün alınmıştı , hastaneye gelmek istemiş ama kabul etmedim . Ameliyat olamadan bebeğim vefat etti . Sonrası sessizlik. Yas sürecimde istemedim kendisini ,yazdıklarını hep okudum ama hiçbirine dönmedim o da bana yazmadı sonra .

11 kasımda duruşmamız var . Bir yıl sonra bir anda mesaj atmış hala bir şansımızı diye. Çok tuhaf hissettim. Bebeğimi , onu , eski hayatımı. Yani kızım yaşasaydı şu an o ben ve babası bambaşka bir hayat yaşıyor olacaktık. Ama şimdi ben 24 yaşa 24 yıl sığdırmış bir enkaz gibiyim. Geçmiyor içimdeki yara. Onu o kadar çok sevdim ki.

Ne yapmalıyım ya , kalbim bana git konuş diyor. Yüzünü gördüğüm anda başa sararım çok korkuyorum
Öncelikle şiddetin bir sebebi yoktur şiddet yaşandıysa tekrar bu konuda güvenmek çok çok zor olur. Yargılamak için demiyorum ama uzaktan ilişki yaşadığın biriyle aynı eve çıkma kısmı bana hiç sağlıklı gelmedi. Ablasının ailesine haber verme sebebi neydi? Aşırı muhafazakar bir aileyse zina gibi mi düşündü acaba? Hani zaten aynı evde yaşayıp aile gibi olduysanız evlilikle bu ilişkiyi kendi düşüncelerine göre normalleştirmek istemiş olabilirler. Ama bunu sizinle konuşarak yapmaları gerekirdi ailenize pat diye söylemek çok zor duruma sokmuştur sizi. Özellikle namus cinayetlerinin bu kadar çok yaşandığı ülkemizde gereksiz bir hamle olmuş. Ve eşiniz sizin adınıza tamam ablama bakarız demekle hata etmiş ama sizin o anki tepkiniz ve ablası için yaptığınız yorumda rahatsız edici olmuş. Daha tam tanımadan çıkılan yolun sonu malesef kötü bir yere varmış. Siz bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle şiddetin bir sebebi yoktur şiddet yaşandıysa tekrar bu konuda güvenmek çok çok zor olur. Yargılamak için demiyorum ama uzaktan ilişki yaşadığın biriyle aynı eve çıkma kısmı bana hiç sağlıklı gelmedi. Ablasının ailesine haber verme sebebi neydi? Aşırı muhafazakar bir aileyse zina gibi mi düşündü acaba? Hani zaten aynı evde yaşayıp aile gibi olduysanız evlilikle bu ilişkiyi kendi düşüncelerine göre normalleştirmek istemiş olabilirler. Ama bunu sizinle konuşarak yapmaları gerekirdi ailenize pat diye söylemek çok zor duruma sokmuştur sizi. Özellikle namus cinayetlerinin bu kadar çok yaşandığı ülkemizde gereksiz bir hamle olmuş. Ve eşiniz sizin adınıza tamam ablama bakarız demekle hata etmiş ama sizin o anki tepkiniz ve ablası için yaptığınız yorumda rahatsız edici olmuş. Daha tam tanımadan çıkılan yolun sonu malesef kötü bir yere varmış. Siz bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz?
Onlar bizim beraber yaşadığımızı bilmiyordu ablası ilişkimiz olduğunu biliyordu sadece. Pat diye çıkıp gelince eşyaları görünce anladı orda yaşadığımı . Sebebini bilmiyorum ama ondan sonra hep mesafeliydim ona

Ya zaten unide beraber yaşadığı kızla bir erkeği ailesi niye alelacele evlendirsin, kız olsa hadi namus mamus diye dusunur bunlar ama erkek için kimse oralı olmaz. Evi dağıtıp kızdan ayirirlardi. Kendileri gibi gelin isterler bu kadar muhafazakar tiplerse zaten. Gorumcenin planı kesinlikle buydu, başka adam muhabbetini duyunca emin oldum.
Bide ben tesettürlü değilim arifede el öpmeye gittiğimizde herkes sirk maymunu gibi yüzüme baktı.

Anne babanizdan saklayarak beraber yasamaya calismayacaktiniz. Annenizle ev bakip onu atlatip sevgilinize tasinmis olmaniz iyi bir tercih ve terbiye degil. Diger taraf muhafazakar ve geregini yapmislar. Siz ise bir mecburiyetin icine dusmussunuz. Bebek olayini dramaya cevirmeyin. Cocugunuza bunlari mi anlatacaktiniz. Bosanin, maddi ve manevi ozgurlugunuzu elinize alin. Adam orada duruyor cok lazimsa ileride yeniden evlenirsiniz. Bebek dogsa ne olacakti. Muhafazakar aile kendi kulturune gore davranmak isteyecekti ve siz muhtemelen bir tokat daha yiyecektiniz bebek kucaginizdayken. Burasi boyle hikayelerle dolu. Ama sobada eli yanmadan cok az insan ogreniyor. Vence :)

Ben hiçbir zaman bu cepheden bakmadım ki asla ablasına bakalım diye bizi evlendireceklerini düşünmedim ben . Ama şunu biliyorum bir dönem kayınvalide dergah işleriyle uğraşırken engelli görümceyi diğerinin evine bırakmış o daha evliyken. Aynı günün gecesi eşiyle geri getirip bırakmışlar eşimin ailesinin evine . Ben bide yatalak birinin bu kadar rahat bi oraya bi buraya yollanıp durmasını da anlamıyorum bi dünya ilacı var bu kızın bazen tıkanıyor cihaz bağlıyorlar . Çözemedim ya

Onlar bizim beraber yaşadığımızı bilmiyordu ablası ilişkimiz olduğunu biliyordu sadece. Pat diye çıkıp gelince eşyaları görünce anladı orda yaşadığımı . Sebebini bilmiyorum ama ondan sonra hep mesafeliydim ona
Gençsin kendi yoluna bak bence. Eşinizle olduğunuz sürece bu tarz şeyler çok yaşarsınız.

Anne babanizdan saklayarak beraber yasamaya calismayacaktiniz. Annenizle ev bakip onu atlatip sevgilinize tasinmis olmaniz iyi bir tercih ve terbiye degil. Diger taraf muhafazakar ve geregini yapmislar. Siz ise bir mecburiyetin icine dusmussunuz. Bebek olayini dramaya cevirmeyin. Cocugunuza bunlari mi anlatacaktiniz. Bosanin, maddi ve manevi ozgurlugunuzu elinize alin. Adam orada duruyor cok lazimsa ileride yeniden evlenirsiniz. Bebek dogsa ne olacakti. Muhafazakar aile kendi kulturune gore davranmak isteyecekti ve siz muhtemelen bir tokat daha yiyecektiniz bebek kucaginizdayken. Burasi boyle hikayelerle dolu. Ama sobada eli yanmadan cok az insan ogreniyor. Vence :)
Yani hanımefendi ailesi öyle diye ay evet iyi ki bebeğim ölmüş mü diyeyim? Kendi başınıza gelse yapamayacağınız şeyleri ne meraklısınız akıl vermeye . Böyle konuşabilir miydiniz evladınız üzerine. Karşı taraf ne olursa kim olursa olsun o benim bebeğimdi . Sizin drama dediğiniz benim karnımdaydı canlıydı , bebekti. Benim üzüldüğüm ne o ne ailesi ne evlilik. Ben bu süreçleri kolay atlatmadım . Şimdi tekrar yüz yüze gelinecek ve tekrar canım acıyacak .

Ben hiçbir zaman bu cepheden bakmadım ki asla ablasına bakalım diye bizi evlendireceklerini düşünmedim ben . Ama şunu biliyorum bir dönem kayınvalide dergah işleriyle uğraşırken engelli görümceyi diğerinin evine bırakmış o daha evliyken. Aynı günün gecesi eşiyle geri getirip bırakmışlar eşimin ailesinin evine . Ben bide yatalak birinin bu kadar rahat bi oraya bi buraya yollanıp durmasını da anlamıyorum bi dünya ilacı var bu kızın bazen tıkanıyor cihaz bağlıyorlar . Çözemedim ya
Yazık, böyle hastalar bi oraya bi buraya taşınınca depresyona girer, kendilerini fazlalık olarak algılarlar çünkü. Bari bakıcı tutsalardı birleşip, ona da tamam olunurdu, iyi kötü çözümleri varken birbirlerinin üstüne atmaya çalışıyorlar. Son kurban siz olacaktınız işte, garibim belki size iki üç gelip gidecekti sonra temelli kalacaktı.

Muhafazakar aileden olup viski içen, üniversitede tanıştığı kızla aynı evle kalacak adamla ilişki yaşamak/evlenmek zaten hata. Bunların hepsi bir goruntu, onların uymadığı kurallar sana uygulanmış gördüğün üzere. Kardeşi için keşke öyle söylemeseydin ama sana güvenip hasta bir insanı bırakıp umreye gitmeleri de onların saçmalığı. Zavallı kıza daha kendileri doğru düzgün bakamıyorlar, sen nasıl bakacaksın. Umrede az para değil, o kadar kişi topluca gideceklerine kıyıya biraz koyup başka bir çare düşünülebilirdi. Eski eşiniz tam bir drama queen, bebeği çok düşünseydi o ara bir hamle yapardı. Aradığını bulamadı muhtemelen yada hayat sartları simdilik onu zorluyor, ikinizde çok gençsiniz belki böyle ani bir durum olmasa hiç evlenmezdiniz. Anne ve ablanızı tebrik ettim, olayları en iyi şekilde onlar yönetiyorlar. Size başka bir kapı açmak istiyorlar, toksik ortamdan çıkın diye. Kaybınız için üzgünüm ama inanın toksik bir ailenin çocuğu olmak hiç kolay değil. Daha iyi bir evlilikte kucağınıza alırsınız inşallah.

Evlilige es ailesi karisinca o evlilik bitmistir gecmis olsun. Sizi cok iyi anliyorum ama henuz çok gencsiniz hayatiniza bakın derim. Bu tip cahil cühela tiplerden uzak durun ince eleyip sık dokuyun bol şans

Muhafazakar aileden olup viski içen, üniversitede tanıştığı kızla aynı evle kalacak adamla ilişki yaşamak/evlenmek zaten hata. Bunların hepsi bir goruntu, onların uymadığı kurallar sana uygulanmış gördüğün üzere. Kardeşi için keşke öyle söylemeseydin ama sana güvenip hasta bir insanı bırakıp umreye gitmeleri de onların saçmalığı. Zavallı kıza daha kendileri doğru düzgün bakamıyorlar, sen nasıl bakacaksın. Umrede az para değil, o kadar kişi topluca gideceklerine kıyıya biraz koyup başka bir çare düşünülebilirdi. Eski eşiniz tam bir drama queen, bebeği çok düşünseydi o ara bir hamle yapardı. Aradığını bulamadı muhtemelen yada hayat sartları simdilik onu zorluyor, ikinizde çok gençsiniz belki böyle ani bir durum olmasa hiç evlenmezdiniz. Anne ve ablanızı tebrik ettim, olayları en iyi şekilde onlar yönetiyorlar. Size başka bir kapı açmak istiyorlar, toksik ortamdan çıkın diye. Kaybınız için üzgünüm ama inanın toksik bir ailenin çocuğu olmak hiç kolay değil. Daha iyi bir evlilikte kucağınıza alırsınız inşallah.
Hazır değildik . Sadece mutluyduk . O an öyle yaşamak istedik, daha 20 yaşındaydım . Herkes gibi ben de özgür bir hayat istedim. Bir anda evlilik aileler bebek . Yani ağır geldi, bana da ona da . Bir yandan okul bir yandan part time çalıştı . Gece yarısı eve girip sabaha kadar sunum hazırladığımız zamanlar oldu. Ekonomik olarak da zordaydık çok daha kötü zamanlarımız da oldu birbirimize bir kez kötü laf söylemedik. Aynı yaştayız 20 yaşında birine aile sorumluluğu yüklendiğini düşünün. Çok bocaladı, ve bunu ona kendi ailesi yaptı. Sonra bir kez de bana vurdu bu da sonumuz oldu. Başka bir zamanda başka şartlarda denk gelseydik belki bunlar yaşanmazdı.

Yani adamın ailesi aynı aile.
Ne kadar uzaklaşalım falan dese de ailesi sonuçta silip atamaz öyle değil mi ?
Şimdi geri dönseniz sil baştan o aileyle öyle veya muhatap olmak zorundasınız.
Ayrıca kendi ailenizde size tavır yapabilir barışıp dönseniz.
Ki gerekn desteği vermişler size aileniz üzülmeyi hak etmiyor bence asla.

Ayrıca da siz zamanında sınır koyarak en sağlıklı şeyi yapmışsınız.
Aile size iyi niyetli gelseydi siz o engelli ablaya da belki bakardınız zaten hep niyetleri bozukmuş onların.
Tüm bunları iyş düşünün bir evliliğin sevgiden çok daha fazlasına ihtiyacı vardır.

Back
X