• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşimden aylar sonra gelen mesaj

Yani adamın ailesi aynı aile.
Ne kadar uzaklaşalım falan dese de ailesi sonuçta silip atamaz öyle değil mi ?
Şimdi geri dönseniz sil baştan o aileyle öyle veya muhatap olmak zorundasınız.
Ayrıca kendi ailenizde size tavır yapabilir barışıp dönseniz.
Ki gerekn desteği vermişler size aileniz üzülmeyi hak etmiyor bence asla.

Ayrıca da siz zamanında sınır koyarak en sağlıklı şeyi yapmışsınız.
Aile size iyi niyetli gelseydi siz o engelli ablaya da belki bakardınız zaten hep niyetleri bozukmuş onların.
Tüm bunları iyş düşünün bir evliliğin sevgiden çok daha fazlasına ihtiyacı vardır.
Bana iyi gelseler de bakamazdım ya . Mecburiyet olur sağlık durumu olur belki . Yarınımız belli değil bizim de başımıza gelebilir ama benim neyim ki bakayım? Eşim bakabilcek olsa hadi getirsin . Altı açılan kaç yaşında kız , o da bakamaz . Zaten evladını düşünen bir anne bi öteki görümceye bi bizim eve bırakıp bırakıp gitmez. Sevap kazanmak için gezmediği yer yok dergahlarda kermeslerde . Eyvallah iyi şeyler de en büyük sevabı evdekine bakarak kazancaksın evdekinin ihtiyacı var asıl yardıma bakıma . Her aile toplantısında o bana allahın emaneti diyor ama emaneti de emanet etmeye pek meraklı. Allah ıslah etsin

Ya bir de Suhendan ailene de çok olumsuz bakma bence. Tam beklediğin gibi davranmıyor olabilirler ama inan bana niyetleri iyi. Kötü niyetli aile olsaydılar sana ne yaparlardı yazayım, sen ölç tart bir düşün.
Birincisi gizlice sevgilinle aynı evde yaşadığını öğrendiklerinde çoook daha büyük tepkiler verebilirlerdi. Yine iyi toparlanmış ilişkiniz oradan. İkincisi boşanıp aile evine döne bir sürü kadın var buralarda, herhangi birini aç oku. Geneline "boşanmış" olduğu hiç unutturulmuyor. Sizinkiler tam tersine yarayı kapatmaya çabalıyorlar gibi geldi. Bazen meseleyi büyütmeyip olsun yaşandı bitti tavrında olmak da iyi gelir insanlara. Elbette bebek kaybının ağır olduğunu biliyorlardır ama bunu dile getirmenin seni üzeceğini de biliyorlardır. O sebeple bundan sonrası için iyi bir hayat kurmanı temenni edip o yönde söylemlerde bulunuyorlar. Aslında daha kucaklayıcı bir bakış açısı bu. Tam aksine boşandın sen deyip durmaları daha beter olurdu ya.

Ya bir de Suhendan ailene de çok olumsuz bakma bence. Tam beklediğin gibi davranmıyor olabilirler ama inan bana niyetleri iyi. Kötü niyetli aile olsaydılar sana ne yaparlardı yazayım, sen ölç tart bir düşün.
Birincisi gizlice sevgilinle aynı evde yaşadığını öğrendiklerinde çoook daha büyük tepkiler verebilirlerdi. Yine iyi toparlanmış ilişkiniz oradan. İkincisi boşanıp aile evine döne bir sürü kadın var buralarda, herhangi birini aç oku. Geneline "boşanmış" olduğu hiç unutturulmuyor. Sizinkiler tam tersine yarayı kapatmaya çabalıyorlar gibi geldi. Bazen meseleyi büyütmeyip olsun yaşandı bitti tavrında olmak da iyi gelir insanlara. Elbette bebek kaybının ağır olduğunu biliyorlardır ama bunu dile getirmenin seni üzeceğini de biliyorlardır. O sebeple bundan sonrası için iyi bir hayat kurmanı temenni edip o yönde söylemlerde bulunuyorlar. Aslında daha kucaklayıcı bir bakış açısı bu. Tam aksine boşandın sen deyip durmaları daha beter olurdu ya.
Bir an önce kocasına gitsin diye yapmadıkları pislik kalmıyor, kocadan umut yoksa iyice delleniyolar aldığın nefes kavga konusu oluyor. Birçok kadın bu yüzden gerisin geri dönüyor adama, hiç yoktan huyuna gidip işini gördükçe adam idare ediyor diye. Kesinlikle bırak sorumluluk almayı yüzünü görmeye tahammülleri olmuyor. Ama sen bir şekilde belini doğrult hayatını yoluna koy, senden iyisi olmuyor, hasretine dayanılmıyor. 🤣 Konu sahibi dua etsin bu süreçleri yalnız, yoluna taş koyularak geçirmiyor.

Bir an önce kocasına gitsin diye yapmadıkları pislik kalmıyor, kocadan umut yoksa iyice delleniyolar aldığın nefes kavga konusu oluyor. Birçok kadın bu yüzden gerisin geri dönüyor adama, hiç yoktan huyuna gidip işini gördükçe adam idare ediyor diye. Kesinlikle bırak sorumluluk almayı yüzünü görmeye tahammülleri olmuyor. Ama sen bir şekilde belini doğrult hayatını yoluna koy, senden iyisi olmuyor, hasretine dayanılmıyor. 🤣 Konu sahibi dua etsin bu süreçleri yalnız, yoluna taş koyularak geçirmiyor.
Benim bir okul arkadaşım vardı. 15 sene öncesi işte, kadın arkadaşımı ve kardeşlerini almış boşanmış baba evine gelmiş. Anneannesi ile dedesi etmediğini bırakmazdı. Kıza ne baskılar yaparlardı, sen de anan gibi itin biriyle mi evleneceksin, yok az yiyin bilmem ne bir sürü baskı yaparlardı. İşte kötü niyetli aile böyle olur. Annesine boşandığı hiç unutturulmadı, lokmaları sayıldı, en ufak şeyde namussuz denildi. Dul kadınsın sözüyle başlayan bir sürü cümle duydu sürekli.
Sonuç olarak arkadaşım ilk bulduğuyla evlendi o evden kaçmak için.

merhaba dostlar, burayı arkadaş tavsiyesiyle açtım kafa dağıtmak derdini açmak için birebir dedi

Ben korona döneminde online eğitim sürecinde sınıfımdan biriyle tanıştım ve yaklaşık 1,5 yıl ilişkimiz devam etti . Daha sonra üniversiteler yüz yüze eğitime geçince aynı evde yaşamaya başladık ben yerleşmeye annemle gitmiştim daha sonra ev sahibine vazgeçtiğimi söyledim ve erkek arkadaşımın yanına yerleştim . 3-4 ay boyunca beraber yaşadık ama sonunda ablasına yakalandık . Habersiz şekilde okuduğumuz şehire gelince eşyaları toparlayamadık ve anlamış orda yaşadığımı . Beni zaten biliyordu beraber yaşadığımızı da öğrenmiş oldu. Muhafazakar bir ailesi var . Yine de ablası söylemez sandım ama yanupmışım. Ablası durumu hemen annesine anlatmış. İnstagramımdan abimi bulmuşlar telefon numarasını istemişler ve beraber yaşadığımızı söylemişler. Bunların başını bağlayalım orta yolu bulalım demişler. Abimle babam yaklaşık 1 ay benimle konuşmadılar ama oydu buydu derken aynı yılın haziran ayında evlendik . Aynı evde yaşıyorduk birbirimizi çok seviyorduk evet ama evliliğe hazır değildik çünkü evlilik biraz da ailelerin herşeye maydonoz olma sanatı . İnanın onunla yaşadığım o 3 ay evliliğimizin toplam süresinden çok daha huzurluydu.

Biz yaşadığımız şehirde ve evde kalmaya devam ettik okul için tek farkı resmi nikahtı . 2 yıl boyunca okuduğumuz şehirde kaldık. O sürede ablası annesi kız kardeşi dahil hepsi gelip gidip bir güzel asabımı bozdular. 1+1 eve misafirliğe gelmek ne bileyim. Zaten ablasından asla hoşlanmam mesafenin de farkında yaptığı büyük ayıptı çünkü

Uzatmayayım biz farklı bir şehire taşındık onun ailesine yakın bir şehir . Eşim iş buldu ben de bir yerle görüştüm muhasebe için . Gireceğim pozisyonda biri varmış 1 ay sonra çıkacakmış onun çıkmasını bekliyordum bir akşam annesi aradı . Umreye gideceğiz ablana bakar mısın diye . 26 yaşında ağır engelli ablası var hem yatalak hem zihinsel engelli altı bağlanıyor. Eşim bakarım dedi . Hemen telefonu aldım . Anne kusura bakmayın ben işe başlayacağım dedim . Oğlum bana senin bir ay kadar sonra başlayacağını söylemişti ama bakamazsanız önemli değil dedi telefonu şak diye kapattı . 2 gün hır gür çıktı aramızda. Bi düzelir gibi olduk sonra yine ben bakacağım sen bakmazsan falan demeye başladı. Ben de burası hasta bakımevi mi dedim . Hala pişman olduğum bir cümle bu . Bana bir kez vurdu . Sonrası tahmin edeceğiniz gibi. Ayrıldık . Evden ayrıldıktan 2 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. Kendisine üniversiteden arkadaşımız vasıtasıyla haber verdim . Ulaşmayı çok denedi bana ama ailem bu konuda çok destek oldu psikolojik olarak her anlamda korudular bana yaklaşamadı . Bebeğimi 16 haftalıkken servikal yetmezlikten kaybettim. Serklaj için gün alınmıştı , hastaneye gelmek istemiş ama kabul etmedim . Ameliyat olamadan bebeğim vefat etti . Sonrası sessizlik. Yas sürecimde istemedim kendisini ,yazdıklarını hep okudum ama hiçbirine dönmedim o da bana yazmadı sonra .

11 kasımda duruşmamız var . Bir yıl sonra bir anda mesaj atmış hala bir şansımızı diye. Çok tuhaf hissettim. Bebeğimi , onu , eski hayatımı. Yani kızım yaşasaydı şu an o ben ve babası bambaşka bir hayat yaşıyor olacaktık. Ama şimdi ben 24 yaşa 24 yıl sığdırmış bir enkaz gibiyim. Geçmiyor içimdeki yara. Onu o kadar çok sevdim ki.

Ne yapmalıyım ya , kalbim bana git konuş diyor. Yüzünü gördüğüm anda başa sararım çok korkuyorum
Burası hasta bakımevi mi demeniz pişmanlığınız olabilir fakat vuran bir adam başka bir şey dediğinizde de vurur.O yüzden olmaz bence

Isin realist kismina baksak. O engelli kardes eninde sonunda esinize birakilacak anne baba vefat etse veya bakamayacak duruma gelseler.. Görümce evlense damat evine göndermezler. Siz bakmaya hazirsaniz buyrun arkanizda durmayip siddet uygulayan eski ese sans verin. Tüm bunlari yasatip belki bebek kaybina da sebep olanlara sahsen asla ikinci sans vermem. O kadar muhtesem bir adam olsa bastan bosanma durumu olmazdi. Hersey cok ani oldu bir bahane

Umreye gidecek kadar durumu iyiyse bakıcı da ayarlanabilirdi..Ertelenebilirdi..Kendi kendine gideceğim diye tutturup bir aileyi yıkmış.Sacma salak düşüncesi için de üzülmeyin ..Sizi denemek için yapılmış o kadar akraba eş dost yok da yeni evli genç iş arayan daha çocuk bakımı bilmeyen birine özel bireyi bırakmak frsatciliktir.

Hazır değildik . Sadece mutluyduk . O an öyle yaşamak istedik, daha 20 yaşındaydım . Herkes gibi ben de özgür bir hayat istedim. Bir anda evlilik aileler bebek . Yani ağır geldi, bana da ona da . Bir yandan okul bir yandan part time çalıştı . Gece yarısı eve girip sabaha kadar sunum hazırladığımız zamanlar oldu. Ekonomik olarak da zordaydık çok daha kötü zamanlarımız da oldu birbirimize bir kez kötü laf söylemedik. Aynı yaştayız 20 yaşında birine aile sorumluluğu yüklendiğini düşünün. Çok bocaladı, ve bunu ona kendi ailesi yaptı. Sonra bir kez de bana vurdu bu da sonumuz oldu. Başka bir zamanda başka şartlarda denk gelseydik belki bunlar yaşanmazdı.
Yinede siz çok endişelenmeyin eski eşiniz için. Herkes kendi ailesini ve vereceği tepkiyi bilir. Hele muhafazakar ailede yetişmiş biri. Benim ailem görece açık görüşlüdür ama evlilik öncesi biriyle yaşamaya asla izin vermezlerdi. Bu Türkiye'de büyük bir kısım için öyledir. Herkesin hayat tarzına saygılıyım ama taraflar belirli olgunluk seviyesinde değilse,sınırlar çizilmediyse, yaşlar küçükse, maddiyat oturmadıysa ataerkil bir toplumda birlikte yaşamak sadece kadına yük oluyor. Sevgi-aşk insanı kurtarmıyor.

Önce kendinizi düşünün ve öyle hareket edin. Yaşınız gerçekten çok küçük, hayatın başında sayılırsınız. Aileniz çok haklı.

Yani hanımefendi ailesi öyle diye ay evet iyi ki bebeğim ölmüş mü diyeyim? Kendi başınıza gelse yapamayacağınız şeyleri ne meraklısınız akıl vermeye . Böyle konuşabilir miydiniz evladınız üzerine. Karşı taraf ne olursa kim olursa olsun o benim bebeğimdi . Sizin drama dediğiniz benim karnımdaydı canlıydı , bebekti. Benim üzüldüğüm ne o ne ailesi ne evlilik. Ben bu süreçleri kolay atlatmadım . Şimdi tekrar yüz yüze gelinecek ve tekrar canım acıyacak .
Ben acinizi anliyorum. Ama aciniz aklinizi zayif dusurmesin. Dramadan kastim bu.

Yinede siz çok endişelenmeyin eski eşiniz için. Herkes kendi ailesini ve vereceği tepkiyi bilir. Hele muhafazakar ailede yetişmiş biri. Benim ailem görece açık görüşlüdür ama evlilik öncesi biriyle yaşamaya asla izin vermezlerdi. Bu Türkiye'de büyük bir kısım için öyledir. Herkesin hayat tarzına saygılıyım ama taraflar belirli olgunluk seviyesinde değilse,sınırlar çizilmediyse, yaşlar küçükse, maddiyat oturmadıysa ataerkil bir toplumda birlikte yaşamak sadece kadına yük oluyor. Sevgi-aşk insanı kurtarmıyor.

Önce kendinizi düşünün ve öyle hareket edin. Yaşınız gerçekten çok küçük, hayatın başında sayılırsınız. Aileniz çok haklı.
Babam ve abimle uzun süre aram açıktı . Ama boşanma sürecinde bana çok destek oldular . Olayın olduğu gece eşim parta gitmişti yemeksepetine . Abimi aradım ki hala mesafeliydik . Dolaptan giyecek kadar eşyayı bile onunla topladık . Bana değer verdiklerini destek olmak istediklerini biliyorum. Ama sürekli yeni evlilik mesajı vermeleri bana hem kendimi fazlalık hissettiriyor hem de hazır değilim buna . O yüzden ev tuttum , çalışmaya başladım. Ucundan da tutmaya çalışıyorum hayatın ama işte. Kolay olmuyor

Benim babannem ve halam inanılmaz tehlikeli insanlar . Babannem bizde yaşıyor 3 ayda bir gebzeye gidiyor sırayla bakıyoruz halamla . Her geldiğinde babaannem, diken üstünde yaşıyorum o evde . Annem çeyizinden gümüş bir tepsi çıkarmış bana senin istemende bunu kullanalım internette görüyorum herkes böyle şeyler kullanıyor falan dedi . Babaannem atladı ordan dul karıyı istemeye mi gelicekler bide dedi . Annem de ağzını topla dedi babam anneme ters yaptı falan sürekli böyle oluyor. Sanki bu evde problem sebebiyim. Babannem halam her geldiğinde sanki uyuşturucu bağımlısıyım da beni kurtarmaya çalışıyorlar gibi everelim nikah paklar gibi abuk sabuk cümleler kuruyorlar bu sefer annem de susmuyor birbirlerine giriyorlar . Sıkıldım bu kaoslardan . Sanki evlilik dışı çocuk yapmışım gibi evden her çıkacağım sıra babaannem pörtlüyor biyerlerden mezar başı mı beklemeye gidiyorsun yok efendim yarın öbür gün biriyle evlensen yollar mı seni oraya bilmem ne diyor.

Burda da mutlu değilim ki. Annem de ablam da sanki ben hiç evlenmemişim çocuğum olmamış da ordan üniversiteyi bitirip helmişim Gibi davranıyorlar. Çalışıyorum eksiksiz her maaş günü annem paranı dağıtma çeyiz al diyor . Ablam imalı imalı kısmetin açılcak bu davadan sonra falan diyor. Tersleyince de kızıyorlar sen onu kafaya taktın diye . Birinin acısına saygı duymak bu kadar zor olmamalı ben bir bebek kaybettim bir anda nasıl yeni bir hayata atlamamı bekliyolar benden . Ki inanın dönmek istiyorum da demiyorum sadece içimdeki boşluğu açtım size . Nasıl baş ederim bilmiyorum
Aileniz daha napsin? Abimiz, babanız sahip çıkmış destek olmuşlar. Anneniz ablaniz da bir an önce toparlanin hayat devam ediyor diye düşündüklerinden öyle söylüyorlardır. Boşanan birine ah vah edip iyice moralini bozmak istememişlerdir. Ben de moral vermek için böyle derdim arkadaşıma yeniden evlenir mutlu olursun. Alınganlık etmeyin.

Benim babannem ve halam inanılmaz tehlikeli insanlar . Babannem bizde yaşıyor 3 ayda bir gebzeye gidiyor sırayla bakıyoruz halamla . Her geldiğinde babaannem, diken üstünde yaşıyorum o evde . Annem çeyizinden gümüş bir tepsi çıkarmış bana senin istemende bunu kullanalım internette görüyorum herkes böyle şeyler kullanıyor falan dedi . Babaannem atladı ordan dul karıyı istemeye mi gelicekler bide dedi . Annem de ağzını topla dedi babam anneme ters yaptı falan sürekli böyle oluyor. Sanki bu evde problem sebebiyim. Babannem halam her geldiğinde sanki uyuşturucu bağımlısıyım da beni kurtarmaya çalışıyorlar gibi everelim nikah paklar gibi abuk sabuk cümleler kuruyorlar bu sefer annem de susmuyor birbirlerine giriyorlar . Sıkıldım bu kaoslardan . Sanki evlilik dışı çocuk yapmışım gibi evden her çıkacağım sıra babaannem pörtlüyor biyerlerden mezar başı mı beklemeye gidiyorsun yok efendim yarın öbür gün biriyle evlensen yollar mı seni oraya bilmem ne diyor.
Haklısın olumsuzluklar var. İşte her şey dört dörtlük olmuyor ki. Abin o gece gelip her şeye rağmen yanında olmuş, boşanma sürecinde de destek olmuşlar. Ha sürekli evlilik mesajı vermeleri iyi değil bunda haklısın. Ama yine de her şeye rağmen yanında olmuşlar, bunu da yabana atma.
Ben anne değilim, biraz erken çocuk yapmış olsam ilkokul çağında çocuğum olurdu. Bir hayal ettim, kızım ya da oğlum benden habersiz okumaya diye gittiği şehirde elin kızı ya da oğluyla gizlice aynı evde yaşasa, bir de karşı tarafın ailesi bastırdı diye dan diye evlense kafayı yerdim herhalde. Seni üzmek istemiyorum Suhendan ama özellikle anneni çok üzmüşsündür. Ben şimdi olmayan kızımı hayal ettim valla aşırı üzdü ne yalan söyleyeyim.
Babaannenle halanı da takma. Sen neler atlattın bak, bunları hiç umursama. Annen zaten denilmesi gerekeni söylüyormuş. Annen iyi bir anne, çok şanslısın. Artık mutlu ve iyi olmaya bak olur mu?

Haklısın olumsuzluklar var. İşte her şey dört dörtlük olmuyor ki. Abin o gece gelip her şeye rağmen yanında olmuş, boşanma sürecinde de destek olmuşlar. Ha sürekli evlilik mesajı vermeleri iyi değil bunda haklısın. Ama yine de her şeye rağmen yanında olmuşlar, bunu da yabana atma.
Ben anne değilim, biraz erken çocuk yapmış olsam ilkokul çağında çocuğum olurdu. Bir hayal ettim, kızım ya da oğlum benden habersiz okumaya diye gittiği şehirde elin kızı ya da oğluyla gizlice aynı evde yaşasa, bir de karşı tarafın ailesi bastırdı diye dan diye evlense kafayı yerdim herhalde. Seni üzmek istemiyorum Suhendan ama özellikle anneni çok üzmüşsündür. Ben şimdi olmayan kızımı hayal ettim valla aşırı üzdü ne yalan söyleyeyim.
Babaannenle halanı da takma. Sen neler atlattın bak, bunları hiç umursama. Annen zaten denilmesi gerekeni söylüyormuş. Annen iyi bir anne, çok şanslısın. Artık mutlu ve iyi olmaya bak olur mu?
Onlardan habersiz evlenmedim ki 🥹 hatta evlenmek için erken gibi bir cümle kurmaya kalktım abim evlenmeyeceğin adamın evinde ne işin var diye üstüme yürüdü . Ya çok karışık anladın mı, beni bu evliliğe iki tarafın da aile baskısı itti . Ama boşanma sürecinde ve sonrasında ailemin çok desteği oldu, haklısın neler var sokakta kalanlar yalnız devam etmek zorunda kalanlar var vefasızlık etmeyeyim. Sadece evlenme fikri ortak bir karardı benim de çocukluğuma geldi işte bi ses çıkarmaya çalıştım erken filan diye , bastırıldım

Aileniz sağlammış fire vermeden hepsi başının üstüne koymuş sizi, yeter de artar. Babanne ve halanın kendi işi derdi yok mu, neleri vardır da kırk kat sandığa koyup anahtarı yutuyorlardır. Böylesi kendi yaptığı haltı saklar öyle bir saklar ki kendi bile unutur. Büyük lafların küçük insanları. İçinize dert bile etmeye layık değiller.

Anneni söyletme madem sen ver cevabını?

Ve çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için çok nahifsiniz başından beri kırmadan fikirlerinizi paylaştınız hepsi çok kıymetli benim için

Back
X