Eski Eşimin İletişime Geçmesi

Neden boşandınız

Cevap verme niye veriyorsun?

Mehir ne kadar ki 6 aydir ode ode bitmemis?

Herkes mehir diye tutturmuş sanki onu sordunuz.O sizin kendi tercihiniz alan razı veren razı.Her neyse…Onu sizi kaybetmeden önce düşünecekti.Şuan başlasanız bile yine bir süre sonra aynı şeyler olur

Bunlar hep yeni pişmanlıklar getirir. Sonuçta denediniz ve olmadı. Bunca olandan sonra bir araya gelseniz de çok ama çok kısa sürecek..Ama daha büyük bir hayal kırıklığı ile. Hayatında güçlü ol ve yeni bir yolda ilerle.

Eski konunuza baktım. Ailesi ile arası kötülemiş, kendini maddi manevi taşıtacak birini bulamamış, ondan dönmek istiyor. Vicdan yapılacak bir durum yok, zamanında sizin de ihtiyacınız vardı, oralı olmadı. Olan olduktan sonra gelen pişmanlığın bişeye faydası yok. Tekrar birleşin yine hayırsız ailesi kıymetli olacak. Ailem atamam satamam diycek, sanki at sat diyen var gibi. Anca sıyrılmışsınız bi daha girmeyin o işe.

Merhaba , ülkenin yasalarını en az sizin kadar iyi biliyorum . Boşanırken kendisinin durumunun çokta iyi olmaması sebebi ile , ki benim çalıştığım pozisyon ve maddi özgürlüğünü yeterince iyi seviyede kazanmış bir kadın olarak kendisinden nafaka veya tazminatı özgür ve hür irademle talep etmedim. Çünkü ihtiyacım yoktu. Kendisi de en azından mehir boynumun borcu ödemek isterim dedim . Alan razı veren razı. Sorun nedir?

Adamdan gelecek 3 kuruş mehire muhtaçmışım gibi düşünmüşsünüz fazlasıyla yanılmışsınız.

Herkes mehir diye tutturmuş sanki onu sordunuz.O sizin kendi tercihiniz alan razı veren razı.Her neyse…Onu sizi kaybetmeden önce düşünecekti.Şuan başlasanız bile yine bir süre sonra aynı şeyler olur
valla ya , mehirin ne olduğunu bilmeyen gitsin chat gbt ye yazsın öğrensin . Burda mehiri oturup açıklayacak değilim.
Maddi özgürlüğünü yeterince elde etmiş bir kadınım. Millet adamdan gelen 3 kuruş mehiri 4 gözle beklediğimi sanıyor heralde.
komikler.

Alan razı veren razı.

Eeee almasaydın o zaman ablacığım, hala o mıymıntıyla parca parça atacağı 3 kuruş icin muhattap mısın yani

Muhtaç değilseniz mehiri sizin adınıza hayır kurumlarına versin .Aydan aya sizinle iletişimi kesmesin diye karşılıklı verdiğiniz karar.Evliliği becerememişsiniz olmamış bari ayrılmayı becerin ne bu böyle her ay o seni yoklasın sen duygusal boşlukta onu yokla.Bu işin sonu bir yerde kahve içelim sonra gizli gizli buluşalım ve filmin sonu yine yeniden terk edilen ortada bırakılan harap bir kadın.....

Boşanma bir günde olmuyor ki sizi ikna etmek için boşanma aşamasında zamanı vardı.Sizi kaybetmeyi göze almiş ayrılmışsınız bundan sonrası bana çok boş geliyor.O sıralar ailesi gazı verdi aslan kesildi şimdi siz ortadan kalkınca ailesi bile yüzüne bakmıyordur.Acımayın böylelerine çekirdek ailesini korumayı bilseydi gerekirse annesi babasına karşı bile.Şu toplumdaki çoğu boşanmanın sebebi haddini bilmeyen aileler ve pısırık eşler.Kendi ettigini çekme zamanı gelmiş, beter olsun.

Mehir dinimizce kadının hakkıdır boşansa da alır.Hayır kurumları ne alaka?Adam nasılsın kahve içelim mi tarzı bir şeyler demiş.Siz mehire takmışsınız kafayı.Kadın size onu mu sordu?

Mehir dinimizce kadına evlenirken verilen bir şey.Kadın zaten ihtiyaç duymadığı için tazminat istememiş.Ama adam belli ki dini görevini yerime getirmek istemiş kadın da kabul etmiş.Methiyeler dizmişsiniz de kadın para gönderme dışında adamın mesaj attığını söylüyor olay paradan bağımsız.İşin var mı bugün falan demiş.Muhabbet para üzerinden açılmamış yani mehir göndermese de nasılsın yazacakmış demek ki

Mehir dinimizce kadının hakkıdır boşansa da alır.Hayır kurumları ne alaka?Adam nasılsın kahve içelim mi tarzı bir şeyler demiş.Siz mehire takmışsınız kafayı.Kadın size onu mu sordu?

mehirin asıl amacının boşanma sonrası için olduğunu hiç anlatma zahmetine bile girmedim . Onu geçtim mehir nedir bilmeyen varmış ayrı şok oldum. Bilgi ve iletişim çağındayız. Şuraya mehir ne yazana kadar bi chatgbt ye yazamamışlar Olayı çarpıtmışlar boşver dil dökme :)

Tivitır taymının yarısı mehir, sanırım kullanmıyolar.

3 kuruşluk mehire ihtiyacım yok demiş önce dikkatli okuyun 3 kuruşluk mehir için böyle adamla muhattap olmayada gerek yok....

Mehirin evlenirken verildiği, boşandıktan sonra taksitle verilmeyeceği bir gerçek. Mehir, kadın kocasından ayrılırsa maddi olarak zorda kalmasın diye EVLENİRKEN verilen bir şey. Nafakaya muhtaç olmayan biri 3 kuruşluk mehrin taksit taksit ödenmesine nasıl razı geldi, aklım hiç almadı. Adamın evlenirken maddi durumu olmadığı için mehir veremediyse ayrılırken hiç vermesin, hele böyle taksitle hiç...

Evlilikte sizi yok sayıp, ailesini, arkadaşlarını el üstünde tutan ve bu yüzden ayrıldığınız karaktersiz bir adamın dini görevini veya adına her ne derseniz onu yapamamasının derdi size düşmemeli.

İnsanlar mehire taktı diyorsunuz da konunun merkezi o çünkü. Çünkü adam şu an taksitle mehir ödemiyor olsa ne iletişiminiz olurdu ne de siz bunun için konu açardınız. Adam her ay " mehir" bahanesiyle iletişime devam ediyor, adamın keyfi bu yüzden gayet yerindedir . Ha ama aklı karışan, bunun için konu açan sizsiniz, olan sizsiniz.

Ha evet ama mesele mehir değil (!) Pekiyi mesele ne tam olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…