- 30 Mart 2022
- 7.381
- 4.948
- 123
Neden boşandınızKızlar Merhaba ,
Daha önceki konularımı bilenlerimiz var.
Boşanalı 6 ay kadar oldu. Anlaşmalı boşandık çocuğumuz yok.
Ayrılık sürecinde boşanma süreçlerinde ben daha öfkeliydim diyebilirim. Olabildiğince sorunsuz şekilde boşandık diyebilirim.
Ayrılırken eski eşim bana mehirlerimi peyderpey ödeyecekti. Bu şekilde anlaşmıştık. En son 2-3 ay kadar önce ödeme yapmıştı ve dekont atmıştı o sırada bir iletişimimiz olmuştu.
Sonrasında ben iletişim kurmak istemediğimi dekont atmasına gerek kalmadığını bankaya zaten bildirim geldiğini adını bir mesajlaşmada görmek istemediğimi dile getirmiştim.
O da tamam demişti. Bu konuşmalarda güzellikle oldu . Bu esnada boşandım çok mutluyum , özgürüm , tek yaşıyorum havaları vardı tabi
Yine bir miktar mehir iletip dekont atmış . Bende görüldü şeklinde mesajı bıraktım . Görüldü den yarım saat kadar sonra ''nasılsın merak ettim '' şeklinde mesaj geldi
bende iyiyim dedim sadece. Sen vs demedim.
Sonrasında '' iyi ol nasıl olduğunu merak ettim halini hatrını sorayım dedim kusura bakma iyi akşamlar '' dedi
Bende '' sen ? sorun yok estagfurullah iyi akşamlar '' dedim
Bir kaç gün geçti ve ben bir şekilde duygusal olarak yenik düşüp kendisine , bunun bana iyi gelmediğini , iyi olsam ne olacak kötü olsam ne olacak , her ikimizin de hayatına bakmasının en doğrusu olacağına , basit mesajla bile deşilip duygusal yaralandığımı içeren bir mesaj attım .
İyi olmamı istediğini , bu süreçte karşılaştığım zorluklarda yanımda ne olursa olacağımı vs vs içeren mutsuz olduğunu içeren mesajlar iletti.
Bu akşam işin var mı dedi
Bende evet var dedim.
Bende vicdan yaptım.
Ben hayatıma ve yoluma gayet sağlıklı devam etmeye çalışıyorken bu adama karşı nasıl bir tavırla ilerlemeliyim .
Cevap verme niye veriyorsun?Kızlar Merhaba ,
Ayrılık sürecinde boşanma süreçlerinde ben daha öfkeliydim diyebilirim. Olabildiğince sorunsuz şekilde boşandık diyebilirim.
Ayrılırken eski eşim bana mehirlerimi peyderpey ödeyecekti. Bu şekilde anlaşmıştık. En son 2-3 ay kadar önce ödeme yapmıştı ve dekont atmıştı o sırada bir iletişimimiz olmuştu.
Sonrasında ben iletişim kurmak istemediğimi dekont atmasına gerek kalmadığını bankaya zaten bildirim geldiğini adını bir mesajlaşmada görmek istemediğimi dile getirmiştim.
O da tamam demişti. Bu konuşmalarda güzellikle oldu . Bu esnada boşandım çok mutluyum , özgürüm , tek yaşıyorum havaları vardı tabi
Yine bir miktar mehir iletip dekont atmış . Bende görüldü şeklinde mesajı bıraktım . Görüldü den yarım saat kadar sonra ''nasılsın merak ettim '' şeklinde mesaj geldi
Sonrasında '' iyi ol nasıl olduğunu merak ettim halini hatrını sorayım dedim kusura bakma iyi akşamlar '' dedi
Bir kaç gün geçti ve ben bir şekilde duygusal olarak yenik düşüp kendisine , bunun bana iyi gelmediğini , iyi olsam ne olacak kötü olsam ne olacak , her ikimizin de hayatına bakmasının en doğrusu olacağına , basit mesajla bile deşilip duygusal yaralandığımı içeren bir mesaj attım .
İyi olmamı istediğini , bu süreçte karşılaştığım zorluklarda yanımda ne olursa olacağımı vs vs içeren mutsuz olduğunu içeren mesajlar iletti.
Bende evet var dedim.
Bende vicdan yaptım.
Ben hayatıma ve yoluma gayet sağlıklı devam etmeye çalışıyorken bu adama karşı nasıl bir tavırla ilerlemeliyim .
Mehir ne kadar ki 6 aydir ode ode bitmemis?Kızlar Merhaba ,
Bende evet var dedim.
Bende vicdan yaptım.
Herkes mehir diye tutturmuş sanki onu sordunuz.O sizin kendi tercihiniz alan razı veren razı.Her neyse…Onu sizi kaybetmeden önce düşünecekti.Şuan başlasanız bile yine bir süre sonra aynı şeyler olurKızlar Merhaba ,
Bende evet var dedim.
Bende vicdan yaptım.
Eski konunuza baktım. Ailesi ile arası kötülemiş, kendini maddi manevi taşıtacak birini bulamamış, ondan dönmek istiyor. Vicdan yapılacak bir durum yok, zamanında sizin de ihtiyacınız vardı, oralı olmadı. Olan olduktan sonra gelen pişmanlığın bişeye faydası yok. Tekrar birleşin yine hayırsız ailesi kıymetli olacak. Ailem atamam satamam diycek, sanki at sat diyen var gibi. Anca sıyrılmışsınız bi daha girmeyin o işe.Kızlar Merhaba ,
Bende evet var dedim.
Bende vicdan yaptım.
Ablacigim keske adamakilli bir sekildemahekemede tazminat yazdirsaydin, duzgun bir sekilde, yasal yollardan alirdin parayi. Simdi boyle adam cani istediginde cani istediginde sekilde veriyor , adamin insafina kaldin. Dun 29 Ekim'de, 100 yili askindir bu ulke yasalarla yonetiliyor, lutfen artik kadinlarimiz akilli olsunlar, esit vatandas olarak yasasinlar, haklarini yasal yollarla alsinlar. Esit vatandas tazminat talep eder; gariban , caresiz eve kapatilan kadin mehir diye adamin gonlunden ne koparsa onu alir arada fark var. Yazdigin sey hic dogru degil yani, mehir denen acziyet parasini , tazminat denen yasal yolla bir tutmamalisin.
KOnuya geleyim adam boslukta kalmis. O miyminti ana kuzusunu kim ne yapsin kedi olali fare tutmus iste ne yapsin ... sakin donme, hatta engelle banka appinden bildirim geliyor zaten. Kendisine de soyle bosandik bitti, gitti, iletisim kurmak istemiyorum mumkunse parayi tek seferde gonder bitsin gitsin yaz.
valla ya , mehirin ne olduğunu bilmeyen gitsin chat gbt ye yazsın öğrensin . Burda mehiri oturup açıklayacak değilim.Herkes mehir diye tutturmuş sanki onu sordunuz.O sizin kendi tercihiniz alan razı veren razı.Her neyse…Onu sizi kaybetmeden önce düşünecekti.Şuan başlasanız bile yine bir süre sonra aynı şeyler olur
Merhaba , ülkenin yasalarını en az sizin kadar iyi biliyorum . Boşanırken kendisinin durumunun çokta iyi olmaması sebebi ile , ki benim çalıştığım pozisyon ve maddi özgürlüğünü yeterince iyi seviyede kazanmış bir kadın olarak kendisinden nafaka veya tazminatı özgür ve hür irademle talep etmedim. Çünkü ihtiyacım yoktu. Kendisi de en azından mehir boynumun borcu ödemek isterim dedim . Alan razı veren razı. Sorun nedir?
Adamdan gelecek 3 kuruş mehire muhtaçmışım gibi düşünmüşsünüz fazlasıyla yanılmışsınız.
Muhtaç değilseniz mehiri sizin adınıza hayır kurumlarına versin .Aydan aya sizinle iletişimi kesmesin diye karşılıklı verdiğiniz karar.Evliliği becerememişsiniz olmamış bari ayrılmayı becerin ne bu böyle her ay o seni yoklasın sen duygusal boşlukta onu yokla.Bu işin sonu bir yerde kahve içelim sonra gizli gizli buluşalım ve filmin sonu yine yeniden terk edilen ortada bırakılan harap bir kadın.....Merhaba , ülkenin yasalarını en az sizin kadar iyi biliyorum . Boşanırken kendisinin durumunun çokta iyi olmaması sebebi ile , ki benim çalıştığım pozisyon ve maddi özgürlüğünü yeterince iyi seviyede kazanmış bir kadın olarak kendisinden nafaka veya tazminatı özgür ve hür irademle talep etmedim. Çünkü ihtiyacım yoktu. Kendisi de en azından mehir boynumun borcu ödemek isterim dedim . Alan razı veren razı. Sorun nedir?
Adamdan gelecek 3 kuruş mehire muhtaçmışım gibi düşünmüşsünüz fazlasıyla yanılmışsınız.
Mehir dinimizce kadının hakkıdır boşansa da alır.Hayır kurumları ne alaka?Adam nasılsın kahve içelim mi tarzı bir şeyler demiş.Siz mehire takmışsınız kafayı.Kadın size onu mu sordu?Muhtaç değilseniz mehiri sizin adınıza hayır kurumlarına versin .Aydan aya sizinle iletişimi kesmesin diye karşılıklı verdiğiniz karar.Evliliği becerememişsiniz olmamış bari ayrılmayı becerin ne bu böyle her ay o seni yoklasın sen duygusal boşlukta onu yokla.Bu işin sonu bir yerde kahve içelim sonra gizli gizli buluşalım ve filmin sonu yine yeniden terk edilen ortada bırakılan harap bir kadın.....
Mehir dinimizce kadına evlenirken verilen bir şey.Kadın zaten ihtiyaç duymadığı için tazminat istememiş.Ama adam belli ki dini görevini yerime getirmek istemiş kadın da kabul etmiş.Methiyeler dizmişsiniz de kadın para gönderme dışında adamın mesaj attığını söylüyor olay paradan bağımsız.İşin var mı bugün falan demiş.Muhabbet para üzerinden açılmamış yani mehir göndermese de nasılsın yazacakmış demek kiAblacigim keske adamakilli bir sekildemahekemede tazminat yazdirsaydin, duzgun bir sekilde, yasal yollardan alirdin parayi. Simdi boyle adam cani istediginde cani istediginde sekilde veriyor , adamin insafina kaldin. Dun 29 Ekim'de, 100 yili askindir bu ulke yasalarla yonetiliyor, lutfen artik kadinlarimiz akilli olsunlar, esit vatandas olarak yasasinlar, haklarini yasal yollarla alsinlar. Esit vatandas tazminat talep eder; gariban , caresiz eve kapatilan kadin mehir diye adamin gonlunden ne koparsa onu alir arada fark var. Yazdigin sey hic dogru degil yani, mehir denen acziyet parasini , tazminat denen yasal yolla bir tutmamalisin.
KOnuya geleyim adam boslukta kalmis. O miyminti ana kuzusunu kim ne yapsin kedi olali fare tutmus iste ne yapsin ... sakin donme, hatta engelle banka appinden bildirim geliyor zaten. Kendisine de soyle bosandik bitti, gitti, iletisim kurmak istemiyorum mumkunse parayi tek seferde gonder bitsin gitsin yaz.
Mehir dinimizce kadının hakkıdır boşansa da alır.Hayır kurumları ne alaka?Adam nasılsın kahve içelim mi tarzı bir şeyler demiş.Siz mehire takmışsınız kafayı.Kadın size onu mu sordu?
Mehir dinimizce kadına evlenirken verilen bir şey.Kadın zaten ihtiyaç duymadığı için tazminat istememiş.Ama adam belli ki dini görevini yerime getirmek istemiş kadın da kabul etmiş.Methiyeler dizmişsiniz de kadın para gönderme dışında adamın mesaj attığını söylüyor olay paradan bağımsız.İşin var mı bugün falan demiş.Muhabbet para üzerinden açılmamış yani mehir göndermese de nasılsın yazacakmış demek ki
Tivitır taymının yarısı mehir, sanırım kullanmıyolar.mehirin asıl amacının boşanma sonrası için olduğunu hiç anlatma zahmetine bile girmedim . Onu geçtim mehir nedir bilmeyen varmış ayrı şok oldum. Bilgi ve iletişim çağındayız. Şuraya mehir ne yazana kadar bi chatgbt ye yazamamışlarOlayı çarpıtmışlar boşver dil dökme :)
biri anneme sorum oda hiç duymamış , yöresel bir şey mi gibi birşey yazmış kahkaha attımTivitır taymının yarısı mehir, sanırım kullanmıyolar.
3 kuruşluk mehire ihtiyacım yok demiş önce dikkatli okuyun 3 kuruşluk mehir için böyle adamla muhattap olmayada gerek yok....Mehir dinimizce kadının hakkıdır boşansa da alır.Hayır kurumları ne alaka?Adam nasılsın kahve içelim mi tarzı bir şeyler demiş.Siz mehire takmışsınız kafayı.Kadın size onu mu sordu?
Mehirin evlenirken verildiği, boşandıktan sonra taksitle verilmeyeceği bir gerçek. Mehir, kadın kocasından ayrılırsa maddi olarak zorda kalmasın diye EVLENİRKEN verilen bir şey. Nafakaya muhtaç olmayan biri 3 kuruşluk mehrin taksit taksit ödenmesine nasıl razı geldi, aklım hiç almadı. Adamın evlenirken maddi durumu olmadığı için mehir veremediyse ayrılırken hiç vermesin, hele böyle taksitle hiç...mehirin asıl amacının boşanma sonrası için olduğunu hiç anlatma zahmetine bile girmedim . Onu geçtim mehir nedir bilmeyen varmış ayrı şok oldum. Bilgi ve iletişim çağındayız. Şuraya mehir ne yazana kadar bi chatgbt ye yazamamışlarOlayı çarpıtmışlar boşver dil dökme :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?