eski günlere duyulan özlem

pokahontas

RabbimEYLÜL'ÜM ve NİSAN'IM sana emanet 🙏
Pro Üye
13 Ocak 2009
4.913
401
Arkadaşlar ben sürekli geçmişe eski günlere özlem duyuyorum. Özlüyorum ozamanları. Geri gelmeyecek gecen günler biliyorum ama :/

Sanki eskiden herşey daha güzeldi gibi.. varmı benim gibi olan?

Ciddi ciddi taktım bu konuyu artık. En ufak şeyde eski günler geliyor aklıma…

Arkadaşlar ben sürekli geçmişe eski günlere özlem duyuyorum. Özlüyorum ozamanları. Geri gelmeyecek gecen günler biliyorum ama :/

Eski günlerinize dair özlem duyduğunuz nedir ?

Eski günlerinize dair özlem duyduğunuz nedir ?
belli birsey yok aslında...
en ufak şeyde eskiden şöyşe yapardık, böyle yapardık daha mutluyduk gibi gibi...
sanki mutluluk kaybedilmiş o günlerde kalmış gibi...

yaşantımı soracak olursanız evliyim şükür bi pronlemim yok ... bi sorunum oldugu için değil yani bu özlem...

ben geçmişle ilgili annemden başka hiç bir şeye özlem duymuyorum, eğer geçmişinizde ölüm dışında bir şey varsa özlem duyduğunuz bence duymayın, çünkü geçmişte takılı kalırsan olduğun yerde kalırsın

Geçmişe dair özlediğim 2 şey var, çocukluğum ve lise yıllarım. Acı hatıralarım da var bu 2 döneme ait ama, yine de yeri bir başka; tebessümle anarım hep.
Öte yandan zaman makineniz yoksa özleyip hüzünlenmek boşa. Bugününüzü ziyan etmeyin. Ha olur da zaman makinesi ile tanışırsanız haber verin.

bugünü doyasıya yaşayamamanızdan kaynaklanıyor olabilir, elinizdeki imkanları değerlendirip zevk alacağınız sizi mutlu eden etkinliklere yönelin. evlendik diye elimizi eteğimizi dünyadan çekmemize gerek yok eşlerimizle gezebilir eğlenebiliriz hem de çok daha zevkle:p:p

belli birsey yok aslında...
en ufak şeyde eskiden şöyşe yapardık, böyle yapardık daha mutluyduk gibi gibi...
sanki mutluluk kaybedilmiş o günlerde kalmış gibi...

yaşantımı soracak olursanız evliyim şükür bi pronlemim yok ... bi sorunum oldugu için değil yani bu özlem...

Sorununuz olduğunu düşünerek sormamıştım. Mesela bekar günlerinizde evde kız kıza toplanıyorsanız onu özlemiş olabilirsiniz. Bu denli sorumluluk yüklenmediğiniz günleri özlemiş olabilirsiniz.

Sizin özlem duyduğunuz durum nedir anlamında sormuştum.

misal şuan bişey yapıyorum diyelim. hemen ooo eskiden olsa böylemi olurdu.. şunu yapardık bunu yapardık ne kadarda
güzeldi.. ahhh ahhh geri gelmezki....

Sorununuz olduğunu düşünerek sormamıştım. Mesela bekar günlerinizde evde kız kıza toplanıyorsanız onu özlemiş olabilirsiniz. Bu denli sorumluluk yüklenmediğiniz günleri özlemiş olabilirsiniz.

yooo ben kendim söylemek istedim sadece :)

Ben de arada özlüyorum bekar zamanlarımdaki sorumsuz günleri. Arada ama devamlı değil. Geçmiş geçmişte kaldı önüne bak. Yakında bugünler de geçmiş olacak güzel anılar biriktirin :)

bende kendimi bi türlü çözmedim :KK43:
heralde ozaman daha kolay mutlu olabılıyordum.. şuan hayat şartları zorluyor.. bi anlasam :/

geçmişe takılarak yaşanmaz ki.
Evladınız var onun geleceğini düşünseniz daha iyi sanki.
Ben geçmişi hiç özlemiyorum, son iki yıldır nefes alıyorum sanki o yüzden bu geçmiş durumu bende hiç yok sadece 12 yaşıma kadar bazı anılarım var burnumu sızlatan, o kadar. Geleceği düşünmek daha güzel.

çocukluk gençlik anilari başka. bende çok güzel anilar yaşadım :)
şimdi geriye döndüğümde vay bee diyebiliyorum..
özlenir ama yaşanir biter hayat çok kısa. o eski günler geriye dönülmüyor. kalir orda..
yaşadığım en güzelini şükret.. ki daha iyisini yaşacak önümzdeki günler var.

Bende geçmişe özlem değil fakat ne yaparsam yapayım 40 yaşlarında 20 li yaslarimi hatırlayıp neden daha cok gezmedim eglenmedim diye pismanlik duyacagimi düşünüyorum .çok bunalımli bir yaslilik geçireceğim sanırım .

eski günlere değil ama eski ben e özlem duyuyorum,
yaşlanmaya başladım ve bu beni korkutuyor, hayatta duymaktan en hoşlandığım şey "yaşını hiç göstermiyorsun" :KK70:
ama gösterip göstermemek de değil mesele, eski enerjim yok sanki, sürekli sağlıklı beslenmek zorundayım, göz kenarlarımda da çizgiler mi oluşmaya başladı ne :KK51: zaman çok acımasız :KK14:

Aslında biliyor musun o günlerde de başka eksiklerin vardı ve o sebeple hakkını vererek yasayamadin..
Hepimiz böyle yaşıyoruz.

Ben de şimdi öğrencilik yillarimiz ne güzeldi üniversiteye geri dönmek isterdim diyorum. Ama düşünüyorum o zaman da para sıkıntımız vardı yani.

Şimdi çalışıp kazanıyoruz çok şükür ama iş hayatı zor geliyor bazen.

O zamanlar evlilik güzel şey sanırken bugün bekarligima geri dönsem diyoruz..

Böyle böyle anın tadını cikaramadan yaşlanıyoruz. Ne yazık..

bende kendimi bi türlü çözmedim :KK43:
heralde ozaman daha kolay mutlu olabılıyordum.. şuan hayat şartları zorluyor.. bi anlasam :/

yooo ben kendim söylemek istedim sadece :)

Anladım :) Biraz bunalmışsınız , şimdi neden o kadar kolay mutlu olamıyorum diye kendinizi sorguladığınız bir dönemden geçiyorsunuz.

Büyüyoruz sadece. Geçmişte yaz tatili geldi diye deli gibi sevinirdik , imkanı olan köye memlekete gider , yazlığa gider bir şekilde mutlu olurdu. Gidemeyen sokakta arkadaşlarıyla oynar yine mutlu olurdu. Okullar açılırdı arkadaşlarımızı göreceğiz diye sevinirdik.

Şimdi evlisiniz ve Allah bağışlasın bir evladınız var. Sorumluluklar , gelecek kaygısı ile düşünceleriniz daha yoğun. Bunların etkisindesiniz.

Bugüne odaklanmaya çalışın , fırsat buldukça çocuğunuzla parka gidin. Çocukların yüzündeki tebessümü görmek bile yetiyor tüm kaygıları silmeye , mutlu hissetmeye Hoppa

Anladım :) Biraz bunalmışsınız , şimdi neden o kadar kolay mutlu olamıyorum diye kendinizi sorguladığınız bir dönemden geçiyorsunuz.

Büyüyoruz sadece. Geçmişte yaz tatili geldi diye deli gibi sevinirdik , imkanı olan köye memlekete gider , yazlığa gider bir şekilde mutlu olurdu. Gidemeyen sokakta arkadaşlarıyla oynar yine mutlu olurdu. Okullar açılırdı arkadaşlarımızı göreceğiz diye sevinirdik.

Şimdi evlisiniz ve Allah bağışlasın bir evladınız var. Sorumluluklar , gelecek kaygısı ile düşünceleriniz daha yoğun. Bunların etkisindesiniz.

Bugüne odaklanmaya çalışın , fırsat buldukça çocuğunuzla parka gidin. Çocukların yüzündeki tebessümü görmek bile yetiyor tüm kaygıları silmeye , mutlu hissetmeye Hoppa
çok teşekkürm ederim öncelikle cevabınız için.
tabii hayatımda şükrettiğim bir çok şey var...
sanırım biraz kendimi yenilemem lazım :)

X