Eskiden tek derdim gorememekti simdi cozumu olmayan bir korku ..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.665
Insanin esini kaybetmesi cok acidir eminim ki .. Allah esini kaybedenlere sabirlar versn . . Hayatta olanlara da uzun omur versn insallah .
Allah korusun ..
insan dusunme den edemiyor yazarken dahi gozlerim doluyor icim yaniyor ... önceden bulusamamak gorememkti derdim ama smdi ölüm .
Insan nasil dayanir buna .. Aklıma gelmis in den biktim Bunun .. bazen geceleri dusundukce agliyorum . . Allah bana ve hic kimseye gostermesin .. Ne yapacagim bu dusuncelerle hic blmiyorum . .

ölüm sadece sevdiklermize değil, bize de gelecek. yazılı olan bir gün var ve o gün gelınce zamanı gelen gidiyor.
bu tarz seylerı fazla düşünmek yorar, korkutur ve bunalıma sokar insanı.
allah sıralı ölüm versin.

bak ne güzel demiş mevlana ( yanlış bilmiyorsam mevlana olması gerek )

Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:

"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."
ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...

ölüm sadece sevdiklermize değil, bize de gelecek. yazılı olan bir gün var ve o gün gelınce zamanı gelen gidiyor.
bu tarz seylerı fazla düşünmek yorar, korkutur ve bunalıma sokar insanı.
allah sıralı ölüm versin.

bak ne güzel demiş mevlana ( yanlış bilmiyorsam mevlana olması gerek )

Allah der ki: "Kimi benden çok Seversen, onu senden alırım." ve ekler:

"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."
ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur...
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya...
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur...
Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya... Öldüm der durur, yine de yaşarsın...

Cok guzel soz soylemis . .

Canım ölüm bir yok oluş değil ki bizim inancımıza göre.. Evet dayanılması hatta düşünülmesi bile acı ama her canlının deneyimleyeceği birşey.. Yaşadığın anksiyete yani kaygı hali.. Ölüm hepimizin en temel anksiyetesi, bu düşüncen neye bağlı gelişti bilemiyorum ama sağlığını etkileyecek düzeyde olmadığı sürece bunun iyi bişey olduğunu söyleyebilirim çünkü ölümü hatırlayan kişi hem ahireti için çalışır hem de bu dünyada güzel işler yapmaya gayret eder.. Bence sen eşinle geçirdiğin 'an'ların kıymetini bil.. En sevdiği yemeği yap mesela yada birlikte film izleyin.. Evliliğinizin ahirette de devamı için dua edin.. Eşlerimiz, evlatlarımız, anne babalarımız hatta aldığımız nefesler bile bize emanet.. Hiç birşeyin sahibi değiliz.. Aciziz.. Emanetin sahibine sığınmanı, eşin ve kendin için uzun değil, hayırlı ve sağlıklı bir ömür dilemeni tavsiye ediyorum canım.. Ölümü yok oluş olarak görmek bu tip kaygılara yol açıyor fakat gerçek bir müslümanın asıl kaygısı Rabbime layık bir kul olabildim mi sorusunun cevabı olmalı.. Doğumumuz da belki korkutmuştu bizi, sıcacık güvenli bir ortamdı anne karnı belki ama şimdi orayı özlüyor yada hatırlıyor muyuz? Dünya hayatı da böyle, ölüm yeni bir hayata geçiş sadece, boyut değiştirmek.. Hayatta başımıza her şey gelebilir, en yakınlarımız vefat edebilir, çocuğumuz olmayabilir yada çaresiz gibi görünen bir hastalığa yakalanabiliriz.. Önemli olan ve bence asıl eşinle ilgili kaygılanman gereken yaşadığın zaman dilimi, insanlar sevdiklerinin ölümlerinden çok onlarla yapamadıkları şeyler için yada sevdiklerine karşı yapmamaları gereken şeyleri yaptıkları için üzülürler.. Bize düşen sevdiklerimizin kıymetini ve asıl sahibini bilmektir.. Eşini senden alır korkusuyla içten içe kızarak yaklaşma Allah'a, eşini sana yazdığı için şükret, o evliliği sana nasip etmeseydi şuan ölümünün korkusu bile seni uykusuz bırakan biricik sevdiğini tanımıyor olacaktın.. Emin ol şuan sevdiği insan yanında olsun diye uzun geceler boyu Allah'a dua eden insanlar var, senin sevdiğin ise yanında.. Belki içeride ki odada uyuyor.. Ne kadar şanslısın farkında değilsin.. Eşleri için ölse de yattığı yeri bilsem diyen kadınlar tanıyorum.. Sevdikleri başka insanlarla evlenmiş genç kızlar sonra.. :KK61:

Ben de annemi babamı kaybetmekten çok korkardım..Gece kalkıp nefeslerini dinlediğim çok olmuştur. Özellikle babamın. Aklıma geldiği anda ağlama krizlerine girerdim..Ve babamı kaybettim..

Ölüm gerçek ve ölümden başka tüm acılar yalanmış. Maalesef hepimizin gideceği yer aynı ama burun buruna kalmak apayrı.
Normal hayata dönüyorsunuz, gülüyorsunuz, espiriler yapıp yaşamaya devam ediyorsunuz. Alışıyorsunuz kısacası ama o tek mumun ateşi hep içeride kalıyor.

Allah hayırlı ve sıralı ölüm versin. Geride kalanlara da biraraya geleceğimiz güne kadar sabır.

herkesin korkusudur sevdiklerini kaybetmek birdaha hiç görememk...benimde bazen aklıma gelir naparım diye..

ama bu hayatın gerçeği..doğum yaşam ölüm...bizde toprak olacağız..aslında burası yalan dünya gerçek hayata kavuşacağız..

bu kadar cok dusunmeyin, sonucta olacak bisey. krndinize bu gunu de zindan etmekten baska da bir katkisi yok hayatiniza. Allah olumun de hayirlisini versin.

X