Eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.056
7.340
Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???

1- Eşlere ailesiyle ilgili bişey söylenemez, ailesi şikayet edilmez. Bu bir kuraldır. Uygulamazsanız kavgalı girültülü bir eviniz olur, huzurunuz kalmaz.

2- siz de anlattığınız kadar masum değilsiniz. Eşinizle konuşma tarzınız, iletişiminiz olması gerektiği gibi değil.

3- Birileriyle arasında sorun olan bir insan önce kendi içşne dönmelidir, ben ne yaptım da böyle oldu diye düşünmelidir. Sizde bu da yok malesef.

Hizmet etsin ne olacak? Sizin evinizde de yardim etsin ailesi varken de yardim etsin dalga geçiyorlar diye yapma demeyin insan "ailesinin sakasina gocunmaz"...

Deseydnz ki evde yardim etmez her şeyi benden bekler o zaman hak verirdim.

Ayrica çay koymak amelelik mi? Kadınlar amelelik yapar da erkekler yapamaz mi?

Hatalisiniz..

arkadaşım, o ailenin yaptığına yorum yapmaktan öte
bence çok hatalı davranıyorsun
sen, aileye karşı kendi tavrını takın ama eşine karışma bence
bırak kendi ailesine nasıl davranıyorsa davransın, seni onlara ezdirtmesin yeter!
bak diyorsun evde yardım etti diye dalga geçtiler, ama eşin umursamamış, yine yapmış, bence bu senin zannettiğin gibi kötü birşey değil, aksine güzel birşey
bir çok erkek ailem laf ediyor der, elini sürmez, seni ezer
bence senin eşin ailesini olduğu gibi kabullenmiş, eksikliklerini biliyor ama "onlar benim ailem gocunmam" diyor
sana dayatması yok, kalk çay doldur demiyor, seni ezmiyor, kendi yapıyor
ben bu hareketi taktir ettim, bence eşin ters davranılmayı değil aksine saygıyı hakediyor

sen de eltin gibi arada bir görev olarak alırsın onları, istedikleri kadar dalga geçsinler, eşinle ortaklaşa yaparsınız servisi, olur biter

bence eşine hakaret etmekte (ruhunda amelelik varsa gibi) ve bu kadar (bir kaç gün) trip atmakta hatalısın.

Eşinizin iki çay doldurması ne diye amelelik olsun ki? Ben sizi haksız buldum. Eşinizin size ya da birilerine yardım etmesine asla engel olmayın. İlerde çocuklarınız da olacak onlar da babalarının annelerine yardım ettiği bir ortamda büyüsün. Bir erkeğin iki bardak çay koymasının amelelik olmadığı bir ortamda. Evdeki işlerin evin hanımı ya da misafir hanımlardan birine layık görülmediği, bir erkeğin de işin bir ucundan tutabildiği bir ortamda büyüsün. Büyüsün ki gelecek nesillerden umudumuz olsun.

eşini bi kalıba sokmaya çalışıyorsun. Bırak kim ne düşünürse düşünsün sen evliliğinin tadını çıkar..Şunu da bil olumsuz düşündüğün herşey belli bir süre sonra unutulyor. KEndini üzme ve yaşlandırma.Önemli olan ikinizin mutluluğu.. Eşime hep derim sen ol gerisi olmasa da olur.

Benim evimde yapmadı eltimin evinde yaptı yani o evin hanımı beyi olan bir ev sizce tuhaf değil mi ve eltim o bardaklara bakıyor boş olduğunu zaten görüyor bi kaç kere ben yardım ettim ondan sonra da eşim başladı zaten.Evimizde bana hizmet etmesi çok çok güzel ki benim ellerim de çok ciddi bir rahatsızlık var kimi zaman kanlar içinde ama ailesi her ortamda oğlum çayı dolduruyo oğlum bulaşık diziyor diyince bende onlar gelince geç baş köşe de otur diyerek çözümü buldum demesemiydim?

evin sahibi doldurmuyor çayı sizde yardımcı oluyorsanız boşalınca eşiniz kalkmadan siz doldurun ve bence eşinizin genel tavrı böyleyken sizin bu konuda gereksiz tutum sergilemeniz manasız bir üzerine kaba kelimeler kullanmışsınız.bence siz bakış açınızı biraz değiştirin bunda bir şey yok eğer raharsız olduğunuz bu konu ise ona fırsat vermeden siz yaparsınız mevzu olmaz.eşiniz haklı bu konudan farklı bir örneğiniz varsa bilemem ama bu konuda ben eşiniz ve ailesinde bir sorun göremedim.

bence esiniz sizi yanlis anlamiyor siz kelimelerinizi duzgun secemiyorsunuz..
ruhunda amelelik varsa yap gibi bi cumleyle elestirilen insan tabiki de tepki verir kaldi ki hizmet ettigi kisiler annesi babasi..
birakin yapsin hizmet ne var bunda.benim esimde annesine kahve yapar cay koyar..

.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.

Siz kendi anne babaniza cay koyunca siz de amele oluyor musunuz ?

Evinize gelen misafirlere hizmet etmek amelelik mi?

Yemek yapip ev temizliyorsunuz, sizin ruhunuzda da amelelik var o zaman.

Adam bir cay koymus, ne var bunda, eline mi yapisacak ? Kaldi ki bunu yaptigi insanlar ailesi, el degil.

Saka bir yana, adam cok dogru bir cumle kurmus . Adam onlar benim annem babam demis, sizin verdiginiz cevap: sen de amelesin. Adamin kurdugu cumleye oranla sizin verdiginiz cevap terbiyesizce ve saygisizca. Yanlis an;asilmaya acik bir sey soylememissiniz ki. Konu basliginiz nasil edepli, usturuplu , kalp kirmadan konusulur olmali derim.

Son düzenleme:
Benim evimde yapmadı eltimin evinde yaptı yani o evin hanımı beyi olan bir ev sizce tuhaf değil mi ve eltim o bardaklara bakıyor boş olduğunu zaten görüyor bi kaç kere ben yardım ettim ondan sonra da eşim başladı zaten.Evimizde bana hizmet etmesi çok çok güzel ki benim ellerim de çok ciddi bir rahatsızlık var kimi zaman kanlar içinde ama ailesi her ortamda oğlum çayı dolduruyo oğlum bulaşık diziyor diyince bende onlar gelince geç baş köşe de otur diyerek çözümü buldum demesemiydim?
normalde tuhaf ama zaten çağıran kişi konuşmayıp sizi isteksiz ağırlıyormuş onun boşu doldurmamasıda bunun bir göstergesi gidin artık dmek istiyor eşinizde belki hani huzursuzluk olmasın diyor ve anne babası kendine saygısızlık yapıldığını farketmesin diye gocunmadığı için yapıyordur.

Desinler oğlu alinmiyorsa siz niye aliniyorsunuz gülün geçin.

Esinizin içinden geliyor ve yapiyor bence bu çok güzel bir şey buna engel olmak gelecekte sizi uzer.
Düşünceli bir adamdan " otur amele misin ben hizmet ederim" haline ceviriyorsunuz sonra "sen çok değiştin, önceden yardim ederdin " diyeceksiniz.

Ayrıca eltinizin evi demek abisinin evi demek. Çay doldurdugu insanlarda ailesi boyle bir şey neden sorun olsun.

Hizmeti hurmeti özellikle aile içinde abartmaya gerek yok..

Hala hatalı düşüncelerinizde ve davranışlarınızda ısrar ediyorsunuz. Orası sizin eltinizin evi değil, onun abisinin evi. Hizmet ettiği insanlar da ailesi. Önce bunu kabullenin. Bu adam ağaç kovuğundan çıkmadı. Bir ailesi var ve her normal insan gibi ailesini oldukları gibi kabullenmiş, siz de bunu yapabilirseniz sorun yaşamazsınız.

Sağlık sorununuz varken yapma demeniz de oldukça ilginç doğrusu. Kim dalga geçerse geçsin eşimin bana yardım etmesi beni her zaman gururlandırır.

mesele o değil de söylemeden edemicem.. suç eşinde değil misafirin çayını doldurmayan ev sahibinde, ki siz eşinizin elinden alıp doldurabilirdiniz çayları bunun amelelikle ilgisi yokkii.. bu konuya özel bi durum tabi, genel olarak ailesine yorum yaptığınızda yanlış anlıyosa değişmez.. naparsanız yapın nasıl söylerseniz söyleyin..
ben kendi meselelerimden de anladım ki evlenince o eleştiri işi öyle kolay olmuyo, vazgeçtim eleştirmiyorum artık şaka yollu söylüyorum geçiyorum (salak değilim yapılanları görüyorum mesajı veriyorum böylece :KK66: )

normalde tuhaf ama zaten çağıran kişi konuşmayıp sizi isteksiz ağırlıyormuş onun boşu doldurmamasıda bunun bir göstergesi gidin artık dmek istiyor eşinizde belki hani huzursuzluk olmasın diyor ve anne babası kendine saygısızlık yapıldığını farketmesin diye gocunmadığı için yapıyordur.
evet olabilir ben ve eşim hariç diğerleriyle muhattap olmuyor zaten

Hala hatalı düşüncelerinizde ve davranışlarınızda ısrar ediyorsunuz. Orası sizin eltinizin evi değil, onun abisinin evi. Hizmet ettiği insanlar da ailesi. Önce bunu kabullenin. Bu adam ağaç kovuğundan çıkmadı. Bir ailesi var ve her normal insan gibi ailesini oldukları gibi kabullenmiş, siz de bunu yapabilirseniz sorun yaşamazsınız.

Sağlık sorununuz varken yapma demeniz de oldukça ilginç doğrusu. Kim dalga geçerse geçsin eşimin bana yardım etmesi beni her zaman gururlandırır.
Nereden anladınız sağlık sorunum olduğunu.Bende biliyorum zaten eşimin bir ailesi olduğunu sevmediğim halde ona ona saygımdan görüştüğümü belirttim değil mi?

Nereden anladınız sağlık sorunum olduğunu.Bende biliyorum zaten eşimin bir ailesi olduğunu sevmediğim halde ona ona saygımdan görüştüğümü belirttim değil mi?

E kendiniz söylediniz ya sağlık sorununuz olduğunu o yüzden eşinizin yardım ettiğini. İyi misiniz siz gerçekten? Buluttan nem kapar bir havanız var. Saygıdan ailesiyle görüşüyor ama sonrasında eşinize hakaret ederek saygısızlık yapıyorsunuz. Hem de anasına babasına çay doldurdu diye. Kusura bakmayın ama saygı bunun neresinde?

X