ev alma mevzusu

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
Merhaba hanimlar
Eşimle birikimlerimizi bir araya getirip birazda üzerine kredi çekerek ev almayı düşünüyoruz henüz tapusu üzerine konuşmadık acaba evin tapusunun eşlerden birinin üzerine olması malın ortak olduğu durumunu değiştirir mi ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Evlilik suresince alinan mallar tapu kimin uzerine olursa olsun ortaktir

evlilik birliği içinde alınacağından tapunun kimin üzerine olduğunun hiç bir önemi yoktur :)

hatta diyelim evlenmeden önce krediyle ev aldın. evlendikten sonra kredisini ödemeye devam ediyorsun. hah işte evlilik birliği içinde ödediğin taksitlerde eşinin hakkı oluyor :)

Mallar ortak oluyor, kızlar yazmışlar zaten ama benim anlamadığım bırakın eşinizin üzerine olsun,evin reisi eşler değil midir? Yani sizin için demiyorum sadece,burada bu tarz çok konu açılıyor.Boşanınca mal varlıklarıyla ilgili sorun yaşayan, dolandıran kişiler de var tamam ama eşinize bu konuda güvenmiyorsanız o evlilik sağlıklı mı sizce? Bizim arabamız eşimin annesinin üzerine,bir kere bile boşanırsam ne olur diye düşünmedim büyük konuşmayayım ama düşünmem de çünkü ne eşim ne de ailesi boşanma sonrası bunun derdine düşecek insanlar değiller. Bizim yuvamız yıkılmış,ev araba çok mu önemli?

ortak tapu olursa öyle yapın..zaten kredi kim çekerse sanırım tapu onun üstüne oluyor

benim eşimle benim üzerime yarı yarıya
benim için farketmezdi ama eşim yaptı
farketmez ama bir konu vardı ev adamın üstüneydi kumarda kaybetip satmış
en azından tapuda sizinde adınız olsun ne olur ne olmaz

evlılık süresınde alınan her mal ortaktır.Hatta kredi çekerek ev alıcağınız ıcın ev sızın bıle değil bankanın oluyor :KK53:

Evlilik süresince alınan tüm mallar ortaktır ıcınız rahat olsun

Krediyi kim çekebilirse tapu onun adına oluyor. Fakat ev her halükarda ortak oluyor. sıkıntı yok yani

Herşey kocamin üstüne. Bi yamuk yapsin furirim oni:KK55:. Ortak diye bildigim icin ses cikarmadim.

ortak olmasına ortak fakat eşin senin iznin olmadan evi satabilir yada Allah korusun boşanma gibi bir durum olursa senin ruhun duymadan başkasının üstüne geçirebilir. ben olsam hiç aklıma gelmez onun mu benim mi üstüme olsun diye. eşinize güveniyorsanız boşverin böyle şeyleri takmayın kafaya.

ARKADAŞIM BİZİM EVİN KREDİSİ BENİM ÜZERİME ÇEKİLDİ ANCAK TAPU ORTAK TAPU YAPILDI BANKADA BU ŞEKİLDE İRADE BEYANINDA BULUNABİLİRSİNİZ

Mallar ortak oluyor, kızlar yazmışlar zaten ama benim anlamadığım bırakın eşinizin üzerine olsun,evin reisi eşler değil midir? Yani sizin için demiyorum sadece,burada bu tarz çok konu açılıyor.Boşanınca mal varlıklarıyla ilgili sorun yaşayan, dolandıran kişiler de var tamam ama eşinize bu konuda güvenmiyorsanız o evlilik sağlıklı mı sizce? Bizim arabamız eşimin annesinin üzerine,bir kere bile boşanırsam ne olur diye düşünmedim büyük konuşmayayım ama düşünmem de çünkü ne eşim ne de ailesi boşanma sonrası bunun derdine düşecek insanlar değiller. Bizim yuvamız yıkılmış,ev araba çok mu önemli?

Hayır evin reisi koca değildir.
Yeni Medeni Kanun ile "aile reisi kocadır" ibaresi değiştirilerek "evlilik birliğini eşler beraber yönetirler" ibaresi getirilmiştir.
Ayrıca, başta bu tip konulara dikkat etmek, güvensizlik anlamına gelmiyor. Yarının ne getireceği belli değil. Sonsuz güven diye bir şey yoktur. Evet ev araba çok önemli olmayabilir, ama hayatı boyunca çalışıp çabalayıp, ayrılık anında ortada kalan kadınlar, haklarını arayamayan kadınların çektikleri hep "sonsuz güvenlerinden" kaynaklıdır. Eşleri tarafından zarara uğratılan kadınlara sorsanız hepsi zamanında "çok güvendik" derler...

Konu sahibi, arkadaşlar cevap vermiş ama yineleyeyim...
Evlilikte alınan mallar ortaktır.

Hayır evin reisi koca değildir.
Yeni Medeni Kanun ile "aile reisi kocadır" ibaresi değiştirilerek "evlilik birliğini eşler beraber yönetirler" ibaresi getirilmiştir.
Ayrıca, başta bu tip konulara dikkat etmek, güvensizlik anlamına gelmiyor. Yarının ne getireceği belli değil. Sonsuz güven diye bir şey yoktur. Evet ev araba çok önemli olmayabilir, ama hayatı boyunca çalışıp çabalayıp, ayrılık anında ortada kalan kadınlar, haklarını arayamayan kadınların çektikleri hep "sonsuz güvenlerinden" kaynaklıdır. Eşleri tarafından zarara uğratılan kadınlara sorsanız hepsi zamanında "çok güvendik" derler...

Konu sahibi, arkadaşlar cevap vermiş ama yineleyeyim...
Evlilikte alınan mallar ortaktır.
Evin reisi kocadır derken kadınlar ezilsin manasında söylemedim. Ben evimizin tapusunda,faturalarımızın üzerinde filan benim adımın yazmasını istemem.Eşimin adı yazsın isterim ya da ikimizin adı.Bizim evde baskın olan taraf benim,eşim harcama konusunda lükse kaçtığı için maaşlar bende toplanır ve ödemeleri,birikimi ben yaparım;bundan da rahatsızım. Bunu da eşimin yapmasını isterdim mesela. Buna benzer konular yüzünden dedim evin reisi lafını.
Eşime sonsuz güvenim var diyen insanlardan da nefret ederim ayrıca,asla öyle bir iddiam yok. Sadece eğer boşanmak diye bir şey olacaksa ne ikimiz ne de ailelerimiz mala mülke düşecek,bununla ilgili kavga edecek insanlar değiliz.Benim güvenim sadece buna. Güven değil de insanlık demek daha doğru sanırım.Boşanmada tek sorun velayet olur

kızlar yazmış zaten.
tapunun önemi yok.
alınan her mal ortak oluyor.

X