• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev borcu

O ev babanın üstüne olduğu için eşinizin bile ödemesi sıkıntı aslında. İleride sizin olamayacak bir malın borcunu ödeyeceksiniz. Bunu eşinizle konuşun.

Tamam krediyi ödemeyin ev babanın üstüne olduğu için de o kredi kadar para aylık her türlü sizin evinizden kısılacak ki. Maaşınızı komple kendinize ayırsanız bile eve yapılan masraf mecburen kredi kadar az olacak her ay. Dolaylı yoldan yine ödüyor olacaksınız yani. Sadece direkt toplu para vermiyor olacaksınız. Hiç ödemek istemiyorsanız o evde oturmazsınız ve kiraya çıkarsınız. Kiranızı ödersiniz her ay. Ama sonunda da evi size vermezler büyük ihtimalle.

Ne kadarlık maaşınızın 2500₺’sini vereceksiniz? 3000 maaş başka 8000 maaş başka

Toplam kredi ödemesi kaç? Aylık 2500₺ başka aylık 5000₺ başka

Eşiniz kredi ödedikten sonra maaşından ne kadar kalıyor? 1000₺ başka 5000₺ başka

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
Tapu baskasinin mi esinizin mi? Detay vermemissiniz, Evde esiniz tek basina oturacaksa,veya esinizin ailesi oturacaksa,ya da kiraya verip kirasini siz de almayacaksaniz evet odemek zorunda degilsiniz.

Ama hem eve gecip otur hem de ben odemem esim odesin derseniz haksizsiniz. Yani ev sizinse odeyecek olan da sizsiniz bu durumda yorumum degisir;Aileniz herhalde sizi İngiliz kralinin ogluna falan verdigini zannediyor, esinizle hic tanismadilar galiba derim

Son düzenleme:
Evde esiniz tek basina oturacaksa,veya esinizin ailesi oturacaksa,ya da kiraya verip kirasini siz de almayacaksaniz evet odemek zorunda degilsiniz.

Ama hem eve gecip otur hem de ben odemem esim odesin derseniz haksizsiniz. Aileniz herhalde sizi İngiliz kralinin ogluna falan verdigini zannediyor, esinizle hic tanismadilar galiba
Tapu, eşinin babasının üstüneymiş.

Konu sahibi, bu zamana kadar eşiniz nasıl ödüyorsa bırakın öyle ödesin. Ev giderine yardımcı olursunuz

Tapu, eşinin babasının üstüneymiş.

Konu sahibi, bu zamana kadar eşiniz nasıl ödüyorsa bırakın öyle ödesin. Ev giderine yardımcı olursunuz
Esi odemeye devam ederse yine konu sahibinin hane gelirinden kesilecek bu para. Yani ailesinin dedigi gibi insallah sana odetmez durumu gecerli olmuyor hic bir durumda. Ben olsam evlenmem boyle bir duzende. Bana ne ev kiminse o odesin der cikarim isin icinden

Esi odemeye devam ederse yine konu sahibinin hane gelirinden kesilecek bu para. Yani ailesinin dedigi gibi insallah sana odetmez durumu gecerli olmuyor hic bir durumda. Ben olsam evlenmem boyle bir duzende. Bana ne ev kiminse o odesin der cikarim isin icinden
Bence de öyle. Ama eğer o evde yaşayacaklar ve kira vermeyeceklerse, bir süre idare edilebilinir. Ailesi zaten baştan haklı. Sonunda hiç bir hak da iddaa edemez

Tapu eşimin babasının üzerine sanırsam.Ortak tapu olursa ailemi ikna edebilir miyim acaba

Sakin ödeme 🤬 Ay bu insanlar ne akilli yaaa..

Babasi ölünce nasilsa bize kalacak diyor olabilirsin belki. Evet kalacak ama sana degil, esine kalacak. Ve olur da bosanirsan, senin borcunu odedigin bu ev esine miras yoluyla geldigi icin asla hak talep edemeyeceksin..

Ödemeyi kabul edersen kerizligin daniskasini yapmis olursun.

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
Evlendikten sonra senin benim param ortadan kalkıyor bence.Eşiniz borcu kendi ödese de evin ihtiyaçlarını senin karşılaman gerekiyor.Eve giren para da borç da ortak olur.Ayrı gayri olmaz bence.

Ortak tapu olmuyor mu?var mi böyle birşey

valla ben kendi secip begenip almadigim evin kredisini falan odemem,
duruma gore evi begeniyorsam kira olarak odemesini yaparim kayinpedere,
ama benim oturacagim eve esim dahil kendi kendine karar veremez.

ayrica dugun oncesi ev alan ya borcunu bitirip evlensin ya da bir sekilde plani programini yapsin yani, esinden beklentisi olmasin.

Çok saçma bi iş olmuş. Evlenince otomatik olarak ikiniz ödeyeceksiniz zaten... Evlilikte onun benim param olmaz ki

Hayatınız ortak oluyor da bütçeler neden olmuyor? Ne kadar komik bir soru

Eşin reşit değil sanırım tapu onun üzerine yapılmadığına göre 🙄 bunu anlamıyorum ya koca koca adamlar kredi çekerler öderler ama tapu babalarının üzerine olur. Sebep?? Burada iyi niyet göremiyorum. Bence şu an evi üzerinize almayı teklif et. Yoksa sen ödersin üç gün sonra herkes ortak çıkar

Back
X