Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesievde bebeğe günlük yoğurt mayalama!
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar. bebeğime günlük yoğurt mayalamak istiyorum. ama hergün sütçü gelmiyo kapıya ve yakınımızdaki marketlerde günlük süt yok. (gerçi olsada ambalaja girmiş süt kullanmak istemiyorum.) pazardan pazara süt alsam kaynatıp meyve kavanozlarına kapatsam ve hergün o cam kavanozlarda mayalasam olurmu sizce? siz nasıl yapıyosunuz???
merhaba arkadaşlar. bebeğime günlük yoğurt mayalamak istiyorum. ama hergün sütçü gelmiyo kapıya ve yakınımızdaki marketlerde günlük süt yok. (gerçi olsada ambalaja girmiş süt kullanmak istemiyorum.) pazardan pazara süt alsam kaynatıp meyve kavanozlarına kapatsam ve hergün o cam kavanozlarda mayalasam olurmu sizce? siz nasıl yapıyosunuz???
Ben pazartesi günleri alıyorum kaynatıp tupper a koyuyorum hiç bozulmuyor mayalayacağım zaman küçük miktarlarda cezvede ısıtıp mayalıyorum beş gün kullanıyorum sütü sonuncuyu iki ayrı kaba mayalıyorum altı gün almış oluyor gayet de tadı güzel oluyor
Ben pazartesi günleri alıyorum kaynatıp tupper a koyuyorum hiç bozulmuyor mayalayacağım zaman küçük miktarlarda cezvede ısıtıp mayalıyorum beş gün kullanıyorum sütü sonuncuyu iki ayrı kaba mayalıyorum altı gün almış oluyor gayet de tadı güzel oluyor
Öyle de olabilir ama bence kaynatin büyuk bir cam kavanoza koyun oradan bölerek kullanin.artik hangisi pratiginize gelirse denersiniz.bir de ben o mama kavanozlarinda tutturamadim yogurdu cok kücuk oldugundan cabuk sogudu ondan midir bilemem.hani 350 gramlik kucuk kavanozlar varya onla yapiyordum.ayrica sütun uzun süre dayanabilmesi icin dolabinda iyi sogutmasi lazim.mesela ben bir hafta saklayabiliyorken komsumun sütü iki üc gunde bozuluyordu.
ben haftada 2 kere sut aliyorum.sutu kaynatip mama kavanozlarinda bizim icinde yarim kiloluk kavanozlara koyup firinin icinde sarmadan mayaliyorum.Pratik oluyor.1 hafta beklesede yogurdun tadi bozulmuyor kasik degmedigi icin.her gun ugrasacaginiza haftada 1 veya 2 kere porsyonluk mayalayin.
ben haftada 2 kere sut aliyorum.sutu kaynatip mama kavanozlarinda bizim icinde yarim kiloluk kavanozlara koyup firinin icinde sarmadan mayaliyorum.Pratik oluyor.1 hafta beklesede yogurdun tadi bozulmuyor kasik degmedigi icin.her gun ugrasacaginiza haftada 1 veya 2 kere porsyonluk mayalayin.
evet onlardan gunde bir kavanoz bitiriyor.Bence beklemis sutten yogurt yapmaktansa ilk aldiginda yogurt yapip yogurdu bekletmek daha saglikli. Bende ilk ek gidaya gectigimde gunluk yogurt yapmaya calismistim ama zor oluyor birde tek kavanoz oldugu icin cabuk sogudugundan tutmamisti yogurt.
Ya ben hergün mayalamaya üşenmem sonuçta hergün çorbasını meyvesini yapıyorum ufacık yoğurt mayalamak zor iş değil ama hergün taze süt bulmam imkansız sütü nasıl saklıcağımı bilmiyorum
Ya ben hergün mayalamaya üşenmem sonuçta hergün çorbasını meyvesini yapıyorum ufacık yoğurt mayalamak zor iş değil ama hergün taze süt bulmam imkansız sütyaü nasıl saklıcağımı
Canim yukarida anlattikya o sekilde yap gayet pratik.kaynat koy kavanoza azar azar böl yap günluk en az bes gün dayanir süt.
Ayrica yogurdu bekletmektense bekleyen sütten taze yogurdu yapip yedirmek daha iyi.ha keske imkan olsa hergun taze sut bulup yapsan en iyisi ama yoksa dedigimiz gibi de iyidir yani.
Dün deneme yanılma yöntemiyle yaptım. 125 gr meyve püresi kavanozunda süte 1.5çay kaşığı yoğurttan maya verdim. Sarıp fırına koydum. 4 saat sonra açtığımda tıtmadığını gördüm. Yinede bi ihtimal dolaba kaldırdım. Ama tutmadı. Sonra o kavanozu alıp kaynar su dolu bi leğene koydum ve baktığımda çok güzel tutmuştu :)) sonra yeni bitane daha mayaladım ama bunı direkt olarak 4 saat sıcak suda beklettim sonra dolaba kaldırdım..bu sabah baktım ve taş gibi olmuş :) oğlumda çook severek ve iştahla yedi maşallah :)
evet olur. yıllardır kendim mayalarım yoğurdumu. kücük kavanozlara koyun, hen gün bir tane tüketsin.
1 litre süt için 1 tatlı kaşığı mayalık yoğurt. lütfen mayalık yoğurda biraz suyundan da katın. ilk yapmanız gereken termometre almak. süt kaynayıp 48 dereceye düştüğünde 1 litre süte 1 tatlı kaşığı mayalık yoğurdu seyrelterek koyup karıştırın. sonrasında porsiyonluk cam kavanozlara doldurun. güzelce sarıp sarmalayın, 5 saat soğuk olmayan bir yerde bekletin , alıp buzdolabına koyun 24 saat sonra tüketin. verdiğim tarif tutmazsa bana yazın.