Eve sivil polis gelir mi?

Krizantem1147

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
81
12
Merhaba kızlar dün 50-60 yaşlarında eve sivil bir polis geldi. ( Sivil polis olup olmadığını tam anlayamadım cüzdanını gösterir gibi oldu ve hemen soru sordu). Daha sonra Rengin adında (soyadını da söyledi) bir bayanın bu adreste oturduğunu ve hastahaneden parasını ödemeden kaçtığını söyledi. bayanı tanımadığımızı söyleyince kadının muhtemelen bu adresi salladığını söyledi. ama kadın apt adı, numarası ve bizim kapı numaramıza kadar nasıl salladı? Daha sonra da kiracı mı mal sahibi mi olduğumuzu, bu adreste kaç yıldır oturduğumuzu ve evden bir kişinin adını sordu (babamın adını verdik) ve elindeki kağıda yazdı. gitti. (kimlik numarası vs istemedi/vermedik.) anlamadığım ben aradığı kadın da olabilirdim bizden kimlik vs istemedi. dolandırıcı desem kimlik numarası vs sorar, gerçek polisse bu neyin nesiydi. ( ardından 155 i aradım polis de olabilir dolandırıcı da dedi) Başına böyle bi şey gelen var mı? :KK43:

birincisi kadının fotoğrafı ellerinde vardır
ikincisi sizden aldığı isimi muhtardan teyit edecektir
üçüncüsü onlar adamı gözünden tanır..

dolandırıcı kadın ise adresi önceden hazırlamıştır..

sonuç; kapınıza gelen muhtemelen gerçek polistir.. yine de 155 i arayıp bilgi vermeniz iyi olmuş..

evet işte ben de dolandırıcı olacağını sanmıyorum ama böyle bir uygulama var mı o yaşlarda sivil bir polis neden böyle bir şey için gelsin. bu bilgileri alsın ki hiçbir şüphe oluşturacak suç vs işlememişken.

Merhaba kızlar dün 50-60 yaşlarında eve sivil bir polis geldi. ( Sivil polis olup olmadığını tam anlayamadım cüzdanını gösterir gibi oldu ve hemen soru sordu). Daha sonra Rengin adında (soyadını da söyledi) bir bayanın bu adreste oturduğunu ve hastahaneden parasını ödemeden kaçtığını söyledi. bayanı tanımadığımızı söyleyince kadının muhtemelen bu adresi salladığını söyledi. ama kadın apt adı, numarası ve bizim kapı numaramıza kadar nasıl salladı? Daha sonra da kiracı mı mal sahibi mi olduğumuzu, bu adreste kaç yıldır oturduğumuzu ve evden bir kişinin adını sordu (babamın adını verdik) ve elindeki kağıda yazdı. gitti. (kimlik numarası vs istemedi/vermedik.) anlamadığım ben aradığı kadın da olabilirdim bizden kimlik vs istemedi. dolandırıcı desem kimlik numarası vs sorar, gerçek polisse bu neyin nesiydi. ( ardından 155 i aradım polis de olabilir dolandırıcı da dedi) Başına böyle bi şey gelen var mı? :KK43:
Poliste olabilir,dolandırıcıda olabilir,ama yanlış adres verenler çok,yıllar önce eski oturduğumuz yerde birisinin faturası sürekli bizim oturduğumuz apartmana gelirdi,en sonunda getiren kişiye söyledik postacıya oda gerekli yerlere iletirim deri bir dahada gelmedi,yanlış adres vermek zor birşey değil.Eğer hastaneye borcu varsa,hastane şikayet etmiştir o kişiyi poliste ifade almak için gelmiş olabilir.

benim de kafamda deli sorular :) o yaşta sivil polis olması garibime gitti.. ilk defa kapıya polis geliyor bir de. ben de dolandırıcı olduğunu sanmıyorum :110:

benim de kafamda deli sorular :) o yaşta sivil polis olması garibime gitti.. ilk defa kapıya polis geliyor bir de. ben de dolandırıcı olduğunu sanmıyorum :110:

sivil polis olması normal şubelerde çalışanlar sivil giyinir zaten gelen polis de asayiş şubeden gelmiştir.
ama o adamın polis olduğunu sanmıyorum polis olsa tutanak tutardı
oladabilir tabii...karışık bir durum.

Malesef memleketin hali ortada yaşlı polisleri sık sık görür olduk o sebepten, emekli olup nasıl geçinecek adam :) ilk mesaja katılıyorum bence polistir.

bize de farklı bi durumdan dolayı gelmişti polis aynı şekilde sorular sorup gittiler, bana da kimlik sormadılar.

bu bilgiler dolandırıcılar için fazlasıyla yeterli,
daha dikkatli olmanızı öneririm,
bence polis falan değil..

Malesef memleketin hali ortada yaşlı polisleri sık sık görür olduk o sebepten, emekli olup nasıl geçinecek adam :) ilk mesaja katılıyorum bence polistir.

bize de farklı bi durumdan dolayı gelmişti polis aynı şekilde sorular sorup gittiler, bana da kimlik sormadılar.

Aa sonrasında bir durum çıktı mı peki canım? Haklısın emekli olsa bile mecbur çalışacak 7. kata kadar çıkıp sorular soracakk :KK43:

Aa sonrasında bir durum çıktı mı peki canım? Haklısın emekli olsa bile mecbur çalışacak 7. kata kadar çıkıp sorular soracakk :KK43:
Sen en iyisi yarın muhtara git durumu anlat bugün bize böyle böyle birisi geldi,sizede geldiler mi diye sorun.Sonuçta dolandırıcılarda bu tür yöntemi kullanıyor ama poliste olabilir tabi.

Tamam canım doğru söylüyorsun yarın gideyim sorayım teşekkür ederim :KK15:
aynı durum benim başımada geldi
sivil polis geldi , sivil araçla geldiler grup halinde geldiler ama tek kişi geldi kapıya
diğerleri arabanın dışında bekliyorlardı ,
benden önceki kiracı bir suça karışmış burda oturuyormuş dediler bende yok ben oturuyorum felan dedim , tamam dediler bişey yazıp çizmeden gittiler
adreste bulamadılarsa bişey felan yazmalarına gerek yok zannedersem polistir muhtemelen yani

aynı durum benim başımada geldi
sivil polis geldi , sivil araçla geldiler grup halinde geldiler ama tek kişi geldi kapıya
diğerleri arabanın dışında bekliyorlardı ,
benden önceki kiracı bir suça karışmış burda oturuyormuş dediler bende yok ben oturuyorum felan dedim , tamam dediler bişey yazıp çizmeden gittiler
adreste bulamadılarsa bişey felan yazmalarına gerek yok zannedersem polistir muhtemelen yani

Umarım canım artık güven olmuyor kimseye dolandırıcılar kol geziyor. Polisin o sorduğu sorular, tek gelmesi, kimlik sormaması garibime gitti ama sende de öyle olmuş :) teşekkürlerr :*

bu bilgiler dolandırıcılar için fazlasıyla yeterli,
daha dikkatli olmanızı öneririm,
bence polis falan değil..

"bu bilgiler" derken sadece isim soy isim alıp gitmiş.. bir isim bir soy isim bilgisi ile kimse kimseyi dolandıramaz.. isim soyisim ve adres bilgileri ulaşılamaz bir şey değildir, en basitinden şöyle düşünün ; eğer yeterli olsaydı kapılarında zillerinde isimleri yazan herkes dolandırılırdı..

sevgiler..

"bu bilgiler" derken sadece isim soy isim alıp gitmiş.. bir isim bir soy isim bilgisi ile kimse kimseyi dolandıramaz.. isim soyisim ve adres bilgileri ulaşılamaz bir şey değildir, en basitinden şöyle düşünün ; eğer yeterli olsaydı kapılarında zillerinde isimleri yazan herkes dolandırılırdı..

sevgiler..

Kızlar 155 e sormuştum durumu. oradaki memur da kapıda faturalarınız var adres ve isminiz yazılı zaten dedi. ya da ev kalabalıktı dolandıramayacağını anlayınca gitti :KK70:

X