Evhamlı anne :)

bi kahve

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
2.816
2.615
398
43
D damdan gel anacım bu tarafa beni bir kendime getir. Cute konusunu sabote etmeyeyim ;)
panndora panndora koş koş şu evhamlı anneyi kendine getirin ;)
Yazacak olduğunuz şeylere alınmam kırılmam asla. Üçüncü göz her zaman gereklidir.

D damdan gel anacım bu tarafa beni bir kendime getir. Cute konusunu sabote etmeyeyim :KK66:
panndora panndora koş koş şu evhamlı anneyi kendine getirin :KK66:
Yazacak olduğunuz şeylere alınmam kırılmam asla. Üçüncü göz her zaman gereklidir.

CuteMom CuteMom bana alıştı her konusunda yorumculara da laf atıyorum

kızmıyor bize ; zira konu ilerliyor birbirimize örnek oluyoruz

mesela Cute tuvalettte büyük çocuklardan çekindiğini yazdı; sen neden çekiniyorsun okulda yaşayacaklarından

ben bazen kendimi çooook umursamaz buluyorum

hemen kısa bir örnek

okul etkinliği brunch oğlumla gittik; anneler ve çocuklar bir çok anne

biz gittik oğluma ve bana tabak yaptık; açık büfe aldık istediğinden

neyse bir baktım anneler çocuklara tabak yapmış; kendilerine yok; "ayy onlar yesin de ben sonra yerimmm" nidaları

sonuç benimki yedi ama onların ki yemedi; nazlandı da nazlandı; eee benimki de onları gördü; o da bir iki mızıldadı; ben kahvaltı ediyorum dedim; oturdu yedi.

Ki bu çocuklar 4-5 yaşlarında ve her gün o okulda kendileri 3 öğün yemek yiyor

bana kalırsa o annelerinki ilgi falan değil; tamamen göstermelik bir davranış; ilgili anne modeli gösterisi

sonuçta; çocuğun yiyemediği bir şeyde yardıma ihtiyacı olursa yardım ederim kendi tabağımı bırakıp bu ille de her an onunla ilgili olmamı gerektirmez ki

sonra baktım aradan bir süre geçti; gittim koca bir tabak meyve aldım; soydum koydum ortaya çocuklara "gelip gidince alın" dedim; yediler aaa ne güzel düşündün dediler bir de bana

benim çocuğumun da yermek yemediği zamanlar olur, ne zaman bilin bakalım, babası evde iken zira o yediriyormuş; benle sofrada iken her şeyini kendi yiyor; babası varsa yemeyip yedirtiyor ben yedirmem biliyor; sohbet ederim; kitap okurum; ama kaşığı alıp yedirmem ki 2,5 yaşından beri

bütün çocuklar ortama göre davranmayı bilir; okul da bir ortam ona da uymayı bilirler ki

geyik kısmınamı kacsaydık kızlar bızı burada barındırmazlar
konuya donucem acıl bır ısım var

geyik kısmınamı kacsaydık kızlar bızı burada barındırmazlar
konuya donucem acıl bır ısım var

bunlar geyik değil ki bence bir çok kişi içinnnn büyük dert esasen

o kv görümce vs gelip geçici ama bu çocuklar ve onların yetiştirilmesi bizim için kalıcı

mesela Cute tuvalettte büyük çocuklardan çekindiğini yazdı; sen neden çekiniyorsun okulda yaşayacaklarından

hemen kısa bir örnek

neyse bir baktım anneler çocuklara tabak yapmış; kendilerine yok; "ayy onlar yesin de ben sonra yerimmm" nidaları

sonuç benimki yedi ama onların ki yemedi; nazlandı da nazlandı; eee benimki de onları gördü; o da bir iki mızıldadı; ben kahvaltı ediyorum dedim; oturdu yedi.

bana kalırsa o annelerinki ilgi falan değil; tamamen göstermelik bir davranış; ilgili anne modeli gösterisi

sonuçta; çocuğun yiyemediği bir şeyde yardıma ihtiyacı olursa yardım ederim kendi tabağımı bırakıp bu ille de her an onunla ilgili olmamı gerektirmez ki

sonra baktım aradan bir süre geçti; gittim koca bir tabak meyve aldım; soydum koydum ortaya çocuklara "gelip gidince alın" dedim; yediler aaa ne güzel düşündün dediler bir de bana

benim çocuğumun da yermek yemediği zamanlar olur, ne zaman bilin bakalım, babası evde iken zira o yediriyormuş; benle sofrada iken her şeyini kendi yiyor; babası varsa yemeyip yedirtiyor ben yedirmem biliyor; sohbet ederim; kitap okurum; ama kaşığı alıp yedirmem ki 2,5 yaşından beri

bütün çocuklar ortama göre davranmayı bilir; okul da bir ortam ona da uymayı bilirler ki
şu yemek , uyku ve davranışların bir kısmının bizim hatamız oldugunu düşünüyorum .
mesela ben cok yazarım bunu
ek gıdaya gecısı guzel yapamadık.ve hala yeme sorunu hep var
uykuya gelınce bu konuda basaralı oldugumu dusunuyorum
davranıs bundada hatalarım var mesela buyuk tuvaletını temızleyemıyor? ama bır sor bakalım kac kere o fırsatı verdın
vermıyoruz
bız once kendımızı degıstırerek yola koyulmalıyız
sık sık kendımızı sorgulamalı , kendımızıde tanımaya calısmalıyız.

su sapkınlık meselesı benı korkutuyor ama ya , kendınılerını mutlaka korumaları gerekıyor

şu yemek , uyku ve davranışların bir kısmının bizim hatamız oldugunu düşünüyorum .
mesela ben cok yazarım bunu
ek gıdaya gecısı guzel yapamadık.ve hala yeme sorunu hep var
uykuya gelınce bu konuda basaralı oldugumu dusunuyorum
davranıs bundada hatalarım var mesela buyuk tuvaletını temızleyemıyor? ama bır sor bakalım kac kere o fırsatı verdın
vermıyoruz
bız once kendımızı degıstırerek yola koyulmalıyız
sık sık kendımızı sorgulamalı , kendımızıde tanımaya calısmalıyız.

su sapkınlık meselesı benı korkutuyor ama ya , kendınılerını mutlaka korumaları gerekıyor

haklısın işte ben titiz bir anne değilim

poposunu kendisi siliyor

okulda öğretmenler biz silelim dedikleri için yapmıyordu 3 yaşında idi o zaman

ben de kendin sil dedim; siliyor; evde de siliyor; arada bağırıyor siz silin diye; bazen siliyorum; bazen de bana ne senin popon diyorum; havasına göre

okulumuz biraz değişik oğlum 37 aylık başladı; 2. günden itibaren tuvalete yalnız gitti; yardımcı teyze vs yok.

herkes ayyy elleri kirli olur; yalnız göndermeyin çocuğu vs vs diyorlar; hayır öğrenecek

mesela evde elini yıkamaya üşenir ama okulda yıkıyor; ben onu beklerken gidince de yıkıyor zira orası okul kural var

ama evde kural yok ya da esnetilebilir diye düşünüyorlar

ama ben de bir şey sorayım

sitenin bahçesine ne zaman yalnız inecek bu çocuklar

zira arabalar var; başlarında beklemek de hem beni hem onu sıkıyor

başka çocukların annesi inince de benimkine de onlar bakıyormuş gibi oluyor yalnız gönderemiyorum; zira o gruptaki en büyük çocuk benimki

hemen kısa bir örnek

Kızım benimle konuşurken arkasına baka baka yürüyor ve bu yüzden sürekli kafa göz kapıya duvara vuruyor. Biraz nasıl desem dikkatsiz bir çocuk.
Algısı çok yüksek sürekli etrafla ilgilendiğinden dikkatini veremiyor.

Ve kim çağırsa gidiyor işte en büyük korkum bu benimde :(
Büyüklerden biri çağırsa gider yani biliyorum. Kucak delisi hemen oturur kucağa :(
Etek yada pantolon giydiğinde bile oturmayı bilmiyor hala. Bacaklarını kaldırıp ayırıp oturuyor :( taşınırken evde bir sürü adam benim kız üzerinde elbise bacakları ayırmış oturuyor. Annem gelirmisin dedim yok gelemem diyor annem gel şuna yardım et diyorum anlamıyor derdim de oturmasını düzeltmek kaldırıp ama inat işte.

Küçük küçük konuşmalar yapıyorum mesela. Tamam diyor ondan sonra hopp yine aynı.

Yemek konusunda katıyım yerse yer yemezse kalkar. Yemeği beğenmezse bana şunu yap der bense bu var annem sen kendin koy tabağına diyorum o zaman heves ediyor kendi koyuyor iki kaşıkla olsa yiyor.
Evim rezil gibi oluyor heryerden oyuncak çıkar, su akar hiç önemli değil benim için temizlerim ben. Özgür bırakırım evde.
Sorun benim dışarda tedirgin olmam :(

Eşim de benim gibi ay biz birbirimizi dolduruyoruz kesinlikle :(

Çocuk öksürsün bitti biz hastanedeyiz hemen. Uludağ da düştü kafasını vurdu yerden kar aldım koydum. Eşim birşey olursa diye diye beni bir şişirdi.Sürekli taktım kafaya hadi inelim hastaneye gidelim diye. Oysaki kar koydum işte.

Dışarda parkta tek bırakmak yok bizde. Ben yada eşim sürekli tepesinde.

Eşim sürekli çocuklara bak, yada çocuklar nerde diye söylenir. Her akşam yatmadan ateşleri ölçülür, yada gece eşim işten gelince öçler, üstlerini örter.

Ailece kodumuz bozuk bizim :D :D

Sizin çocuğunuz olmak istemezdim desem

Her akşam neden ateş ölçesin ki hasta değilse

Bence etek kaldırması vs de normal daha okula gitmeyen çocuktan tahrik olursa o anormal

O pimpirikli babadan bende de var ama baktı ki benim söylediklerimin kelimesi kelimesine aynısını doktor söylüyor artık karışmıyor

Back
X