Evin minik köpeği 3 haftalık bebeği parçaladı

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.411
fft2mm7064976.jpg

Ingiltere, 3 haftalık Redgie Blacklin isimli bebeğin feci ölüm haberini konuşuyor.

Mirror gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre terrier cinsi minik köpek henüz 3 haftalık bebeğe saldırdı.

Olayı gören komşular hemen aileye haber verdi.

fft31_mf7064987.Jpeg

Kaynak : http://www.posta.com.tr/dunya/Haber...aftalik-bebegi-parcaladi.htm?ArticleID=287763

Bebeği hemen hastaneye kaldıran anne ve erkek arkadaşı hayatlarının şokunu yaşadı.

3 haftalık minik bebek köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Ailenin komşuları ise minik köpeğin yeni doğan bebeği kıskandığını iddia ederken, köpek saldırısının bu yüzden gerçekleşmiş olabileceğini ileri sürdü.

Mahalle sakinleri acı olayın yaşandığı evin önüne çiçekler bıraktı.

fft31_mf7064988.Jpeg

Felaket ya niye daha fazla dikkat etmemişler ki :KK43:
Malesef insanlar kopeklerine cok guveniuorlar, oysa kopegin bir anda kiskanip tepki verebilecegini dusunmuyorlar, internet bebekler ve kopeklerin video ve fotograflariyla dolu, sonuc olarak yuzlerce bebek oluyor her yil, ayni zamanda da kopekler uyutuluyor.
Hem kopegin hem bebegin sorumlulugundaki yetiskin de ikisinin arkasindan gozu yasli kaliveriyor.
Lutfen benim kopegim yapmaz demeyin, kopeklerle bebekleri(ozellikle kucuk bebekleri) bir arada tutmayin.

Erkek köpek evin kadınına, Dişiyse evin erkeğine düşkün olur, bu köpecik daha kadın hamileyken kıskandığını belli eden hareketler yapmıştır mutlaka, benimde hamileliğimde Terrier'im vardı, bana aşırı düşkündü ve gebelik boyunca kıskandığını belli eden davranışları oldu, böyle durumlarda iş ebeveynlere düşüyor, köpek bebeği sahiplenene kadar yalnız bırakılmamalıydı:KK43:
Çünkü köpeklerde çocuk gibi:KK43: kardeşini kıskanan büyük kardeş gibi yaklaşılmalıydı:KK43:
Hem bebeğe çok üzüldüm hemde köpüşe:KK43:

Erkek köpek evin kadınına, Dişiyse evin erkeğine düşkün olur, bu köpecik daha kadın hamileyken kıskandığını belli eden hareketler yapmıştır mutlaka, benimde hamileliğimde Terrier'im vardı, bana aşırı düşkündü ve gebelik boyunca kıskandığını belli eden davranışları oldu, böyle durumlarda iş ebeveynlere düşüyor, köpek bebeği sahiplenene kadar yalnız bırakılmamalıydı:KK43:
Çünkü köpeklerde çocuk gibi:KK43: kardeşini kıskanan büyük kardeş gibi yaklaşılmalıydı:KK43:
Hem bebeğe çok üzüldüm hemde köpüşe:KK43:
Valla oglum o kadar dikkat ettigim halde 2 kez cizerek kanatti kardesinin yuzunu. Normalde cok sakin bir cocuk.
Kopege buyuk cocuktan daha da dikkatli davranmali zira bir cizikle kurtarilmiyor kopegin tepkisi :KK43:

nette izlediğim ,bebek ve hayvan videoları çok güzel ama inanamıyor insan,hele ço kocaman köpeklerin minik bebeklerin yanında olmasını hiç doğru bulmuyordum..izlerken insanın içi gidiyor ,daha bebekken hayvan sevgisi ile büyüsün istiyor insan çocuğunun
izlediğim her videonun altına yazmıştım...gerçekten bu kadar güzelmi ,bu hayvanlar çocukları zarar vermiyor diye :KK43: veriyormuş iste

Oww çok kötü yaa içim bi tuhaf oldu :KK43: benimde karşı komşumun köpeği vardı sonra bebeği oldu
bazen evde köpekle bebeği bırakıp markete iniyordu
Uyarmıştım hatta birkaç defa ama köpeğinin asla öyle bişey yapmacağını söylüyordu
Hayvan bu sonuçta ne kadar dost canlısı olsalarda belli olmaz

Oww çok kötü yaa içim bi tuhaf oldu :KK43: benimde karşı komşumun köpeği vardı sonra bebeği oldu
bazen evde köpekle bebeği bırakıp markete iniyordu
Uyarmıştım hatta birkaç defa ama köpeğinin asla öyle bişey yapmacağını söylüyordu
Hayvan bu sonuçta ne kadar dost canlısı olsalarda belli olmaz
Evde kopek olmasa da bebek tek birakilip gidilmez zaten. Sorumsuz bir insan oldugu asikar.

Hayvanlarinda insanlar gibi duygulsra sahip oldugunu unutmamali.

Evde ikisini yalniz birakmaya karsiyim. Kopek saldirmasa bile yangin cikabilir, deprem olabilir. Kucuk bir bebek yalniz birakilmamali.

ben aynı olayın kedi versiyonunu biliyorum.. kuzenimin 2 tane kedisi vardı.. yeni bebek sahibi olmuşlardı bir gün bebeğin yüzünde otururken buldular kediyi.. allah korudu bir şey olmadı ama kedi o günden sonra gidip gelip bebeğin yattığı yeri talan ediyordu. asla ama asla tek bırakılmamalı bebekle hayvan..

Valla oglum o kadar dikkat ettigim halde 2 kez cizerek kanatti kardesinin yuzunu. Normalde cok sakin bir cocuk.
Kopege buyuk cocuktan daha da dikkatli davranmali zira bir cizikle kurtarilmiyor kopegin tepkisi :KK43:
Evet ne olursa olsun mutlaka dikkat edilmeli, köpek zarar verdiğini bilerek yapmıyor aslında, o kadar mantıkları yok, içgüdüsel hareket ediyorlar, düşünme yetileri olmadığından bebek sahibi olunduğunda veya aileye yeni bir birey katıldığında temkinli ve tedbirli olmakta fayda var herzaman.

nette izlediğim ,bebek ve hayvan videoları çok güzel ama inanamıyor insan,hele ço kocaman köpeklerin minik bebeklerin yanında olmasını hiç doğru bulmuyordum..izlerken insanın içi gidiyor ,daha bebekken hayvan sevgisi ile büyüsün istiyor insan çocuğunun
izlediğim her videonun altına yazmıştım...gerçekten bu kadar güzelmi ,bu hayvanlar çocukları zarar vermiyor diye :KK43: veriyormuş iste

Egitimi, terbiyeyi vermezsen evet zarar verir. Neticide hayvan ve iç güdülerine göre hareket edebilir. Yani böyle bir olayda asil düsünülmesi gereken seyler

1. Bu köpek hayatinda hiç egitim aldi mi?
2. Baska insanlar ile, yabincalara karsi nasil davraniyordu?
3. Mune abla'nin dedigi gibi, hamilelikte kiskançlik belirtileri var miydi?
4. Köpege hiç bu bebek için hazirladilar mi? Alistirdilar mi?

Benim face sayfamda birçok arkadasim bebegi ve kopegi ile beraber fotoraflarini paylasirlar, çok tatli bir tablo ortaya çikiyor. Hatta köpegin bakisindan belli, çok korumaci oldugu. Evet daha "sinirli" olan köpek cinsleri vardir, daima saldirgan, isiran olan, fakat çogu köpekler sadece kendini tehlikede oldugu anda saldirirlar, yada iste egitimsizlikten.

Egitimi, terbiyeyi vermezsen evet zarar verir. Neticide hayvan ve iç güdülerine göre hareket edebilir. Yani böyle bir olayda asil düsünülmesi gereken seyler

1. Bu köpek hayatinda hiç egitim aldi mi?
2. Baska insanlar ile, yabincalara karsi nasil davraniyordu?
3. Mune abla'nin dedigi gibi, hamilelikte kiskançlik belirtileri var miydi?
4. Köpege hiç bu bebek için hazirladilar mi? Alistirdilar mi?

Benim face sayfamda birçok arkadasim bebegi ve kopegi ile beraber fotoraflarini paylasirlar, çok tatli bir tablo ortaya çikiyor. Hatta köpegin bakisindan belli, çok korumaci oldugu. Evet daha "sinirli" olan köpek cinsleri vardir, daima saldirgan, isiran olan, fakat çogu köpekler sadece kendini tehlikede oldugu anda saldirirlar, yada iste egitimsizlikten.
Ablacım,
gebelik döneminde köpekte mutlaka farklı davranışlar olmuştur, benim ömrüm hayvanlarla geçti, nerdeyse bebekliğimden beri kedi köpeğimiz eksik olmadı, özellikle Köpekler aşırı sahiplenicidirler, sahibi veya kendine tehdit hissettiği anlarda koruma içgüdüsüyle hareket ederler, haberdeki köpek bebeği kendine tehdit olarak görmüştür büyük ihtimalle, bebek eve gelmeden eşyaları vs gelir çoğunlukla, Bebeğin eşyalarına zarar vermiştir hayvancık ama sanırım göz ardı edildi ya da oyun oynuyor sanıldı:KK43:
Baştan anlasalardı bu acı olay yaşanmazdı.

Ablacım,
gebelik döneminde köpekte mutlaka farklı davranışlar olmuştur, benim ömrüm hayvanlarla geçti, nerdeyse bebekliğimden beri kedi köpeğimiz eksik olmadı, özellikle Köpekler aşırı sahiplenicidirler, sahibi veya kendine tehdit hissettiği anlarda koruma içgüdüsüyle hareket ederler, haberdeki köpek bebeği kendine tehdit olarak görmüştür büyük ihtimalle, bebek eve gelmeden eşyaları vs gelir çoğunlukla, Bebeğin eşyalarına zarar vermiştir hayvancık ama sanırım göz ardı edildi ya da oyun oynuyor sanıldı:KK43:
Baştan anlasalardı bu acı olay yaşanmazdı.

Benim bir arkadasim var, simdi çook tatli 1 yasinda bir kizi var. Ve bu geçmis aylarda hep kizi ile köpegin fotoraflarini paylasmisti facete. Inan, o fotoraflarda bile belliydi o köpegin nasil o bebisi sahiplendigi. Hatta kendisi diyordu, o köpek kimseyi o bebegin yakinina gelmesine izin vermiyordu neredeyse.

Demem o ki, köpek ile bebisin arasindaki bag çok güçlü olabilir de, fakat bunu ebeveyn olarak bilmeli, ve ögretilmeli. Sen köpegin psikolojisini önemsemezsen, o köpegi hazirlamazsan, iste böyle aci tablolar ortaya çikiyor :KK43:

Benim bir arkadasim var, simdi çook tatli 1 yasinda bir kizi var. Ve bu geçmis aylarda hep kizi ile köpegin fotoraflarini paylasmisti facete. Inan, o fotoraflarda bile belliydi o köpegin nasil o bebisi sahiplendigi. Hatta kendisi diyordu, o köpek kimseyi o bebegin yakinina gelmesine izin vermiyordu neredeyse.

Demem o ki, köpek ile bebisin arasindaki bag çok güçlü olabilir de, fakat bunu ebeveyn olarak bilmeli, ve ögretilmeli. Sen köpegin psikolojisini önemsemezsen, o köpegi hazirlamazsan, iste böyle aci tablolar ortaya çikiyor :KK43:
Katılıyorum, maalesef hayvan sahiplenen insanların bir kısmı onunda bir canlı olduğunu, Duyguları olduğunu ve aynı bizler gibi psikolojilerinin bozulduğunu düşünemiyorlar:KK43:

Benim terrier'im ki hayvanları çok sevdiğim için onu bana nişanlıyken eşim getirmişti, eşime de alışıktı ama buna rağmen evlendiğimde Tarkan'ın o zamanlar çok meşhur olan oynama şıkıdım şarkısında resmen ağlardı:KK43: bizde sürekli müzik Açıktır, alışıktı yani müzik sesine, hiçbir şarkıya tepki göstermezdi ama ne zaman Tarkan'ın o Şarkısı çıksa televizyona yaklaşır başlardı ağlamaya, kimbilir belki baba evini özlüyordu,
Şimdiki bebeğimde duygusal, anne şefkati istediğinde kucağımda uyumak ister, ben onun için annesiyim, hala bebek sayılır, kucağımda uyurken dilini emiyor emzik gibi, o yüzden diyorum hayvanlara çocuk gibi yaklaşmak gerek, onlar 3-4 yaşındaki bir çocuğun aklına sahip hiç büyümeyen, içgüdüleriyle hareket eden canlılar, devamlı ten teması ve sevgi istiyorlar, biraz ilgi azalsa bunalıma giriyorlar.
Hayvan sahiplenmek isteyenler bunları bilerek sorumluluk alabileceklerse sahiplenmeliler, yoksa hem ev halkına hemde o zavallı hayvancıklara yazık etmiş olurlar:KK43:

X