kızlar ilk müracat nereye yapılıyor ve nasıl yapılıyor istanbul için
sevgili zaman......karar verme aşamasına geldiğine sevindim...sarıyorum seni....öncelikli olarak ilk istenenler:
nüfus müdürlüğü tarafından düzenlenen nüfus kayıt örneği
nüfus müdürlüğünden ya da muhtarlıktanalınacak yerleşim yeri belgesi
fiziksel zihinsel ve ruhsal bir engelinin sürekli bakımı gerektiren bulaşıcı veye süreğen bir hastalığı bulunmadığını ayrıca alkol veya uyuşturucu madde bağımlısı olmadığını belirten sağlık kurulu raporu(devlet ya da üniversite hastanelerinden)
tekrar tebrik ediyorum kararından....beklemede olan arkadaşlara sabır diliyorum....hayırla gelsin yavruları...sevgiler....
sermuh....yok mu daha bir haber?
İNŞAALLAH bizde evlat edinmeyi düşünüyoruz.. bize önerileriniz varmı?
süreç nasıl başlıyor?
bize biraz bilgi verirmisiniz?
11.11.11
Benim için çooooook büyük gün,
Çünküüüüü....
Kızım kollarımda teyzeleri
Rabbim tüm bekleyenleri en kısa zamanda kavuştursun yavrularına
Sevgiler...
Merhaba kızlar,geçen yıl bu gün anne olmuştum ben.
Oturdum eski yazıları okudum tek tek,o günlerdeki heyecanımı,evrakları hazırlarken,görüşmeleri yaparkenki telaşımı,herşey tamamlandıktan sonra onaylanıp onaylanmayacağımızı beklerken yaşadığım korkuyu,iç sıkıntısını tekrardan hatırladım.Çok zorlanmıştık zaman zaman.Ama hepsine herşeye değermiş.
Şimdi minik kızım evde pıtır pıtır yürüyor,babasını bulamadığı zaman dadaaaaa,daaadaaaaa diye odaları dolaşıyor,ben mutfakta iş yaparken anneeaaaa diye bacaklarıma yapışıyor,markette pazarda muz,mandalina,armut görünce emma emmma diye tutturuyor,o minik elleriyle yediği herşeyi bir babasına bir benim ağzıma sokuşturuyor,evde canı sıkılınca ayakkabılarını kucaklayıp bana kapıyı gösteriyor,oyuncaklarıyla oynarken durup dururken kalkıp sarılıyor,ağzını kocaman açıp öpüyor ya inanın O'na sahip olana kadar yaşadığım tüm sıkıntılara,hayal kırıklıklarına,can,kalp acılarına değermiş.
Bilmezdim daha önce bir çocuğun mamalarını yemesinin,uykusunu almasının bu kadar büyük bir huzur,iç rahatlığı vereceğini,saçma sapan bir hareketi sırf o kahkalarla gülüyor diye defalarca tekrarlamanın insanın canını hiç sıkmadığını,kaydıraktan kayabilmesi için onlarca kez kaldırdığınızda ağrıyan kollarınızın bu kadar mutlu edebileceğini,gece yarısı uykulu uykulu kalkıp mama hazırlamak için mutfağa gittiğinizde masanın üzerindeki oyuncağa yanlışlıkla dokunup 'arı vız vız vız diye çalışır' şarkısını bu kadar şevkle söyleyebileceğinizi hiç bilmezdim.
Kızım geldi...anne oldum...öğrendim:)))
Mucizem,en güzel hayalim,canımın yarısı çok bekletmedi beni çok şükür.
Dilerim Allah'tan isteyen herkes,hepiniz tez vakitte bunları ve yazmayı atladığım,unuttuğum tüm o muhteşem anları yaşarsınız.
Allah evlatlarımıza sağlıklı,huzurlu,mutlu ömür versin,iyi günlerini göstersin.
İnşallah sizlerde kendi masallarınızı,mucizelerinizle en kısa zamanda yazarsınız.
Ada'nın annesinden sevgiler...
Kızımın küçük teyzesi,sevgili lily senden kopya çektim bak eski yazımı kopyaladım buraya:)))
bacılar cevaplarınız için teşekkürler bi kaç sorum daha olucak
maddi durum tespiti neye göre yapılıyor eşim yeni şirket kurdu aylık bordrosunu gösterse yeterli oluyormu birde sağlık raporu konusu var sizler nasıl aldınız hangi testler isteniyor belgeleri tamamladıktan sonra bu çağlondaki yere tek ben gidip ilk müracatı yapsam olurmu eşim işten dolayı izin alamıyor daha doğrusu günlük çalışıyor buarada izizn yapamıyor malum yeni iş kurdu toparlanmaya çalışıyor birde biz gecen sene ev aldık ama bizim site tam bitmedi yani cevre düzenlemesi falan yarım gelip görünce sorun yaparlarmı çok korkuyorum begenmicekler bir sorun çıkıcak diye çok inceliyorlarmı
kısaca özetlemek gerekirse önce ön görüşmeye kuruma gidiyorsun eşler birlikte.sonra sizden istenen evrakları hazırlıyorsun özgeçmişlerle birlikte kuruma evrakları teslim ediyorsun,kurumdaki sizinle ilgilenen uzman dosyayı inceliyor size ev ziyaretine geliyor sizinle birebir görüşme yapıyor ve onaylıyor dosya onaylanınca sıran belli oluyor ve hazırlık yapmaya başlıyorsun eve minik minik eşyalar girmeye başlıyor.bir anda her gördüğün minik şeyi almaya başlıyorsun birde bakmışsın odası doluvermiş.bu arada odaya girip çıkıp ohhh misss gibi kokuyor burası diyorsun ve bekleme süreci devam ediyor en sonunda sıra yavaş yavaş düşüyor birde bakmışsın minicik 2 göz dünyanıza girivermiş...ilk bir yıl kurumun vermiş olduğu kimlikle kalıyor bir yıl sonra artık anne ve baba adı değişip nüfüsunuza geçiyor..
yüreğim ağzımda okudum kendimi yerine koydum için ısındıMerhaba kızlar,geçen yıl bu gün anne olmuştum ben.
Oturdum eski yazıları okudum tek tek,o günlerdeki heyecanımı,evrakları hazırlarken,görüşmeleri yaparkenki telaşımı,herşey tamamlandıktan sonra onaylanıp onaylanmayacağımızı beklerken yaşadığım korkuyu,iç sıkıntısını tekrardan hatırladım.Çok zorlanmıştık zaman zaman.Ama hepsine herşeye değermiş.
Şimdi minik kızım evde pıtır pıtır yürüyor,babasını bulamadığı zaman dadaaaaa,daaadaaaaa diye odaları dolaşıyor,ben mutfakta iş yaparken anneeaaaa diye bacaklarıma yapışıyor,markette pazarda muz,mandalina,armut görünce emma emmma diye tutturuyor,o minik elleriyle yediği herşeyi bir babasına bir benim ağzıma sokuşturuyor,evde canı sıkılınca ayakkabılarını kucaklayıp bana kapıyı gösteriyor,oyuncaklarıyla oynarken durup dururken kalkıp sarılıyor,ağzını kocaman açıp öpüyor ya inanın O'na sahip olana kadar yaşadığım tüm sıkıntılara,hayal kırıklıklarına,can,kalp acılarına değermiş.
Bilmezdim daha önce bir çocuğun mamalarını yemesinin,uykusunu almasının bu kadar büyük bir huzur,iç rahatlığı vereceğini,saçma sapan bir hareketi sırf o kahkalarla gülüyor diye defalarca tekrarlamanın insanın canını hiç sıkmadığını,kaydıraktan kayabilmesi için onlarca kez kaldırdığınızda ağrıyan kollarınızın bu kadar mutlu edebileceğini,gece yarısı uykulu uykulu kalkıp mama hazırlamak için mutfağa gittiğinizde masanın üzerindeki oyuncağa yanlışlıkla dokunup 'arı vız vız vız diye çalışır' şarkısını bu kadar şevkle söyleyebileceğinizi hiç bilmezdim.
Kızım geldi...anne oldum...öğrendim:)))
Mucizem,en güzel hayalim,canımın yarısı çok bekletmedi beni çok şükür.
Dilerim Allah'tan isteyen herkes,hepiniz tez vakitte bunları ve yazmayı atladığım,unuttuğum tüm o muhteşem anları yaşarsınız.
Allah evlatlarımıza sağlıklı,huzurlu,mutlu ömür versin,iyi günlerini göstersin.
İnşallah sizlerde kendi masallarınızı,mucizelerinizle en kısa zamanda yazarsınız.
Ada'nın annesinden sevgiler...
Kızımın küçük teyzesi,sevgili lily senden kopya çektim bak eski yazımı kopyaladım buraya:)))
Allah razı olsun bacım tek halledemediğimiz bordro kısmı onudu halledersek müracat için önümüzde bişey kalmıcak inşallahsağlık raporunu devlet hastanesi veriyor bulaşıcı hastalıklar bölümünde kan alınıyor ve sonuçlar 1 haftaya kadar çıkıyor.hepatit aids vb bulaşıcı hastalığınız varmı onlara bakılıyor..ilk müracatta mutlaka eşler birlikte olmak zorunda ama daha sonraki evrak teslimlerini tek başına yapabilirsin.birde eşini ve seni yüz yüze görüşmeye çağırırıyorl yaklaşık 45 dk-1 saatlik bir görüşme ,ev ziyaretinde de eşinin olmasına gerek yok..gelir konusunda çok emin değilim ama minimum 1500-2000 arası bir gelir gerekiyor daha iyi bilen arkadaşlar bu konuda aydınlatır.evde baktıkları çocuk için oda varmı en önemli kriterleri ...birde beğenmedikleri bir şey olursa evde bunu böyle yaptırın tekrar ev ziyareti yapacağız diyorlar..aylık bordrosu yüksekse göstersin tabi..ama eline geçen parayı belgelendirmesi önemli..yani bazen maaş yükzek bodro düşük oluyor o tarz durumlarda aldığı tam rakamı belgelendirmesinde fayda var...umarım aydınlatabilmişimdir..
uzun zamandır yazmıyorum bizdeki son değişikliklerden haber vermek istedim tüm görüşmelerimiz gecen hafta bitti. şimdi uzmanımız bizim hakkımızda rapor yazıp kurula sunacak kurulda bizi onaylarsa biz sıraya girmiş olucaz arkadaşlar.inşallah hayırlısıyla bebişim gelip konuverir kucağıma. çok heyecanlıyım avuçlarım terliyor ne yapıcağımı bilemiyoru.içimden bises kalk kızım alışveriş yap bebiş geliyooooooo diyo öbür tarafta heycan yapma otur orturduğun yerde diyor.düşüncelerim bile karmakarışık çok mutluyum çok heyecanlıyım çok istiyorum etrafa söyleme işi aklıma gelince o bakışları düşündükçe biraz boğazım düğümleniyor.komşulara ne derim akrabalar arkadaşlar......
etrafın söylediklerini çok önemseyen biri değilim aman ne bileyim endişe ediyorum biraz.konu da ne dersiniz özellikle bebişine kavuşanlar duygulanızı bizimle paylaşın...
bu arada bebişim kız olursa adı hazır ASYA olucak Rabiim izin vevrirse
erkek isimi bulamadım daha
Nushu'yu tebrik ediyorum.Doğum gününü kutluyorum:)Daha nice yıllara herşey gönlünce olsun.
Diğer tüm annelerin de herşey gönüllerince olsun.Tüm güzellikler onları bulsun.
Anne adaylarına da tekrar sesleniyorum,kimseyi dinlemesinler,yüreklerinin sesini dinlesinler.İnan doğurmak kadar,doğurmaktan da güzel bir annelik ve mutluluk.Allahım tez günde size de tattırsın,gönlünüze göre hayırlı evlat nasip etsin.
Anne adaylarının bebek hazırlıkları,bebek geldikten sonraki konular,ya da bebeğinize ilk gidişinizle ilgili konularda merak ettikleri varsa yardımcı olmayı borç bilirim.
Oğlumu sorarsanız maşallah büyüyor.Varlığıyla anne babasını mutluluğa boğuyor.Ona bir şey alırken mağazada hediyemi dediklerinde hayır oğlum için diyorum.Dışarı çıkıp anneme bıraktığımda devamlı onu düşünüyorum.Uykusuzluk,yemek yememeğe,dinlenememeye severek alıştım.Zaten aynı oda da oyun parkında yatıyor.Uyanınca günaydın,benim güzel oğlum uyanmışmı diyorum,bana nasıl gülüyor.Sabahları uyanınca onu yatağımıza alıp konuşup seviyoruz. Anlatılmaz bir duygu.
Sosyal hizmetlerden geçen hafta gelip bebeğimize baktılar.Bebeğimizi alışımızı anlatırken dayanamayıp ağladım.Görevli bey dedi ki sizi şimdiye kadar bu kadar pozitif ve mutlu görmemiştim.Üzeriniz de bir gerginlik vardı.Hayatınızda eksik olan şeyi tamamlamışsınız.Tek eksik bir çocukmuş dedi.Evet ben yavrum sayesinde benim için en büyük eksikliği anne olamamayı aştım,anne oldum.O beni anne yaptı.Beni tamamladı.Ben gerşekten o yokken eksikmişim.........
yüreğim ağzımda okudum kendimi yerine koydum için ısındı
Allah razı olsun bacım tek halledemediğimiz bordro kısmı onudu halledersek müracat için önümüzde bişey kalmıcak inşallah
inşallah gün gelir bende yazarım böyle maşallah Rabbim en kısa sürede çok beklemeden meleğini versin bende terk kız bebek istiyorum ismide şifanur olucak tüm dertlerimize acılarımıza şifa olsun diye enimize neşe gözümüze aydınlık gönlümüze sevgi getirsin diyede nur kızımızın adı şifanur olucak inşallah bu arada evi 2 aya kadar tadilata sokucaz odasınıda karar verdim dolabının yeri zaten var da yaptırıcaz inşallah dolabı yatagı herşey aklımda inşallah bu kış odasıda hazır olucak ondan sonra bekleme kalıyor geriye artık 2 yıl mı 3 yıl mı beklicez çok sürmez inşallah
Nushu'yu tebrik ediyorum.Doğum gününü kutluyorum:)Daha nice yıllara herşey gönlünce olsun.
Anne adaylarına da tekrar sesleniyorum,kimseyi dinlemesinler,yüreklerinin sesini dinlesinler.İnan doğurmak kadar,doğurmaktan da güzel bir annelik ve mutluluk.Allahım tez günde size de tattırsın,gönlünüze göre hayırlı evlat nasip etsin.
Anne adaylarının bebek hazırlıkları,bebek geldikten sonraki konular,ya da bebeğinize ilk gidişinizle ilgili konularda merak ettikleri varsa yardımcı olmayı borç bilirim.
Oğlumu sorarsanız maşallah büyüyor.Varlığıyla anne babasını mutluluğa boğuyor.Ona bir şey alırken mağazada hediyemi dediklerinde hayır oğlum için diyorum.Dışarı çıkıp anneme bıraktığımda devamlı onu düşünüyorum.Uykusuzluk,yemek yememeğe,dinlenememeye severek alıştım.Zaten aynı oda da oyun parkında yatıyor.Uyanınca günaydın,benim güzel oğlum uyanmışmı diyorum,bana nasıl gülüyor.Sabahları uyanınca onu yatağımıza alıp konuşup seviyoruz. Anlatılmaz bir duygu.
Sosyal hizmetlerden geçen hafta gelip bebeğimize baktılar.Bebeğimizi alışımızı anlatırken dayanamayıp ağladım.Görevli bey dedi ki sizi şimdiye kadar bu kadar pozitif ve mutlu görmemiştim.Üzeriniz de bir gerginlik vardı.Hayatınızda eksik olan şeyi tamamlamışsınız.Tek eksik bir çocukmuş dedi.Evet ben yavrum sayesinde benim için en büyük eksikliği anne olamamayı aştım,anne oldum.O beni anne yaptı.Beni tamamladı.Ben gerşekten o yokken eksikmişim.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?