Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

esma16 aynı gün başvuru yapmıştık. bizde hala bir gelişme yok. 2 ay oldu arayan soran yok. yüz üze görüşmede neler soruyorlar biraz anlatırmısın.
referanslarınızı aradılar mı? yada çağırdılar mı? hepimizin güzel duyguları var. allah kalbine göre versin.

canım biz 1 kere gittik yüz yüze merkezde görüştük uzmanımız 3 kere eve geldi.gayet sıcak gecti bizi sıkacak zora düşürecek hicbir davranışta bulunmadılar daha çok arkadaş gibiydiler.evi gezdi hazırladımız odaya baktı sonra bütün odaları gezdi.günlük muhabbetler ettik .çok rahattı.referanslarımızı bu hafta içinde arayacağım demişti ama hala aramadı bende merakla bekliyorum aradımı arayacakmı diye ama hala bi haber yok.
sizde gelişmeler nee durumda?2 aydır hiç görüşme olmadımı?

Yazıma alıntı yapan tüm arkadaşların yazılarını okudum.İyi dilek ve duygularınız için teşekkür ederim.Sitede evladını bekleyen tüm arkadaşlarım inşallah en kısa sürede hayırlısıyla evlatlarına kavuşurlar.Herşey gönüllerine göre olsun,umduklarından daha mutlu olsunlar.
Bize de 2 sene demişlerdi ama 11 ayda yavrumuza kavuştuk hatta oyun parkı,yatak,bez ve mamayı da yavrumuza gitmeden önceki akşam aldık.Kısmet sizin de çok çabuk ve çok hayırlısı olsun inşallah.Ben 4-5 biberon götürmüştüm şehir dışında yıkama sterilize etme imkanımız olmadığı için ve uzun saatler kaldığımızdan hepsi işe yaradı.Bakım çantası ve port bebeniz mutlaka olsun.Bakım çantamda alt değiştirme minderi,örtü,badiler,giysi,biberonlar,mama,ıslak mendil,fotoğraf makinesi hatta bebek kuranı bile vardı.Oğlumu görür görmez kuranını taktım.Port bebeyle taşıdık her yere.Almaya gidiş yolculuğumuz,valilikte oğlumuzu görmeden önce yaptığımız konuşma ve yuvaya gidişimiz o kadar heyecanlıydı ki.Ne üniversite sınavı,ne de evlilikte hiç bu kadar heyecanlanmamış ve duygulanmamıştım.
Arkadaşlar yüksek moralle hazırlıklarınızı ağır ağır yapın,sizi çok büyük heyecanlar ve mutluluklar bekliyor hazırlıklı olun.Güzel anneler olacaksınız yakında.

vay bacım ya azospermiden buraya sen başvurdun değilmi kız mı erkekmi bebişin sıran belli oldumu bizim müracat işi eşimin isteği üzerine dün ertelendi son kez kaan hocada tedavi olucak bende üstelemedim tamam dedim inada bindirir yok der diye korktum:18: ama haklısın evimizde bi değişiklik var sanki üzerimizden yük kalkmış gibi ne bilim bişey varmış bizi sıkan ama artık gitmiş gibi eşimle arada netten beşiklere kıyafetlere falan bakıyoruz oda istiyor kızıma şunu alcam bunu yapcam diyor ama işte aması var aklında kaan hocanın dediği son tedavi var aklımda kalmasın ilerde keşkem olmasın bi kaç ay bekle şu tedaviyi olim bitsin sonucu görelim diyor bende tamam dedim ne diyim aslında ben müracat etmeyi ve o sırada tedavi olmayı dedim hiç değilse sıramız ilerlerdi vakit kaybetmezdik aklımda acabalar varken olmaz dedi sustum şimdi bikaç ay beklicem o arada tedavi süreci biticek ve herşey belli olucak bu arada iş konusu netleşir maaş bordrosu konusunu daha çözemedik 2 aydan önce vergileri düzene girmeden olmuyor gibi bişeyler var bakalım zaten mecbur şu maaş bordro işi yüzünden beklicektik artık napim bunca yıl bekledim biraz daha beklerim minik kızımı şifanurumu

evet canım topikler arası transfer oldum ben:) biz kız erkek ayırmadık şuan için işlemler bitti biz sizi arayıp sıranızı söyleriz dediler bakalım bekliyoruz.
biz sizden olmazı duyduğumuz içinmidir bilmem bütün tedavi sürecini bitirdik.Rabiim bu yolda yardımcınız olsun.doktorlar testler .... çok zor bi sürec inşallah olumlu biter tedaviniz.bizde evlat edinme kararını verdikten sonra cok rahatladık sanki tonlarca yükümüz varmışta şimdi en azından nefes alabilecek kadar hafiflemişiz gibi.ama sürec ilerledikçe benim heyecan çok çok artıyor kalbim sıkışıyor kız.
bebişimi bekliyorum anne olacağım günü bekliyorum sabırsızlıkla.mutfak tezgafında biberon hayali kurdum az önce mesela
Rabbim ne eylerse güzel eyler.

inşallah arkadaşım ALLAH gönlüne göre versin bizde senin bahsettiğin gibi bütün aşamalardan geçtik
şimdi ise evlat edinmeyi düşünüyorum nasipse!!
biliyoruz bu zor bir süreç ama ALLAH gönlümüze göre verir
bu arada siz hangi ilde oturuyosunuz ve sanırım başvurdunuz evlat edinmek için..

amin canım Rabbim hepimize en güzelini en hayırlısını versin.biz başvurduk işlemlerimiz bitti gibi sıramız daha belli olmadı canım bursadan başvurduk canım biz.niyetine girdiyseniz hiç beklemeyin hemen başvurun bence.

İyi akşamlar arkadaşlar:zaman bir türlü geçmek bilmiyor.Tam 11ay oldu bütün işlemlerimizi bitirdik artık sadece sıramızı öğrenmek kaldı.Ama heyacan hergün artıyor hepiniz gibi bende biran önce meleğimin gelmesini istiyorum.Rabbim işallah hayırlısıyla kavuşmamızıda nasip eder.Rabbim ne eylerse güzel eyler

Nasıl yani 11 ayda sıranız belli olmadı mı ? bizimde 2 görüşmemiz kaldı ev ziyaretimiz bitti çok şükür bizim uzmanımza daha ilk başvuruda sıra ne durumda dediğimde sadece bulunduğum il için 31 demişti ama tüm türkiyeyi bilemiyorum daha net sıramızıda bilemiyorum hayırlısı geleceği zamanı bilir bebişlerimiz hayırlı ve sağlıklı olsunlarda ama yinede bizleri fazla bekletmesinler dimi malibu52 arkadaşım kızmı erkekmi sizinki bizim farketmez dedik

DamlaUmut;27154632]TAZE ANNELERİMİZ

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Terk 23.05.2012
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek 27.Oca.12
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Terk-Rıza 15.06.2012 (O kızına kavuştu.)
Lee 26 29.06.2012(O da kızına ve oğluna kavuştu.)
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Terk-Rıza 20.07.2012(O da evladına kavuştu.)
Herdemk .....03.2011 24.08.2012(O da oğluna kavuştu.)
Cindy 74 31.08.2012 (O da kızına kavuştu.)
Pırılım 27.09.2011 03.09.2012 kızına kavuştu ,taze anne oldu.)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek(ikiz) Ankara Terk 02.10.2012

Anne Adaylarımız :13:

Başvuru tarihi Tercih il Tercih Bebişine kavuştuğu tarih

Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Terk-Rıza
Shenay 21.10.2011 Kız (ikiz-kardeş) İstanbul Terk-rıza
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız Îstanbul Terk-Rıza
malibu52 16.01.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Ayaz84 08.02.2012 Kız (ikiz) İstanbul Rıza
5059 01.04.2012 İzmir
gcs_ 02.04.2012 Kız İstanbul Terk-Rıza
Utku07 10.05.2012 Antalya
esma16 13.09.2012 Busa
DamlaUmut 13.09.2012 Kız-Erkek İstanbul Terk-Rıza
Betus 25.09.2012 Kız-Erkek(ikiz)
Tenarr 23.10.2012

bizi arayan soran gelen giden hiç olmadı. 2 ay oldu.... dosyanız onaylandı deseler gönlüm rahatlayacak.
diken üstünde oturuyorum. yine bir hüsran la karşılaşırım diye... umarım olumsuz birşey olmaz....
kötü düşünmek te istemiyorum...

topik baya kalabılaşmış ne güzel yeni başvuran arkadaşlar hayırlısı olsun diyorum bizde bekkliyoruz hala zaman son günlerde geçmiyo başvuralı 9 ay oldu sıramızıda öğrendik şükür bekliyoruz artık nazlı kızımızı

canıımmm işdeyken okudum foto koydupunu akşam edene kadar çatladım valla çok tatlısınız ya, çocuklarını ısırasım geldi valla

akrabalarıyla kaynaşmalarıda süper olmuş, valla yıllardır göremediğim akrabalarım var, şimdiden tanışmaları iyi olmuş

sana bahsettiğim arkadaşım tahlil sonuçlarını bekliyor biran önce başvurmasını söyledim, hasta bile olsa bekeleme sürecinde tedavisini olur o arada diye düşündüm, başvuruda olumsuz bi etkisi olur mu ki onuda bilemiyorum..

heidi ciimm yazdıklarını gözlerim dolarak okudum.. ya siz böyle anlatınca varya hemen benimde bebeğim olsun istiyorum bende onu seveyim istiyorum. ama gelin görünki daha evli bile değlim çocuklarınız o kadar şanslı ki..

inşallah benim arkadaşımda sizler gibi bebeğine biran önce kavuşur.. hep sizleri anlatıyorum ona, çok seviniyor duydukça, Allahım ona da sevgisini verebileceği bir bebeği gönderir, inşallah onun güzel haberlerinide sizle paylaşabilirm. yada internet alabilirlerse o da aramızda olur hep birlikte kaynatırız

canım merhaba) yaa arkadaşın aradığında ben memleketteydim.bir türlü konuşamadık.ama istediği an beni arayabilir.ve tedavi olması onun başvurusuna engel değil.bizde başvurumuzu yaptığımızda hatta çocuklarımız geldiğinde tedavimiz sürüyordu.kendi biyolojik bebeği olduğunda isterse başvurusundan vaz geçebiliyor veya vazgeçmeyim gelecek olan yavrucuğuda evlat edinebiliyor. kendisine kalmış bir durum.allah gönlüne göre versin.sağlıkla kal canım)

kaçıncı sıradasınız? inşaallah tez zamanda kavuşursunuz kızınıza)

canım,bize söylenilen ankara merkezde her yılbaşında ve yılın 6.ayında sıralamalar belirleniyormuş.siz başvurduğunuz kurumu sizinle ilgilenen memuru arayıp sorun mutlaka size bir bilgi verecektir.

Selam güzel anne ve anne adayları
yaklaşık 2 haftadır kkya girmiyordum birkaç gün içinde geçmişi de okuyacağım inşallajh hepinizi çok özledim evladına kavuşan anneler nasılsınız, bu 2 haftada başka kavuşan var mı acep?:44:

Bizimde başvurumuz bitti.Dosyamızın Ankara'da onaylanıp,sıramızı beklemeyekaldı iş.Her haftanın ilk günü Pazartesi bir heyecanla başlıyorum güne bu hafta haber gelir inşallah diye,Cuma günü gözüm saatte kalıyor, saat 5 e kadar ümitle telefon bekliyorum,ama cuma akşamına bir hayal kırıklığı ile koskoca 1 haftayı bitirmiş oluyorum.Cumartesi- Pazar bana koskoca bir asır gibi geliyor... beklemek...... Pazartesi yi iple çekiyorum oysa ben Pazartesileri hiç sevmezdim öncedenmiş o demi?
Benim bir tane oğlum var ilkokul 2. sınıfa gidiyor.Biyolojik oğlum...Oğluşuma karnımda büyüttüp karından annelik yaptım.Kızıma kalpten annelik yapıyorum onu da kalbimde büyütüyorum.
İki duyguyuda yaşadım.O yüzden burada hiç hamile kalmadan evlat edinen bu yola baş koyan,( Ben onlara Allah katında seçilmiş kullar diyorum,Allah'ın meleklerini emanet ettiği gönlü zengin kalpten anneler,seçilmişler...) annelere sesleniyorum.İnanın hamile kalmakla hissettiğiniz duygu ve evladınızı almak için beklediğiniz duygu aynı...Oğlumda da hissettiğim heyecanı ve duygu patlamalarını ben kızımı beklerken de yaşıyorum.Hatta kızımda daha yoğun oluyor;çünkü oğlum karnımda sürekli yanımda idi,her yere onunla gidiyorduk.Elimin altında idi.Ama kızım uzakta bir özlem var içinizde...Bana ikisi arasında ki farkı ( duygu anlamında) söyleyin deseniz inanın ayırt edemiyorum
Ben bu yola baş koymaya Küçükken yani daha tıfıl gençken karar verdim. 20-22 yaşları civarında.Bekarken ailemle yaşadığım şehirde Sosyal Hizmetlere giderdim oranın Müdürü ve psikoloğu ile tanışıyorduk.Üst kata çocukların olduğu yere çıktığımda o kadar etkilendim ki,o an ben evlenince evlatlık alacağım dedim.Ve aradan çooook uzun seneler geçti..
Ben oğlumu doğurdum..Çok sorunlardan sonra Dr. ların tavsiyesi ve 2.yi yasaklamaları sonucu 2.yi istemedim.Allah oğluma ömür versin dedim.Ama ben unutsamda Allah beni seçmiş ki unutturmadı,Rüyamda Sosyal hizmetleri ve kızımı gördüm kucağıma verdiler.Hiç aklımda yokken daha bebeğimle uğraşırken bu gördüğüm rüya'dan çok etkilendim.Ama gene salllamadımve 6 sene oralı olmadım.Sonunda daha sık görmeye başladım.Bir sabah tamam dedim benim yolum bu, eşime söyledim.Ve biz bir anda baş vurduk.2. gebeliğimle ilgili her şey ters giderken her dr. kapıları yüzüme bir bir kaparken,Sosyal hizmet başvurumuz tereyağından kıl çeker gibi oldu.Bir anda oldu bitti.Tabi bu arada ben hamile kaldım.Kaza ile 2.ye ve Rüyamda alacağım bebişimi gördüm beni bırakma der gibi alıyordu.Eşime vazgeçmeyelim varsın 3 çocuğumuz olsun dedim.Çok korktum hadi vermezlerse kızımı; çok ileri tarihlere atarlarsa beni, bu nasıl olsa hamile diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyordum...
Ama kısa sürdü 11 gün sonra 1 aylıkkken düşük yaptım.Ve düşükten bir ay sonra bir baktım sütüm geldi..
Hey Allah'ım sen dedim ne kadar büyüksün sanki alacağım kızıma süt yolladın ben o sütü sağdım ve dondurucuya koyup sakladım.
Artık o benim süt kızım oğlumun süt kardeşi olacak
Bu yola baş koyanlar hamile kalsanızda vazgeçmeyin
Unutmayın Allah kuluna nasip etmediği şeyi hayal ettirmezmiş Hz.Osman
Size duygularımı ve düşüncelerimi anlatacak kelime bulamıyorum,ancak bu kadar ifade edebildim,umarım yardımcı olmuşumdur...

Bu tesadüfler ve yaşadığım mucizelerden dolayı kızımın ismini Duygu ya da Rüya koymak istiyorum ama daha çok kararsızım

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar, uzun bir aradan sonra hepinize Merhaba...
Sanırım en son Heidiankara kuzucuğuna kavuştu, sağlıkla sıhhatle büyüsün, ömrü uzun şansı bol olsun İnşallah.. Başka kuzucuğumuz gelmedi değil mi?
Yeni başvuru yapan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum, ne kadar doğru bir karar olduğunu evladınızı kucağınıza aldığınız gün anlayacaksınız.. Bekleyen arkadaşlarımız da en kısa zamanda hatta tez zamanda kavuşsunlar inşallah.. Dualarım hep sizlerle..

Bal kızım büyüyor teyzeleri, hem de inanılmaz bir hızla.. Uykusu geldiğinde kucağıma alıyorum sıkı sıkı sarıyorum o nasıl bi uyumak, o uyuyor ben mutluluktan kendimden geçiyorum.. Daha büyük bir huzur yokmuş dünya da öğrendim.. Gecenin bir vakti gazımız çıkınca dünyanın en büyük işini yapmış oluyoruz.. Tek derdim çalışan anne olmak. İşten yakındığımdan, yorulduğumdan değil, kuzucuğuma doyamıyorum, yetmiyor hafta sonları ve akşamlar.. O kadar çabuk büyüyorlar ki, çalışarak kuzucuğumun büyüdüğünü kaçırmak üzüyor beni.. Tek derdim şükürler olsun ki bu.. İnanın vakit bulup bir satır yazamıyorum bu siteye.. Ama yazmam gerek diye düşünüyorum.. Bir zamanlar bende evladına kavuşan anneler birşeyler yazsa da okusam diye heyecanla beklerdim..
Bekleyen anneneler, beklediğinize bin kere, yüz bin kere değecek.. Rabbim inanın kuzucuklarımızla bizi özenerek kavuşturuyor.. Çocuklarımız tek kelime ile mucizeler.. onlara kavuştuğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.. Biz,bal kızımızı alıp ilk evimize geldiğimizde kapımızın önünde davul zurna çalıyordu, kim için ne için hala öğrenemedim.. Davulla zurnayla girdik evimize.. Bütün kuzularımız annesine babasına çok güzel sürprizler yapıyorlar.. Bal kızım, benim eşime yıllardır yaptıramadığım şeyleri yaptırıyor, hemde henüz küçükük bir bebekken.. Eşim hafta sonları geç kalkar, kızımız geldikten sonra 8 de uyanıyor.. Herhangi bir konuyu internetten araştır desem aylarca ertelenir o konu unutulur gider, şimdi sürekli ay ay bebek gelişim konuları okunuyor bana bile anlatılıyor.. Kuzumuzun bir şeyi eksikse gerekirse bir kaç defa market alışverişine çıkılıyor, eksik bulunuyor, alınıyor.. İnanırlır gibi değil.. Bebek arabasını sürmek bana hala nasip olmadı babamız kimseye bırakmıyor.. Babalar kendilerinden beklenin çok üstünde bir sevgi gösteriyorlar.. Sakın ola, eşlerinizle ilgili olumsuz şeyler düşünmeyin.. Babaya bir gülücük, herşeye yetiyor :)) Çevreye gelince, hiç kafanıza takmayın, Siz nasıl yaklaşırsanız herkes öyle yaklaşır, binlerce kere kere şükür olumsuz birşey yaşamadık, Rabbim hiçbirimize yaşatmasın inşallah.. Hep olumlu düşünün..

Canım Nushu anne olduğun günü o kadar iyi hatırlıyorum ki bende heyecandan yerimde duramamıştım o gün.. Dün gibi sanki şimdi bir yılı geçti.. Daha nice seneler olsun, mutlukla sağlıkla ailenle birlikte inşallah.. Hayallerimizi yazardık. Biz bir istedik rabbim evlatlarımızı bize kavuşturarak bin verdi..

Lily, sen nasılsın canım.. İnşallah herşey yolundadır sağlığın, derslerin.. Kalbi yaşından büyük Lily.. Herşey istediğin gibi olur inşallah..

Bekleyen arkadaşlarım, dualarım sizlerle en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah.. Siz hazırlıklarınızı yapmaya devam edin, kuzucuklar gelince inanın fısat olmuyor..

Sevgiye kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…