Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

Ya aslında ben sağduyulu, soğukkanlı, hoşgörülü ve anlayışlı bakmaya çalışan biriyim herşeylere, başarılıyımdırda bir parça bile olsa bu hususlarda.
Ama cehaletin, bilinçsizliğin, düşüncesizliğin ve anlamsızlığın bu kadarına da pesss diyesim geliyor işte benim bile. Yani niye güleceği çıkıyomuş ki bu hanım kızımızın anlamadım, ha o sonrasındaki cümleyi de zaten yorumlamak ve düşünmek bile istemiyorum o zaten başlıbaşına bir garip vaka.

İnanın aslında şimdi sizlerde özellikle hassas olan bir mevzuda çok daha fazla dikkatinizi çekiyor ve algıda seçicilikten kaynaklı olarak çok çabuk farkedebiliyorsunuz yanlış olan şeyleri, düşüncesiz olan tutum ve davranışları veya konuşmaları ya da yaklaşımları.

Fakat farzedin ki şu an bebekleriniz kucaklarınızda olsun. İnanın bu defa aynı insanların farklı konularda da ne kadar canınızı sıktığını çok kolay görebileceksinizdir. Size karşı veya başkalarına karşı hiç farketmez, onların densizlikleri her yerde devam eder çünkü.
Çünkü böyle şeyler sadece bir konuda değildir. O tür insanlar, her zaman kıracak , dökecek birilerini, saçmalayacak bir takım şeyleri bulurlar. Başkaca birşey beklememek lazım gelir onlardan.

Örneğin, bir şekilde yuva kuramayan yaşı biraz geçkince birileri söz konusu olduğunda, bu tür insanlar onları da incitirler. Hem de en son bile söylenmeyecek şeyleri en ilk söyleyerek. Biraz daha iyi yaşam koşullarına sahip oldukları diğer insanları da bir şekilde incitirler kendi içinde bulundukları şartların diğerlerinden daha iyi olması gibi konularla. vs. vs. bu örnekleri fazlasıyla arttırabiliriz, eminim sizlerde çok şahit oluyorsunuzdur bu tür düşüncesizliklere. Ah işte şu dil var ya şu dil, hani kenarlarında şu balık kılçıkları gibi küçük küçük kılçıklar veya dikenler oluverse bak ozaman insanlar nasıl bir itina gösterirler o dili kullanırken, sağa sola döndürürken ama yok. Yok da, dokuz kere düşün bir kere konuş diye de boşuna söylenmemiş yani değil mi? Hoş, insanın fikri neyse zikri oymuş ya. Gerçi hepimiz insanız, bazen hiç düşünmediğimiz şekilde algılanacak laflar edebiliriz farkında olmadan, kimi şeyler esnektir duruma göre, hani istemeden amacını aşabilir sözlerimiz ama bunları patavatsızlıkla bir tutmak doğru olmaz tabi ki. Çünkü böyle durumlarda zaten o kadar çok üzülürüz ki, durumu düzeltmek adına elimizden geldiğince her tür özrü diler, her tür çabayı gösteririz zaten.

Daha doğrusu ben bu tür şeylere sadece iki kelimeyle "kendini bilmemek" olarak adlandırabiliyorum ancak ve bir insan için en kötü en üzülecek durum olduğunu düşünüyorum.

Sizlerin asla ve asla kaale almamanız gereken, en uzak durmanız gereken insan tipi olmalı böyle insanlar. Düşünsenize, insanın 10 tane de çocuğu olsa bile, o çocukların anne veya babaları bunun için, bu canlar için ne yapmışlar ki? Hangisinin bir tırnağını bir kirpiğini bile onlar yaratmışlar? Böyle bir şeyi bile insanın kendine mal edip, üstelik yetmezmiş gibi hani sanki bir meziyet unsuru olarak kendileriyle bütünleştirmeleri ve bir de bunu sözleri ve davranışlarıyla başkalarına da yansıtmaları ne büyük bir gaflet.

İşte olay bu kadar basit. Daha fazlasına gerek yok. Bunun bile idrakinden uzak kişileri Allah ıslah etsin. Yüce Rabbim böyle insanlara, öncelikle hem kendilerinin hem de evlatlarının canlarının bir emanet olduğunun bilincine erebilmelerini sağlasın. ve bırakın evlat unsurunu, her ne olursa olsun, çok ayıplanacak şeylerde bile bir insanın başına gelmiş hiç bir şeyi, bir insan olarak mümkün olduğunca kınamamak gerektiğini de tüm insanlara ve hepimize bildirsin, o idrakleri versin bizlere inşallah ki, biraz olsun erdemli insan olma yolunda adım atmış olabilelim.

Yani özellikle sizlerin stress ve sıkıntıdan böylesi uzak durmanız gerekirken, hoş olmayan sözler sarfettiğini bildiğiniz insanlardan uzak kalmayı başarmanız ve onları matematikte nasıl ki "bir sıfır" etkisiz elemansa, aynı o şekilde kendi günlük yaşantınız içerisinde ve kendi hayatınızda birer etkisiz eleman haline getirmeyi başarmanız öncelikli işlerinizden biri olmalı. Bu sadece sizin için değil, hepimiz için geçerli bir hayat kuralı gibi geliyor aslında bana. Yoksa, boşu boşuna bir densizlik yüzünden sinirlerimiz keman teli gibi geriliyor. Oysa ne gerek var ki, öyle değil mi?

Ay bu iki olaya da resmen "buyur buradan yak" diyebiliyorum sadece. Tövbe tövbe, Allah Allah, şaka gibi ya... Bu kadarına da pesss, resmenn pesss yani.

Ya Edep, neredesin?????

günaydın kızlar...
ayşecim dün akşam okudum senin, esma ve özlem in adına. allah kabul etsin inşallah..

ama o stresi nasıl aşacağımı bilmiyorum ki her ay ayrı hüsran bu sabah ateşimde düştü belli yine olmayacak yine kırmızıları göreceğim isyan etmiyorum Allahım nasip edecek inşallah bi şekilde ama acaip yoruluyorum artıkkkkk...................

mrn nasılsınız bayagı ilerlemiş sayfalar oku oku anca bitirdimm.yeni arkadaşlar var ne güzell gittikçe genişliyoruzzz...

benim durum aynı maleseff temizlendimm beklemedeyim..sabırla ocak ayını

İnşallah inşallahhhhhhh

Çok zor geliyor bu bat dönemleriiiiiiii

Kimse bilmiyor bizim durumumuzu herşey normal diye biliyorlar biz istemiyoruz diye düşünüyorlar ama bu seferde bebek yapın diye ikna etmeye çalışıyorlar içimden bağıra bağıra ağlamak geçse de yapamıyorum içim kan ağlarken onlara farklı bahaneler bulmaya çalışmak acaip üzüyor beniiiiiiiiiii

Canım ağlayarak okudum yazını Allahım sabır versinnnnnn çok zor bir durum Allahım yardımcın olsunnnn
Sen o kv yi bırak insanların ağzı torba değil büzemiyoruz maalesef yoksa çuvaldızla dikmek istiyorum hepsinin ağzını

Kızlar günaydın
Ayşecim öncelikle 3 yasin ve 100 ayetek kürsi okudum canım Allahım tüm dualarımızı kabul eder inşallah
EMA canım biraz geçmişi okudum Allahım sana sabırlar versin canım Allah tez zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin

Ah ah hep içimize atmaktan bunlar bir gün geliyor ve o duygu fırtınası patlak veriyor.maalesef ara ara hortluyor..Rabbim sabırlar versin. İnşallah yüzümüzün güleceği günlerde gelecek....çocuğu olupta mutsuz olan o kadar çoklu....Allah'a şükür eşlerimizden yana sıkıntı yok yoksa ben nasıl katlanabilirim bu duruma..

Gönül işte neyi eksik görüyorsak mutluluğunda onda olabileceğini düşünüyoruz....halimize binlerce şükür..her şerde vardır bir hayır...inşallah tez zamanda hayirli sağlıklı evlat/evlatlar nasip etsin....sabırla o anıbekliyoruz...

Aynen öyle baban aslında hepimize iyi bir örnek... Bu durumda olan o kadar çok aile var.....illa bir kişi bakar onca kardeş varken miras oldumu çan çan konuşmayı bilirler... Annenin babanın hakkı ne yapsak ödenmez....Allah bizi şaşırtmasın.yaşadıklarımız sınav olsa dahi bundan ders çıkarmamız gerekiyor şöyle bir silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor...ne bileyim bir yerde bazen hatamı yaptım diyende düşünüyorum... Allah bizi affetsin..

Canım biraz özel olcak ama..hatırlatmış gibi olucam belkide..eşinden çocuk için mı ayrıldınız ?yoksa çocuk varda senden ayrı mı?

bi sorum vardı .. ya bizim sonumuzda tüp bebek gibi görünüyor. daha 1yıl 3 aylık evliyim doktor başka şansınız yok dedi. tüp bebek fiyatları ortalama nedir?

Günaydınnnnnhepinize mutlu huzurlu bol müjdeli hayırlı bir hafta diliyorum:118::118::118::118:

Son düzenleme:
canım eski eşimden ayrılmayı uzun zamandır düşünüyordum fakat ikna edemediğim için resmi bişey yoktu. sorunlu bana göre tam tabiri cehennem ateşinde yandığım bir evlilikdi. o süre içerisinde çocuk oldu planlı değildi. ben bile şok olmuştum. sonra doktora vs gitmedim bir süre, ne yapacağıma karar veremedim. bazen başımı alıp gitmek geldi içimden, kendime herkesden uzak bir hayat kurmak bazen aldırmayı düşündüm çok ağladım oldu diye... onu nasıl huzurlu bir yaşam sağlarımı düşünüyordum. sonra karar verdim hem doğrucam hem boşanıcam dedim, boşandıktan sonrada kimseye haber vermeden bir akşam evi taşıyıp gitmekti aklımdaki.dava açtım sonra doktora gittim vs. bebek bazı sağlık durumlarından dolayı düşük ile sonlandırılmak zorunda kaldı. bende zaten o süreçte boşandım ve bitti. tabii hem boşanma hem bebeğimi kaybı hem suçluluk hepsini aynı anda yaşadım. Belkide Allah ın gücüne gitti diye çok düşündüm, kendimce çok hesaplaştım. Ama Rabbim bunu uygun görmüş iyikide olmamış diyorum şimdi.olsaydı yaşanacakları düşünmek bile istemiyorum. bizi bulduğu takdirde etmediği pislik kalmazdı çünkü.

Son düzenleme:
Benim fikrim boşuna beklemeyin..tabi her tedavi olumlu olur diye bir koşul yok...ümitsiz yaşanmıyor çünkü. Beklediğime pişman oldum...yinede Allah'ın takdiri işte elden ne gelir...elimiz kolumuz bir yerde bağlı bekliyoruz...sen yinede elinden ne geliyorsa yapmaya çalış..bu tedavi olur..yada başka bişey.

Verecek olan yine Allah .diğerleri sebep olucaktır...geçen ay bende ilk tüp bebek denedim.sonuç negatif...kimi diyor ilki tutmuyormuş diye...ilkinde tutan arkaşımda var olanların nasıl oluyor diyorum kendi kendime..... Onun için hiç bişeye takılı kalma.... Olacağı varsa..olur....Rabbim onun zamanı gelince bize nasip edecek inşallahhh...

Fiyat olarakta..her tüp bebek merkezleri aynı olmayabilir..ama aşağı yukarıda yakın.

2.000milyar ilaç(iğne)+sgkraporu+3.600(tup bebek işlemleri için)=5.600

Raporsuz ise 2.000milyar ilaç(iğne)+4.500(tup bebek işlemleri için)=6.500

Herşeyin hayırlısı...verende o alanda o. Koşul itibarıyla çocuğu aldırmak olmazdı.. Allahın gücüne giderdi...neysekii duaların kabul olmuş, sesini duymuş. Rabbim geri aldı...İçini ferah tut...yine olur...kimlerin çocuğu olmuyorki..yeni hayatında mutluluklar dilerim .hayat bize ne getirir hiç bilemeyiz..sağlık olsun

Mevlam neylerse güzel eylerin en güzel ispatlarından biri sanırım canımmmmmm
Çok zor bir dönem geçirmişsin Rabbim bir daha göstermesinnn

Selam arkadaslar önceliklen Rabbim en kisa zamanda evlat isteyenlere hayirli evlatlar nasip eder insallah.
simdi gelelim bana ben 3tüp bebek denemesindede 3negatifi alan biriyim,Rabbim kismet ederse yeni yilda 4.tüp bebege baslayacagim inanin cok zor bir durum.
sizden ricam Allah rizasi icin bana 1 Yasin Suresi okuya bilirmisiniz?
Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin simdiden okumak isteyenlerden Allah razi olsun.

Alan arkadaslarimiz cevap yazarlarsa sevinirim.

4. tüp bebek denemesini ne zaman olacak canım.tarihi de verirsen eger daha net sayı okuruz. hastalık durumu ve iş durumumuza göre cevaplarız..

canim yaaa hakkimiz helal olsun canim kimse sikayetci deyil.hem icini bizlere dokmeyipde kime dokeceksin kimse seni anlamaz zaten.sen dok icini rahatla,sayende bizimde biriken gozyaslari cikiyor disari.bizler hep burdayiz ve herkesi dinleriz ayni acilar var yureklerimizde cunki.

Mevlam neylerse güzel eylerin en güzel ispatlarından biri sanırım canımmmmmm
Çok zor bir dönem geçirmişsin Rabbim bir daha göstermesinnn

supriz06 canım hala umudum var. Hayırlısı olduğuna ve yaşadığım şerlerin hayrını göreceğime inanıyorum. çünkü önce Allah a sonra da kalbime güveniyorum. pişman değilim Allah da pişman etmesin inş. o gibilerden ve beterinden korusun inş.

asbelove.. Rabbim ne verirse benim gönülmde ona razı olmayı öğrendi.. öğrenecekde.. Ben kurban olduğum Rabbim e sığınıyorum sadece. ggerisi Rabbim in takdiri..

edanur ayşe arkadaşımızla görüş istersen konu sahıbıne msj at :) Rabbım yardımcın olsun

gunaydın kızlar ıyı haftalar nasılsınız

4. tüp bebek denemesini ne zaman olacak canım.tarihi de verirsen eger daha net sayı okuruz. hastalık durumu ve iş durumumuza göre cevaplarız..

canim subat ve ya martta Rabbim izin verirse baslayacam suanda ben yasin suresini dagitiyorum am atabi yeterli bir sayiya ulasamadim belki burda bana yardimci olursunuz diye dagitmaya calisiyorum

kizlaaaar su anda bat imla birlikte batmis durumdayim.dunden beri hafif lekelerim var 5 gun erken geldi ama Yasinlerimi ben baskasina okuturum insallah Ayet elkursiyide okuturum......obur aya tup bebek basliyoruz insallah ondan negatif almam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…