evleneceginiz kisinin esiniz oldugunu nasil anladiniz?

Yani farkı ne oluyor onu sormak istedim . Aşık olup evlenenle normal mantıklı bulup beğenen arasında fark ne
farktan önce aynı olan noktaları yazayım : her ikisindede bir mddet sonra kavgalar başlar. bu net.
elbette tartışmasız iişki olmaz olmamalı da. lakin bunun dozunu ayarlayamayanlar var.
öteki mantık evliligli: (iki taraf içinde) mükemmele yakın şartlar olmalı. iki tarafta birbirini sevmese bile fiziken beğenmiş olmalı. oara ev araba iş eğitim , şarttlar, vaadetler vs. ya denk olacak yada bu tür şeylerde iki tarafında ailesinin eli kolu aklı fikri rahat olmalacak.
öteki türlü oğlumu evlendiricem! kız bulim. aa dur bu ev kızı, alayım. ogluda "iyi ana işte. kız kızdır" derse bu iş sonu boşanmaya gidiyor.
aşk veya mantık evlililgi ikiside olabilir ama muhakkak anlaşmak fikizi ve tencel çekim. ve ikinci önemli olan her iki tarafıdan da konuşarak birşeyleri halledebilme yetisinin gelişmiş olması. bazı ottan pogtan şeyleri kafayı takıp kavga sabebi etmemek, ego , kompleks, ben kızım kadınım yaparım, naz caz olaylarının en aza inmiş olması lazım. hoşgörü, empati, rahatlık, bakış acısının genişliği, sakinlik..tümm bunlaaaarr her iki taraftda olması lazım...

Valla 400 kişilik bi salonda bir toplantı esnasında 5 saniyeliğine gözgöze geldik aradan 3 gün geçti bana ortak bi arkadaşımız varmış o söyledi bir arkadaşım salonda seni görmüş çok beğenmiş tanışmak istiyor ne dersin diye aklıma hemen o geldi düşünün gün içerisinde onlarca tanımadığımız insanla gözgöze geliyoruz sokakta markette vs.. vs.. hangisinin yüzü akılda kalıyor bana bahseder bahsetmez eşimin yüzü geldi gözümün önüne tamam dedim faceden eklesin ekledi gece 3 e kadar konuştuk tanıştıktan 15 gün sonrada evlilik kararı alıp ailelere açtık konuyu ilk görüşte aşka inanmayanlardandım rabbim yazınca oluyormuş iyikide oluyormuşşş :)

Bende rüya müya görmedim
Hatta asla evlenmem diyordum
Bir bir işledi kurnaz
Sonra bi baktım ben bile çeyiz hazırlığına girişmişim
Kendiliğinden oluyo yani sevince, asla dediklerini severek yapıyosun

gördüğüm an kalbim ısındı normalde hemen ısınmam bırıne ama onu görünce 40 yıldır tanıyomusum gibi oldu kokusunu içime çekince kendimi güvende huzurlu hissediyodum ve evet onun eşim olacağını hissettim.

Biz birbirimizi çok severek, daha fazla ayrı kalmaya dayanamadığımız için ve birbirimizden başka kimsenin bize bu kadar değer verip, sevemeyecegini düşündüğümüz için ani bir kararla evlendik. İyi ki evlenmişiz, iyi ki birbirimizi bulmuşuz.
Onsuz hayat SIKICI, DÜPEDÜZ, SIRADANdı. Şimdi herşey çok daha samimi, içten, aşk dolu...

imza atacagim ana dek "bir sey olur da ayriliriz" diye hissettim hep, son derece pesimist bir kisilige sahip oldugum icin.

ancak su bir gercek ki oyle ruya ile vs olmuyor bu tip seyler. paylasimla oluyor, paylasimlariniz arttikca, hayata ortak bakabildikce anliyorsunuz ve guveniyorsunuz. geri kalan seyler de vesvese olarak kaliyor.

6 senelik bir ilişkiden sözüm atılarak çıkmış, hemen üstüne annemi ani bir şekilde kaybetmiş bu hayatta olabileceğim en kötü durumda, dibinde dibindeydim resmen, düzlüğe çıkabileceğimi hiç sanmıyordum.Öyle kafam karışık, öyle acı dolu anımda çıktı eşim karşıma.Evlenmek, güzel duygular aklımın ucundan bile geçmedi.bir şekilde görüşüyorduk ama ben ona annemi anlatıyordum oturup sürekli, bir gün ki bu görüşmemizin 6. ayına fln tekabül eder sanıyorum bu bişeyler anlatıyor, ben dinliyor pozisyondayım ama dinlemiyorum adamı inceliyorum, baktım baktım baktım.İçimden nedense "Allah'ım sen bizi kördüğüm eyle" dediğimi farkettim.Sürekli tekrarlıyordum ama içimden.Hala bilmem o an ne oldu, aşık mı oldum, onunla evlenmek mi istedim, onu resmen yeni farkettim ben orada.Kalpler yalnız Allah'ın elindedir, buna sonsuz inanıyorum.Bugün 13 aylık evliyiz, 13. senemizi kutlarken de yazmak nasip olur inşallah :)

Henüz evlenmedik nisanliyiz ama söyle anlatayim.
Ilk gördüğümde sekiz yıl önce hayatimda bir yerde olacak bence demistim. Kisa bir süre sonra tesadufen tanistik. Sonra arkadaslil, sevgililik, ayrilik, barisma sureclerinden sonra baktik biz ciddi anlamda kopamiyoruz birbirimizden. Evlilil lafi da gecmiyordu. Bir seyler oldu bir anda ikimizde ailelerimize söyledik biz evlenecegiz sizi tanistiralim mi diye.. tanistilar, isteme, nisan oldu bakaim.oyle kucizeler beklemeyin. Insan hazir hissediyor ise bir anda yoluna giriyor her sey.. evlilik teklifi de beklemedim o da yapmadi zaten hala inanamiyorum nisanli olduğumuza o da ayri

Tanıştktan 6 ay sonra nişanlandık.
Halbuki flört döneminde sen hiç ciddi değilsin her şeye gülüyorsun diye dalga geçiyordu
30 haziranda Allah nasip ederse 10 yıl olacak.
Yani özel bir şekilde anlamadım

biz eşimle görusmeden 1-2 hafta mejaslastık aradıgı zamanlar acmıyordum bile çünkü hiç konusmak içimden gelmıyordu y-tuhaf bir duygu içindeydim .....ama eşim ilk yemek için ikna etti beni ve yemeye çıktığımız gün evlenme teklifi etti :) ve 3 ay içinde tanışma nişan oldu şimdi 21 aylık evliyiz ALLAH ıma binlerce şükürler olsun iyi ki eşim olmuş...yüz yüze geldiğimizde resmen içim eridi çocuklar gibi güldük ilk gün akşam eve giderken en yakın arkadasımı arayıp dedim ki kankaa ben aşık oldum :) kısacası aşkla evlendik hala da o ilk günkü heyecanla akşam evimize giderim

Benim mantik evliligi gibi oldu ama birbirimizi görür görmez baya bi etkilendik. Her gece birbirimizi düşünür olduk falan.
Hatta soyle bi animi anlatayim. Daha her hangi bir gorusme olayi yokken eşimi gördüm ve dedim ki bence bu adam bana aşık olacak hatta evlenecegiz. Icime dogdu. Ama cok alakasiz. Ve gercekten de oyle oldu. Su an 2.5 yillik evliyiz sukurler olsun. Rabbim bozmasin. Her gun askimiz daha da artiyor bence..

Edit: ha isin ruya kisimlarina girmiyorum tabi :))))

Kiz ne diyosun sen?

ben de rüya falan görmedim
birşey de hissetmedim önceden
ilişkimiz bizi evliliğe götürdü

siz bu yolda ilerliyorsanız farklı yontemlerle bunu neden hissetmek ıstıyorsunuz ki?

İlk tanıstıgımız zaman asla evlilik istemiyorum diyen bendim ve cok katıydım.. Aradan yıllar gectı senın nıyetın ne evlilik teklif etmedin diye dırdır etmeye baslayanda bendim ve cok ciddiydim.. Eeee bulmusum adam gibi birini asık ta olmusum.. Kacırmak istemedim.. Zaten oda hazırmıs hemen cıkageldi.. Ama evlılık teklıfı gelınce benım maddı manevı korkularımdan oturu bır sene surdu ıstemeye gelmelerı.. Siz ne zaman hazır hissederseniz.. Siz anlarsınız karsınızdaki insanı sonucta en iyi tanıyan olarak.

Rüya kısmını tam anlayamadım, hani genç kızlar yastık altına anahtar koyuyor falan, o mu? Eğer oysa doğruluk payı yok onun,lisedeyken meraktan yapmıştım,hiç tanımadığım birini rüyamda gördüm ama evlendiğim kişi bambaşka biri oldu.

Rüyaya fala güvenmeyin. Ben anlatayım.

3 yıl mı 4 yıl mı ne önce falcıya birini sormaya gittim. Kadın da bana dedi ki sen bunu boşver. Sen gercek aşkı sevgiyi yaşamadığınyasamadigimn için mutsuzsun. Ruh eşinle mayıs ayında tanışacaksınız, okul eğitim vs bittikten sonra evleneceksiniz.

Neyse ben bu falı unuttum tabi kasımda baktırmıştım. Mayısta , çok da bayilmadigim ama türkçe konuşma hatırına görüştüğüm bir hatun aradı. Biz ufak bir kasabada yasıyorduk, haydi alışverişe yakında büyük bir sehir var oraya gidelim dedi. Benim de yapacak başka bir işim yoktu tamam dedim, tren istasyonunda buluştuk. Benden once ofis arkadaşiyla kahve içmek için buluşmuş, o da gelmis. Ilk bakışta aşık oldum diyeyim o gün orda. O anki hisleri anlatamam, anlatması çok zor. Anladim ki o güne kadar boşa yaşamışım hayatım bombosmus. Nerdeyse 1 yıl aynı binada çalışmışız ama hiç karşılaşmamışız , o 1 yıla çok acimistim.

Aynı gece ruya da gördüm. Daha sonra da rüyalar gördüm, çocuklarımızı da gördüm.

Sonuç olarak evlenmedik, falla rüyayla amel olmaz gördüğünüz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…