Bütün mesajları okumaya çalıştım. Sizi tanımasak da inanın burda kimse sizin mutsuz olmanızı istemez. Fakat adeta gözünüz kararmış halde.
Olumlu ve naif düşünmeniz, müstakbel eşin annesiyle ilgili fedakarlık yapmaya hazır olmanız takdire şayan ve ilk evliliğinizi yapıyor olsaydınız, tüm olumsuz ihtimallere rağmen ben sizin aynı evde yaşayabileceğinize inanırdım. Ama ilk evlilikte de kayinvalide müdahalesi yasamissiniz ve rahatsızlık hissetmişsiniz bu nedenle mevcut iyimserliğinizi anlayabilmek çok zor.
Çocuklarınızın büyüklere sevgiyi, saygıyı öğrenebilmesi için mutlaka beraber yaşamanıza gerek yok, hatta ayrı düzenlerde yaşayarak sevgiyi, saygıyı koruyabilmek daha kolay.
Daha önce yazılmış, sizin görmekten kaçındığınız daha ciddi problemleriniz var.
Birincisi, eş adayı size seçim hakkı tanımıyor, konu tartismaya açık bile değil. Onun için önemli olan evlenmek, sizinle olup olmaması fark etmiyor.
Ikincisi, simdiden yasayabileceğiniz tüm sıkıntıların "ufak tefek" meseleler olarak etiketlenerek çözümlenmekten kaçınılacağı açıkça ifade edilmiş. Sorunlarınızın ufak tefek ya da ciddi olup olmamaları bile sizden bağımsız belirlenecek. Her durumda fedakarlik yapmasi ve olgunluk gostermesi beklenen taraf siz olacaksiniz.
Üçüncüsü, eş adayının annesiyle ilgili iletisimi önemli seviyede sağlıksız duruyor. Buna benzer her konuda aynı seyi yaziyorum, annesine saygisi olmayan, annesine terbiyesizlik yapan bir adamın eşine kıymet verebileceğine inanmıyorum, aksini de asla görmedim, duymadım. Annesiyle evleneceği kadın hakkında konusmamak bir meziyet değil bence, ya da evlilik öncesinde konusup istisare etmeleri fitne, fesat insanlar olduğunu da göstermez. Aksine böyle bir konuyu bile konusamamalari iletisim sorununun ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Eş adayı belli ki annesine zorbalik etmekten çekinmeyen biri ve ayni zamanda annesinin emeklerini düsünerek içten içe de suçluluk hissediyor, bu nedenle ayri yasamak istemiyor ve bu sorunlu iliskinin faturasinin size kesileceği çok açık. Annesine istediği gibi davranip ağlatacak, sonra da gelin kayinvalide anlasmazliginda size hayirli evlatlik taslayip anneyi el üstünde tutacak, siz her durumda ezileceksiniz.
Kayinvalideyle ilgili, iş çıkışı çay, yemek planlarini yakin fakat ayri evlerde de gerceklestirebilirsiniz, ancak olur da hiçbir paylasim yapamayacağınız bir insan çıkarsa aynı evde yaşamak hayatınızı çok zora sokacaktır.
Görümcenin daha geç evlenmesini ve aynı evde yasayip arkadaş olabilmenizi hayal etmeniz de bana tuhaf geldi, böyle bir hayal sadece hiç kardesi, arkadaşı olmayan biri kurabilir sanırım. Sizin güvendiginiz arkadaslariniz varsa, kardeslerinizle araniz iyiyse zaten baska birilerine ihtiyac duymazsiniz, es ailesiyle iliskinin iyi ya da kötü olması sizin için fark etmez.
Mesajlariniz sanki hiç arkadasi, ailesi olmayan, yalniz, sevgiye aç bir insanın yazabilecekleri gibi.
Evdeki rahatlık konusunda ise şunu söyleyebilirim. Çoğunlukla sahip olduğumuz imkanlarin bizim için ne kadar önemli ya da önemsiz olduğunu hayatın normal akışında anlayamıyoruz. Mesela siz zaten evde çok salaş, açık giyinmiyormuşsunuz fakat su anki kosullarinizda isteseniz bunu yapabilirsiniz yani imkaniniz var, kimse karisamaz. Ama aksi bir durumda bu rahatlıktan yoksun olduğunuzu bilme durumu ve kısıtlanma karakterimizi çok olumsuz etkileyebiliyor, şu an size önemsiz bir ayrıntı gibi geliyor bu örnekler, ben zaten böyle biri değilim diyorsunuz ama bu imkanlarin tamamiyle kisitlanmasi halinde aslinda sizin icin önemli olup olmadığını görebiliyorsunuz.
Umarim en doğru karari verebilirsiniz.