- Konu Sahibi outofthewoods
Bence yanlış. Ben şöyle düşünüyorum, aynı evde yaşıcak olduktan sonra bu evliliğe dökülmeli zaten. Tabi bu benim fikrim, aksini düşünüp yaşayanlarada saygı duyarım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Vuhuuu çok çılgın bi aile ya.yurtdışında öğrenciyken tanıştık. yabancı bir kızla aynı evi paylaşıyordum, o evlenip gidince ev arkadaşı bulmam gerekti, ailemin bilgisi dahilinde beraber yaşamaya başladık. okulumuz bitti türkiyeye döndük, ben ailemle yaşamaya başladım, o bekar evi açtı. düğünümüze yakın bekar evini kapattık fazla masraf olmasın diye, ailemle yaşadığım eve geldi, ben odamı ona verdim kendim kardeşimin odasına taşındım, son 3 ay annem-babam-kardeşim-eşim bir arada yaşadık, hatta arada kardeşimin nişanlısı da bi kaç gece bizde kaldı:) şimdi evliyiz. bence çok iyi birşey yapmışım. evlendikten sonra hiç sürprizle karşılaşmadım. her türlü sorumluluğu paylaşmış birbirimizin her halini görmüş, her türlü tartışmayı yaşamış, huyumuzu suyumuzu iyice öğrenmiş, ailelerimizi gayet iyi tanımış ve herşeyi bile bile evet demiştik. ailem evet dedikten sonra da kimsenin ne diyeceği umrumda olmadı, gerçi zaten babam izin verdikten sonra kimseler bişey diyemedi:))
dine göre değil zaten ona göre de cevaplayan çıkmadı neysekigörüşlerinizi merak ettim sadece o yüzden sordum buralarda da yaşanabilir mi diye
Ne güzel yazmışsınSizin egitim durumunuza, aile yasantiniza ve karsinizdaki insana bagli. Bir suru artisi var, eksisi oldugu gibi. Ozellikle yardimci olacagi sey karsinizdaki insani daha iyi tanimaniza yardimci olacak. Ayni zamanda beraber uyumlu, ayni evi paylasabilecek insanlar olup olmadiginiza karar vermenize yardim edecek. Ilk ask kivilcimlari gercince beraber yasayinca daha saglikli degerlendirmeler yapabiliyorsunuz. Karsinizdaki kisi sorumluluk sahibi mi, kendi isini yapar mi, sizden evde yasarken beklentileri nelerdir, onun disinda kalan arkadas iliskilerinize yaklasimi nedir,kufurbaz mi, kaba mi, merhametli mi, kontrolcu mu vs vs. Yani ufak detay gibi gozuken, ama zamanla gozunuze batacak her seyi gormenize yardimci olur. Evlilik gibi bir sey beraber yasamak, oyle ceketini alip cikamazsin,insanlar henuz imza atmadilar diye birbirlerini sevmiyor ya da kullaniyor demek degil, aksine cikip gidebilecekken beraber kalmayi tercih ediyor bu insanlar. Onlari zorlayan ne aile ne de hukuki bir baski var ama ote yandan erkenden bir ev arkadasligi yasamak sikici olabilir. Mesela sizin sevdiginiz ama onun sevmedigi bir arkadasiniz var, eviniz ortak oldugu icin davet etmenizi istemeyebilir, ya da gorunce surati dusebilir. Ayni anda ayni seyleri yapmak istemeyebilirsiniz ama yapmak zorunda kalabilirsiniz, caninizi bu sikabilir vs. Ben cevresinde beraber yasamadan evlenen ve mutsuz olan, beraber yasasaydik keske boyle bir hata yapmazdik , tanirdik birbirimiz diyen bir suru insan taniyorum. Kotu insanlar degiller normale, ama uyumlu birbirlerini mutlu eden ciftler de degiller ve ayni evi paylasmadiklari icin farkliliklarinin farkinda bile degiller.
Domuz etini unutmussunuz :)dinden bile daha kuvvetli, toplum normları var bence.
dinen birlikte yaşamak caiz değildir diyen halalarım var. ama kendisi -çocuğu yokken, boşandığı kocasından çatır çatır nafaka alıyor senelerdir. dinde boşanınca nafaka mı var? (dinde sadece 1 kereye mahsus mehir var, boşanma kadının suçu olmadan olmuşsa erkek 1 kere bunu öder ve biter, her ay her ay nafaka mı var islamda?) yahut nişan bohçası mı var, salonda kesilen pasta bilmem kaç kat olacak diye damadın başının etini yemek mi var?
olayı dine getirmeyelim zaten de demek istediğim o ki, toplumun bazı kuralları dinin filan çok çok ötesinde. benim komşumun eşi yabancı. dine bakarsak zaten adam hristiyan (adam aslında ateist de kağıt üzerinde hristiyan işte, neyse) yahu o adamla evlilik zaten dinen caiz değil, evlensen ne, evlenmesen ne? ama kendisi evlenmeden birlikte yaşayanlara kızar , çok ağır konuşur:) eğer dine bakacaksak... bunun gibi milyon tane şey sayarım.
olay dinden çok örf, adet, toplum baskısı. bence.
Inancimiz açısından çok ters bi durumBurada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
Düzgün birisi olursa bence olur evlenip ayrılmaktansa bir süre birlikte yaşayıp evlenmek sağlam temelli bir evlilik olur benim düşüncem bu yöndeBurada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
E tamam kimse sizi zaten kimseyle aynı eve sokmuyor, siz inancınıza uygun yaşayın yine. Panik yapacağınız bir durum yok.Ne kadar iki kişinin kafa yapısına bağlı olsada yine de henüz bizler bunu kabul etmeyecek kadar inanca bağlı bi İnsanız.. tamamen inanca bağlı
Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası