Evlenmeden önce birlikte yaşamak?

yurtdışında öğrenciyken tanıştık. yabancı bir kızla aynı evi paylaşıyordum, o evlenip gidince ev arkadaşı bulmam gerekti, ailemin bilgisi dahilinde beraber yaşamaya başladık. okulumuz bitti türkiyeye döndük, ben ailemle yaşamaya başladım, o bekar evi açtı. düğünümüze yakın bekar evini kapattık fazla masraf olmasın diye, ailemle yaşadığım eve geldi, ben odamı ona verdim kendim kardeşimin odasına taşındım, son 3 ay annem-babam-kardeşim-eşim bir arada yaşadık, hatta arada kardeşimin nişanlısı da bi kaç gece bizde kaldı:) şimdi evliyiz. bence çok iyi birşey yapmışım. evlendikten sonra hiç sürprizle karşılaşmadım. her türlü sorumluluğu paylaşmış birbirimizin her halini görmüş, her türlü tartışmayı yaşamış, huyumuzu suyumuzu iyice öğrenmiş, ailelerimizi gayet iyi tanımış ve herşeyi bile bile evet demiştik. ailem evet dedikten sonra da kimsenin ne diyeceği umrumda olmadı, gerçi zaten babam izin verdikten sonra kimseler bişey diyemedi:))
Vuhuuu çok çılgın bi aile ya.

Anladığım kadarıyla şuan sewgilin yok seninki doğmamış çocuğa don biçmek oluyo önce bi sewgili bul sonra düşünürsün hemen ha deyince sewgili olunup ew tutulmaz.
Ben yanlış bulmuyorum Walla burda ki çoğunun yanlış demeside etraf ne der korkusundan bence
Eğer tanıdık kimse olmasaydı we müsait bi yerde yaşasalardı bi çok insan aynı ewi paylaşırdı.
Ayrıca aynı ewde yaşamayıp her haltı yiyen insanlarda war illa aynı ewde yaşayınca edepsiz olunmuyo bence
Şahsi fikrim

dine göre değil zaten ona göre de cevaplayan çıkmadı neyseki :oops: görüşlerinizi merak ettim sadece o yüzden sordum buralarda da yaşanabilir mi diye

Yaşanır neden yaşanmasın.
Ayni evde kalıp nasıl biri olduğunu daha iyi tanırsın.
Ancak ayni evde kalacağın kişi en az 3 4 aylık sevgilin olmalı bana gore.
Önce güven verecek sonra aynı eve çıkacaksınız.
Evde nasıl, temizlik, yemek, sorumluluk hepsine uyuyorsa evlenmelik adam :) değilse çekip gidiyorsun.

Biz ayni evde yaşamadık ama öğrenci evi diye bir sey vardı. Gidip görüyordum.

En güzeli unideyken birini bulmak bu nedenle :)

Sizin egitim durumunuza, aile yasantiniza ve karsinizdaki insana bagli. Bir suru artisi var, eksisi oldugu gibi. Ozellikle yardimci olacagi sey karsinizdaki insani daha iyi tanimaniza yardimci olacak. Ayni zamanda beraber uyumlu, ayni evi paylasabilecek insanlar olup olmadiginiza karar vermenize yardim edecek. Ilk ask kivilcimlari gercince beraber yasayinca daha saglikli degerlendirmeler yapabiliyorsunuz. Karsinizdaki kisi sorumluluk sahibi mi, kendi isini yapar mi, sizden evde yasarken beklentileri nelerdir, onun disinda kalan arkadas iliskilerinize yaklasimi nedir,kufurbaz mi, kaba mi, merhametli mi, kontrolcu mu vs vs. Yani ufak detay gibi gozuken, ama zamanla gozunuze batacak her seyi gormenize yardimci olur. Evlilik gibi bir sey beraber yasamak, oyle ceketini alip cikamazsin,insanlar henuz imza atmadilar diye birbirlerini sevmiyor ya da kullaniyor demek degil, aksine cikip gidebilecekken beraber kalmayi tercih ediyor bu insanlar. Onlari zorlayan ne aile ne de hukuki bir baski var ama ote yandan erkenden bir ev arkadasligi yasamak sikici olabilir. Mesela sizin sevdiginiz ama onun sevmedigi bir arkadasiniz var, eviniz ortak oldugu icin davet etmenizi istemeyebilir, ya da gorunce surati dusebilir. Ayni anda ayni seyleri yapmak istemeyebilirsiniz ama yapmak zorunda kalabilirsiniz, caninizi bu sikabilir vs. Ben cevremde beraber yasamadan evlenen ve mutsuz olan "beraber yasasaydik keske boyle bir hata yapmazdik , tanirdik birbirimiz " diyen bir suru insan biliyorum. Kotu insanlar degiller normale, ama uyumlu birbirlerini mutlu eden ciftler de degiller ve ayni evi paylasmadiklari icin farkliliklarinin farkinda bile degiller.

Son düzenleme:
Valla inancı kültürü bırakın bikenara. Bir erkek önce benimle uyuyup uyanmayı hayal etmeli, bana sarılıp uyumayı hayal etmeli, sabah birlikte kahvaltı hazırlayıp birlikte kahvaltı yapmayı hayal etmeli.Benimle bir evi paylaşmayı bir erkek hayal etmeliiii. Bunu da önce hak etmeli, hak etmek içinde önce benimle evlenmeyi istemeli. Hiç kimseye öyle kurulacak hayalleri daha kurmasına fırsat vermeden altın tepsiyle sunmam kimse kusura bakmasın. O yüzden evlenmeden önce kimseyle birlikte yaşamam. Bunun egoyla alakası yok ama kendimi değerli görüyorum, bu yüzden kendimle ilgili şeylerde insanlara çabalaması haketmesi gereken şeylerde kimsenin hazıra konmasına izin vermem.Daha iyisini hakediyorum.

Sizin egitim durumunuza, aile yasantiniza ve karsinizdaki insana bagli. Bir suru artisi var, eksisi oldugu gibi. Ozellikle yardimci olacagi sey karsinizdaki insani daha iyi tanimaniza yardimci olacak. Ayni zamanda beraber uyumlu, ayni evi paylasabilecek insanlar olup olmadiginiza karar vermenize yardim edecek. Ilk ask kivilcimlari gercince beraber yasayinca daha saglikli degerlendirmeler yapabiliyorsunuz. Karsinizdaki kisi sorumluluk sahibi mi, kendi isini yapar mi, sizden evde yasarken beklentileri nelerdir, onun disinda kalan arkadas iliskilerinize yaklasimi nedir,kufurbaz mi, kaba mi, merhametli mi, kontrolcu mu vs vs. Yani ufak detay gibi gozuken, ama zamanla gozunuze batacak her seyi gormenize yardimci olur. Evlilik gibi bir sey beraber yasamak, oyle ceketini alip cikamazsin,insanlar henuz imza atmadilar diye birbirlerini sevmiyor ya da kullaniyor demek degil, aksine cikip gidebilecekken beraber kalmayi tercih ediyor bu insanlar. Onlari zorlayan ne aile ne de hukuki bir baski var ama ote yandan erkenden bir ev arkadasligi yasamak sikici olabilir. Mesela sizin sevdiginiz ama onun sevmedigi bir arkadasiniz var, eviniz ortak oldugu icin davet etmenizi istemeyebilir, ya da gorunce surati dusebilir. Ayni anda ayni seyleri yapmak istemeyebilirsiniz ama yapmak zorunda kalabilirsiniz, caninizi bu sikabilir vs. Ben cevresinde beraber yasamadan evlenen ve mutsuz olan, beraber yasasaydik keske boyle bir hata yapmazdik , tanirdik birbirimiz diyen bir suru insan taniyorum. Kotu insanlar degiller normale, ama uyumlu birbirlerini mutlu eden ciftler de degiller ve ayni evi paylasmadiklari icin farkliliklarinin farkinda bile degiller.
Ne güzel yazmışsın
Diyorum ya elalem baskısından oluyo hep bunlar yoksa çoğu kabul eder
Ewlenip pişman olmaktan iyidir bence

dinden bile daha kuvvetli, toplum normları var bence.
dinen birlikte yaşamak caiz değildir diyen halalarım var. ama kendisi -çocuğu yokken, boşandığı kocasından çatır çatır nafaka alıyor senelerdir. dinde boşanınca nafaka mı var? (dinde sadece 1 kereye mahsus mehir var, boşanma kadının suçu olmadan olmuşsa erkek 1 kere bunu öder ve biter, her ay her ay nafaka mı var islamda?) yahut nişan bohçası mı var, salonda kesilen pasta bilmem kaç kat olacak diye damadın başının etini yemek mi var?
olayı dine getirmeyelim zaten de demek istediğim o ki, toplumun bazı kuralları dinin filan çok çok ötesinde. benim komşumun eşi yabancı. dine bakarsak zaten adam hristiyan (adam aslında ateist de kağıt üzerinde hristiyan işte, neyse) yahu o adamla evlilik zaten dinen caiz değil, evlensen ne, evlenmesen ne? ama kendisi evlenmeden birlikte yaşayanlara kızar , çok ağır konuşur:) eğer dine bakacaksak... bunun gibi milyon tane şey sayarım.
olay dinden çok örf, adet, toplum baskısı. bence.
Domuz etini unutmussunuz :)

Kimine mantıklı gelsede çok yıpratıcı bi süreç olurdu ne gerek var sonuçta aynı evde sürekli kelebekler uçuşmuyor , negatif durumlarda olan kadına oluyor en çok üzülen etkilenen bunalıma giren hatta intihara teşebbüs eden sinir harbi geçiren yine kadın yani bunları yaşamaya mecbur eden ne ki? Ayrı evlerde oturun canınız isteyince buluşun 1 gün kalın 2 gün kalın ama sürekli resmiyet olmadan aynı evde yaşamak bi süre sonra bıktırır sonra bi bakmışınız aaa biz anlaşamıyormuşuz meğerse oluyor. Anlaşabildiğiniz adamı buluncaya kadar kaç erkekle aynı evi paylaşacaksınız orasıda muamma.

Biz evlenmeden önce birlikte yaşadık eşimle, sevgiliyken çok kısa. Nişanlıyken sürekli birlikte yaşadık. Ailelerin de haberi vardı, hatta yanlız kalmamam için annem önerdi. Laf olmasın diye de söylemedi akrabalara falan. Hoş gerçi ablamlara yetmedi laf söz kısmı:skandal:annem köylü kadın ama ondan daha medenisini görmedim şu ahir ömrümde. Herhangi bir yamuğunu da görmedim eşimin bu anlamda. Biz doğuda birlikte yaşadık ordaki teyzeler bile biz biraraya gelmeden kendileri de önermişti

Bence gayet mantıklı ve olması gereken bişey. Türkiye'de yapılıp yapılamayacağı da tamamen iki insanın kafa yapısına bağlı. Tabi ekonomik durumlarına ve yaşlarına da bağlı. Genellikle ekonomik özgürlük henüz kazanılmamışken 20'li yaşların başında yapılırsa ve sonunda ayrılık olursa "ben ona her şeyimi verdim ama beni bıraktı etti" triplerine giriyor insanlar. Erkekler de genellikle biraz takılalım edelim kafasında olabiliyorlar yani aslında iki tarafın da ne istediğini tam olarak bilmediği durumlarda yapılırsa sorun olur. Ama işini gücünü eline almış insanlar, özellikle 25 yaşından sonra falan buna kalkışırsa ve ayrılık olursa da ben ona her şeyi verdim kafasında olmuyorlar, yaşandı bitti deyip geçiyorlar. Çevre faktörü zaten kimsenin bi tarafında olmamalı bence, zaten çok küçük bir yerde yapılmıyorsa kafaya takılacak bişey yok. İnsanına göre de değişir, ben mesela dünyanın en muhafazakar yerinde bile olsam takmam milleti, benim evimde yaşanan şey beni ilgilendirir, kime ne.

Sonuç olarak ben muhtemelen aynı çatı altına girmediğim, hatta aynı yatağa girmediğim insanla evlenmem. Yani bunlar çok önemli şeyler. Kastım illa biri diğerinin evine taşınsın falan değil. Mesela gelip haftada iki-üç gün bende kalabilir. Birbirimizin ev halini görürüz, temiz mi pis mi, dağınık mı, nedir yani. Öte yandan cinsellik de bence mutlaka yaşanmalı, zaten cinsellik öyle biz evlenicez önce bi test sürüşü yapalım falan diye değil sağlıklı bir insanın hayatında önemli bir faktör olduğu için yaşanmalı. Bu toplum şu an bunlara başka şekilde bakıyor olabilir ama her birey kendi hayatını yaşıyor, birey olarak düşünmek lazım. Kendimi kocama saklayayım kafası da bana saçma geliyor mesela ama herkesin kendi düşüncesi. Bundan kimse "önünüze gelenle yatın" tarzında bir sonuç çıkarmasın. Demek istediğim şey şu; iki taraf da istiyorsa cinselliğin yaşanması kadar normal bişey yok. Bu ister deli gibi aşık olduğun kişi olsun, ister arzuladığın biri olsun, fark etmez bana göre. Bana göre.

Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
Inancimiz açısından çok ters bi durum

Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası
Düzgün birisi olursa bence olur evlenip ayrılmaktansa bir süre birlikte yaşayıp evlenmek sağlam temelli bir evlilik olur benim düşüncem bu yönde

Ne kadar iki kişinin kafa yapısına bağlı olsada yine de henüz bizler bunu kabul etmeyecek kadar inanca bağlı bi İnsanız.. tamamen inanca bağlı
E tamam kimse sizi zaten kimseyle aynı eve sokmuyor, siz inancınıza uygun yaşayın yine. Panik yapacağınız bir durum yok.

ben bi süre yaşadım
çok da güzeldi
evlendiğimde kötü sürprizlerle karşılaşmadım
adam tam tanıdığım gibiydi :)

ama ayrılabilirdik de
bununda göze alman gerek

Back
X