Evlenmeden önce birlikte yaşamak?

Kullanıp atmak mı?
Siz kendinizi kullanılıp atılacak bir mendille filan kıyaslıyorsanız, veya bahsettiğiniz birlikte yaşamak veya cinsel birliktelik vs durumlar sizin için "kullanılmak" anlamına geliyorsa, evlenmeden birlikte yaşamak fikri size uygun değil demektir zaten. Evlenmeden birlikte yaşamak, bazı şeyleri aşmış, bazı şeylere takılmayan insanlar için geçerli diye düşünüyorum. Sadece birlikte oldunuz diye bir erkeği artık sizden ayrılamaz, sizi artık sevmemek, evlenmemek gibi bir seçeneği olamaz diye göremezsiniz. Birlikte yaşarsınız, istediğinizi yaşarsınız, sonra ilişkiniz yolunda gitmez, ayrılabilirsiniz. Bunları hazmedecekseniz girin bu işlere. Gidip bir şeyler yaşayıp, ucunda evlilik bulamayınca "kandırıldım, kullanıldım, vs" ağlayacaksanız kimseyle evlilik öncesi yaşamayın. Size göre değil bu bence.

Gayet mantıklı bencede beraber yaşamak.yıllarca kendini kullandırt bedavadan sonrada adam evlenmicem ben diye tekmeyi bassın.ya bizim bu kızlarımızda neden akıl yok allahım ya .önümüzde kocaman sertap erener örneği var;:KK66:
Sertab konusunda Sertab kullanılan taraf değil yalnız. Bal gibi de kullanan taraf o oldu. Kullanmak tabiri çok çirkin ama neyse. Her işine adam koşuyormuş falan... Adam şunu demişti; ben onun sevgilisi miyim, iş arkadaşı mıyım, yardımcısı mıyım, ortağı mıyım belli değildi. :KK70:

Sertab'la bir tutmanızdaki bir diğer yanlışlık da şu: Sertab zaten o adamla beraber yaşamaya başlamdan önce de Sertab'tı yani parası, pulu, şöhreti vs vardı, kimseye ihtiyacı yoktu. Bu durumda ortada kalmış sayılmıyor yani.

İnsanlar kendilerini bildikten sonra, ne yaptıklarını bildikten sonra sorun olmaz. Geri dönüşü olmayan sonuç bekaretin gitmiş olması muhtemelen. Kusura bakmayın, sakın üstünüze alınmayın ama yazdığım cümleden sonra gülesim geldi. Zar, zar, zar... Baydı.
Geri dönüşü olmayandan kastım o değildi zarın çareside var dikilir geçer gider . Söylediğimden kastım gebe kalma olayıydı yani iki kişinin sorumsuzluğunun bedelini yine kız çeker çok zor durumda kalır böyle ihtimaller olduğu için ve toplumda örneği çok olduğu için insanlar bekaretten çok gebe kalma olayından korkuyorlar.

Bu bizim ülkemizde daha çok erkeklerin işine gelen bir şey zaten.
Evet bunu normal karşılayan birini çok rahat bulursun, birlikte yaşarsın, aşk biter, adam gitmek ister. Nasıl olsa ayak bağı yok, bürokrasi derdi yok. Ama daha duygusal kadınımız eli böğründe kalır. Ben ona her şeyimi verdim diye ağlar. Eğer bedelini ben her şekilde göğüsleyecek biriyim dersen zaten kimse kimsenin hayatına karışamaz.

He aşk ille de bitmez nikahlı olanların da biten bir şey sonuçta. Ama ülkemiz kadınları böyle durumlarda erkeği eli kapıda gibi görür.

Kullanıp atmak mı?
Siz kendinizi kullanılıp atılacak bir mendille filan kıyaslıyorsanız, veya bahsettiğiniz birlikte yaşamak veya cinsel birliktelik vs durumlar sizin için "kullanılmak" anlamına geliyorsa, evlenmeden birlikte yaşamak fikri size uygun değil demektir zaten. Evlenmeden birlikte yaşamak, bazı şeyleri aşmış, bazı şeylere takılmayan insanlar için geçerli diye düşünüyorum. Sadece birlikte oldunuz diye bir erkeği artık sizden ayrılamaz, sizi artık sevmemek, evlenmemek gibi bir seçeneği olamaz diye göremezsiniz. Birlikte yaşarsınız, istediğinizi yaşarsınız, sonra ilişkiniz yolunda gitmez, ayrılabilirsiniz. Bunları hazmedecekseniz girin bu işlere. Gidip bir şeyler yaşayıp, ucunda evlilik bulamayınca "kandırıldım, kullanıldım, vs" ağlayacaksanız kimseyle evlilik öncesi yaşamayın. Size göre değil bu bence.
bunu yazarken dediğinizi kastetmemiştim çok yanlış anlamışsınız.

Bende eşimle 2 yıl birlikte yaşadım ama önceden kötü bir evlilik yapmıştım ikinci evlilik fikri korkutuyodu beni çünki çekişmeli bir davayla 3 yılda zor boşanmıştım.5 yıldır birlikteyiz 3 yıldır evliyiz

Hep öyle olur zaten.
İşinize gelmedi tabii.
işime gelmedi değil daha yaşım genç ve bir soru sordum görüşlerinizi öğrenmek için, neden böyle kaba sert bir cevap yazdınız hiç anlamıyorum; biraz daha kırıcı olmadan yazabilirdiniz. Önceki mesajlarda da açıkladım ne demeye çalıştığımı zaten.

Gayet mantıklı bencede beraber yaşamak.yıllarca kendini kullandırt bedavadan sonrada adam evlenmicem ben diye tekmeyi bassın.ya bizim bu kızlarımızda neden akıl yok allahım ya .önümüzde kocaman sertap erener örneği var;:KK66:

"Bedavadan" nedir pardon?
Nikahlı bir bayan olarak size ne kadar bahşetti ki eşiniz?

Valla inancı kültürü bırakın bikenara. Bir erkek önce benimle uyuyup uyanmayı hayal etmeli, bana sarılıp uyumayı hayal etmeli, sabah birlikte kahvaltı hazırlayıp birlikte kahvaltı yapmayı hayal etmeli.Benimle bir evi paylaşmayı bir erkek hayal etmeliiii. Bunu da önce hak etmeli, hak etmek içinde önce benimle evlenmeyi istemeli. Hiç kimseye öyle kurulacak hayalleri daha kurmasına fırsat vermeden altın tepsiyle sunmam kimse kusura bakmasın. O yüzden evlenmeden önce kimseyle birlikte yaşamam. Bunun egoyla alakası yok ama kendimi değerli görüyorum, bu yüzden kendimle ilgili şeylerde insanlara çabalaması haketmesi gereken şeylerde kimsenin hazıra konmasına izin vermem.Daha iyisini hakediyorum.

En güzel yorumlardan biri :KK37:

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyiniz ve üsluplara da dikkat edilsin rica ediyorum.

Ben ki oldukça sükunet sahibiyimdir gerek reelde, gerek sanalda.. Ama ağır tahrik oldu bu sefer :)
Hayır bir de ara ara birlikte kaldığımız, bana evlenme teklifi eden sevgilime evet diyip sonunda da onu terk ederek adamı bildiğin evlenme vaadiyle kandırıp üzerine de bedavadan kullanmışım ya, haberim yok. Ben sadece ilişki yaşıyoruz sanıyordum.
Bir daha ben eğlenilecek erkekle evlenmem ulan, evinin adamı olacaksın, anana bile gitmek bile yok, hele bir o yemeğin tuzunu kaçır, bacaklarını kırarım diyeceğim.
Öğrendim.

işime gelmedi değil daha yaşım genç ve bir soru sordum görüşlerinizi öğrenmek için, neden böyle kaba sert bir cevap yazdınız hiç anlamıyorum; biraz daha kırıcı olmadan yazabilirdiniz. Önceki mesajlarda da açıkladım ne demeye çalıştığımı zaten.
Sert veya kaba yazmadım açıkçası.
Sizin "amacı kullanıp atmak olmayan erkek"deyiminizin arkasındaki zihniyetinizi anladım ben ve ona yorum yaptım. Evlenmeden birlikte yaşayabilecek insana zaten bu deyim terstir. Çünkü cinselliği vesaire kullanılmak olarak göremez. Esas siz benim yorumumu anlamadınız. İyi ya, yaşınız gençse bir şeyler almaya bakın yorumlardan. Size yapılan bir saygısızlık yok. Sorduğunuz yaşam tarzının size ters olduğunu anlayan anlıyor. Yorumlar hoşunuza gitmiyorsa kusura bakmayın.

Hayır bir de ara ara birlikte kaldığımız, bana evlenme teklifi eden sevgilime evet diyip sonunda da onu terk ederek adamı bildiğin evlenme vaadiyle kandırıp üzerine de bedavadan kullanmışım ya, haberim yok. Ben sadece ilişki yaşıyoruz sanıyordum.
Bir daha ben eğlenilecek erkekle evlenmem ulan, evinin adamı olacaksın, anana bile gitmek bile yok, hele bir o yemeğin tuzunu kaçır, bacaklarını kırarım diyeceğim.
Öğrendim.
Nasıl erkeklerle takılıyorlar bir anlasam :) hepsi üçüncü sayfa haberi sapığı bu karşılarına çıkan adamların ki yorumlar bu kadar şaşmış ..

İlla para pul ( bir bedel) olacak demek ki böylece adam da tam mülkiyet hakkını belediye izni ile kapmış oluyor sonrasında ister sevsin/dövsün/sövsün..

Bence yanlış,ne gerek var???. Aynı yatağa girmeden tanıyamaz mısınız??? Evlen rahat rahat yaşa aynı evde.

Türkiye'de, hoş karşılanmaz...

Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası

Benim aileme uygun değil. Ailem evime girip çıkmak ister. O yüzden yaşamam. Ama ailemle aynı düşünüyor olsaydık muhtemelen hiç evlenmezdim.

Beraber yaşamadık ama uzun süreler beraber kaldık. Ayrı evinin olması çok büyük bir güvence bence. Çünkü kafan attı mı evine kaçabilirsin. Sıkıldın mı gidebilirsin. Canın isterse tatile gidersn dönünce herkes kendi evine.

Amacın kullan at olması ne demek ki. Bu kafadaki erkek beraber yaşamasak da uzak dursun benden. Benim hayatıma girecek erkeğin önce kadına saygısı olmalı. Bir de kullanılma korkun ve hissiyatın olursa zaten böyle bir ilişki yürtemezsin. Bazı şeylere kullanılmak değil paylaşım olarak bakmayı becerebilmek lazım.

Back
X