Evlenmeden önce birlikte yaşamak?

Nasıl erkeklerle takılıyorlar bir anlasam :) hepsi üçüncü sayfa haberi sapığı bu karşılarına çıkan adamların ki yorumlar bu kadar şaşmış ..

İlla para pul ( bir bedel) olacak demek ki böylece adam da tam mülkiyet hakkını belediye izni ile kapmış oluyor sonrasında ister sevsin/dövsün/sövsün..
He ben de onu anlamıyorum. Benim arkadaşlarımın tamamı, ya aynı evde yaşadı, ya iki tarafın da ayrı evi vardı, birbirlerinde kaldılar, hiç olmadı beraber tatile falan gittiler ve bunlar şu an evli.
Ben bir erkeğin beni evlenmeye layık görüp görmemesini cidden hiç bir yerime takmıyorum, kendi bildiğimden 3. sayfa magandaları yüzünden şaşacak değilim.

Sert veya kaba yazmadım açıkçası.
Sizin "amacı kullanıp atmak olmayan erkek"deyiminizin arkasındaki zihniyetinizi anladım ben ve ona yorum yaptım. Evlenmeden birlikte yaşayabilecek insana zaten bu deyim terstir. Çünkü cinselliği vesaire kullanılmak olarak göremez. Esas siz benim yorumumu anlamadınız. İyi ya, yaşınız gençse bir şeyler almaya bakın yorumlardan. Size yapılan bir saygısızlık yok. Sorduğunuz yaşam tarzının size ters olduğunu anlayan anlıyor. Yorumlar hoşunuza gitmiyorsa kusura bakmayın.
ben öyle görmüyorum zaten ama ülkemizde çoğu erkek böyle düşünüyor maalesef. 2 senelik ilişkisi olan birisinin birlikte olduktan sonra seninle işim bitti deyip ayrıldığını biliyorum ve benim de onu yazma amacım bu korkum yüzündendi yoksa bir ilişki normal bir şekilde bittikten sonra ama beni kullandı kafasında değilim olmamda

ben öyle görmüyorum zaten ama ülkemizde çoğu erkek böyle düşünüyor maalesef. 2 senelik ilişkisi olan birisinin birlikte olduktan sonra seninle işim bitti deyip ayrıldığını biliyorum ve benim de onu yazma amacım bu korkum yüzündendi yoksa bir ilişki normal bir şekilde bittikten sonra ama beni kullandı kafasında değilim olmamda
Çoğu erkek?
Hangi çoğu erkekmiş o? Çevrelerimizden yola çıkıyorsak, benim çevremde de öyle erkek yok mesela. Çevreni kendin belirlersin. Sana daha önceki mesajımda bu erkeklerin prototipini yazdım. İnan o herif kızla yatmadan önce de hödüktü, kızla seviştikten sonra hödükleşmedi.
Sadece arkadaşın gerçek bir saf olduğundan sevişene kadar çocuğun hödüklüklerini ayyy beni seviyor, ayyy erkeğim yapar, diye kabullendi.

He ben de onu anlamıyorum. Benim arkadaşlarımın tamamı, ya aynı evde yaşadı, ya iki tarafın da ayrı evi vardı, birbirlerinde kaldılar, hiç olmadı beraber tatile falan gittiler ve bunlar şu an evli.
Ben bir erkeğin beni evlenmeye layık görüp görmemesini cidden hiç bir yerime takmıyorum, kendi bildiğimden 3. sayfa magandaları yüzünden şaşacak değilim.
Fikren bir şekilde buna karşı olana elbette saygı duyarım da zibilyon tane arkadaşım neredeyse en azından haftanın Birkaç günü beraber yaşadı. Epey evlenen oldu. Evlenmeyen grup için de ayrılık sebebi beraber yaşamak değildi.

Bir adamın tekine kendini evlenilebilitesi olan klasmanında gösterme çabası nedir yani? Şöyle yaparsak almaz, yeşil giyersek evlenmez, evlenirken bileziği bol iste kıymetin olsun bla blalar var bir de.. Ya hiçbir erkek muhabbetinde yok bunlar.. Şunu yaparsak kızlar bizle evlenmez ühüüüüü diyen erkek gören var mı?

Zayıf karakteri var; bari sakla değil mi? Marifet gibi sunma burda bunu..

Fikren bir şekilde buna karşı olana elbette saygı duyarım da zibilyon tane arkadaşım neredeyse en azından haftanın Birkaç günü beraber yaşadı. Epey evlenen oldu. Evlenmeyen grup için de sebep beraber yaşamak değildi.

Bir adamın tekine kendini evlenilebilitesi olan klasmanında gösterme çabası nedir yani? Şöyle yaparsak almaz, yeşil giyersek evlenmez, evlenirken bileziği bol iste kıymetin olsun bla blalar var bir de.. Ya hiçbir erkek muhabbetinde yok bunlar.. Şunu yaparsak kızlar bizle evlenmez ühüüüüü diyen erkek gören var mı?

Zayıf karakteri var; bari sakla değil mi? Marifet gibi sunma burda bunu..
Eğer hayat görüşlerine tersse yaşamasınlar elbet, bizi bağlamaz. Ama benim ne yaptığım da bağlamaz.
Ve benim çevremde de aynı evde yaşayıp da evlenen çok kişi oldu. Dışardan görünen gayet de mutlular, mutsuzlarsa da aynı evde yaşayanlardan daha mutsuz değilllerdir.
Yani kadınlar değerlerini neden böyle şeylere göre belirliyorlar, anlamıyorum. Neden her şey kadınların "değeri" üzerinden dönüyor. Sonuç olarak kendileri mutsuz oluyorlar, üstelik.

Bizim ülkemizdeki çoğu erkek yaşamak ister ama sonra içlerine kurt düşer asla evlenmek istemezler,başlarına bile kakabilirler:KK47: ve bencede bayanlar kendilerini kullandirtmamali. Birlikte yasasanda kimisi 10 yıl sonra ancak tanıdım böyle huyuda varmış diyor. Biberlerinı aynı evde yaşayıp tanımak hikaye ve bi çeşit kılıf gibi geliyor bana. Şahsen ben yapmadım evlendim pişman değilim :KK51:

senin niyetin varsa bu tarz bir ilişkiye bence hiç yeltenme..

Hatta bana kalırsa sen hiç evlenme bile..

Çünkü senin çevren normal değil.

Netice de evlenmeden beraber olduğu hatta ıkı sene beraber olduğu kızı vajina deliği olarak gören zihniyetin tutumu evlenince bir resmi kağıt sahibi olunca kadını birden muhteşem bir duygusal varlık olarak tanımlaya endekslenmiyor.

Hatta evlenilmeyen kadın bu magandadan bir şekilde kurtuluyor da evlenilen bir ömür çekiyor tecavüzünü, küfrünü, ihanetini..

Eğer hayat görüşlerine tersse yaşamasınlar elbet, bizi bağlamaz. Ama benim ne yaptığım da bağlamaz.
Ve benim çevremde de aynı evde yaşayıp da evlenen çok kişi oldu. Dışardan görünen gayet de mutlular, mutsuzlarsa da aynı evde yaşayanlardan daha mutsuz değilllerdir.
Yani kadınlar değerlerini neden böyle şeylere göre belirliyorlar, anlamıyorum. Neden her şey kadınların "değeri" üzerinden dönüyor. Sonuç olarak kendileri mutsuz oluyorlar, üstelik.
Benim de dellendiğim nokta o.. Kim ne yaşarsa yaşasın bize ne?
Ancak değeri burdan biçmeyelim. Toplumunuzda yaşanan kadın cinayetlerinin bile temelinde bu değer biçip mallama, tapulama zihniyeti yatmıyor mu?

Gayet mantıklı bencede beraber yaşamak.yıllarca kendini kullandırt bedavadan sonrada adam evlenmicem ben diye tekmeyi bassın.ya bizim bu kızlarımızda neden akıl yok allahım ya .önümüzde kocaman sertap erener örneği var;:KK66:
Kendini kullandırt lafı bana biraz alakasız geldi..Hayat kadınları kendini kullandırıp para alır karşılığında aynı evde yaşayanların arasında sevgi saygı olduktan sonra neden kullandırtmak olsun ki...Medeni bir şekilde birlikte yaşayıp medeni bir şekilde ayrılmak içinde bulunduğumuz çağa gayet uygun bence..Öyle ya herkesin aklı fikri var adam evlenmicem diye tekmeyi bassın biraz kötü bir tabir olmuş.Kaldı ki kimse evde yaşadı diye o adamla evlenmek zorunda değil..

Geri dönüşü olmayandan kastım o değildi zarın çareside var dikilir geçer gider . Söylediğimden kastım gebe kalma olayıydı yani iki kişinin sorumsuzluğunun bedelini yine kız çeker çok zor durumda kalır böyle ihtimaller olduğu için ve toplumda örneği çok olduğu için insanlar bekaretten çok gebe kalma olayından korkuyorlar.
Gebe kalma olayı aynı evde yaşamakla olmaz yasak ilişkilerden doğan binlerce çocuk var acaba yüzde kaçı aynı evde yaşıyor?????

Burada benden büyük ve ilişkiler hakkında tecrübeli insanlar olduğu için sormak istedim. Yurtdışında çok gördüm önce birlikte yaşayıp daha sonra evleniyorlar veya anlaşamıyorlarsa ayrılıyorlar peki Türkiye'de bu durum ne kadar geçerli sizce? Bu duruma karşı da değilim çok da doğru bişey bence ama ufak da olsa bir korkum var burda da bulunabilir mi amacı "kullanıp atmak" olmayan erkekler? Şimdiye kadar ilişkim olmadığı için merak ettim size sormak istedim benim bakış açım bu yönde açıkçası

Türkiyede yokmu sanki bu şekilde yasayan yaşlısı genci bir dünya insan var.
Aman insanlar ne der ne konuşurlar hoş karşılanmaz diye diye yaşıyoruz bizler işte bu çekincelerde bundan kaynaklanıyor.
Halbuki relaks olsak elalem umurumuzda olmasa daha çekilir hale gelecek şu hayat ama yok!

Sorduğun soruya geleyim bence gayet yaşanır kimseyide ilgilendirmez hatta tanıyabilmek adına daha iyi çünkü yıpranmadan ayrılık kararı alabilirsin, direkt evlenildiğinde bizde şu mantık var aman yuvam yıkılmasın aman ailemin yüzü yere eğilmesin aman millet aman elalem herşeyimizde bu var işte koyun gibi milletiz.

Yav millet resmi nikahli coluklu cocuklu halleriyle swinger partileri ceviriyor siz hala evlenmeden olmaz, erkek kadini kullanir, basina kalkar bilmemne modundasiniz. Acin su bdv deki konulari bir okuyun birlikte yasayan ciftler mi daha ahlaksiz yoksa evlenip birer sevgili bulup takilanlar mi, escinselligini ortmek icin paravan evlilik yapanlar mi, eskortlarla yatıp gelip karisinin yatagina girenler mi siz karar verin.
Evlilik dediginiz alti ustu bir imza, neyi mesrulastiriyor? Evlenmeyen saygi duymuyor da evlenen erkek mi saygi duyuyor? Ondan mi karisini doven, soven, aldatan hatta satan erkekler? Evlendikten sonra seyettikleri icin onlar saygili da yillarca nikahsiz yasayip bastaci eden mi saygisiz oluyor kullanmis oluyor?

Kadini kullanacak serefsiz, evlendikten once sonra farketmez her turlu kullanir, o tiyniyetteki adami bir imza mi durduracak? Gidin bi su icin, yuzunuzu yıkayın, dost hayatiymis bilmemneymis, dost hayati diye taraflardan biri evliyken yasanan iliskiye denir ki bizim uber ahlakli toplumumuzda bolca ornegi bulunur. Ahlak bekciligi yapacaksaniz birbirini sevip ayni evi aska paylasanlara degil, nikahli karsisina boynuz takanlara, yuvami kurtaracagim diye kocasinin yedigi her boku yutanlara yapin.

Çoğu erkek?
Hangi çoğu erkekmiş o? Çevrelerimizden yola çıkıyorsak, benim çevremde de öyle erkek yok mesela. Çevreni kendin belirlersin. Sana daha önceki mesajımda bu erkeklerin prototipini yazdım. İnan o herif kızla yatmadan önce de hödüktü, kızla seviştikten sonra hödükleşmedi.
Sadece arkadaşın gerçek bir saf olduğundan sevişene kadar çocuğun hödüklüklerini ayyy beni seviyor, ayyy erkeğim yapar, diye kabullendi.
ben zaten size yazmamıştım başka birisine karşılık olarak söylemiştim. Sizin söylediğinize bişey demedim haklısınız:110:

Benim de dellendiğim nokta o.. Kim ne yaşarsa yaşasın bize ne?
Ancak değeri burdan biçmeyelim. Toplumunuzda yaşanan kadın cinayetlerinin bile temelinde bu değer biçip mallama, tapulama zihniyeti yatmıyor mu?
Aynen de oyle erkekler kadınlara malım dıye bakıyor o bana aıt bana hersey serbet ama ona benım ıznım dahılınde dıye ogretılıyor kadın bıraz bılınclı olup bas gosterınce sonu olummm Evet bıze ogretıldı kadın erkege emanettır ama malı olarak gorup tapusunu alsın dıye degıl ona kıyamasın ıyı merhametlı davransın dıye. Ama bız toplum olarak onu cok yanlıs anladık ve bu haldeyız.Zaten herseyden once kadın erkek bırlıkte yasarmıs veya baska seyler paylasırmıs bıze ters yada degıl ama bız en basta herkesın kendı kararı bıze ne duser dıye bakmadık olaya kadın sadece erkeklerın ozel ıhtıyac ıscısı olarak ogretıldı ve karakterı zayıf olup kadına deger vermeyı bılmeyenler de bunu kullandı

namus sadece cınsellıkte arandı halbukı o en son noktaydı sankı erkek elınde degmemıs kadın elı dort dortluk namus abıdesı gıbı ınanclarına gore yasamamak baska ama namus oradan gecmıyor benım sahsı fıkrım bu

senin o arkadaşın o kafadaki bir adamı 2 senede tanıyamadıysa, kendi acizliği olmuş. yoksa o çocuk 2 sene boyunca kadına saygılı, cinselliği tek şiar bilmeyen, karakter sahibi biriydi de sevişince birden maganda olmadı. sevişmenin bilinen böyle bir yan etkisi yok. aksine genelde, aradaki bağı kuvvetlendiren, daha fazla yakınlaştıran bir etkisi var.
tr'de kadınların bazı saçma düşünceleri vardır; evlenince geçer, çocuk olunca değişir, erkektir yapar, çocuğum için katlanıyorum vs. gibi. bu da onlardan biri sorunlu olan evlenince de düzelmiyor çocuk olunca da adam olmuyor. aynı şekilde hödük olan sevişmeden önce de hödüktür, sevişince birdenbire oluvermez.

Yav millet resmi nikahli coluklu cocuklu halleriyle swinger partileri ceviriyor siz hala evlenmeden olmaz, erkek kadini kullanir, basina kalkar bilmemne modundasiniz. Acin su bdv deki konulari bir okuyun birlikte yasayan ciftler mi daha ahlaksiz yoksa evlenip birer sevgili bulup takilanlar mi, escinselligini ortmek icin paravan evlilik yapanlar mi, eskortlarla yatıp gelip karisinin yatagina girenler mi siz karar verin.
Evlilik dediginiz alti ustu bir imza, neyi mesrulastiriyor? Evlenmeyen saygi duymuyor da evlenen erkek mi saygi duyuyor? Ondan mi karisini doven, soven, aldatan hatta satan erkekler? Evlendikten sonra seyettikleri icin onlar saygili da yillarca nikahsiz yasayip bastaci eden mi saygisiz oluyor kullanmis oluyor?

Kadini kullanacak serefsiz, evlendikten once sonra farketmez her turlu kullanir, o tiyniyetteki adami bir imza mi durduracak? Gidin bi su icin, yuzunuzu yıkayın, dost hayatiymis bilmemneymis, dost hayati diye taraflardan biri evliyken yasanan iliskiye denir ki bizim uber ahlakli toplumumuzda bolca ornegi bulunur. Ahlak bekciligi yapacaksaniz birbirini sevip ayni evi aska paylasanlara degil, nikahli karsisina boynuz takanlara, yuvami kurtaracagim diye kocasinin yedigi her boku yutanlara yapin.
Ben de böyle tek taraflı ele aldım ama aslında kadına avantajı var evliliğin.

Mesela aldatılınca ühüüü diye ağlama, zırlama, bir cinnet geçirip cocukları öldürmeyi bile kendinde hak bulma.. Buna rağmen ama ben şimdi evliyim, nikkahhlı goccam diyip sırf rahatı bozmamak için herşeyi sineye çekme..

Boşanmış/ bekar tüm kadınlara potansiyel koca Avcısı muamelesi yapma, hele ki boşanmış olanların arkalarından atıp tutma..

Kv/ görümce ve türevleri ile sonsuz didişme Hakkı elde etme, bunun üzerinden kocaya siyaset yapma..

Erkeğin kavuştuğu steril, ütülü, yemekli, sexli ortam karşılığında bu zihniyetteki kadınların maddiyatla beraber elde ettikleri haklar bunlar.. Bir tür garantör oluyor erkek galiba..

Geri dönüşü olmayandan kastım o değildi zarın çareside var dikilir geçer gider . Söylediğimden kastım gebe kalma olayıydı yani iki kişinin sorumsuzluğunun bedelini yine kız çeker çok zor durumda kalır böyle ihtimaller olduğu için ve toplumda örneği çok olduğu için insanlar bekaretten çok gebe kalma olayından korkuyorlar.
Doğru, ben bunu hiç düşünmemiştim. Hala daha çok bilinçsiz insanlarımızın olduğunu unuttum bir an. O konuda haklısınız, ben de zaten okudunuz mu bilmiyorum ama yazdığım ilk mesajda belli bir yaştan bahsetmiştim, o tarz hataları genellikle 20'li yaşının başında, ne istediğini tam olarak bilmeyen insanlar yapıyor. En çok sorunu onlar yaşıyor yani.

Back
X