Evliliği azaba çevirerek mi ayrılmayarak mı kendime haksızlık ediyorum?

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
Merhabalar, baya uzun yazdım yine. Sabırsız arkadaşlara iyi forumlar...
Uzun zamandan sonra yine buradayım. Konu malum ki eşim.
Parmakla gösterilen, eğlenceli bir çiftiz. Sevgi elbet var ama artık sevginin herşey için yeterli olmadığını görüyorum.
Canım yandığında o an öyle hissetmesem bile sözlerimle eşimin canını çok yakıyorum. Hakediyor o ayrı.
4 yıllık evliyiz. Ben güzel, iyi geliri olan bir işte çalışıyorum. Bugüne kadar evin tüm maddi sorumluluğu bendeydi. Hala da öyle...
Eşim başarısız iş deneyimleri yaşadı, maddi olarak da kazancı hep çok düşüktü bana göre. Sorun etmiyordum bir süre öncesine kadar.
2 yıl önce onaylamadığım bir işe girdi, çok zor zamanlar yaşadık. Ve battı... Bu bir imtihan dedim ve yine de eşime destek oldum. Allah ödeyebileceğimiz bir borçla bizi karşı karşıya bıraktı dedim,o halimize de şükr ettim.
Bu zamandan sonra eşim yine başarısız iş deneyimleri yaşadı. Sonra tam düzeldi derken.... Sil baştan bir işe girdi.
Bununla ilgili bir konu açmıştım, onaylamadım, karşı çıktım, kavga ettim nafile.
Ayrılmaya karar verdim, sonra boşanmak istemediğini, yaptığı herşeyi bizim için yaptığını, üzerimdeki yükü bildiğini, tüm çabalarının daha iyi kazanmak olduğunu vs vs vs söyledi. Aşk anlamında sorun olmayınca da kendisine 6 ay zaman verdim.
Yaklaşık 1.5 ay oldu işe başlayalı. Para namına orta da birşey yok.
Bu işe girerken tek şartım ev kirasını ödemesiydi (700 TL)
Geçen ay zar zor halletti. Bu ay yine kira zamanı geldi ortada para yok...
Iş kurdukları patronu, şirket para kazanana kadar maaş vermeyeceğini söylemiş. Patronla birlikte bu işe girenler düzenlerini bırakıp, bu adama güvenip işe girdiler ya neyse.
2 gün önce sahurda eşimin telini karıştırdım. Ve tercüme işlerini yaptırdıkları bir bayanla yazışmaları okudum. Içerik olarak yanlış anlaşılacak birşey yok fakat şöyle bir durum var:
Tercüman: x bey hani bize uğrayacaktınız, unuttunuz mu ?
Eşim:AŞKolsun(evet aşk büyük yazılmış) sizi unutmak mümkün mü?
Kadının ne yazdığını hatırlamıyorum ama eşim ikinci kez kadına cvp verirken tekrar AŞKolsun yazmış. Size kızmak mümkün mü falan.. Sonra şu gün çeviriler için gelirim minvalinde şeyler.
Çok kızdım ama sesimi çıkarmadım. Dün konuyu açtım, beni telini karıştırmakla ona güven duymamakla falan suçladı. Sonra da bana bir laf etti ki tepe tüyüm kalktı havaya ''tabi senin tuzun kuru ben kirayı nasıl öderim, borçları nasıl öderim diye düşünüyorum; sen neyle uğraşıyorsun'' dedi.
Çok bulaşmadım, dünden beri çok az konuşuyoruz. Akşam eve geldi. Hiç birşey yokmuş gibi iş ile ilgili gelişmeleri anlattı.
Patronla konuşmuşlar, evimde huzurum kalmadı vs demiş Patron da iyi madem aylık 1000 tl vereyim demiş :)
Şaka gibi... Neyse bizimki bana 750 tl verdi kredi borcu için. Kirayı sen halleder misin dedi. Ö demeyeceğim dedim. Napıyım görmüyor musun dedi. Beni ilgilendirmez, bu işe girerken düşünseydin dedim. Bir kaç ay daha destek ol dedi. Bende film koptu. Daha kaç ay yahu dedim. Hep bir kaç ay bekledim 2 yıl oldu dedim. Git telefonunu sat, birşey yap ilgilenmiyorum dedim. Peki ek iş falan yapayım o zaman dedi.
Sinirimi alamadım devam ettim, yeter artık hem senin maceralarını çekiyorum hem yavşaklığını çekiyorum dedim. Gözleri doldu hiç birşey söylemedi.
En sonda sana ne saygım ne sevgim kaldı yazık yahu bir de sağa sola sarkıyorsun utan dedim.
Sustu, sustu gözlerinden bir kaç damla yaş geldi kalktı gitti sonra mutfağa.
Birşeyleri yıkmak çok kolay galiba. Uzun zamandır bu maddi sorunlar canıma tak etti, ben çok iyi kazanıyorum. Aslında zorluk çekmeyiz ama eşimin aymazlığı beni delirtiyor. Şöyle söyleyim, eşim hep 1000 tl kazansaydı da sabit geliri olsaydı ben bi 40 50 bin biriktirebilirdim.
Çok doldum kimseye anlatamıyorum. Hele şu AŞKolsun mesajı tüm bu sorunlara tuz biber ekti.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Boşanmak çok düşündüğüm birşey oldu ama babam (allah uzun ömür versin) hayattayken yapamam gibi geliyor.
Kahrolur, Allah korusun kalp krizi geçirir felç olur diye korkuyorum. 2 yıl önce kuzenim boşandığında üzüntüsünden hastanelik oldu adamcağız. Kendisine gelemedi aylarca. Böyle de bir durum var işte.
Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Hangi adım doğru olacak.
Öfke geçince eşime yine üzüleceğim biliyorum...
Zaten kısa anlatamam derdimi çok uzun oldu farkındayım. Ama sadece içimi boşaltmak istedim... çok darım bu gece...

Son düzenleme:
Cnm aşk meselesi nde haklısın ..kusura bakmasın hiç ,kadına yazmış resmen ,evet yıkmak kolay yapmak zordur ama bnce maddi mevzudan çok bu kadınla ilişkisine dikkat et ,maddi konudada bikaç aydaha destek ol bnce baktın hiç olmuyor ,ozaman yıkıcı olursun

Allah kolaylık versin canım inşallah düzelir .ben pek ışık göremedim eşinde olan yine sana oluyo .

Cnm aşk meselesi nde haklısın ..kusura bakmasın hiç ,kadına yazmış resmen ,evet yıkmak kolay yapmak zordur ama bnce maddi mevzudan çok bu kadınla ilişkisine dikkat et ,maddi konudada bikaç aydaha destek ol bnce baktın hiç olmuyor ,ozaman yıkıcı olursun
Iş yerinden arkadaşına (kadın) söyledim durumu tercüme işlerini o aldı. Kadın dayanışması :)
o kadına bir daha asılacağını sanmıyorum. Aptal madem yapıyorsun yakalanma de mi?

Canıda yansa burnuda surtse bişi değişmez çünkü anladigim kadarıyla sen vicdanli birisin yine eşin senin sırtında olur

Çok büyük ihtimal ''AŞK'' olsun lafı, masum değil.
Eşinizin konuşma kriterleri benim evliliğime göre fazla lakayt.
Görünüyor ki sizce de öyle.
O yüzden takip gerekir.

Allah yardımcınız olsun.

Bu arada düzeltme yapamadım ama yanlış anlaşılacak bir şey yok demişsiniz mesaj içeriği için,
sanırım zannettiğim derecede sorun etmiyorsunuz.
Öyleyse, içinizde bir şey kalmaması adına, istediği süreyi verin.
Bu sefer çok kararlı durun, kararlı olmasanız bile.
Blöf gibi durmasın.

Annemin bir komsusunun esi de sizinki gibiydi. Yaptigi bir iste tutmazdi. Kocanin, karisinin cebine koydugu harclikla hovardalik yapardi. Aldatma olayi bile oldu kac defa.

Benim tavsiyem, bosanmaniz yonunde. Cunku bir insanin bir kac kere batmasini anlarim da surekli bir iste dikis tutturamiyorsa karaktersel bir sorun var demektir. Emin olun bu adam 10 sene, 20 sene sonra bile ayni noktada olacak.

Mesaj olayi da bana hic masum gelmedi. Benim de is baglantilarim oluyor ve en samimi olduklarimla bile bu sekilde hitabetlesmem. Ayrica ASKolsun ozellikle yazilmis farketmissiniz zaten. Esiniz bu konuda hic masum degil. Aglamasi falan da gercekci degil. Gercek olsa ne olur yapacagini yaptiktan sonra.

Babaniz konusunda da, alin karsiniza konusun. Kendinizi anlatin, yasadiklarinizi, ne kadar mutsuz oldugunuzu anlatin. Emin olun kizinin uzuntusunu gorunce bosanma olayina kendisi sicak bakacaktir.

Bi de acaba telefonu sozluk yuzunden mi ask i buyuk yazdi diye dusunuyorum hani bazi kelimeler kalip halinde ya. Ama samimi konusmus askolsun ne yaa. Haketmis bence butun sozlerinizi. Girsin bi ise adam gibi calissin. Bi insan bi hatayi bi kez yapar iki kez yapar bu kac olmus akillanmamis iki yildir. Her seferinde tolerans gosterirseniz uslanmaz. Cok iyi olmus bence akli basina gelsin

Bu arada düzeltme yapamadım ama yanlış anlaşılacak bir şey yok demişsiniz mesaj içeriği için,
sanırım zannettiğim derecede sorun etmiyorsunuz.
Öyleyse, içinizde bir şey kalmaması adına, istediği süreyi verin.
Bu sefer çok kararlı durun, kararlı olmasanız bile.
Blöf gibi durmasın.
Yanlış anlaşılacak birşey yoktu derken o aşk büyük harfle yazılmasa dikkatimi çekmeyecek kadar sıradan bir iş mesajlaşmasıydı.

Çok büyük ihtimal ''AŞK'' olsun lafı, masum değil.
Eşinizin konuşma kriterleri benim evliliğime göre fazla lakayt.
Görünüyor ki sizce de öyle.
O yüzden takip gerekir.

Allah yardımcınız olsun.
Evet benim eşimi sıklıkla uyardığım konu insanlarla fazla samimi konuşmasıydı. Ben de hiç hazzetmiyorum. Bu konuda çok uyardım fakat değiştirmedim.
İşim gereği tüm gün sanayilerde erkeklerle iletişim halindeyim. Müşterilerimle mesajlaştığım da watsupdan dan yazdığım da olur. Ama beyefendi, abi kalıpları haricinde adamlara hitap etmem. Yanlış anlaşılmayım diye gülmem bile. Eşim ikili ilişkilerde daha large evet.

Ben is meselesine yonelmek istiyorum.

Simdi hanimefendi, esiniz defalarca batmis demek ki is zekasi yok. Ya da yeterince kazanc getirecek islere girmiyor.

Ozetle, esiniz is sahibi olacak ozelliklerde degil. Bunda utanilacak bir sey de yok, herkes is sahibi olacak diye bir sey yok.

Bu kadar defa battigina gore artik bu gercegi kabullensin, kibiri biraksin, horozlanmayi biraksin, hepimiz nasil maasli calisiyorsak o da oyle gitsin calissin.

Bu ille de kendi isimi kurucam, patron olucam , baskasinin altinda calisamam kafasindaki erkekler beceriksiz olsalar bile kibirliler ve akillanmiyorlar, sizinki de sanirim oyle.

Bence sart kosun. Ya adam gibi maasli, sabit geliri olan bir ise girsin duzgun bir sirkette , ya da bosanicam diyin.

Erkeğin sorumluluklarını resmen sen yüklenmişssin,ve o yüzdenki bunalmışsın..
Erkek,bayandan 1 tık önde olmalı ki.
yorgunluklar olmasın..
Hayat kendi seçimlerimizden ibaret.
AŞKolsun lafıda bana masumhane gelmedi..

Ben is meselesine yonelmek istiyorum.

Simdi hanimefendi, esiniz defalarca batmis demek ki is zekasi yok. Ya da yeterince kazanc getirecek islere girmiyor.

Ozetle, esiniz is sahibi olacak ozelliklerde degil. Bunda utanilacak bir sey de yok, herkes is sahibi olacak diye bir sey yok.

Bu kadar defa battigina gore artik bu gercegi kabullensin, kibiri biraksin, horozlanmayi biraksin, hepimiz nasil maasli calisiyorsak o da oyle gitsin calissin.

Bu ille de kendi isimi kurucam, patron olucam , baskasinin altinda calisamam kafasindaki erkekler beceriksiz olsalar bile kibirliler ve akillanmiyorlar, sizinki de sanirim oyle.

Bence sart kosun. Ya adam gibi maasli, sabit geliri olan bir ise girsin duzgun bir sirkette , ya da bosanicam diyin.
Benimki nin derdi patron olayım değil. Hakkını yiyemem, işsiz de kaldığı oldu. Gitti gece resepsiyonisti olarak çalıştı otelde.
Benimki sebatsız.
Bu da kibirli olmaktan daha acı maalesef.

Erkeğin sorumluluklarını resmen sen yüklenmişssin,ve o yüzdenki bunalmışsın..
Erkek,bayandan 1 tık önde olmalı ki.
yorgunluklar olmasın..
Hayat kendi seçimlerimizden ibaret.
AŞKolsun lafıda bana masumhane gelmedi..
Kesinlikle katılıyorum. Erkek daha güçlü olmalı. Maalesef hayatın bizi getirdiği nokta da bu güç de paradan geçiyor.

Sizin maasiniza güvenmesi sizin icin cok zor bir durum. Iyi kazaniyorum demissiniz ne kadar maasiniz var acaba?
Esiniz ilk baştan beri hic mi maddi destekte bulunmadi ailesi vs.?
Disarida gozu varsa sizi paraniz icin tutuyor gibi gozukuyor korkarim...

X