- 12 Kasım 2025
- 54
- 31
- 3
- 28
- Konu Sahibi karanfil cicegim
-
Resmi nikahımız var. 1 senede olmadı bir ayda olan. Asla incitmezdi beni gerçekten yaşadıklarıma çok şaşırıyorum.Bu ne ya? 1 ayda bunlar oluyorsa 1 senede neler olur Allah bilir.
Resmi nikah yoksa çok büyük bir avantaj, hemen ayrılabilirsiniz.
Başta kardeşinin özel durumuna anlayış gösterdim ama resmen eve yerleşti. Bir de dünkü mehir tartışmasını başkasının yanında niye yapıyorsun diyorum, benim kardeşim o diyor. Ama benim kardeşim değil dedim.İki kişi değil de ailecek evlenip ortak eve çıkmışsınız gibi bence de terkedip gidin, eşinizin de sizin de evlilik yürütecek olgunluğa sahip olmadığınızı düşündüm.
Özel durum derken?Başta kardeşinin özel durumuna anlayış gösterdim ama resmen eve yerleşti. Bir de dünkü mehir tartışmasını başkasının yanında niye yapıyorsun diyorum, benim kardeşim o diyor. Ama benim kardeşim değil dedim.
Kardeşi 37 yaşında bir kadınla sevgiliymiş, beni yakın görüp kendi anlattı. Kendi 25 yaşında. Pahalı hediyeler vs alıyormuş. Ben de eşime anlattım çünkü kardeşi zeki geçinip saf olanlardan. Olayı açığa çıkarmadan kardeşini daha fazla inatlaştırmadan bizimle vakit geçirmesini sağladık bir süre.Özel durum derken?
Yanlış yapmışsınız siz onun ebeveyni değilsiniz ki, yeni evli bir çiftsiniz, birbirinize evinize alışmanız gereken dönemde sınırları belirleyip korumamak büyük bir hata.Kardeşi 37 yaşında bir kadınla sevgiliymiş, beni yakın görüp kendi anlattı. Kendi 25 yaşında. Pahalı hediyeler vs alıyormuş. Ben de eşime anlattım çünkü kardeşi zeki geçinip saf olanlardan. Olayı açığa çıkarmadan kardeşini daha fazla inatlaştırmadan bizimle vakit geçirmesini sağladık bir süre.
Eşim kardeşine müsait değiliz diyor, bu akşam müsait değiliz dediyse yarın tekrar arıyor. Bazen peşinden görümcem de geliyor. Kayınvalidem eve ayak basmadı henüz. Muhtemelen ona da ben istiyorum gibi lanse ediyor çünkü kadın gerçekten incitmiyor beni. Arayıp anlatsam mı bilmiyorum bu durumu, genel.Yanlış yapmışsınız siz onun ebeveyni değilsiniz ki, yeni evli bir çiftsiniz, birbirinize evinize alışmanız gereken dönemde sınırları belirleyip korumamak büyük bir hata.
Nasıl başlarsa öyle gider bazı şeyler laçkalaşmışsınız daha bir aylık evlilikte, o yüzden artık sınır falan dinlemezler diye düşünüyorum, net bir şekilde sınırlarınızı belirleyip
evinize almayın görüşmeleri sınırlandırın yoksa sizin işin sonu boşanma.
Senden önce gidip güvenlikten anahtar alması olayını anlamadım?Merhaba.
Eşimle 1 sene konuşup evlendik. Benim annem babam yok, o yüzden isteme de olmadı sade bir nikahla evlendik ve baharda düğün yaparız dedik.
Bugün evliliğimin 1.ayı doldu. Çalışan, kariyerli bir kadınım. Eşim kendi işi için benden akıl alır. Ortakları, anne babası beni gerçekten çok sever. Bana çok özenlidir hepsi.
Nikahımıza 1 hafta kala ben stresten mi bilmiyorum yüz felci geçirdim. Sadece gülünce anlaşılan bir asimetri vardı. O durumda bile ben moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Eşim o durumda bile tartıştı üzdü beni. Birkaç örnek vereceğim.
Dini nikahımızdan birkaç gün sonra çiçek bakmaya gittik, gittiğimiz yeri beğenmedi bana söylendi. Ben de çıkıp eve geldim, anahtarım da güvenlikteydi eve gelen kadın kendiyle götürmüştü yanlışlıkla. Oraya bırakmıştı. Benden önce gidip anahtarımı almış. Bu çaba karşısında şok oldum, hüngür hüngür ağladım saatlerce. Geldi özür diledi, 2 gün sonra nikahımız vardı.
1 ay içerisinde sürekli ailevi sorunları çıktı. Kardeşi kendinden 12 yaş bi kadınla sevgiliymiş, babasıyla tartıştılar, işiyle alakalı çok yoğun bir talep oldu sürekli çalıştı. Ben hepsine anlayış gösterdim.
Patladığım, artık yeter dediğim 2 olay oldu. Geçen gün çiftliğe gidip geldik, döndüğümüzde erkek kardeşi bizim evdeydi. PS’imi alacağım diye almıştı anahtarı, akşam beni aradı abla yemek söyleyeceğim diye. Şok oldum. Çiftlikten döndüğümüzde kızkardeşiyle ev bakmaya gideceklerdi, dönüşte görümcem birlikte maç izleyelim demiş, ev müsait değil kabul etmiş. Ev müsait değil çünkü eşyalarımızın tamamı gelmedi, ev dağınık, halı falan sermedim gelen giden eşya oluyor diye. Görümcem zaten ayrı bir konu. Eve geldi selam vermedi, kurduğu ilk cümle “bana pijama verir misin” oldu. Bana selam vermiyor, pijama istiyor. Eşime ben hizmetçi değilim yeter artık dedim. Duşa girdim. Çıktığımda görümcem tezgahtaki 2-3 bulaşığı yıkar gibi yapıyor, çöpünü alıyor ama yıkamıyor. Bulaşık makinesi doluydu ve çalışıyordu, bulaşıklar o yüzden ordaydı. Normalde elde yıkayacaktım ama onlar geliyor diye tatlı yaptım. Görümceme bırak dedim yorulma, sonra kahve köşesini kurarken kararsız kalıp kenara koyduğum ahşap çubuğu aldı, “bu evde niye her yerde bir şeyin parçaları var” dedi. Ben artık delirdim. Yüz felci geçirdiğimi bilmesine rağmen koca evdesin yardım edeyim demedi bir kere. 4 defa yemeğe geldi, hepsinde güleryüzle mükemmel bir sofra hazırladım. Eşime patladım. Bir işi doğru yaptığını görmedim, benim evimde bana laf edemez kimse dedim. Haklısın, konuşma sen de bir daha diyor.
Dün akşam da, benim dini nikah kağıdım kaynımdaydı. Getirmesini söyledim. Mutfağa girdim, eşimin elinde benim nikah akdim, “iddiadan kazandığım tam altını ver, yoksa mehrinden olursun” dedi. Kolumdaki bileziği çıkardım. Evirip çeviriyor “bu tam altın eder mi” diyor. Sonra konu nişanlıyken yatırım olsun diye aldığı altınlara getirdi. Ben aylarca maaşımdan arttırıp altın aldım. Onun aldığı bilezikleri de bozdurup gram arttırdım. Bana diyor ki onları ben aldım, mehirden düş. Artık kafayı yedim, kolumdaki diğer bilezikleri de çıkardım tezgaha koydum. Çıktım mutfaktan.
Odadan çıktım kardeşi çıkıp gitmiş, (haftada en az 1 gün bizde kalıyor, bazısı keyfi bazısı eşya falan kuruyoruz). Ben eşyalarımı topladım gidiyorum yeter dedim. Kimliğim ofisteydi, taksiyle gittim ofise kadar gelmiş peşimden. Eve getirdi beni. Bir şey demeden uyudum çok yorulmuştum ağlamaktan. Sabah öpmek istedi odama gelip izin vermedim. Hep böyle öpüyor sarılıyor, akşamında ağlatacak bir sebep buluyor.
Ortağı bizi yemeğe çağırmıştı, aradı. Yanında insanlar var biliyorum, hiçbir yere gelmek istemiyorum dedim. Şimdiye kadar ne sorun yaşasak belli etmezdim. Ama elime ne geçti? Hiç.
Evi terk edip gitmek istiyorum. Çok yoruldum.
Bile bile lades gibi bişey sizin durumunuz. Göz göre göre kendinize bu kötülüğü yapmayın diyebilirim sadece.Merhaba.
Eşimle 1 sene konuşup evlendik. Benim annem babam yok, o yüzden isteme de olmadı sade bir nikahla evlendik ve baharda düğün yaparız dedik.
Bugün evliliğimin 1.ayı doldu. Çalışan, kariyerli bir kadınım. Eşim kendi işi için benden akıl alır. Ortakları, anne babası beni gerçekten çok sever. Bana çok özenlidir hepsi.
Nikahımıza 1 hafta kala ben stresten mi bilmiyorum yüz felci geçirdim. Sadece gülünce anlaşılan bir asimetri vardı. O durumda bile ben moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Eşim o durumda bile tartıştı üzdü beni. Birkaç örnek vereceğim.
Dini nikahımızdan birkaç gün sonra çiçek bakmaya gittik, gittiğimiz yeri beğenmedi bana söylendi. Ben de çıkıp eve geldim, anahtarım da güvenlikteydi eve gelen kadın kendiyle götürmüştü yanlışlıkla. Oraya bırakmıştı. Benden önce gidip anahtarımı almış. Bu çaba karşısında şok oldum, hüngür hüngür ağladım saatlerce. Geldi özür diledi, 2 gün sonra nikahımız vardı.
1 ay içerisinde sürekli ailevi sorunları çıktı. Kardeşi kendinden 12 yaş bi kadınla sevgiliymiş, babasıyla tartıştılar, işiyle alakalı çok yoğun bir talep oldu sürekli çalıştı. Ben hepsine anlayış gösterdim.
Patladığım, artık yeter dediğim 2 olay oldu. Geçen gün çiftliğe gidip geldik, döndüğümüzde erkek kardeşi bizim evdeydi. PS’imi alacağım diye almıştı anahtarı, akşam beni aradı abla yemek söyleyeceğim diye. Şok oldum. Çiftlikten döndüğümüzde kızkardeşiyle ev bakmaya gideceklerdi, dönüşte görümcem birlikte maç izleyelim demiş, ev müsait değil kabul etmiş. Ev müsait değil çünkü eşyalarımızın tamamı gelmedi, ev dağınık, halı falan sermedim gelen giden eşya oluyor diye. Görümcem zaten ayrı bir konu. Eve geldi selam vermedi, kurduğu ilk cümle “bana pijama verir misin” oldu. Bana selam vermiyor, pijama istiyor. Eşime ben hizmetçi değilim yeter artık dedim. Duşa girdim. Çıktığımda görümcem tezgahtaki 2-3 bulaşığı yıkar gibi yapıyor, çöpünü alıyor ama yıkamıyor. Bulaşık makinesi doluydu ve çalışıyordu, bulaşıklar o yüzden ordaydı. Normalde elde yıkayacaktım ama onlar geliyor diye tatlı yaptım. Görümceme bırak dedim yorulma, sonra kahve köşesini kurarken kararsız kalıp kenara koyduğum ahşap çubuğu aldı, “bu evde niye her yerde bir şeyin parçaları var” dedi. Ben artık delirdim. Yüz felci geçirdiğimi bilmesine rağmen koca evdesin yardım edeyim demedi bir kere. 4 defa yemeğe geldi, hepsinde güleryüzle mükemmel bir sofra hazırladım. Eşime patladım. Bir işi doğru yaptığını görmedim, benim evimde bana laf edemez kimse dedim. Haklısın, konuşma sen de bir daha diyor.
Dün akşam da, benim dini nikah kağıdım kaynımdaydı. Getirmesini söyledim. Mutfağa girdim, eşimin elinde benim nikah akdim, “iddiadan kazandığım tam altını ver, yoksa mehrinden olursun” dedi. Kolumdaki bileziği çıkardım. Evirip çeviriyor “bu tam altın eder mi” diyor. Sonra konu nişanlıyken yatırım olsun diye aldığı altınlara getirdi. Ben aylarca maaşımdan arttırıp altın aldım. Onun aldığı bilezikleri de bozdurup gram arttırdım. Bana diyor ki onları ben aldım, mehirden düş. Artık kafayı yedim, kolumdaki diğer bilezikleri de çıkardım tezgaha koydum. Çıktım mutfaktan.
Odadan çıktım kardeşi çıkıp gitmiş, (haftada en az 1 gün bizde kalıyor, bazısı keyfi bazısı eşya falan kuruyoruz). Ben eşyalarımı topladım gidiyorum yeter dedim. Kimliğim ofisteydi, taksiyle gittim ofise kadar gelmiş peşimden. Eve getirdi beni. Bir şey demeden uyudum çok yorulmuştum ağlamaktan. Sabah öpmek istedi odama gelip izin vermedim. Hep böyle öpüyor sarılıyor, akşamında ağlatacak bir sebep buluyor.
Ortağı bizi yemeğe çağırmıştı, aradı. Yanında insanlar var biliyorum, hiçbir yere gelmek istemiyorum dedim. Şimdiye kadar ne sorun yaşasak belli etmezdim. Ama elime ne geçti? Hiç.
Evi terk edip gitmek istiyorum. Çok yoruldum.
Kayınvalide ile işiniz yok, siz evlendiğiniz adamla çözeceksiniz. Yarın aradığında da müsait değiliz diyecek, sonraki günlerde de müsait değiliz diyecek, başka bir çözümü yok açıkçası.Eşim kardeşine müsait değiliz diyor, bu akşam müsait değiliz dediyse yarın tekrar arıyor. Bazen peşinden görümcem de geliyor. Kayınvalidem eve ayak basmadı henüz. Muhtemelen ona da ben istiyorum gibi lanse ediyor çünkü kadın gerçekten incitmiyor beni. Arayıp anlatsam mı bilmiyorum bu durumu, genel.
Benim bekarken yaşadığım ev başka şehirde. Dün gidecektim 1 tane uçak bileti bulamadım, otelde kalamıyorum, bu şehirde bir tane tanıdığım yok. Eve geldim ama konuşmuyorum.Senden önce gidip güvenlikten anahtar alması olayını anlamadım?
Onu bunu mehirden düş yok iddiadan kazandığım altını ver falan bunlar insanın eşine söyleyeceği laflar değil. Bunları nasıl kabullendin
Daha ev kurulmamışken gelip kalan kardeşlerini hiç saymıyorum bile, düğün olmadan boz bu işi gitsin. Neresinden dönsen kardır. Yoksa çok çekeceksin belli.
Evliliğin başları. Alışma süreci. Zamanla rayına oturacaktır gözlemleyin.Kardeşim burası bir derdim var başlığı, önünü sonunu bilmeden neden direkt şahsıma yorum yapıyorsun açtığım konuda? Rica ediyorum başka yerde çıkar enerjini. Hadi.
Kağıda yazılıyor ya, mehir miktarı, kişi isimleri vs. İsteme sebebim de anı kutusu yapacaktım birkaç gün sonra 1.yıl dönümümüz.dini nikah akdi ne yahu..
artık öyle birşey mi veriyor imamlar.
Para muhabbeti beni en çok kıran şey oldu şimdiye dek. Şimdiye kadar ne istediysem alındı eyvallah. Kimine göre ben çok şey istemedim eşya vs ama gönlüme göre seçtim yeter diyorum. Ama mehrimi kardeşinin yanında pazarlık konusu etmesi benim gururumu kırdı.Evliliğin başları. Alışma süreci. Zamanla rayına oturacaktır gözlemleyin.
Ancak para muhabbeti çok çirkin.
Ayrıca kardeşinin her haftada 1 gün sizde kalmasına müsaade etmeyin.
Var var resmi nikaha özenilmiş birşey gibi eskilerde olduğunu sanmıyorum baya şu şu diye yazıyor şu kadar mihir şahitler imzalar falanlar filanlardini nikah akdi ne yahu..
artık öyle birşey mi veriyor imamlar.
Bizimkinde imza yoktu, ama kimisi trendyoldan nikah defteri alıyor.Var var resmi nikaha özenilmiş birşey gibi eskilerde olduğunu sanmıyorum baya şu şu diye yazıyor şu kadar mihir şahitler imzalar falanlar filanlar
Kağıda yazılıyor ya, mehir miktarı, kişi isimleri vs. İsteme sebebim de anı kutusu yapacaktım birkaç gün sonra 1.yıl dönümümüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?