Evliliğin ilk ayında evi terk etmek

İki kişi değil de ailecek evlenip ortak eve çıkmışsınız gibi bence de terkedip gidin, eşinizin de sizin de evlilik yürütecek olgunluğa sahip olmadığınızı düşündüm.
Başta kardeşinin özel durumuna anlayış gösterdim ama resmen eve yerleşti. Bir de dünkü mehir tartışmasını başkasının yanında niye yapıyorsun diyorum, benim kardeşim o diyor. Ama benim kardeşim değil dedim.

Önceliklere eleştiriye açık değilseniz konu açmayın

Nıkahtan 2 gun önce koşa koşa guvenlıkten anahtar almaya gelmek yerıne sizin gönlünüzü yapmaya gelmedıgı ıcın ayrılsaydınız ve o nikah olmasaydı tüm bunlar yaşanmazdı. Sizin için bir öngörüymüş aslında o gün yaşananlar ama siz anlayamamıssınız o zaman belli etmiş zaten herşey benım sana hıc bişey vermem modunda biri olduğunu ayrılın ne vaktinizi ne de sağlığınızı harcamayın iki gün sonra kendı maaşın var diyip hiç bir sorumluluğu almaz

Özel durum derken?
Kardeşi 37 yaşında bir kadınla sevgiliymiş, beni yakın görüp kendi anlattı. Kendi 25 yaşında. Pahalı hediyeler vs alıyormuş. Ben de eşime anlattım çünkü kardeşi zeki geçinip saf olanlardan. Olayı açığa çıkarmadan kardeşini daha fazla inatlaştırmadan bizimle vakit geçirmesini sağladık bir süre.

Yanlış yapmışsınız siz onun ebeveyni değilsiniz ki, yeni evli bir çiftsiniz, birbirinize evinize alışmanız gereken dönemde sınırları belirleyip korumamak büyük bir hata.
Nasıl başlarsa öyle gider bazı şeyler laçkalaşmışsınız daha bir aylık evlilikte, o yüzden artık sınır falan dinlemezler diye düşünüyorum, net bir şekilde sınırlarınızı belirleyip
evinize almayın görüşmeleri sınırlandırın yoksa sizin işin sonu boşanma.

Eşim kardeşine müsait değiliz diyor, bu akşam müsait değiliz dediyse yarın tekrar arıyor. Bazen peşinden görümcem de geliyor. Kayınvalidem eve ayak basmadı henüz. Muhtemelen ona da ben istiyorum gibi lanse ediyor çünkü kadın gerçekten incitmiyor beni. Arayıp anlatsam mı bilmiyorum bu durumu, genel.

Senden önce gidip güvenlikten anahtar alması olayını anlamadım?

Onu bunu mehirden düş yok iddiadan kazandığım altını ver falan bunlar insanın eşine söyleyeceği laflar değil. Böyle eş böyle evlilik olmaz.

Daha ev kurulmamışken gelip kalan kardeşlerini hiç saymıyorum bile, düğün olmadan boz bu işi gitsin. Neresinden dönsen kardır. Yoksa çok çekeceksin belli.

Bile bile lades gibi bişey sizin durumunuz. Göz göre göre kendinize bu kötülüğü yapmayın diyebilirim sadece.

Kayınvalide ile işiniz yok, siz evlendiğiniz adamla çözeceksiniz. Yarın aradığında da müsait değiliz diyecek, sonraki günlerde de müsait değiliz diyecek, başka bir çözümü yok açıkçası.

Benim bekarken yaşadığım ev başka şehirde. Dün gidecektim 1 tane uçak bileti bulamadım, otelde kalamıyorum, bu şehirde bir tane tanıdığım yok. Eve geldim ama konuşmuyorum.

Kardeşim burası bir derdim var başlığı, önünü sonunu bilmeden neden direkt şahsıma yorum yapıyorsun açtığım konuda? Rica ediyorum başka yerde çıkar enerjini. Hadi.
Evliliğin başları. Alışma süreci. Zamanla rayına oturacaktır gözlemleyin.
Ancak para muhabbeti çok çirkin.
Ayrıca kardeşinin her haftada 1 gün sizde kalmasına müsaade etmeyin.

Evliliğin başları. Alışma süreci. Zamanla rayına oturacaktır gözlemleyin.
Ancak para muhabbeti çok çirkin.
Ayrıca kardeşinin her haftada 1 gün sizde kalmasına müsaade etmeyin.
Para muhabbeti beni en çok kıran şey oldu şimdiye dek. Şimdiye kadar ne istediysem alındı eyvallah. Kimine göre ben çok şey istemedim eşya vs ama gönlüme göre seçtim yeter diyorum. Ama mehrimi kardeşinin yanında pazarlık konusu etmesi benim gururumu kırdı.

Kağıda yazılıyor ya, mehir miktarı, kişi isimleri vs. İsteme sebebim de anı kutusu yapacaktım birkaç gün sonra 1.yıl dönümümüz.

ilk defa duydum.
yine totolarından birşey uydurmuşlar maşallah.
belli bir tarihten önce evlenenlerin mehirleri çöp mü demek istemişler bu uygulamayla acaba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…