- 12 Kasım 2025
- 55
- 32
- 3
- 28
- Konu Sahibi karanfil cicegim
-
İddia bizim aramızda girdiğimiz bir iddiaydı. Bazen böyle şakalaşıyorduk.İddia dan kazandığım tam altını geri ver demiş adam ya , kumardan kazandığını mehir olarak verse ne olur , zaten vermem mehirinden olursun demiş daha bir ayda altın, mehir savaşları başlamışsa geçmişler olsun.
Bu insanlar neden sürekli sizin evinizde? Düğünden önce niye nikah yaptınız acele bir durum mu vardı? İddia parası muhabbeti ne anlamadim çok yüz göz olmuşsunuzMerhaba.
Eşimle 1 sene konuşup evlendik. Benim annem babam yok, o yüzden isteme de olmadı sade bir nikahla evlendik ve baharda düğün yaparız dedik.
Bugün evliliğimin 1.ayı doldu. Çalışan, kariyerli bir kadınım. Eşim kendi işi için benden akıl alır. Ortakları, anne babası beni gerçekten çok sever. Bana çok özenlidir hepsi.
Nikahımıza 1 hafta kala ben stresten mi bilmiyorum yüz felci geçirdim. Sadece gülünce anlaşılan bir asimetri vardı. O durumda bile ben moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Eşim o durumda bile tartıştı üzdü beni. Birkaç örnek vereceğim.
Dini nikahımızdan birkaç gün sonra çiçek bakmaya gittik, gittiğimiz yeri beğenmedi bana söylendi. Ben de çıkıp eve geldim, anahtarım da güvenlikteydi eve gelen kadın kendiyle götürmüştü yanlışlıkla. Oraya bırakmıştı. Benden önce gidip anahtarımı almış. Bu çaba karşısında şok oldum, hüngür hüngür ağladım saatlerce. Geldi özür diledi, 2 gün sonra nikahımız vardı.
1 ay içerisinde sürekli ailevi sorunları çıktı. Kardeşi kendinden 12 yaş bi kadınla sevgiliymiş, babasıyla tartıştılar, işiyle alakalı çok yoğun bir talep oldu sürekli çalıştı. Ben hepsine anlayış gösterdim.
Patladığım, artık yeter dediğim 2 olay oldu. Geçen gün çiftliğe gidip geldik, döndüğümüzde erkek kardeşi bizim evdeydi. PS’imi alacağım diye almıştı anahtarı, akşam beni aradı abla yemek söyleyeceğim diye. Şok oldum. Çiftlikten döndüğümüzde kızkardeşiyle ev bakmaya gideceklerdi, dönüşte görümcem birlikte maç izleyelim demiş, ev müsait değil kabul etmiş. Ev müsait değil çünkü eşyalarımızın tamamı gelmedi, ev dağınık, halı falan sermedim gelen giden eşya oluyor diye. Görümcem zaten ayrı bir konu. Eve geldi selam vermedi, kurduğu ilk cümle “bana pijama verir misin” oldu. Bana selam vermiyor, pijama istiyor. Eşime ben hizmetçi değilim yeter artık dedim. Duşa girdim. Çıktığımda görümcem tezgahtaki 2-3 bulaşığı yıkar gibi yapıyor, çöpünü alıyor ama yıkamıyor. Bulaşık makinesi doluydu ve çalışıyordu, bulaşıklar o yüzden ordaydı. Normalde elde yıkayacaktım ama onlar geliyor diye tatlı yaptım. Görümceme bırak dedim yorulma, sonra kahve köşesini kurarken kararsız kalıp kenara koyduğum ahşap çubuğu aldı, “bu evde niye her yerde bir şeyin parçaları var” dedi. Ben artık delirdim. Yüz felci geçirdiğimi bilmesine rağmen koca evdesin yardım edeyim demedi bir kere. 4 defa yemeğe geldi, hepsinde güleryüzle mükemmel bir sofra hazırladım. Eşime patladım. Bir işi doğru yaptığını görmedim, benim evimde bana laf edemez kimse dedim. Haklısın, konuşma sen de bir daha diyor.
Dün akşam da, benim dini nikah kağıdım kaynımdaydı. Getirmesini söyledim. Mutfağa girdim, eşimin elinde benim nikah akdim, “iddiadan kazandığım tam altını ver, yoksa mehrinden olursun” dedi. Kolumdaki bileziği çıkardım. Evirip çeviriyor “bu tam altın eder mi” diyor. Sonra konu nişanlıyken yatırım olsun diye aldığı altınlara getirdi. Ben aylarca maaşımdan arttırıp altın aldım. Onun aldığı bilezikleri de bozdurup gram arttırdım. Bana diyor ki onları ben aldım, mehirden düş. Artık kafayı yedim, kolumdaki diğer bilezikleri de çıkardım tezgaha koydum. Çıktım mutfaktan.
Odadan çıktım kardeşi çıkıp gitmiş, (haftada en az 1 gün bizde kalıyor, bazısı keyfi bazısı eşya falan kuruyoruz). Ben eşyalarımı topladım gidiyorum yeter dedim. Kimliğim ofisteydi, taksiyle gittim ofise kadar gelmiş peşimden. Eve getirdi beni. Bir şey demeden uyudum çok yorulmuştum ağlamaktan. Sabah öpmek istedi odama gelip izin vermedim. Hep böyle öpüyor sarılıyor, akşamında ağlatacak bir sebep buluyor.
Ortağı bizi yemeğe çağırmıştı, aradı. Yanında insanlar var biliyorum, hiçbir yere gelmek istemiyorum dedim. Şimdiye kadar ne sorun yaşasak belli etmezdim. Ama elime ne geçti? Hiç.
Evi terk edip gitmek istiyorum. Çok yoruldum.
Harbiden adı senetmiş
Ben kendi ailemden dolayı evlilikten kaçındım, korktum. Haricinde ne lafıyla ne tavrıyla bana yön veren bir adam değildi. İşim var gücüm var, neden evleneyim? Bazen gerçekten sorun kadında olmuyor. Buna inanırsanız daha kolay olur.Bir anda altın kavgası yapmaya başladı, size verdiği tam altını geri istedi, mehir falan unut sen onu dedi... Bunu yapan adam aslında asil nazik tam bir centilmendi ve birden keko oldu yani. Eş ve ailesi yüzünden yüz felci geçirmişsiniz kendinizi kandırmayın. Çer çöp adamlarla evlenip düzeltirim değiştiririm kafası yaşıyorsunuz. Evlenmeden önce hiç böyle değildi, asla onu bunu şunu yapmazdı lafına ben inanmıyorum. Mutlaka açık veriyorlar ama sizler emek verdim, yapmak zor yıkmak kolay vs bahaneler bulup ilişkiyi bitirmiyorsunuz.
Çok teşekkürler.Sınırlarını koru, rahatsız olduğun hiçbir duruma izin verme ve kendini öncelik hâline getir. Kimse senin emeğini, sabrını veya değerini küçümseyemez. Gerekiyorsa uzaklaş, başka yolu yok.
Kvniz sizi istekli gorse bile cocuklarina bir dur demesi gerekir ben olsam cocuklarima daha yeni evliler ne bu boyle oturun evinizde derim onunda isine gelmisEşim kardeşine müsait değiliz diyor, bu akşam müsait değiliz dediyse yarın tekrar arıyor. Bazen peşinden görümcem de geliyor. Kayınvalidem eve ayak basmadı henüz. Muhtemelen ona da ben istiyorum gibi lanse ediyor çünkü kadın gerçekten incitmiyor beni. Arayıp anlatsam mı bilmiyorum bu durumu, genel.
Evet. Resmi nikahla dini nikah arasında 5 gün var. 1 ay oldu resmi nikah.
Evet. Resmi nikahla dini nikah arasında 5 gün var. 1 ay oldu resmi nikah.
Benim ailem yok. Dolayısıyla dur derse benim incineceğimi düşünmüş olabilir. Körü körüne savunmuyorum, ama kadıncağız ilk günden beri beni kızı gibi hissettirdi. Benim çeyizimi bile benim adıma yaptı.Kvniz sizi istekli gorse bile cocuklarina bir dur demesi gerekir ben olsam cocuklarima daha yeni evliler ne bu boyle oturun evinizde derim onunda isine gelmis
O gitsin siz niye giyiorsunuzMerhaba.
Eşimle 1 sene konuşup evlendik. Benim annem babam yok, o yüzden isteme de olmadı sade bir nikahla evlendik ve baharda düğün yaparız dedik.
Bugün evliliğimin 1.ayı doldu. Çalışan, kariyerli bir kadınım. Eşim kendi işi için benden akıl alır. Ortakları, anne babası beni gerçekten çok sever. Bana çok özenlidir hepsi.
Nikahımıza 1 hafta kala ben stresten mi bilmiyorum yüz felci geçirdim. Sadece gülünce anlaşılan bir asimetri vardı. O durumda bile ben moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Eşim o durumda bile tartıştı üzdü beni. Birkaç örnek vereceğim.
Dini nikahımızdan birkaç gün sonra çiçek bakmaya gittik, gittiğimiz yeri beğenmedi bana söylendi. Ben de çıkıp eve geldim, anahtarım da güvenlikteydi eve gelen kadın kendiyle götürmüştü yanlışlıkla. Oraya bırakmıştı. Benden önce gidip anahtarımı almış. Bu çaba karşısında şok oldum, hüngür hüngür ağladım saatlerce. Geldi özür diledi, 2 gün sonra nikahımız vardı.
1 ay içerisinde sürekli ailevi sorunları çıktı. Kardeşi kendinden 12 yaş bi kadınla sevgiliymiş, babasıyla tartıştılar, işiyle alakalı çok yoğun bir talep oldu sürekli çalıştı. Ben hepsine anlayış gösterdim.
Patladığım, artık yeter dediğim 2 olay oldu. Geçen gün çiftliğe gidip geldik, döndüğümüzde erkek kardeşi bizim evdeydi. PS’imi alacağım diye almıştı anahtarı, akşam beni aradı abla yemek söyleyeceğim diye. Şok oldum. Çiftlikten döndüğümüzde kızkardeşiyle ev bakmaya gideceklerdi, dönüşte görümcem birlikte maç izleyelim demiş, ev müsait değil kabul etmiş. Ev müsait değil çünkü eşyalarımızın tamamı gelmedi, ev dağınık, halı falan sermedim gelen giden eşya oluyor diye. Görümcem zaten ayrı bir konu. Eve geldi selam vermedi, kurduğu ilk cümle “bana pijama verir misin” oldu. Bana selam vermiyor, pijama istiyor. Eşime ben hizmetçi değilim yeter artık dedim. Duşa girdim. Çıktığımda görümcem tezgahtaki 2-3 bulaşığı yıkar gibi yapıyor, çöpünü alıyor ama yıkamıyor. Bulaşık makinesi doluydu ve çalışıyordu, bulaşıklar o yüzden ordaydı. Normalde elde yıkayacaktım ama onlar geliyor diye tatlı yaptım. Görümceme bırak dedim yorulma, sonra kahve köşesini kurarken kararsız kalıp kenara koyduğum ahşap çubuğu aldı, “bu evde niye her yerde bir şeyin parçaları var” dedi. Ben artık delirdim. Yüz felci geçirdiğimi bilmesine rağmen koca evdesin yardım edeyim demedi bir kere. 4 defa yemeğe geldi, hepsinde güleryüzle mükemmel bir sofra hazırladım. Eşime patladım. Bir işi doğru yaptığını görmedim, benim evimde bana laf edemez kimse dedim. Haklısın, konuşma sen de bir daha diyor.
Dün akşam da, benim dini nikah kağıdım kaynımdaydı. Getirmesini söyledim. Mutfağa girdim, eşimin elinde benim nikah akdim, “iddiadan kazandığım tam altını ver, yoksa mehrinden olursun” dedi. Kolumdaki bileziği çıkardım. Evirip çeviriyor “bu tam altın eder mi” diyor. Sonra konu nişanlıyken yatırım olsun diye aldığı altınlara getirdi. Ben aylarca maaşımdan arttırıp altın aldım. Onun aldığı bilezikleri de bozdurup gram arttırdım. Bana diyor ki onları ben aldım, mehirden düş. Artık kafayı yedim, kolumdaki diğer bilezikleri de çıkardım tezgaha koydum. Çıktım mutfaktan.
Odadan çıktım kardeşi çıkıp gitmiş, (haftada en az 1 gün bizde kalıyor, bazısı keyfi bazısı eşya falan kuruyoruz). Ben eşyalarımı topladım gidiyorum yeter dedim. Kimliğim ofisteydi, taksiyle gittim ofise kadar gelmiş peşimden. Eve getirdi beni. Bir şey demeden uyudum çok yorulmuştum ağlamaktan. Sabah öpmek istedi odama gelip izin vermedim. Hep böyle öpüyor sarılıyor, akşamında ağlatacak bir sebep buluyor.
Ortağı bizi yemeğe çağırmıştı, aradı. Yanında insanlar var biliyorum, hiçbir yere gelmek istemiyorum dedim. Şimdiye kadar ne sorun yaşasak belli etmezdim. Ama elime ne geçti? Hiç.
Evet zaten sorun adamda oluyor ama sorunlu olduğunu bilerek evlenmek de sizin kararınız değil mi? Böyle adamların kumaşı bellidir, bir anda altın kavgasına tutuşmaz. Mehir olayını bile hesaplamış, kavga çıkarır yatarım üstüne demiş ve yatmış. Ev değil aile malikanesi gibi, bir kardeş gidiyor diğeri geliyor bazen de ikisi birden orada, size soran izin isteyen yok. Pijama ver deniyor, size sormadan evinize girip oyun oynanıyor. Gerçekten bu insanlar önceden çok kibar mesafeli medeniydiler ama birden mi böyle saygısızlık yapmaya başladılar?Ben kendi ailemden dolayı evlilikten kaçındım, korktum. Haricinde ne lafıyla ne tavrıyla bana yön veren bir adam değildi. İşim var gücüm var, neden evleneyim? Bazen gerçekten sorun kadında olmuyor. Buna inanırsanız daha kolay olur.
Aileniz yok diye belki kendinizi yalnız hissediyor olabilirsiniz ama canınızın kıymeti de mi yok? Bir gün anne olmak isteyebilirsiniz, bu adama bu ortama güvenip çocuk yapabilir misiniz? Bazen olmuyorsa olmuyordur ve zararın nersinden dönsen kardır.Nikahımıza 1 hafta kala ben stresten mi bilmiyorum yüz felci geçirdim. Sadece gülünce anlaşılan bir asimetri vardı. O durumda bile ben moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Eşim o durumda bile tartıştı üzdü beni. Birkaç örnek vereceğim.
Değişik, daha keyifli eğlenceler var aslında tam altınına iddiaya girmekte tuhaf ama siz bilirsiniz tabi.İddia bizim aramızda girdiğimiz bir iddiaydı. Bazen böyle şakalaşıyorduk.
Asıl garip olan şeyi söyleyeyim mi? Biz evlenmeden önce de eşim bu evde yaşıyordu. Kardeşleri bir şey almaya bırakmaya geldiğinde eve bile girmezlerdi. Bir anda bu evin gediklisi oldular. Aklım ermiyor.Evet zaten sorun adamda oluyor ama sorunlu olduğunu bilerek evlenmek de sizin kararınız değil mi? Böyle adamların kumaşı bellidir, bir anda altın kavgasına tutuşmaz. Mehir olayını bile hesaplamış, kavga çıkarır yatarım üstüne demiş ve yatmış. Ev değil aile malikanesi gibi, bir kardeş gidiyor diğeri geliyor bazen de ikisi birden orada, size soran izin isteyen yok. Pijama ver deniyor, size sormadan evinize girip oyun oynanıyor. Gerçekten bu insanlar önceden çok kibar mesafeli medeniydiler ama birden mi böyle saygısızlık yapmaya başladılar?
Aileniz yok diye belki kendinizi yalnız hissediyor olabilirsiniz ama canınızın kıymeti de mi yok? Bir gün anne olmak isteyebilirsiniz, bu adama bu ortama güvenip çocuk yapabilir misiniz? Bazen olmuyorsa olmuyordur ve zararın nersinden dönsen kardır.
uyumlu oldugunuzu düşündüğün yanlar ne ki?Evlilik diye tutturan biri değildim. Uyumlu olmasam bu yola girmezdim. Teşekkürler.
sunu anlamadim.Dini nikahımızdan birkaç gün sonra çiçek bakmaya gittik, gittiğimiz yeri beğenmedi bana söylendi. Ben de çıkıp eve geldim, anahtarım da güvenlikteydi eve gelen kadın kendiyle götürmüştü yanlışlıkla. Oraya bırakmıştı. Benden önce gidip anahtarımı almış. Bu çaba karşısında şok oldum, hüngür hüngür ağladım saatlerce. Geldi özür diledi, 2 gün sonra nikahımız vardı.
bundan size ne?1 ay içerisinde sürekli ailevi sorunları çıktı. Kardeşi kendinden 12 yaş bi kadınla sevgiliymiş, babasıyla tartıştılar, işiyle alakalı çok yoğun bir talep oldu sürekli çalıştı. Ben hepsine anlayış gösterdim.
neden iddiadan kazandigi tam altini size vermis? haram maldan mehir mi olur ne sacma.Dün akşam da, benim dini nikah kağıdım kaynımdaydı. Getirmesini söyledim. Mutfağa girdim, eşimin elinde benim nikah akdim, “iddiadan kazandığım tam altını ver, yoksa mehrinden olursun” dedi. Kolumdaki bileziği çıkardım. Evirip çeviriyor “bu tam altın eder mi” diyor. Sonra konu nişanlıyken yatırım olsun diye aldığı altınlara getirdi. Ben aylarca maaşımdan arttırıp altın aldım. Onun aldığı bilezikleri de bozdurup gram arttırdım. Bana diyor ki onları ben aldım, mehirden düş. Artık kafayı yedim, kolumdaki diğer bilezikleri de çıkardım tezgaha koydum. Çıktım mutfaktan.
Eşinden koca olmaz. Net.Merhaba.
Konu sahibi de çok mükemmel bi eş değil zaten. Tencere kapakEşinden koca olmaz. Net.
Ben uyum görmedim,evlenmek için evlenilmiş .Eş tarafının saygısı yok herkes birbirini yeme kazıklama derdinde.Adam tehditle altınınıza çökme derdinde.Çok aradınız mı bu adamı ailesini????Evlilik diye tutturan biri değildim. Uyumlu olmasam bu yola girmezdim. Teşekkürler.
Çiçekçiyi ucuz bulmuştu. Gerçekten, bu yüzden söylenip durdu ben de bu kadar tepkiye gerek yok dedim eve gittim. Güvenlikten benim anahtarımı alıp doğruca ofise gitmiş ben kapıda kaldım. Çok gezdiğimiz şeyler oldu, hiç söylenmedi. Bu çiçekçi kavgası da dini nikahımızdan birkaç gün sonra, resmi nikahımızdan 2 gün önceydi.uyumlu oldugunuzu düşündüğün yanlar ne ki?
bir aylik evlilikte bu ne kriz?
neden yedi gobek eve dolusup duruyor?
1 ayda 4 kere yatılı gelmek ne demek?
abisi bekarken de bu kadar sık gelip yayilirlar miymis yoksa hizmet görmedikleri icin simdiki gibi fazla uğramazlar miymis
sunu anlamadim.
cicek bakmaya gittiniz adam beğenmedi.
eee?
beğenmeyebilir yani, ya da pahali bulabilir. bundan dogal ne var? sonra baska yere giderdiniz. nasil kalp kırabilir ki biri cicekciyi begenmedi diye? ben de 1 aylik evliyim ben de cok cicekci gezdim esimle hem canli hem yapay. hic birini begenmedim, begendiklerime de o parayi vermek istemedim. sonra kendimiz yapmaya karar verdik videolar falan izledik bir plan yaptik gayet de güzel oldu.
yani bunda kavga edecek ne var ki?
ya da yuzuk bakacakken 3 ilce gezdik, adam is cikisi geldi defalarca dukkanlara gir cik gir cik. hicbir sey begenmedik, icimize sinmedi. en sonunda ilk gün girdiğimiz yerdeki ilk gun baktigimiz bir yüzüğe isindik bosuna 1 haftadir gezmisiz.
yani ne olacak? evlilik oncesi tabii ki gezilip durulacak. bundan neden ve nasil bir kavga cikti ki?
ikinci paragrafta da ne cabasj?
sizin yerine guvenlige gitmis anahtarinizi almis bu bir caba mi?
dünyanin en dogal seyi degil mi? bunu caba olarak görüp iki saat agliyorsaniz iliskiden beklentiniz minimum demektir. e ilişkiden bununla bile mutluluktan aglayacak kadar beklentisizseniz ilk aydan neden bosanmak istiyorsunuz?
bundan size ne?
babasiyla kavga edebilir, sizi yakin gördüğü için anlatmak isteyebilir, isinde yogun bir doneme girebilir
yani bunda sizi ilgilendiren bir sey yok ki. konular sizinle de hic alakali degil ustelik, adamin hayatindaki sorunlar. tabiii ki anlayışlı olmak zorundasiniz. adam evlilik oncesi masraflari artmisken ekstra calisiyor diye ya da babasiyla kavga etti diye trip mi atacaksiniz?
neden iddiadan kazandigi tam altini size vermis? haram maldan mehir mi olur ne sacma.
siz o kagidi isteyince bosanacaksiniz mi sandi?
bosanmaya niyetiniz varsa o bilezikleri takin birakmayin adama. bari yaptiginiz bunca masrafin bir kismini karsilar. yoksa bu adam onlari da ic eder size de zirnik vermez "ya kendi esyalarin disinda birsey almadan evden cik cekismeli de senelerce evli kalalim bana ne" der
Tanıştığımızdan beri kültürel etkinliklere; iş toplantılarına, tatillere gittik. Farklı işler yapmamıza rağmen birbirimize yardım edecek kadar kafa yapımız aynıydı. Uyum başka nedir bilmiyorum.Ben uyum görmedim,evlenmek için evlenilmiş .Eş tarafının saygısı yok herkes birbirini yeme kazıklama derdinde.Adam tehditle altınınıza çökme derdinde.Çok aradınız mı bu adamı ailesini????
Evlenince adamın ve ailesinin gizlemeye çalıştığı çirkin yüzü gizlenemez olmuş,bu adam akşam iyi sabah kötü olarak uyanmadı.Siz görmek istemediniz ya da evlenince düzelir dediniz.Defalarca konuştum. Ben ağlayan bir insan değilim defalarca hüngür hüngür ağladım 1 ayda. Nasıl bu hale geldi anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?