Evliliğin ilk ayında evi terk etmek

Bazı insanlar lafın nereye gittiğini ya da konuştuğu şeylerin yanlış anlaşılacağını anlamaz. Eşiniz böyle biri sanırım. Ailesine gelirsek çok lüzumsuzlar siz ne söylerseniz söyleyin eşiniz ya da kayınvalideniz bu kadar iç içe olmanızın özellikle yeni evlilerin evinde kalınmayağını söylemediği sürece çözüm bulamaz birşey dediğinizde siz kötü olursunuz. Daha çok yeni evliliğiniz bir arada yaşarken alışma sürecinde sorun yaşayan çok var bunlardan biride benim,şu an 7 yıllık evliyiz inanmazsınız nasıl anlaştığımıza. O yüzden çocuk yapmayın ve başbaşa vakit geçirin tatile gidin eşinizle de konuşun kavga etmekten küsmekten anlamaz erkekler, konuşun ne kadar rahatsız olduğunuzu anlatın. Sizde biraz gerginsiniz sakinleşin. Üstelik yüz felci geçirmişsiniz geçmiş olsun

Evlenince adamın ve ailesinin gizlemeye çalıştığı çirkin yüzü gizlenemez olmuş,bu adam akşam iyi sabah kötü olarak uyanmadı.Siz görmek istemediniz ya da evlenince düzelir dediniz.
Görseydim tereddüt etmezdim. Uzak mesafeydi ilişkimiz. Bu birçok şeyin üstünü kapatmış. Şimdi anlıyorum.

Eşiniz neden evlenmiş anlamadım, ev işleri görülsün, kendine ve ailesine hizmet edilsin diye falan mı? Çünkü sevdiği için evlenen insan davranışları değil bunlar. Eviniz yol geçen hanı gibi olmuş. Altın muhabbetine hiç girmiyorum bile, öyle çirkin konuşmalar. Size vereceğim en büyük tavsiye, boşanın!!! Evliliğin ilk zamanlarında max tartışma çoraplarını neden kirli sepetine atmadın olur ama altın hesabı yapıp mehirden düş falan olamaz. Bu adamdan size koca olmaz, hiç ömrünüzü, psikolojinizi tükettirmeyin. Benim kardeşim öyle bi malla evlendi genç yaşında hastalık sahibi oldu, ömrü heba oluyor.

Adam tehditle altın istiyor,aikesi evinizden çıkmıyor, asalak bir aile kültür mültür yalan.Hiç öyle değiller.Sğz bir yalana inanmak istemişsiniz.Bir ailem olsun diye size yapılanları yutmuş,tutuyorsunuz.Ayrılmak bir tercih değilse çocuk yapmayın.Gözlemleyin,gözünüzü açın...ailesi ve eşinizin nasıl çıkarcı olduklarını istedikleri olmadığında nasıl çirkinleştiklerini,eşinizin ailesi ve çıkarları için sizi nasıl ezip geçtiğini görün ...

Sanki hayatımın tüm sinirleri bu bir ayda üzerime yığıldı. Çok teşekkür ederim yorumunuz çok iyi geldi.

Görseydim tereddüt etmezdim. Uzak mesafeydi ilişkimiz. Bu birçok şeyin üstünü kapatmış. Şimdi anlıyorum.

Valla bebisim uzak mesafe iliskileri bence toptan kotu, karşındakini asla tanıyamıyorsun. Ailesi de kafadan sakat tipler anladigim kadarıyla, ama köprüden gecinceye kadar sana canim cicim çekmişler. Coluk cocuk yokken bence nikah iptali yaptır, bu adamı hiç hiç beğenmedim.

Demek ki hiç tanımadan atılmış bir imza ah !!! Adam sizi güzel oyuna getirmiş.Böyle bir aileye bile isteye kimse girmezdi....

e ucuz bulduysa "gel baskasina bakalim" deseydiniz yani geldiniz de almak zorunda mısınız?altinizda araba var 5 dk sonra en gec yeni cicekci vardir. adam çözüm degil huzursuzluk insani.bu bile gecimsiz oldugunu göstermiş iste.
sonra usenmemis siz kapida kalin diye mi anahtarinizi almis yoksa sizin eve geleceginizi bilmeden mi almis?
bilmiyorum yani eger ilk secenekse sirf kötü cicekci buldunuz diye sizi cezalandirmak istiyorsa büyük bir olay.
keske o zaman ortada düğün yok nikah yok bir düşünmek icin zaman arasaydiniz. devlette nikah randevunu iptal etmek de sonradan tekrar almak da cok kolay...

Üstelik şu platformda kadınların birbirine saldırmasından çok sıkıldım artık pasif agresif misiniz nesiniz insanlar dertlerini anlatıyor hemen tersleme saldırma abuk sabuk şeyler yazmaya yelteniyorsunuz. Hepimiz aynı yaşta, aynı tecrübe de, aynı ruh halinde ve aynı fikirlerde değiliz. Olamayız da. Çirkin yorumlarınızı kendinize saklayın. Saldırmak için okuduğunuz o kadar belli ki kız yüz felci geçirdim yazmış bir tane geçmiş olsun diyen bile yok o yollardan hepimiz geçtik kolay değil yeni bir aileye girip o aileye ayak uydurmaya çalışmak.

Ailecek kendilerini sizden üstün görüyorlar. Sanki siz onlara kendinizi ispat etmek zorundasınız, beğendirmek zorundasınız. Kardeşlerim eve çat kapı gelebilir ama geldilerse bir işin ucundan da tutarlar. İddia ve mehir işine hiç girmeyeceğim. Mehir alacak/verecek kadar muhafazakarlık var ama iddiada var? Mehir zaten size ait bir şey, eşiniz daha olayı anlamamış ve verdiği şeyi geri isteyecek kadar iradesiz.

Görümcem ayrı bir vaka. Benden yaşça büyük ve evlenmemiş. Gerçekten evliliği başarı olarak görmüyorum ama sürekli beni “prenses yeni gelin” diye ti’ye alıyor. Futboldan anlamıyorum diye sürekli bunu dile getiriyor sanki çok matah bir şeymiş gibi. Bunlar gerçekten 1 ayda oldu ve çok yıprandım.

Eşim dahil, hepsinden daha iyi bir eğitime ve kariyere sahibim. Hepsi aile şirketinde çalışıyor, dışarıda bırak kariyeri iş bulamazlar bu bencillikle ciddi söylüyorum. Ben dişimle tırnağımla yaptım, yaşadığım hayat da onlardan kat be kat iyiydi. Sürekli “elit olmamla” alay ediyorlar kendilerince. Okey oynamaya gidelim demişti biri, görümcem “Karanfil oralarda yapamaz” diyerek ezikliğini her fırsatta belli ediyor.

Tüm bu anlatılanlar evliliğe alışma süreci filan değil. Böyle saçmalık mı olur.
Uyanığa bak sen daha 3 günde yok mehir yok altın bunlarla mı seni manipüle edecekmiş ki ediyor.
Daha bir lokma gelinin kaynıyla gorumcesiyle bu kadar sorunları olması çok çirkin.
Eh kuzum madem dengin değildi ne diye evlendin. Şimdi bana kizacaksın türlü sebeplerin vardır elbette evlenmen için fakat kendin söylüyorsun ben onlardan farklıyım diye.
Şimdi ailenin içine girdiğin için seni ezerek manipüle etmeye çalışıyorlar. Bu tür insanlarda tipik davranış tarzı bu.
Gelinin başını baştan ezelim ki ilerde bize zorluk çıkarmasın.
Daha coook uzerler seni. Canına yazık değil mi.

Evleninceye dek böyle bir şey olsaydı bir saniye tereddüt etmezdim, yemin ederim. Kaynım bir aptal onu geçiyorum, görümcem doğum günüm diye çiçek alıp gelmişti. Yani bu değişimi asla anlamıyorum. Aslında anlıyorum. Maddi durumları çok iyi olmasına rağmen benim yaşadığım hayatı yaşamamış hiçbiri. Çalışmamı bile garipsiyorlar ihtiyacın mı var diye. Eşim dahi benden sonra ilk tatiline çıkmıştı. Şimdi bunların hepsi birer işaretmiş yeni anlıyorum.

Ya gerçekten teşekkür ederim. Bir de birini uyarınca küme halinde diğerleri saldırıyor çocuk gibi. İnsan hayret ediyor, beni tanımadan nasıl bu kadar eleştirebilirler diye.

Sinirden beynim uyuştuğu için düzgün cevap verememişim, okuyanlardan özür dilerim :’)

Tamam kuzum işte olabilir hayat bu insanın başına her şey gelebilir. Belli ki hassas bir çocuksun kıyamam bak yüz felci gecirmissin stresten o zaman bile umursamamış.
Dönülmez yol değil ya. Ucunda ölüm de yok.
İşaretleri görebilmen bile çok güzel.
Kendin için kendi hayatın için net bir karar verebileceğine inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…