- 3 Nisan 2014
- 36.714
- 150.481
- 798
- Konu Sahibi karanfil cicegim
Bizimkinde imza yoktu, ama kimisi trendyoldan nikah defteri alıyor.
ay yok artık ya..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizimkinde imza yoktu, ama kimisi trendyoldan nikah defteri alıyor.
Tamam ne farkeder sonuçta normalde böyle birşey yok zaten dini nikah Allah katında değil mi kağıda yazmaya ihtiyacınız mı var veya neden? Sonuçta hiç bir hükmü yok ödemezse ödemezBizimkinde imza yoktu, ama kimisi trendyoldan nikah defteri alıyor.
Açıkçası ben de kendi nikahımda tanık oldum, daha önce trendyolda görmüştüm. Nikahımızı kıyan kişi yaşı baya olan bir imamdı. Açıkçası benim hoşuma gitmişti, beyana değil yazıya da dökmesi.ilk defa duydum.
yine totolarından birşey uydurmuşlar maşallah.
belli bir tarihten önce evlenenlerin mehirleri çöp mü demek istemişler bu uygulamayla acaba..
ilk defa duydum.
yine totolarından birşey uydurmuşlar maşallah.
belli bir tarihten önce evlenenlerin mehirleri çöp mü demek istemişler bu uygulamayla acaba..
Sinirden olabilir.Sorulan her soruya sorudan bagimsiz seyler yazıyorsunuz. Çok ilginç gerçekten. Sinirden mi yoksa anlayamıyor musunuz emin olamadım.
Yahu hukuken ne geçerliliği var senet mi bu saçma saçma konuşuyorsunuz neyin kanıtıSonuçta mehir olarak ne istendi ne verildi yazılı bir belgesi yok.
Boşanırken elde kanıt olsun diye bu yapılmaya başladı ama bunda da imzadan kaçan oluyor.
Arkadaşım boşanma konusu gündemde kocası ben imza atmadım diyormuş
Bilmiyor olabilirsiniz. Hukuken de geçerliliği var, emsal davalar da var.Yahu hukuken ne geçerliliği var senet mi bu saçma saçma konuşuyorsunuz neyin kanıtı
Bence sorunlarınızı çözmeye kardeşlerini evinizden ve sizden uzaklaştırarak başlamalısınız. Tabiki kolay olmayacaktır kardeşe hayır demek ama eşinizle açık ve net bir biçimde konuşun. Gerekirse her akşam arasın, siz her akşam hayır müsait değiliz diyerek sınırınızı çekin. Sizin eviniz onların canı sıkıldığı zaman takılabileceği bir bekar evi değil bunu bir anlamaları gerek. Tabi burada eşinize de büyük bir görev düşüyor. Açıkça oturup konuşun, evliliğimizin başlangıç şeklinden mutlu değilim bu sorunları bir an önce çözmeliyiz diye. Ve yine açıkça mehir konusunu bir daha açmamasını belirtin. Ödemeyecekse niye kabul etmiş şimdi çocuk gibi yan çizmeye çalışıyor. Bana göre bir erkeğin eşine asla yapmaması gereken çok çiğ bir hareket bu. Siz de gurur yapıp sakın altınlarınızı falan vermeyin ya da hakkınızdan vazgeçmeyin.
Siz çok bildiğiniz için mi 1 ayda böylesiniz?Bilmiyor olabilirsiniz. Hukuken de geçerliliği var, emsal davalar da var.
Yahu ne alakası var gerçekten, insanın bilgisiyle yaşantısı doğrusal olmak zorunda mı? Israrla geçerliliği yok dediniz, yanlış bilgi olmaması adına düzelttim. Benim eşimle sorunlarımın bilgimle ne alakası var? Bilgi maddesel bir şey, ilişki duygusal. Rica ediyorum konu dışı sataşmayın.Siz çok bildiğiniz için mi 1 ayds böylesiniz?
Kağıt derdine düşülme sebebi resmi nikaha özenilmesi değil aslında. Din ile devlet işleri birbirinden ayrılmış, laik bir ülke olmamıza rağmen; boşanma vb bir durumda dini nikahta verilen mehir senedini mahkemeye sunup, hem mehir senedinde yazanları hem de medeni hukuk kapsamında nafaka vb alanlar varmış.Var var resmi nikaha özenilmiş birşey gibi eskilerde olduğunu sanmıyorum baya şu şu diye yazıyor şu kadar mihir şahitler imzalar falanlar filanlar![]()
Yahu hukuken ne geçerliliği var senet mi bu saçma saçma konuşuyorsunuz neyin kanıtı
Sınırlarını koru, rahatsız olduğun hiçbir duruma izin verme ve kendini öncelik hâline getir. Kimse senin emeğini, sabrını veya değerini küçümseyemez. Gerekiyorsa uzaklaş, başka yolu yok.Merhaba.
Eşimle 1 sene konuşup evlendik. Benim annem babam yok, o yüzden isteme de olmadı sade bir nikahla evlendik ve baharda düğün yaparız dedik.
Bugün evliliğimin 1.ayı doldu. Çalışan, kariyerli bir kadınım. Eşim kendi işi için benden akıl alır. Ortakları, anne babası beni gerçekten çok sever. Bana çok özenlidir hepsi.
Nikahımıza 1 hafta kala ben stresten mi bilmiyorum yüz felci geçirdim. Sadece gülünce anlaşılan bir asimetri vardı. O durumda bile ben moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Eşim o durumda bile tartıştı üzdü beni. Birkaç örnek vereceğim.
Dini nikahımızdan birkaç gün sonra çiçek bakmaya gittik, gittiğimiz yeri beğenmedi bana söylendi. Ben de çıkıp eve geldim, anahtarım da güvenlikteydi eve gelen kadın kendiyle götürmüştü yanlışlıkla. Oraya bırakmıştı. Benden önce gidip anahtarımı almış. Bu çaba karşısında şok oldum, hüngür hüngür ağladım saatlerce. Geldi özür diledi, 2 gün sonra nikahımız vardı.
1 ay içerisinde sürekli ailevi sorunları çıktı. Kardeşi kendinden 12 yaş bi kadınla sevgiliymiş, babasıyla tartıştılar, işiyle alakalı çok yoğun bir talep oldu sürekli çalıştı. Ben hepsine anlayış gösterdim.
Patladığım, artık yeter dediğim 2 olay oldu. Geçen gün çiftliğe gidip geldik, döndüğümüzde erkek kardeşi bizim evdeydi. PS’imi alacağım diye almıştı anahtarı, akşam beni aradı abla yemek söyleyeceğim diye. Şok oldum. Çiftlikten döndüğümüzde kızkardeşiyle ev bakmaya gideceklerdi, dönüşte görümcem birlikte maç izleyelim demiş, ev müsait değil kabul etmiş. Ev müsait değil çünkü eşyalarımızın tamamı gelmedi, ev dağınık, halı falan sermedim gelen giden eşya oluyor diye. Görümcem zaten ayrı bir konu. Eve geldi selam vermedi, kurduğu ilk cümle “bana pijama verir misin” oldu. Bana selam vermiyor, pijama istiyor. Eşime ben hizmetçi değilim yeter artık dedim. Duşa girdim. Çıktığımda görümcem tezgahtaki 2-3 bulaşığı yıkar gibi yapıyor, çöpünü alıyor ama yıkamıyor. Bulaşık makinesi doluydu ve çalışıyordu, bulaşıklar o yüzden ordaydı. Normalde elde yıkayacaktım ama onlar geliyor diye tatlı yaptım. Görümceme bırak dedim yorulma, sonra kahve köşesini kurarken kararsız kalıp kenara koyduğum ahşap çubuğu aldı, “bu evde niye her yerde bir şeyin parçaları var” dedi. Ben artık delirdim. Yüz felci geçirdiğimi bilmesine rağmen koca evdesin yardım edeyim demedi bir kere. 4 defa yemeğe geldi, hepsinde güleryüzle mükemmel bir sofra hazırladım. Eşime patladım. Bir işi doğru yaptığını görmedim, benim evimde bana laf edemez kimse dedim. Haklısın, konuşma sen de bir daha diyor.
Dün akşam da, benim dini nikah kağıdım kaynımdaydı. Getirmesini söyledim. Mutfağa girdim, eşimin elinde benim nikah akdim, “iddiadan kazandığım tam altını ver, yoksa mehrinden olursun” dedi. Kolumdaki bileziği çıkardım. Evirip çeviriyor “bu tam altın eder mi” diyor. Sonra konu nişanlıyken yatırım olsun diye aldığı altınlara getirdi. Ben aylarca maaşımdan arttırıp altın aldım. Onun aldığı bilezikleri de bozdurup gram arttırdım. Bana diyor ki onları ben aldım, mehirden düş. Artık kafayı yedim, kolumdaki diğer bilezikleri de çıkardım tezgaha koydum. Çıktım mutfaktan.
Odadan çıktım kardeşi çıkıp gitmiş, (haftada en az 1 gün bizde kalıyor, bazısı keyfi bazısı eşya falan kuruyoruz). Ben eşyalarımı topladım gidiyorum yeter dedim. Kimliğim ofisteydi, taksiyle gittim ofise kadar gelmiş peşimden. Eve getirdi beni. Bir şey demeden uyudum çok yorulmuştum ağlamaktan. Sabah öpmek istedi odama gelip izin vermedim. Hep böyle öpüyor sarılıyor, akşamında ağlatacak bir sebep buluyor.
Ortağı bizi yemeğe çağırmıştı, aradı. Yanında insanlar var biliyorum, hiçbir yere gelmek istemiyorum dedim. Şimdiye kadar ne sorun yaşasak belli etmezdim. Ama elime ne geçti? Hiç.
Evi terk edip gitmek istiyorum. Çok yoruldum.
Bir anda altın kavgası yapmaya başladı, size verdiği tam altını geri istedi, mehir falan unut sen onu dedi... Bunu yapan adam aslında asil nazik tam bir centilmendi ve birden keko oldu yani. Eş ve ailesi yüzünden yüz felci geçirmişsiniz kendinizi kandırmayın. Çer çöp adamlarla evlenip düzeltirim değiştiririm kafası yaşıyorsunuz. Evlenmeden önce hiç böyle değildi, asla onu bunu şunu yapmazdı lafına ben inanmıyorum. Mutlaka açık veriyorlar ama sizler emek verdim, yapmak zor yıkmak kolay vs bahaneler bulup ilişkiyi bitirmiyorsunuz.Resmi nikahımız var. 1 senede olmadı bir ayda olan. Asla incitmezdi beni gerçekten yaşadıklarıma çok şaşırıyorum.