• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk ayında evi terk etmek

Görümcem ayrı bir vaka. Benden yaşça büyük ve evlenmemiş. Gerçekten evliliği başarı olarak görmüyorum ama sürekli beni “prenses yeni gelin” diye ti’ye alıyor. Futboldan anlamıyorum diye sürekli bunu dile getiriyor sanki çok matah bir şeymiş gibi. Bunlar gerçekten 1 ayda oldu ve çok yıprandım.
Sen laf sokmayi cevap vermeyi bilmiyorsun zamanla öğrenirsin hepimiz böyle masumduk şimdi samuray gibiyim elimde kılıç herkesi keserim 🤣 eşim dahil 🤣 kimse bana gık demeye cesaret edemez 🤣

Eşinizin altını ver mehirden olursun demesi aşırı saçma. Böyle bir hakkı dinende yok zaten siz mehiri ona bağışlamadığınız sürece. Kumar oynuyor sanırım eşiniz. Çok saçma ve çocukça bir hareket olmuş.
Onun dışında evliliğin ilk zamanları böyle problemler çıkabiliyor. Ben o yüzden hep evlenmeden önce beraber yaşama taraftarıydım, eşimle beraber yaşamaya başladık 15 gün sonra evden kovmuştum o kadar sinirlerim bozulmuştu. Sonrasında 1 sene beraber yaşadık ve daha sonra evlendik. 10 sene de sevgili kalsaydınız aynı ev atmosferi farklı başta aynı evin içindeki düzen bilinmediğinden böyle anlaşmazlıklar oluyor. Bunları atlatırsanız ileride ne saçma davranmışız diyip gülüp geçiyorsunuz zaten. Evden gidecek kadar fevri karar vermeyin yeni evlisiniz bir süre gözlemleyin birbirinize alışmaya ve anlayış göstermeye çalışın. Bir kaç ayda bir şeyler düzelmediyse bir daha düzelmez demektir zaten.
Ailesi de sizi bu kadar rahatsız ediyorsa görüşmeyin evinize almayın zorunda değilsiniz orası sizin kişisel alanınız. Eşiniz de konuşma demiş zaten. Sizin evinizde kalmaları da ayrı saçma haftanın bir günü de olsa ne arkadaş ne aile her zaman kalmaz evli çifte yatılıya gidiliyorsa ayda yılda bir olmalı. Baştan sınır çizmezseniz daha çok yüz göz olursunuz tepkinizi koyun. Bende eş ailesiyle muhatap olmuyorum eve dahi almıyorum sen görüşebilirsin ama ben istemiyorum demiştim eşim kendi de görüşmüyor zaten ( bizim konular daha ciddi şeyler gerçi ) bir tek kv ile görüşürüm o da şehir dışında yaşadığından çok değil zaten. Sorununuzu da yansıtın ama hislerinizi konuşarak aktarın çekip giderek sinirlenerek değil. Baktınız bir kaç ay geçti değişiklik yok o zaman düşünün ayrılığı
Biz evlenmeden önce aslında birlikte çok vakit geçirdik ama arada aile yoktu. Sürü gibi yerleştiler evime. Gerçekten evimden tat heves alamadım. Güler yüz görsem bari, üstüne yemek yapıp laf işitiyorum.

Sen laf sokmayi cevap vermeyi bilmiyorsun zamanla öğrenirsin hepimiz böyle masumduk şimdi samuray gibiyim elimde kılıç herkesi keserim 🤣 eşim dahil 🤣 kimse bana gık demeye cesaret edemez 🤣
Keşke keşke ah :) ben tip olarak da masum kendi halinde görünüyorum, hatta yaşımdan küçük görünüyorum.

Biz evlenmeden önce aslında birlikte çok vakit geçirdik ama arada aile yoktu. Sürü gibi yerleştiler evime. Gerçekten evimden tat heves alamadım. Güler yüz görsem bari, üstüne yemek yapıp laf işitiyorum.
Haklısınız aileler bu kadar sık boğaz etmemeli. Eşiniz bu duruma ne diyor daha önce konuştunuz mu? Rahatsız olduğunuzu istemediğinizi uygun bir dille anlatın bence. Bu şekilde aranız iyi bile olsa bir gün boşanırsınız maalesef

Haklısınız aileler bu kadar sık boğaz etmemeli. Eşiniz bu duruma ne diyor daha önce konuştunuz mu? Rahatsız olduğunuzu istemediğinizi uygun bir dille anlatın bence. Bu şekilde aranız iyi bile olsa bir gün boşanırsınız maalesef
Çok sıkıldım ben de uzak durmak istiyorum diyor ama akşamına kardeşi yine bizde.

Anlattıklarınız hem çok saçma hem de asla çözümsüz şeyler değil. Başındna beri böyleyse evlenmemeliydiniz. Yeni durum bu ise çözümü var demektir. Anlattığınız her şey çok anlamsız ya bilezikleri ben yaptım demiş? Sende çıkarıp bırakmışsın?? İddiada kazandığım altını ver yoksa mehrinden olursun demiş sen buna ağlıyosun? Görümcenle sorun yaşamıssın ama görümcene değil eşine anlatmıssın. Görümcenle sorun varsa görümcenle çöz. Ki bu durumda da eşin kardeşini savunmamış görüşme demiş. Kardeşi bizde kalıyo diye dert yanıypsun ama sizin eşyalarınızu kurmak için kalmış? Madem eşya bahanesiyle gelip gitmiyo o zaman çağırmayın eşya kurmaya. Sen bence iyi değilsin

Anlattıklarınız hem çok saçma hem de asla çözümsüz şeyler değil. Başındna beri böyleyse evlenmemeliydiniz. Yeni durum bu ise çözümü var demektir. Anlattığınız her şey çok anlamsız ya bilezikleri ben yaptım demiş? Sende çıkarıp bırakmışsın?? İddiada kazandığım altını ver yoksa mehrinden olursun demiş sen buna ağlıyosun? Görümcenle sorun yaşamıssın ama görümcene değil eşine anlatmıssın. Görümcenle sorun varsa görümcenle çöz. Ki bu durumda da eşin kardeşini savunmamış görüşme demiş. Kardeşi bizde kalıyo diye dert yanıypsun ama sizin eşyalarınızu kurmak için kalmış? Madem eşya bahanesiyle gelip gitmiyo o zaman çağırmayın eşya kurmaya. Sen bence iyi değilsin
Siz eşinizle nasıl bir iletişim kuruyorsunuz bilmiyorum ama ben böyle konuşmayı kabul edemediğim için ağladım. Eşimin kardeşi de eşya kurmaya gelmiyor, zaten gelip kalıyor. O sırada eşya kuruyoruz. Ben kendim de kurabilirim, ama “neyse bari eşyayı kuruyor” diyorsunuz makul karşılamak için. Ama makul değil çünkü ev 15 dakika mesafede. Üstelik erkek kardeşi bu. Ben git diyemem, ama evimde rahat değilim. İyi olmadığım açık ama bu dengesizlikten değil. Ya da tanımadığım birine bu kadar sert konuşacak kadar değil. Burda eleştiren birçok kişiye haklısınız dedim ama hakaretvari yorumlar gerçekten itici.

Siz eşinizle nasıl bir iletişim kuruyorsunuz bilmiyorum ama ben böyle konuşmayı kabul edemediğim için ağladım. Eşimin kardeşi de eşya kurmaya gelmiyor, zaten gelip kalıyor. O sırada eşya kuruyoruz. Ben kendim de kurabilirim, ama “neyse bari eşyayı kuruyor” diyorsunuz makul karşılamak için. Ama makul değil çünkü ev 15 dakika mesafede. Üstelik erkek kardeşi bu. Ben git diyemem, ama evimde rahat değilim. İyi olmadığım açık ama bu dengesizlikten değil. Ya da tanımadığım birine bu kadar sert konuşacak kadar değil. Burda eleştiren birçok kişiye haklısınız dedim ama hakaretvari yorumlar gerçekten itici.
Umursamayın zira kendi dört dörtlük(!)hayatlarını pazarlayabilmek için sorun anlatan insanların konularını bekliyorlar pirana gibi.

Umursamayın zira kendi dört dörtlük(!)hayatlarını pazarlayabilmek için sorun anlatan insanların konularını bekliyorlar pirana gibi.
Anlamıyorum gerçekten. Yukarda bir yazar kız yüz felci geçirdim diyor siz hala kusur arıyorsunuz diyordu, o kadar mutlu oldum ki. Hepimiz iyi kötü bir hayat yaşıyoruz, belki yan yana geldiğimizde benimle konuşmaya çekinecek insanlar burda sebepsiz saldırıyor. Her şeyi biliyorlar ama tanımadıkları biriyle nasıl konuşulur bilmiyorlar.

Anlamıyorum gerçekten. Yukarda bir yazar kız yüz felci geçirdim diyor siz hala kusur arıyorsunuz diyordu, o kadar mutlu oldum ki. Hepimiz iyi kötü bir hayat yaşıyoruz, belki yan yana geldiğimizde benimle konuşmaya çekinecek insanlar burda sebepsiz saldırıyor. Her şeyi biliyorlar ama tanımadıkları biriyle nasıl konuşulur bilmiyorlar.
Dert etmeyin kendinize, burası bdv bölümü. Derdiniz varsa anlatacaksınız tabii ki. Keşke herkes bahsettiğiniz soruna bir çözüm üreterek yorum yazsa. Bu arada geçmiş olsun. Aklı başında birine benziyorsunuz. Eşiniz karşılıklı konuşmaktan da anlamıyorsa bu aileden lütfen kurtulun🙏🏻

Dert etmeyin kendinize, burası bdv bölümü. Derdiniz varsa anlatacaksınız tabii ki. Keşke herkes bahsettiğiniz soruna bir çözüm üreterek yorum yazsa. Bu arada geçmiş olsun. Aklı başında birine benziyorsunuz. Eşiniz karşılıklı konuşmaktan da anlamıyorsa bu aileden lütfen kurtulun🙏🏻
Çok teşekkür ederim. Tüm yorumunuz için 🤍

Nasil gerildiyseniz bu yüz felci olarak çıkmış sizden
Daha 1 aylıkken hemde
Yavrum size de yazık
Siz de bir anne evladisiniz
Çok şükür ki işiniz varmış muhtacliginiz yok
Beni dinleyin yol yakınken bitirin olur mu
Ben bu yaşa geldim bir defa görmedim duymadım ki sabrettim düzeldi dört dörtlük oldu diyeni hele de 1. Ayda nedir ay bu yaşananlar yuh diyorum arkanıza bakmadan kaçın

Senin önce o kardesleri evden def etmen lazim. Ne o öyle zirt pirt. Aile sorunlari, sevgili sorunlari seni alakadar etmez. Hic bir tarafi sahiplenme.biri bana para lafi yapsa fena bozarim. Verdikleri bir mehir, kendilerini hemen birsey zannediyorlar. Aslinda bir etekle iade edeceksin de, ama hemen ortaligi yakmiyoruz tabi. 😁 sizin yeterli kadar sınır koyma yeteneginiz henüz yok, onu gelistirin. Aglamak yerine kendinizi ve haklarinizi savunun. Kolay gelsin

Senin önce o kardesleri evden def etmen lazim. Ne o öyle zirt pirt. Aile sorunlari, sevgili sorunlari seni alakadar etmez. Hic bir tarafi sahiplenme.biri bana para lafi yapsa fena bozarim. Verdikleri bir mehir, kendilerini hemen birsey zannediyorlar. Aslinda bir etekle iade edeceksin de, ama hemen ortaligi yakmiyoruz tabi. 😁 sizin yeterli kadar sınır koyma yeteneginiz henüz yok, onu gelistirin. Aglamak yerine kendinizi ve haklarinizi savunun. Kolay gelsin
Samimi davranıyorum, sıcak davranıyorum; geleyim mi dendiğinde hayır demiyorum ama insanda bir sınır olur. Bugün hayır desek yarın geliyorlar baş başa kaldığımız gün hatırlamıyorum. Mehir konusu da tuzu biberi oldu.

Samimi davranıyorum, sıcak davranıyorum; geleyim mi dendiğinde hayır demiyorum ama insanda bir sınır olur. Bugün hayır desek yarın geliyorlar baş başa kaldığımız gün hatırlamıyorum. Mehir konusu da tuzu biberi oldu.

Hayir diyeceksiniz efendim. Bizim evimiz huzur yerimiz. Insan davet eder gelirler amenna ama öyle zirt pirt olmaz. Öyle alistirsaniz üstüne hizmet etseniz tabi gelirler, ama olan sizin beraber gecirebileceginiz zamana oluyor iste.

Herif seni deyimi yerindeyse tavuk gibi yoluyor. Eşim benim altınımı bu şekilde isteyemez. Sen o mehiri de rüyanda görürsün bunlar sana mehir verecek potansiyelde değiller. Altınlarına sahip çık. Kardeşleri de seni kullanıyor resmen. Müsait olmadığını gelmelerini istemediğini açıkça belirt. Böyle evlilik olmaz kusura bakma

Ben şunu anlamadım ev henüz dağınık eşyalar vs var eşinizin kardeşleri var ve siz bu haldeyken mükellef sofralar kurmaya tatlı falan yapmaya çalışıyorsunuz??
Üstelik yüz felci geçirmişken?
Ayrıca görümcem bulaşık yıkıyor ben yorulma dedim otur dedim diyorsunuz !!
Pardon ama siz net bir şekilde insanlarla iletişim kurmuyorsunuz!
Hepsine yüz vermişsiniz sınır çizmemişsiniz sonra da saygı bekliyorsunuz.
Eşinize demeniz bir şey ifade etmez ki.
O görümceye had bildirmedikten sonra yardım istemedikten sonra.
İki kardeşten yardım isteyin çalıştırın bakalım kaç kez daha gelecekler?
Kendi kendinize triplenip sonra eşinize patlıyorsunuz.
Altınları bırakıp çıkmak falan çok saçma.
Açıkça konuşun eşinizle mehir benim için önemli aptalca şeyler söyleme deyin.
Laftan anlamıyorsa da evlenmeyin yahu bu adamla salın gitsin.

Ben şunu anlamadım ev henüz dağınık eşyalar vs var eşinizin kardeşleri var ve siz bu haldeyken mükellef sofralar kurmaya tatlı falan yapmaya çalışıyorsunuz??
Üstelik yüz felci geçirmişken?
Ayrıca görümcem bulaşık yıkıyor ben yorulma dedim otur dedim diyorsunuz !!
Pardon ama siz net bir şekilde insanlarla iletişim kurmuyorsunuz!
Hepsine yüz vermişsiniz sınır çizmemişsiniz sonra da saygı bekliyorsunuz.
Eşinize demeniz bir şey ifade etmez ki.
O görümceye had bildirmedikten sonra yardım istemedikten sonra.
İki kardeşten yardım isteyin çalıştırın bakalım kaç kez daha gelecekler?
Kendi kendinize triplenip sonra eşinize patlıyorsunuz.
Altınları bırakıp çıkmak falan çok saçma.
Açıkça konuşun eşinizle mehir benim için önemli aptalca şeyler söyleme deyin.
Laftan anlamıyorsa da evlenmeyin yahu bu adamla salın gitsin.
Ben başta düşünmüştüm ki bunlar hayvan değil, ki onlarda bir empati ve sınır duygusu var. İlla söylemek gerekmiyor, dehlemek gerekmiyor diye.

Back
X