Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla çok sabırlıyımdır her konuyu ister istemez sonuna kadar okurum. Geçen gün bir konu okudum bir saate yakın sürdü, üstelik 2012yılına aitti. Bunu okuyamadım. Baştan sona para muhabbeti. İçim sıkıldı. Madem ikiniz de çalışıyorsunuz siz ödeyin. O 20 bin verdi ailem 15 bin verdi vs. Maddiyatçı değilim deyip komple para muhabbeti yapmışsınız. Önce kendinizi tanıyın
Deneyecegim🏖
 
Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 25 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 1 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, dyson süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Bana göre gelin bir süre en azından evliliğin başında iyi hissettirilir.
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Vallahi ne diyeceğimi bilemedim. Ailesi zaten üstüne düşenden fazlasını yapıp çocuklarını okutmuş. Siz evlenmeyi biliyorsunuz da evinizi kurmayı mı bilmiyorsunuz? Takılan altınlara az demişsiniz hiçte az değil fazlasıyla yapmışlar , para demişsiniz yollamışlar. Onların parası varsa size ne? O onların parası ki yani yapılabilecek herşeyi yapmışlar. Koliyide yurtdışına istiyorsunuz ona ayrıca güldüm, bence durun tekrar düşünün.
Zannetmeyinki herkes tek bir lira borca girmeden evleniyor; bence biraz durun düşünün. Ayrıca üslubunuz çok kötü göt nedir yani?
 
O arada kaliyor. Ve ayni evin icerisinde ikimiz oldugumuz icin en azindan benim sakinlesmeme dua ediyor. Ve kafami karistiran her turlu bilgiden beni uzak tutmak icin bir sure kimsenin iletisime gecmesini istemiyor
Boş durmayın orda dil kursuna gidin iyice ögrenin sonra işe baslayın kendinizi geliştirmeye bakın Dıl ögrenin ki kimseye muhtaç olmayın bir hobiniz olsun böylece zaman gecirirsiniz
 
Modernize edilmiş başlık parası :dua:
Ben kayınvalidemler masraf etmesinler diye zorla düğün salonunu iptal ettirdim.
Bana ne altın istediğimi sorduklarında bu konuyu konuşmak bile benim açımdan çok can sıkıcı olduğu için hiçbir şey istemiyorum kesinlikle dedim. Eşya, altın bunlar her zaman yeri doldurulacak şeyler. Önemli olan muhabbet, saygı hoşgörü benim için.
Onlar hediyeyi bari kabul et kızım diyerek evimin bütün eşyalarını kendileri aldı sağolsunlar.
Sonuç her şey gönlümce oldu.
Şimdi bana saygı duyan ve hemen benimseyen tatlı mı tatlı bir annem ve babam daha oldu.
Kendi anneannemin babaannemin bana bir şey yaptığını bilmem. Şimdi beni arayıp soran bana güzel güzel reçeller yapan kışlık hazırlığını yaparken beni unutmayan bir anneannem oldu. Bana meyve toplayan elleriyle çay doldurup mangal yakan bir dedem oldu.
Önemli olan yeriniz altın olsun hanımefendi gerisi çok değersiz
 
Neden ailelere güvenerek evleniyorsunuz kendi sorumluluğunuzu alacak yaştasınız. Kimseye zorla şunu yap bunu yap diyemezsiniz buna hakkınız yok ki insanlar düğününüzde yardım etmişler, evinizi kurmada yardım etmişler. Kendi ailenizden istemenizde hata sabredecektiniz eşyalı evde yaşayıp, dil öğrenip kazancınızı artıracak bir iş bulup başınızın çaresine bakacaktınız. Eşinize yaptığınız yasaklamalar kısıtlamalar bu yüzden yaptığınız huzursuzluk birgün size çok kötü bir şekilde döner herkesin bi sabrı var. Biz eşimle her şeyimizi berber yaptık düğünümde benim ailem üzerine düşen her şeyi yaptı, eşimin ailesi yabancı gibi geldi. Bu benim mutlu etti çünkü benim hayatıma müdahale edecek kozları olmadı. Benim ailem yaptı seninkiler yapmadı kıyaslamasına girmedim eşim her şeyin farkında ama siz böyle yapmaya devam ederseniz eşinizi ailesinin kucağına itersiniz.

Evliliğin en güzel zamanlarına yazık oluyor. Tahminimce Avrupa'da yaşıyorlar hazır henüz bebek de yokken eşyalı evde oturup dil kursuna gidebilirdi, sonra her hafta ya da 2 haftada bir Avrupa ülkelerini gezebilirlerdi eşiyle.
 
Evliliğin en güzel zamanlarına yazık oluyor. Tahminimce Avrupa'da yaşıyorlar hazır henüz bebek de yokken eşyalı evde oturup dil kursuna gidebilirdi, sonra her hafta ya da 2 haftada bir Avrupa ülkelerini gezebilirlerdi eşiyle.
Aslinda yapiyoruz bu yil icerisinde 3 ulke gezdik bu ulkede ki sehirleri de geziyoruz. Esim ve ben kendi halimizdeyken bir problemimiz yok
 
Modernize edilmiş başlık parası :dua:
Ben kayınvalidemler masraf etmesinler diye zorla düğün salonunu iptal ettirdim.
Bana ne altın istediğimi sorduklarında bu konuyu konuşmak bile benim açımdan çok can sıkıcı olduğu için hiçbir şey istemiyorum kesinlikle dedim. Eşya, altın bunlar her zaman yeri doldurulacak şeyler. Önemli olan muhabbet, saygı hoşgörü benim için.
Onlar hediyeyi bari kabul et kızım diyerek evimin bütün eşyalarını kendileri aldı sağolsunlar.
Sonuç her şey gönlümce oldu.
Şimdi bana saygı duyan ve hemen benimseyen tatlı mı tatlı bir annem ve babam daha oldu.
Kendi anneannemin babaannemin bana bir şey yaptığını bilmem. Şimdi beni arayıp soran bana güzel güzel reçeller yapan kışlık hazırlığını yaparken beni unutmayan bir anneannem oldu. Bana meyve toplayan elleriyle çay doldurup mangal yakan bir dedem oldu.
Önemli olan yeriniz altın olsun hanımefendi gerisi çok değersiz
Tamam bende herseyi senin yaptigin gobi yaptim altin ister misin? Hayir? Dugun ister misin hayir? Biz yapariz ederiz dedim. Evlendim geldim. Bir yildir baktim hic birsey olmuyor ehhh oldum.
 
Tamamini okuyamadım sinirden ben de.
15binlik kolye 5 bilezik taktılar.
45 binlik düğün yaptılar.
Keşke daha fazla isteseydim diyor bir de yaa..

Tek cümle.
Allah sizin gibi acgozlulerden korusun.
Hanımefendi 2 kez dolanan zinciri unutmuşsunuz, lütfen!! Bir değil iki kez dolanıyor!! :KK70:

Ayrıca benim ailelerim (hem kendi ailem hem nişanlımın ailesi) orta halli olsa dahi
etrafımda varlıklı aileler var, gördüm duydum, 45bin nedir çırağanda mı oldu düğün demek istiyorum
 
Aslinda yapiyoruz bu yil icerisinde 3 ulke gezdik bu ulkede ki sehirleri de geziyoruz. Esim ve ben kendi halimizdeyken bir problemimiz yok
Esinziin ailesini kendinize sorun hâline getiren sizsiniz yalnız.

Durduk yere dert yaratıp kriz geçiriyorsunuz şaka gibi.
 
Düğünümü, eşyamı her şeyi kendimiz yaptık.
Takılan 5 tane ince bilezikti.
Gramdan düşsün diye o kadar küçük alınmıştı ki elime çorapla takabildiler.

Çalışan kadınım.
Sadece insanlık bekledim.
Tok gözlüyüm.
Cesedim bile para eder.
Ama benim kuku tenekeden olsa gerek para etmedi arkadaş.
Çıldıracağım!

Böyle konular saç baş yoldurtur ben gibilere.
Bir de değer görüyordur bu biliyorum.
Baş tacıdır he!
 
Düğünümü, eşyamı her şeyi kendimiz yaptık.
Takılan 5 tane ince bilezikti.
Gramdan düşsün diye o kadar küçük alınmıştı ki elime çorapla takabildiler.

Çalışan kadınım.
Sadece insanlık bekledim.
Tok gözlüyüm.
Cesedim bile para eder.
Ama benim kuku tenekeden olsa gerek para etmedi arkadaş.
Çıldıracağım!

Böyle konular saç baş yoldurtur ben gibilere.
Bir de değer görüyordur bu biliyorum.
Baş tacıdır he!
Senin derdini de dert ederim mesela...
Keske ne hissettigimi daha iyi ifade edebilseymisim/
Sizin degerinizi 1 bilezik 100 bilezik belirlemiyor. Ama bence insanin degerini onu bir sekilde dusunen insanlar belirliyor bende bunu dert ediyorum
 
Aslinda yapiyoruz bu yil icerisinde 3 ulke gezdik bu ulkede ki sehirleri de geziyoruz. Esim ve ben kendi halimizdeyken bir problemimiz yok

O zaman neden problem yaratıyorsunuz ki? Bir anne babanın çocukları için yapabileceği en önemli şey iyi bir eğitim vermek ve iyi bir insan olarak yetiştirmek bence. Eşiniz eğitim almış, size de saygılı, değer veren biriyse emekleri ve katkıları için ailesine ne kadar teşekkür etseniz az. Malı mülkü eğitimi olan insan kendi de edinir, eşinizin ailesi malını istediği gibi değerlendirir, size bu saatten sonra destek olmak zorunda da değiller. Sizin onlar bu yaştan sonra nasıl daha iyi yaşarlar, nasıl daha huzurlu olurlar diye düşünmeniz lazım.
 
Ya kesinlikle deger kiymet bilinmeme nedenimi suan anliyorum..
Cunku ben kimseden bir beklentiye girmedim neden bana cookkkk zengin halinizle 3 bilezik disinda bir sey yapmadiniz demedim.
Ev.esyalarinin hepsini esimle yaptik neden demedim bir kez beni arayipta bir ihtiyacin var mi kizim demedi evlilik asamasinda bir sey istiyor musun demedi ben yine sustum ben gercekten salagin onde gideniymisim..
Esime anneni babani hep ara sor asla gitmemezlik yapma dedim..
Butun bunlara ragmen bir kez bile benim kv bana kv gelin degil ana kız olalim demedi..
Sebebini simdi daha iyi anliyorum..
Yok ya insanlara iyilik yaramiyor valla yaramiyor..
Ama ben yine de sizin gibi olmadigim icin vicdanen cok rahatim..
 
Zorlamaya gerek yok... sen adamın başının etini yemeye devam et...fazla sürmez gözü açılır boşar seni. Ufkunun açılması denilen şeyin okumayla olmadığını bu konuyla görmüş olduk. Bakış açınız çok sığ hep bana hep bana... e niye evlendiniz ki siz? Geçinecek kadar para kazanmıyorsanız yurt dışında niye yaşıyorsunuz?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X