Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 25 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 1 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, dyson süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Bana göre gelin bir süre en azından evliliğin başında iyi hissettirilir.
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Rabbim dusmanimin başına bile senin gibi gelin vermesin. Ne açgözlü bı tavırdır bu. Çok şey yazabilirim ama degmezsin. Anlamazsinda zaten.
 
Bu arada sizi daha da haklı kılayım. Sabah kahvaltımı akşam yemeğimi eşim hazırlar. Ben keyfim olursa genellikle yemek yaparım.
Bu yazdığınız konunuzla o kadar alakasız ki.. Sanki size her şey alınmış her şey yapılmış siz ve ilişkiniz mükemmelsiniz ama biz sizi çekmiyoruz gibi yazmışsınız. Sizin keyfinizi yesinler:) Madem sidik yarıştırıyoruz ben de yazayım. Nişanlım sık sık evime gelir, temizlik bulaşık ütü hepsine yardım eder. Yemek yapmayı beceremez ben yaparım ama o masayı toplar, bulaşıkları yıkar. Eve benden önce varırsa bensiz sıkılır evi süpürür toz alır. Çamaşırları makineyi atar çıkanları asar. Beraberken ve ben ev işi yaparken bana da bir görev ver ben de onu yapayım hem beraber vakit geçsin hem sen tek başına yorulma der. Kaç kez camlarımı silip perdelerimi astı. Daha yarışalım mı? Ben yorulunca bana elleriyle kahve yapar balkonda içer sohbet ederiz. Hastaydım kusmuğumu sildi saçlarımı yıkadı. Daha anlatalım mı? Gerek yok çünkü bunlar konuyla alakası olmayan ve zaten olması gerekenler. İsterseniz sabaha kadar yarışalım ama ben kazanamam, nişanlandık ama bana beş bilezik veya iki kere dolanan zincir gelmedi. Tüh. Kendime hayat arkadaşı aradığım için umrumda olmadı, mal değilim değerimi altınla belirlemedim. Hem yorumlar benim için değerli deyip hem mantıksız şeyler yazıyorsunuz
 
Ay evlerden ırak olsun. Şu anne babaları bi salın artık. Adamlar yedirmiş içirmiş okutmuş büyütmüş meslek sahibi etmiş daha ne yapsın?? Ben olsam sizinle evli kalmak istemem. Umarım eşiniz bir an önce doğru yolu bulur. Tek üzüldüğüm eşiniz ve ailesi, siz değilsiniz.
 
Size hiç hak veremedim. Eşinizi rahat bırakın adam siz öyle istiyorsunuz diye ailesinden kopmak zorunda değil. Ayrıca şöyle de bir durum var siz 55 yaşındaki kadını çalışmamış koca parası yemiş diye yaftalıyorsunuz. Sanki bundan 30 sene önce kadınların çalışması yaygın bir durummuş herkes meslek edinebiliyormuş gibi ama siz kendiniz de çalışmıyorsunuz. Sebebi de 2020 yılında birçok imkana rağmen ingilizce bilmemek.
 
Sekerim sizin gibilerin sorunu şu..siz kp ile degil ogluyla evleniyorsunuz bunun once ayriminda olun..ondan kp malina ortak cikmayin ve kv nin yasami hakkinda fikir beyan etmeyin. 35 yillik kocamin malini catir cutur yerim ..gelinde hirsinda bdv de konu acsin
 
Ah kıyamam söz mü dinliyorsunuz siz? 😂
İşinize gelince öyle diyorlar böyle diyorlar, işinize gelmeyince aramayın beni,kriz geçiriyorum
İyiymiş :deli:
Yalan ya 😂 adam kesin boşar bu kadını yakında oda emin o yüzden o altınları yerim die düşünüyor bozdururmu hiç 😀 ben en son eve mobilya alcam diye bileziğimi bozdurmuştum 😀😀😀
 
Arkadaslar guzel esyalarim cok bilezigim yok. Hic biri umrumdq da degil hepsi cekmecede duruyo benim umrumda olan kizim bi sekerlikgordum aklima sen geldin olsun ben aldim ama bir gun sana veririm diyemeyen kayinvalidem varsa kuaurq bakmayin bende cirkef gelin olurum.
Senin kayinvaliden şekerlik alsa o şekerligi kafasinda paralarsin. Gercek misiniz degil misiniz bilmem ama sizin gibiler var. Eşinize şaştım kaldim. Besle buyut danayı tanimasin anayi demişler. Yazik onca uykusuz kalinan gecelere bir anne olarak
 
Evet eşimi mumla ararim kesin... o yüzdem ona karşı olan dozumu ayarlamayı düşünüyorum.
Siz bu paragözlülükle doz falan ayarlayamazsiniz ki, boşuna uğraşmayın.

Eşiniz de tam size göre yalnız orada haklısınız.
 
Bu yazdığınız konunuzla o kadar alakasız ki.. Sanki size her şey alınmış her şey yapılmış siz ve ilişkiniz mükemmelsiniz ama biz sizi çekmiyoruz gibi yazmışsınız. Sizin keyfinizi yesinler:) Madem sidik yarıştırıyoruz ben de yazayım. Nişanlım sık sık evime gelir, temizlik bulaşık ütü hepsine yardım eder. Yemek yapmayı beceremez ben yaparım ama o masayı toplar, bulaşıkları yıkar. Eve benden önce varırsa bensiz sıkılır evi süpürür toz alır. Çamaşırları makineyi atar çıkanları asar. Beraberken ve ben ev işi yaparken bana da bir görev ver ben de onu yapayım hem beraber vakit geçsin hem sen tek başına yorulma der. Kaç kez camlarımı silip perdelerimi astı. Daha yarışalım mı? Ben yorulunca bana elleriyle kahve yapar balkonda içer sohbet ederiz. Hastaydım kusmuğumu sildi saçlarımı yıkadı. Daha anlatalım mı? Gerek yok çünkü bunlar konuyla alakası olmayan ve zaten olması gerekenler. İsterseniz sabaha kadar yarışalım ama ben kazanamam, nişanlandık ama bana beş bilezik veya iki kere dolanan zincir gelmedi. Tüh. Kendime hayat arkadaşı aradığım için umrumda olmadı, mal değilim değerimi altınla belirlemedim. Hem yorumlar benim için değerli deyip hem mantıksız şeyler yazıyorsunuz
Bunları yazmasaydın keşke üzülecek şimdi daha bunların hiç birini yaşamadan boşayacak kocası onu 😅 inşallah bütün istediklerini 2.zengin kocasında bulur bizede yazar buraya çatır çatır yiyorum kocamın parasını 5 salonlu eviniz var çatlayın kızlar die 😀
 
Hiç inandırıcı değil yazdiklariniz, yaşadığınız hayatı değil de yaşamak istediğinizi yazmışsınız sanki...
 
Evet eşimi mumla ararim kesin... o yüzdem ona karşı olan dozumu ayarlamayı düşünüyorum.
Valla esiniz birazcik akilliysa cozer gercekleri. Siz herseyi boyle planli programli mi yaparsiniz? Kocaniza karsi bile dozumu ayarlamaliyim diyorsunuz. Cunku biliyorsunuz kendiniz olsaniz kaybedersiniz ama bilin ki gercekler er gec ortaya cikar. 🤔
 
Allah gözünüzü doyursun. Hayretler içerisinde okudum. 2 aylık oğlum var sizin gibi bir gelinim olmaması için bol bol dua edeceğim. Allah ıslah etsin gerçekten😲😲
 
Bunları yazmasaydın keşke üzülecek şimdi daha bunların hiç birini yaşamadan boşayacak kocası onu 😅 inşallah bütün istediklerini 2.zengin kocasında bulur bizede yazar buraya çatır çatır yiyorum kocamın parasını 5 salonlu eviniz var çatlayın kızlar die 😀
Siz çok salaksınız kızlar bu dünya üzerinde hepiniz bir gün aldatılacak ve ağlayacaksınız ben bu dünya üzerinde aldatılmayan kadın görmedim bir şekilde... size verilmeyen sağlamayan imkanlar bir başkasına hep sağlanır oldu bunu unutmayın sizde böyle ezik yaşantı şekliyle kalacaksınız ğzgünüm
 
Evet eşimi mumla ararim kesin... o yüzdem ona karşı olan dozumu ayarlamayı düşünüyorum.
Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 25 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 1 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, dyson süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Bana göre gelin bir süre en azından evliliğin başında iyi hissettirilir.
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Dayanamayıp tekrar yorum yazmak istedim. Daha yeni evlendiği karısının aç gözlülüğüne hak vererek 33 yıllık anasını aramamaya “piki karıcım” diyen adamdan koca olmaz, evlat zaten olamaz da... bir zaman sonra başka bir kadının peşine takılıp giderse evi o zaman yıkın ama kendi başınıza... size hiç değinmiyorum bile!
 
Siz çok salaksınız kızlar bu dünya üzerinde hepiniz bir gün aldatılacak ve ağlayacaksınız ben bu dünya üzerinde aldatılmayan kadın görmedim bir şekilde... size verilmeyen sağlamayan imkanlar bir başkasına hep sağlanır oldu bunu unutmayın sizde böyle ezik yaşantı şekliyle kalacaksınız ğzgünüm

Eşinin ailesi para göndermiyor diye sinir krizi geçirmek eziklik değil de bunu yanlış bulmak mi eziklik?

Ah kendini akıllı sanan bir paragözle karı karşıyayiz, ne desek boş.

Size para icin iyi kriz geçirmeler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X