Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunları yazmasaydın keşke üzülecek şimdi daha bunların hiç birini yaşamadan boşayacak kocası onu 😅 inşallah bütün istediklerini 2.zengin kocasında bulur bizede yazar buraya çatır çatır yiyorum kocamın parasını 5 salonlu eviniz var çatlayın kızlar die 😀
Bu kafayla umarım (kimsenin kötülüğünü veya yuvasının yıkılmasını istemeyiz tabiki) kocası yanında kalır, kalmazsa da ikinci kocası olursa boynuna bir değil iki değil üç dahi değil 4 kez dolanan zincir alsın ona inşallah :KK70: nefes alabilirse tabii :KK70:
 
Siz çok salaksınız kızlar bu dünya üzerinde hepiniz bir gün aldatılacak ve ağlayacaksınız ben bu dünya üzerinde aldatılmayan kadın görmedim bir şekilde... size verilmeyen sağlamayan imkanlar bir başkasına hep sağlanır oldu bunu unutmayın sizde böyle ezik yaşantı şekliyle kalacaksınız ğzgünüm
Hahah gerçekleri söyledik diye salakmı olduk şimdi o kadar haksızsın ki burada senle bir olup seni gaza getirmemizi ve poh pohlamamızı çok istiyorsun dimi. Ama olmuyor öyle tatlım kim salak bi git aynaya bak bence sen konu altınlardan ev eşyasından nasıl aldatılmaya geldi acaba konu dışına çıkıp haksızlığını örtmeye çalışma allah senşn gibilerden korusun hepimizi hayırlı tok gözlü evlatlar versin bize. Sende evimde eşya yok diye ağla evinde.
 
Siz çok salaksınız kızlar bu dünya üzerinde hepiniz bir gün aldatılacak ve ağlayacaksınız ben bu dünya üzerinde aldatılmayan kadın görmedim bir şekilde... size verilmeyen sağlamayan imkanlar bir başkasına hep sağlanır oldu bunu unutmayın sizde böyle ezik yaşantı şekliyle kalacaksınız ğzgünüm
Madem bu kadar salağız, ne diye bizden akıl istiyorsun?
Akıllılık da görmeyeli paraya eş değer olmuş...
 
Bu kafayla umarım (kimsenin kötülüğünü veya yuvasının yıkılmasını istemeyiz tabiki) kocası yanında kalır, kalmazsa da ikinci kocası olursa boynuna bir değil iki değil üç dahi değil 4 kez dolanan zincir alsın ona inşallah :KK70: nefes alabilirse tabii :KK70:
Parasını çatır çatır yer kilo kilo bileziklerini severken kocası onu aldatır. Demiş ya bütün hepiniz bir gğn aldatılacaksınız diye 😀 büz kendi derdimize yanalım kocalarımız bizi aldatacakmışşşş:mad::mad::mad::mad:
 
Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 22 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 2 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1,5 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Bana göre gelin bir süre en azından evliliğin başında iyi hissettirilir.
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Cocugun akli varsa seni bir an once bosamali. Burda kkda bir suru akli basinda guzel kadinlarimiz kizlarimiz var boyle adamlar niye boyle kizcagizlara gelmezki
 
Universite mezunu insanlarmissiniz hala ailelerden medet ummat.. dugununu yapmislar altin takmislar. Esya icin de 40 bin yardim etmisler daha ne ? Geri kalani da zamanla siz yapiverin. Her sey esya mal mulk degil. Evdeki huzur onemli.
Ben de calisiyorum. Evlenmeden once yalniz yasiyordum esyalarim vardi esim de ayni sekilde. Tekrar borca girip sifir esya alip evi donatmak yerine var olan esyalarimizla yuvamizi kurduk iyi kötu. Birkac yil idare edip tayinimiz ciktiginda yeni evimizde aliriz yeni esyalarimizi.
Yani dyson supurgeniz var hala mutlu degilsiniz (!)
Ya bu universite okusa ne olur birakin Allah askina. Bu aileden gormemis. Bakti zengin koca paranin kokusunu almis ucunu gordu once sonra paranin devamini gordu adamlari kullandikca kullanmis
 
Senin kayinvaliden şekerlik alsa o şekerligi kafasinda paralarsin. Gercek misiniz degil misiniz bilmem ama sizin gibiler var. Eşinize şaştım kaldim. Besle buyut danayı tanimasin anayi demişler. Yazik onca uykusuz kalinan gecelere bir anne olarak
Şekerlik: ben ne alaka:s

Şekerlik görünce aklına gelinine hediye etmek gelmeyen de kendisine kayınvalide demesin :KK70:
Bi de şey şey "güzel eşya=altın bilezik". Ama umrunda değil çekmecede duruyor!!!
Off insanın lafları bilinçaltını nasıl da gösteriyorrrrr
 
O okusaydi, evlenmek zorunda degildiniz ki
insanlar zorunda oldugu icin degil istedigi icin evlenir, evlenmek istemis evlenmisler evet sorunlar olmus da burada sorunlarınız var evlenmek zorunda mıydınız o zaman evlenmeseydınız demek biraz abes kacıyor cunku burada herkes esiyle ya da kv ile problem yasıyor o zaman herkese evlenmeseydiniz zorunda degildiniz dememiz lazım.
not: konu ile alakasız yorum yaptım sizin yazdıgnıza konu sahibini haklı buldugum icin degil
 
Nasıl bir statü içinde büyüdünüz bilmiyorum ama yaşınıza göre çok kibirlisiniz. Size bir abla tavsiyesi; insanlardan hiçbir şey beklemeyin. Bu eşiniz hatta anneniz bile olsa. 85 bin liraya ev düzdük ama hiçbir şeyimiz yok diyorsunuz, ben şok. Bütün evimi baştan aşağı 25 bin liraya dizdim. Nişanda 2 bilezik, düğünde 3 tane daha bilezik ve bir kolye takıldı niye bu kadar az demedim, demem de. Hastamız olduğu için bir araba aldık eşimle. Şu an ay sonunu göremiyoruz mesela ama iki sokak üstümde oturan annem bilmez bunu. Bunları neden anlattım peki? Burda ben de sahil onca yokluk içinden gelmiş binlerce kadın var, her kadının ayrı hikayesi var. Şu an evinde çay kaynamayan insanlar var. Gelmiş burda çok afedersiniz görgüsüz gibi takılanların yetmediğinden, hala bir şeylerin yapılmadığından ve bu yüzden kendinizi haklı gördüğünüzden bahsediyorsunuz, gayet sizin tabirinizle çirkef bir gelin üslubuyla. Hanımefendi diyorum kardeşim yaşındasın, 22 yaşındasın, bu kadar erken evlenmiş olman hakkında yorum yapmayacağım belli ki daha evlilik sorunluluğunu kaldıracak olgunlukta değilsin ama kendini öyle görüyorsun, olabilir evlenmişsin artık yapacak bir şey yok. Evlenirken ne hayaller kurdun bilmiyorum ama sadece evlilik müessesesi için değil bir birey olarak hayata tutunmak için birilerinin seni düşünmesine ihtiyacın olmasın. Bu yaşına kadar belli ki birilerinin ittirmesiyle gelmişsin bir yerlere, kendi çaban olmadan işte bakın bunu ben yaptım dediğin bir şeyin olmamış. Yaşın genç, bu da çok normal. Hani tavsiye istiyorsun ya al sana tavsiye işte. Evlilik sandığın gibi pembe pamuklara sarıp sarmalandığın bir şey değil. Aç da kalacakaın gerekirse gıkın çıkmayacak ama sonunda ben yaptım diye de herkesin gözüne sokacaksın. Afedersin de o kadar safsın ki bak hala onu yapmadı, bunu yapmadı diye sızlanıp duruyorsun. Bir şeyler mi göstermek istiyorsun, bir şeyleri elde mi etmek istiyorsun, kaldırıp kıöını çalışacaksın arkadaşım bu kadar basit. 2 aydır sıkı çalışmayla ingilizcenin %50sini bitirirdin, isteseydin. Ama kayınvalidenin açıklarını bulup sızlanmaktan zamanın kalmamış belli ki. Sen tavsiye de istemiyorsun zannımca, belki arka çıkan olur diye yazdın ama hayal kırıklığına uğradın. Neyse içini bir nebze de olsa rahatlatayım istersen; terbiyesiz kayınvalidene haddini göster tabi ki, elini bir şeye sürmemiş, sen diş göstermezsen tepene çıkar, kurul evine evini de baştan aşağı düzsün, işi ne!!!
 
Sekerim sizin gibilerin sorunu şu..siz kp ile degil ogluyla evleniyorsunuz bunun once ayriminda olun..ondan kp malina ortak cikmayin ve kv nin yasami hakkinda fikir beyan etmeyin. 35 yillik kocamin malini catir cutur yerim ..gelinde hirsinda bdv de konu acsin


Ah ben kuzum öyle degil işte, mal ve mülk söz konusu olunca ben gelinim yapmak zorundalar, gotunde ki dona kadar yenisini aldırırlar. Ama kv yardıma ihtiyacı olunca ben el kızıyim bakamam. Çirkin bir zihniyet.
 
Ay hiç kusura bakmayın da sizinki hiç hak arama filan değil bildiğin arsızlık yani. Okudukça ağzım açıldı resmen. İşin en kötüsü sözde savcı koca ama nasıl basiretsiz bi savcı yani 🤦‍♀️ bütün bu olaylarda sizi haklı bulan savcının muhakeme yeteneğinden şüpheye düşerim ben
 
Arkadaşlar ben bu arkadaşımıza profil fotoğrafımla cevap vermek istiyorum 😃😃😃
E3C8B7AA-8DC4-489D-9D4A-775D287B3CB2.jpeg
 
Ne doyumsuz ve aç bir insansınız gerçekten eş ailesine üzüldüm yazık sizin gibi birine denk gelmiş. Adamlar elinden geleni yapmış nisan elbiseni kına yerini aks zaten sen yapmak zorundasın erkek tarafını ilgilendirmez. Adamlar bileziğini zincirini kolyeni kadar takmışlar .
Eşiniz çok pısırık ben olsam tuttuğum gibi kapıya firlatirim arayamazmış ararsa başına yıkarmış.
Evlerden irak sizin gibiler
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X