Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama kocasıda maaşını euro ile alıyor ama ayrıca savcıymış gerisini siz düşünün 🤷🏻‍♀️
Sen yurtdışında eğitim gör, yurtdışında savcılık yapacak kadar kendini geliştir sonra gel buraya bi pembik gelin bul. Aman Allah'ım.
 
Ya zaten insanlar 40 bin lira vermiş kendi anneside 15 bin vermiş 55 bine nasıl bir ev kurulmıyor anlam veremiyorum gerçekten kendini paşa torunu falan sanıo galiba altın varaklı koltuk takımı alamadım die üzülüo bence. Burada insanlar yeri gelio bütğn evini 15/20bine diziyor o 55 bine az diyor allah gözünü doyursun valla kızımızın.
55 bin tl benim arabamın mazotuna, aylık fön/kuaför masrafıma yetmez, kızcağız haklı :KK70:
 
Yahu adamlar istanbul da olsaydınız size eşya alırdık demiş öyle yazmışsınız ama istanbul da değilsiniz. Bence psikologa falan gidin. Kendi kendinize düzelmeniz zor. Icinizi hırs kaplamış çünkü mutsuzlugunuzda boguluyorsunuz ve çevrenizdeki herkesi oraya çekmek istiyorsunuz. Biliyorsunuz ki kayınvalideniz sizle konuşmasa bur şey kaybetmez ama siz onu da mutsuz etmek için oğluyla cezalandiriyorsunuz. Ben Eşinize de sasirmistim ama Tülay geri dön gibi bir şey sanırım eşiniz şaşırmıyorum onun için. Beyniniz sürekli kuruyor içerde ve konuşuyor size, rahat bırakmıyor. At gözlükleri takmışsınız. Kalıplaşmış düşünceleriniz var. Mesela size yazan herkesi ezik, her erkeği aldatır falan sanıyorsunuz. Değişik ama tencere kapak da olmuşsunuz hanı. Benim eşim vana böyle şeyler dese uçak bileti alırım.ona. ben dersem o da bana alsın. Psikoloğa gidin
 
Hanımlar karşınızda henüz 22 yaşında toy bir genç var. Hatalarını hakaret etmeden söylesek daha iyi olmaz mı?
Normal şartlarda çok haklısınız ancak dil papuç maşallah. Salaksınız, size yapılmayan başkasına yapılıyor, hepiniz aldatılacaksınız vs yazınca kim destek olur böyle birisine? Yine de iyi niyetiniz takdire şayan
 
Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 22 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 2 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1,5 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Bana göre gelin bir süre en azından evliliğin başında iyi hissettirilir.
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Umarım fake sindir .yoksa boşanması farz olan kadınlardansın.erkek ailesinin faydasına ama senin faydana değil
 
Ama insanlar hala istemen ayıp diyolar bunu diyen insanların kocalaları kayınvalideleri düğünden sonra hemen altınlarını onun elinden alan insanlar nolur böle yapmayın bakış açım kötü olabilir ama yönlendirmeleriniz inanın sağlıklı değil
kimse altınlarımızı elimizden almadı hatta yıllar içinde üstüne eklediler karınca kararınca.Ama siz evlilik kavramını bile anlayamamışsınız daha ve üniversite mezunu olduğunuza da hiç inanmadım.ha öyleyse de eğitim eksik kalmış derim
 
Son düzenleme:
Yurtdışındayım yurtdışında 55 bin tl 5.900 euro yapiyor ve bunun bana annemden gelişi 1000 euro, eşimin ailesi şubatta 2bin euro, eylülde 2 bin euro olarak ödediler 😄 parça parça gelen para neyse arkadaşlar evim de bu arada çok normal bir ev hiç güzel eşyalar da yok buradaki en ucuz eşyayı almaya cabaladığımız için.

Bana fotoğraf gönderecektiniz cidden merak ettim. Zevkiniz varsa paranın çok da önemi yok. Sade ve kullanışlı eşyalarla gayet şık bir ev olur. Daha önce de ifade etmeye çalıştım genç yaşınızda kafanızı böyle maddi şeylerle meşgul etmeyin kendinize bol bol yatırım yapın, dil öğrenin, eğitimler alın, gezin sinir krizleri falan ne gerek var ya yazık etmeyin kendinize.
 
Ah ne kadar güzel anlatmışsın hep de böyle güzel kalın inşallah! Peki kayınvaliden ya da kayınpederin her gün arayip evine ne aldığından bahsediyosa babana zorla 250 bin tllik ev yaptırcam inşallah diyosa? Ablamın kızına çeyizlik göndericem sence ne göndersem diyosa...? Bizde gelenek görenek önemlidir diyosa...? Eeee demez misin? Bende bugün mesajına cevap veriyorum ama midem bulaniyor bu tutarsızlıktan.
Duyma bu konular seni rahatsız ediyorsa o an dinleme .O yapılan evlerde mallarda mülklerde senin olacak zaten .Ablasının kızına hediyeyi sordugunda ben anlamam anne de bir sorar iki sorar zamanla sana nasil davranması gerektiğini o da öğrenir. Eşim 3 erkek kardeş hepsinin mesleği ve geliri var eşler çalışıyor afedersin hepimiz bi tarafimizi çatlatarak bi şeylere sahip olduk büyük abi tam tersi gelir en yüksek ona ait ama karısı evladıyla yer içer gezerler tutarsız bi harcamaları vardır ve kaç yıllık evliler bi arabaları var yani biseyler yapmak isteseler bizim aldığımiz arabayi onlar 5 ayda borcunu bitirir. Eşimin ailesini pandemiden önce yemeğe götürdük yaşlılar diye gezdirelim dedim kayinvalidem koluma girmiş büyük abinin adı atıyorum memet kızım memet abin ev alsın peşinatlarını babanla biz vericez diyor onlarda yılda 1 kez tarımdan toplu para alıyorlar yaklaşık 60 bin civari. Yani takilsam öldürürüm tebessüm ettim et tabi anne ev alana destek olmak lazim dedim tabi kızım diyor 😁😂Ne diyim para onun ben karışamam. Sende he de geç zaten yine eşine kalacak o evler eşinle iyi olmaya bak haksizliga uğradığında desin ki benim eşim çok değerli ona bunlar bunlar yapıldı ama o sabretti görmedi hep benim yanımda oldu diyebilsin yoksa senin annen onu dedi bunu dedi ye girersen omur bitmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X