Evlilik arifesinde olanlar ve Evliler!!??

E

EU2

Ziyaretçi
Ewet fıstıklar işte yine ben karşınızda bir soruyla yerimseniben
Kızlarr evleneceğiniz adam için deli gibi sevdiğniz aşkınız için nelerden vazgeçtiniz nelerde kısıtlama yaptnız we değştinizmi aşkınız bi konuda şöle yapsan hayatım daha iyi olur dedğinde hiç tereddütsüz değiştinizmii?? Mesela şöle sölimm bazılarınız biliyordur 2 martta 2.5 sene birlikte olduğum kişiyle ailelerimizi tanıştırma kararı aldıkk ikimizinde ailelerinin birbirimizden haberi var ben onun ailesiyle oda benim ailemle tanıştı ama aileler bir araya gelmedi hiç bu zamana kadar v 2 mart pazar akşamı aileler tanışıcak.. Neyse gelelim gerçek soruya, Benim aşkımın benden bi isteği var giyimime daha dikkat etmemi istiyo nebilim yani şöle sırtı açık badiler dar pantalonlar dekolte badiler giymemi istemiyor (AİLESİ TESETRÜLÜ) Benimde ailem kapalı annem we babam 5 vakit namazında annem kapalı.. biz iki kardeşiz 28 yalında nişanı bir akşam ve 24 yaşında ben bu zamana kadar babam bize baskı yapmadı hiç kapanın şunu yapmayın diye tamam çokta serbest bırakmadı ama kapalılık konusunda karışmadı.. Annem hayatıdaki insaı biliyo tanıyo ve çok sevdi kabullendi ben çok isterimm diyo ve ekliyo kapalılık kötü bişey değil keşke kapansan diyo ama iyi düşün yapabilrmisin diyoo.. Bu konuyu aşkımla konuştum ve bana şunları dedi " seni sıkmam sana baskı yapmam sadece benim ablalarım ve ailem kapalı tesettürlü bi aile onların yanında nasıl giyneceğini benim sölemem gerek varmıkii? neden benim sevdiim benim namusumun tenini başka biri görsünkii seni zorla kapatamam başını bağlatamam ama ne olur açık giyinme dar giyinme dedi.. Bende peki hayatım zaten ben nerde ne giyileceğini emin ol bilirim dedim ve ekledim beni zorla kapatana müsade etmem içimden gelmeli senin ailenin içine giricem ve herkes kapalı olucak belki içimden gelerek ben kendim kapanmak isticem ama orla kapamanmam dedim tama giydiklerime dikkat ederim ama zorla bişi yapmam dedim..
"Evet ızlar size soruyorum siz evliler v evlilik arifesinde olanlar nelerden ferargah ettiniz nelerde değiştinizz eşinizin yapmanızı istediği bişey oldumu??"

NOT:ŞİMDİDEN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM O ZAMAN AYIRIP OKUYUP WE DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZDIĞINIZ İÇİN.
 
W değil de V kullan canım olur mu Şeniz kızma ama dikkat etmeliyiz:))Gelelim soruna eşim şimdiye kadar bana pek karışmadı zaten evlendikten sonra daha doğrusu yaş ilerledikçe eskisi gibi giyemiyor insan.Mesela önceleri mini eteğimi askılı badilerimi ,şortlarımı giyer gezerdim rahatça ama evlendikten sonra bazı şeylere karşı hassasiyetim arttı.Laf atıldığında,yiyecekmiş gibi bakıldığında çok daha fazla rahatsız olmaya başladım.Ben de bu kıyafetlerimi tatil yörelerinde ,özel günlerde giymeye başladım sadece.Rahat olmak istiyorum çünkü. a.s Diyeceksinki pantolon yada çok kapalı kıyafet giyince de atıyorlar o da doğru ama en azından riski en aza indirmiş oluyorum böylece:)Bu konu başka yerlere gidecek ve silinecek büyük ihtimal ama, benim düşüncem kimse için kapanma, kimse için olmadığın biri gibi davranma çünkü bir zaman sonra mutlaka sorunlar çıkar. a.s
 
canım benim eşimin aileside kapalı. Ikı kuzeni hariç sülalesindeki tüm bayanlar tesettürlü. Eşim bana bu konuda hiç zorluk çikarmadı, ama ailesi biz nişanlanmadan benim için kapancakmi felan demişler. Eşimde hayır ben onu açik sevdim açık istiyorum demiş.
Senin yazdıklarının bi kısmını bende yaşadım. Eşim bana ben senin kapanmanı istemiyorum, istediğin şekilde giyinebilrisn ama ailemin yaninda daha dıkkatlı olmanı istiyorum demişti. Bu konuda ben bi zorluk çıkarmadım benim ailemde kapalı sonuçta annem babam haça gitmiş insanlar ama tibki senin annen baban gibi banada hiç baskı yapmadılar. Hep rahat giyinmiştim gerçi babamin yaninda hep biraz daha dıkkatlı olmuşumdur. Ama eşimin ailesi ilk zamanlar bunlan yetinmediler, bana pek yansitmasalarda nişanlanmadan önce sürekli aileme benim kapanmami istediklerini belirtiler. Babam ozamanlar çok sert çıkmıştı. Benim kızım master yapiyor aklı başında bir insan, bu yaşa kadar ben bile kapanmasını istemedim siz kim oluyorsunuz diyerekten. Eğer öyle bişey varsa aklınızda bu işden yakınken dönelim, herkes kendi yoluna demiş.Bayaği bi tartişmiş babam ozamanlar kayinpederim ve kayinvalidemlen. Ama benim bunlardan çook sonra haberim oldu. Annem ve babam bana anlatmadı ozamanlar üzülmiyeyim diye. Tabii oğullarınada bu konuda baskı yapmişlar dar kot giymesin,hata hiç pantolon giymesin kisa etek giymesin açik kolu giymesin vs. eşimlen benim aramda ozamanlar tartişma konusu bile olmuştu ben demiştim senin ailen bana nasil karişir, gerçi eşimin hakkını yiyemem o asla kapnamami istemiyordu ama annesi-babasi etkiliyordu oda arada kaliyordu. Sonra ben kayinvaldem ve kayinpederimi karşıma aldım ve dedim ben oğulunuzlan evlenicem evet onu çok seviyorum ama bu asla kapanacağim anlamina gelmiyor. Kapanirsam eğer oda allah içindir sizin için kapanmam dedim. Biz birbirimiz bu şekilde tanıdık ve sevdik ve eğer bu tür baskılar devam ederse bu iş benim için burda biter dedim. Bozuldular biraz bukadar açık açık karşilarına cikip konuşamami beklemiyorlardı. Ama sonradan yok biz öyle demek istemedik yanliş anladın. Babanda bize çok ters konuştu bizim ailede açık yok biz alişik değiliz o yüzden öyle dedik ama herkesin kendi hayatı sen nasil istersen öyle yaşarsın felan. Ve o konu orda kapandı. Bidaha hiç açilmadı. Şimdi kayinvalidemlere gittiğim zaman biraz daha dikkat ediyorum giydiklerime. Ama onlar için değil eşim için giyiyorum. Kayinvalidemlerin oturduğu yer küçük herkes herkesi taniyor. Oraya gittiğimde eşime laf gelmemesi için dikkat ediyorum. Yoksa kayinvaldemler bize geldiklerinde herzamanki halimlen cikiyorum karşılarına, onlar için kendimi değiştirmiyorum asla. Ama eşim için herşeye değer
 
fazla derinlemesine girmicem..herşeyin yerinde ve zamanında güzel olduğunu unutma..ve hiç kimse için değişme güzelim..seni beğenen bu şekilde beğenmiş..gerisi tercih meselesi..herkese saygımız var...
 
Benim eşimin ailesi açıktır.Özellikle yengeleri filan rahatlardır giyim konusunda. Ama eşim çok kıskanç. Dar pantalon , tatil harici mini etek, askılı bluz falan giyinemem. Müsaade etmiyor. Bende bunu kabullendim. Gerçi onun istemedikleri zaten benimde giyinmekten çok hoşlanacağım şeyler değil . Sevdiğin insan çok abartmadığı sürece bunları rica etmesi gayet doğal. Dikkatini çekerse RİCA etmesi diyorum. Baskı olabileceğine dair küçük bir endişen dahi varsa bunu baştan konuş.
Ama her ikinizinde kendinizde minik değişiklikler yapmanızı gerektirecek durumlar olacaktır. İstekler ölçüsüz olmadığı takdirde bence uyum yakalanabilir.
Senin için hayırlı olmasını dilerim...
Sevgilerimle...
 
meraba merve nasılsın? bende yeni evliyim biliyosun benim eşiminde aileside mütevazi biraz açık görüşlüler ama genede tesettürlüler. ben eskiden açık giyerdim dekolteler falan ama onunla tanıştıktan sonra giyimime özen göstermemi istedi nişanlandığımızdada ve evlendiğimizde öle.benim güzel bakımlı olmamı çok ister benim giyimime çok özen gösterir ilgilenir. bizimde aramızda öle konuşma olmuştu ve gerçekten insan artık ciddiyete adım attığında özelliklede evlendiğinde zaten en başta kendisi farklılaşmaya başlıyo. bence onuda seviyosan artık hem oda seni namusum gözüyle bakıyomuş kendini kocana göre ayarlaman gerekir. bazen erkekler bizim gibi düşünemiyo bazen giymek istediğimizi giydirmeye biliyolar ozaman kızıyoruz nevarki? neolcakki?diyoruz ama bazen kendimi onun yerine koyuyorum haklılar genede yaaa
 
İki dedem ve anneannem,babanem hacıdır.
Annem 5 vakit namaz kılar ama açıktır.
Babam bir defa bile karışmadı giydiklerime ki ben gerçekten açıklık konusunu abarttığım çok olmuştur. Sadece büyüklere giderken biraz dikkat ederim. Onu da kendim istediğim için yaparım.a.s
Kocamın tarafı açıktır,modern olduklarını düşünürler,hatta namaz ve orucun bağnazlık olduğunu düşünürler(tövbe haşa) ama benim gibi açık giyinen yoktur. Onlara giderken aynı olduğum gibiyim,hiç bir değişlik yapmam..:dilcikar:
Ben nasıl onların bana ters gelen fikirlerine saygı duyup onlarla tartışmıyorsam onlar da benimle bu konuda polemiğe giremezler.:kızgın:
Öyle bir şey yaşanırsa cidden çok kızarım herhalde
Yazın biraz garip bakarlar sırtım açık olunca,ama hiç umursamam,kocam zaten ilk tanıştığımızdan beri böyle olduğum için hiç bir şey diyemez.:sm_confused:
 
şu yazdıklarını okurken acaba benmi yazdım diye düşündüm.
aynı konu bendede var.nişanlımın ailesi kapalı.
hemde sülalesi kapalı.
bu konuda bende çok tereddüt ettim.çevremdende çok söyleyen oldu kapatırlar seni falan diye ama ben takmıyorum çok fazla.
xorla olmaz bu çünkü.
kapalı olmalarına rağmen benim için kimse birşey dememiş kapanacakmı falan diye.
zaten nişanlımda kapanmamı istemiyor.ilerde benim kendi içimden gelir kapanırımda sorun değil.
gelelim ikinci soruna nişanlım kıyafetime karışır.
ben çok fazla açık giyinmem yerine göre giyinirim.
sadece göğüs dekoltesi olmasın der bende buna saygı duyuyorum.
kendime karışılmış gibi hissetmiyorum.
zaten insan bir süre sonra kendisi çekiniyor.
bunları sorun yapma sakın.
herşey olacağına varırmış.
 
canım sadece olduğun gibi görünmeye çalış. erkek arkadaşının seni ne şekilde kabul ettiği önemli.kendine bir nokta seç ve o noktada ilerle. zaten nerede nasıl giyineceğini bildikten sonra çok problem yaşamazsın. ama şu da varki; sadece erkek arkadaşını mutlu etmek için uzun uzun tişörtler, bol pantolanlar giymek senide mutlu ediyormu?
eğer etmiyorsa bir süre sonra problemler başlar... ben bunları senin için giyiyordum ama artık giymek istemiyorum dersen haksız duruma düşer ve daha da mutsuz olursun.
erkek arkadaşına "canım ben bu şekilde giyiniyorum ama ailenin yanında biraz daha dikkat ederim" dersen. o da sana ne düşündüğünü söyler zaten...
benim uzun kazaklarım olduğu gibi, kısa badilerimde vardır. ortama göre seçip giyerim. mesela evlenmeden önce çok çok kısa giyme belin açılmasın diyen eşim bana hediye olarak bir tunik birde kısa badi almış. neyi nerde giyeceğimi biliyor çünkü. çok uç noktaları zaten ben sevmiyorum. ip askılı açık badileri,dekolteleri tatil yerleri dışında baba evinde giymedim ki , kocamın evinde giyeyim.
Ama en önemlisi kendi zevkimde giyiniyorum.
 
kızlar düşünleriniz için yazdıklarınız için çok teşekkürlerr.. Bende diyorum neden kısa kollu giydirmiyo diye ayrılimki neden tenimi göstermiyo diye bitirimki mükemmel giden ilişkimi.. Dedimya benim gibi olan yaşayan varmı istekler oldumu ve siz değiştinizmi çok merak ettim
 
şu yazdıklarını okurken acaba benmi yazdım diye düşündüm.
aynı konu bendede var.nişanlımın ailesi kapalı.
hemde sülalesi kapalı.
bu konuda bende çok tereddüt ettim.çevremdende çok söyleyen oldu kapatırlar seni falan diye ama ben takmıyorum çok fazla.
xorla olmaz bu çünkü.
kapalı olmalarına rağmen benim için kimse birşey dememiş kapanacakmı falan diye.
zaten nişanlımda kapanmamı istemiyor.ilerde benim kendi içimden gelir kapanırımda sorun değil.
gelelim ikinci soruna nişanlım kıyafetime karışır.
ben çok fazla açık giyinmem yerine göre giyinirim.
sadece göğüs dekoltesi olmasın der bende buna saygı duyuyorum.
kendime karışılmış gibi hissetmiyorum.
zaten insan bir süre sonra kendisi çekiniyor.
bunları sorun yapma sakın.
herşey olacağına varırmış.


Tatalımm benimde erkek arkadaşım sülalesi kapalıdır baba tarafı biraz daha moderndir anne tarafıysa falza tutucudur.. Hatta benim erkek arkadaşım bi evin bi oğlu baba tarafındada sülalede tek erkek çocuk dolayısıyla bana (aıcakları geline) çok dikkat edip herşeyi soruyolar
 
şu yazdıklarını okurken acaba benmi yazdım diye düşündüm.
aynı konu bendede var.nişanlımın ailesi kapalı.
hemde sülalesi kapalı.
bu konuda bende çok tereddüt ettim.çevremdende çok söyleyen oldu kapatırlar seni falan diye ama ben takmıyorum çok fazla.
xorla olmaz bu çünkü.
kapalı olmalarına rağmen benim için kimse birşey dememiş kapanacakmı falan diye.
zaten nişanlımda kapanmamı istemiyor.ilerde benim kendi içimden gelir kapanırımda sorun değil.
gelelim ikinci soruna nişanlım kıyafetime karışır.
ben çok fazla açık giyinmem yerine göre giyinirim.
sadece göğüs dekoltesi olmasın der bende buna saygı duyuyorum.
kendime karışılmış gibi hissetmiyorum.
zaten insan bir süre sonra kendisi çekiniyor.
bunları sorun yapma sakın.
herşey olacağına varırmış.


Tatlımm benimde erkek arkadaşım sülalesi kapalıdır baba tarafı biraz daha moderndir anne tarafıysa falza tutucudur.. Hatta benim erkek arkadaşım bi evin bi oğlu baba tarafındada sülalede tek erkek çocuk dolayısıyla bana (aılcakları geline) çok dikkat edip herşeyi soruyolar
 
şu yazdıklarını okurken acaba benmi yazdım diye düşündüm.
aynı konu bendede var.nişanlımın ailesi kapalı.
hemde sülalesi kapalı.
bu konuda bende çok tereddüt ettim.çevremdende çok söyleyen oldu kapatırlar seni falan diye ama ben takmıyorum çok fazla.
xorla olmaz bu çünkü.
kapalı olmalarına rağmen benim için kimse birşey dememiş kapanacakmı falan diye.
zaten nişanlımda kapanmamı istemiyor.ilerde benim kendi içimden gelir kapanırımda sorun değil.
gelelim ikinci soruna nişanlım kıyafetime karışır.
ben çok fazla açık giyinmem yerine göre giyinirim.
sadece göğüs dekoltesi olmasın der bende buna saygı duyuyorum.
kendime karışılmış gibi hissetmiyorum.
zaten insan bir süre sonra kendisi çekiniyor.
bunları sorun yapma sakın.
herşey olacağına varırmış.


Tatlımm benimde erkek arkadaşım sülalesi kapalıdır baba tarafı biraz daha moderndir anne tarafıysa falza tutucudur.. Hatta benim erkek arkadaşım bi evin bi oğlu baba tarafındada sülalede tek erkek çocuk dolayısıyla bana (aıcakları geline) çok dikkat edip herşeyi soruyolar
 
canım sadece olduğun gibi görünmeye çalış. erkek arkadaşının seni ne şekilde kabul ettiği önemli.kendine bir nokta seç ve o noktada ilerle. zaten nerede nasıl giyineceğini bildikten sonra çok problem yaşamazsın. ama şu da varki; sadece erkek arkadaşını mutlu etmek için uzun uzun tişörtler, bol pantolanlar giymek senide mutlu ediyormu?
eğer etmiyorsa bir süre sonra problemler başlar... ben bunları senin için giyiyordum ama artık giymek istemiyorum dersen haksız duruma düşer ve daha da mutsuz olursun.
erkek arkadaşına "canım ben bu şekilde giyiniyorum ama ailenin yanında biraz daha dikkat ederim" dersen. o da sana ne düşündüğünü söyler zaten...
benim uzun kazaklarım olduğu gibi, kısa badilerimde vardır. ortama göre seçip giyerim. mesela evlenmeden önce çok çok kısa giyme belin açılmasın diyen eşim bana hediye olarak bir tunik birde kısa badi almış. neyi nerde giyeceğimi biliyor çünkü. çok uç noktaları zaten ben sevmiyorum. ip askılı açık badileri,dekolteleri tatil yerleri dışında baba evinde giymedim ki , kocamın evinde giyeyim.
Ama en önemlisi kendi zevkimde giyiniyorum.

tatlım her dediğimi yapıyor benim aşkım ve aileme çok büyük saygı gösteriyoo benden tek bişey istiyoo giyimime dikkat etmemi istiyoo bende dedimm ailenin yanında dikkat ederimm nerde ne giyeceğimi bilecek yaştayım ben korkma dedim kendisinede
 
kocam zaten ilk tanıştığımızdan beri böyle olduğum için hiç bir şey diyemez.:sm_confused:

Lalecim işte bu cümle çok önemli. Seni öyle görmüş öyle beğenmiş sevmiş.
Evlendikten sonra eşlerini başka kalıplara sokmaya çalışan erkekleri anlamıyorum.

Fakat bizim evliliğimizde bu şekilcilik hiç önemli olmaz, konusu bile açılmaz. Her koyun kendi bacağından açılır hesabı.

Erkekler laf atar diye istediği gibi giyinmek isteyen birinide kısıtlamaya çalışmak hoş değil. Ha ahlak kurallarını zorlayacak kıyafetler giymekte ısrar etsen eşin ona elbette müdahele edebilir. Örneğin ben de kızkardeşime söylerim göğüslerini çok belli edecek dar badiler ya da afedersiniz belden aşağısını bütün hatlarıyla meydana çıkaracak pantolonlar giyme diye.:1closedeyes:
 
Son düzenleme:
bak ben kapalıyım mesela ama eşim hala karışır bana çok kıskanç akşam eve geldiğinde bugün ne giydin diye soruyo :roflol: yani düşün artık erkeklere de hak veriyorum böyle alımlı bi şekilde çıkıcaksın dışarı başkaları seni beğenecek falan o da bunu düşündükçe sinir olur. ben zaten dar giyinmem hem tesettürlü olduğum için hem de tarzım öyle genelde spor bol bantolonlar tunikler falan giyerim arada resmi giyinmem gerektiğinde ya da klasik o zaman daha bi bayan gibi oluyorum diye kıskanıyo kanımca :roflol: yani demek istediğim onun dar giyinme dekolte olmasın üstündeki çok kısa olmasın gibi dediği şeyler kendinden feragat etmek olmaz yani ayrılma sebebi olmamalı amaaa sana kapanıcaksın derse o ayrı kendi düşüncen değilse asla kabul etmemelisin ben onun dediği şeylerin zaten doğru olduğuna inandığım için daha çok dikkat ediyorum mesela

aile meselesine gelirsek onlar bana asla karışamazlar ne giyeceğime yani zaten hiç karışmadılar da sinirim tepeme çıkar valla :eek:klava: annem babam karışmamış onlara noluyo yani polemiğe girmem ama he der geçerim kendi bildiğimi okurum :icecream: yani bu kapalı birinin açılmasını isteyerek de olabilir mesela ya da spor giyinene klasik giy falan tarzında da olabilir sen eşini kırmadan doğru bildiğini yap ama emin ol eşin de seni kıskandığı ve senin için doğruolanın o olduğu için bunu istiyordur
 
Ben nerede ne giyeceğimi iyi bilirim. Başkasına soracak değilim bu yaştan sonra. Eşim bana tatlı tatlı karşır bazen,ama bildiğimi okurum.:mymeka:
Çok ciddiyim bu konuda kesin bir şey istese inatlaşırım galiba.Giymeyecek bile olsam giyerim. Kavga konusu bile olur..:kızgın:
Zaten sadece kıyafet değil hiçbirşeyimi değiştirmem başka biri için..:dilcikar:
 
Ben esim icin hayatimi ailemi yasadigim yeri kisacasi gecmisi geride birakmisim.Gerisi hikaye.Bunu yapabildiysem giyimmis kiyafetmis bunlar bana basit geliyo :KK43:
 
alıntı değiştirilmiş

Arkadaşlar zaten sevgilisi Merve'den tesettüre girmesini istememiş. Senin kardeşinden istediklerinden çok farklı değil ki onun da eşinin istedikleri. Değişmesini istemiyor anladığım kadarıyla sadece biraz daha dikkat etmesini istiyor.Eşimizden isteklerimiz olmuyor mu hiç? Örneğin eşiniz küfrediyorsa veya nebilim çok sinirli ise ya da hoşlanmadığınız bir şekilde giyiniyorsa ondan minik değişikler istemezmisiniz?Ya da daha özenli davranmasını? Örneğin ben sigara içiyorum, eşim içmiyor. Evlenmeden önce içtiğimi biliyor diye oturup posur posur yanında sigara içmiyorum veya yatağa beni böyle kabul etti diye izmarit kokularıyla girmiyorum. Özen gösteriyorum yani. Olay budur bence
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar zaten sevgilisi Merve'den tesettüre girmesini istememiş. Senin kardeşinden istediklerinden çok farklı değil ki onun da eşinin istedikleri. Değişmesini istemiyor anladığım kadarıyla sadece biraz daha dikkat etmesini istiyor.Eşimizden isteklerimiz olmuyor mu hiç? Veya örneğin eşiniz küfrediyorsa veya nebilim çok sinirli ise veya hoşlanmadığınız bir şekilde giyiniyorsa ondan minik değişikler istemezmisiniz?Ya da daha özenli davranmasını? Örneğin ben sigara içiyorum, eşim içmiyor. Evlenmeden önce içtiğimi biliyor diye oturup posur posur yanında sigara içmiyorum veya yatağa beni böyle kabul etti diye izmarit kokularıyla girmiyorum. Özen gösteriyorum yani. Olay budur bence

Ben arkadaşa hitaben söylemedim canım.
Kendi hayatımdan örnek verdimyerimseniben
Evet söylediklerin doğru evlilikte kendimize ve davranışlarımıza belki bir nebze daha özen göstermemiz gerekiyor fakat
istediğimiz şeyleri yapmıyor diye bunu kavga konusu haline getirmenin bir manası yok değil mi? Zira Böyle yapanlar var sözüm onlara:kahve:
 
X