Evlilik,Çocuk, Eş ve Annem

Mutsuz0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2016
16
3
1
30
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmam gereken bir konu var. Evliyim 2 sene olcak ve yaşım 22 eşimi çok seviyorum Allah var oda beni seviyor. Konu şu ki ailem özelliklede annem herşeyimize karışır oldu. Niye eşinin ailesi size geliyor gelmesinler gitmeyin. Ya da her hafta bize gel ya da biz sana gelelim. Evlerimiz yakın arabayla 1o 15 dk. Ve biz çocuk yapmak istiyoruz. Eşim annemden korkar oldu herşeyimize karışır yapmak istemiyorum hiç yapmayalım diyor. Ya da sana güvenmiyorum hep karışcaklar hep gelcekler diyor. Ve ailem her hafta 3 4 defa görüşelim derdin de. Annem ise çocuk yapın her gün geliriz diyor. Ben nasıl eşimi ve annemi dengede tutabilirim. Uzak bir yere taşınmak mı çağre acaba. Ya da annemi dizginlemek mi oda zor ama

Karıştırmayın, zor bir şey değil.
Haftada 1 kere gidin, işinize programınıza laf söylediği anda 'biz öyle yapmayacağız anne, eşimle karar aldık' deyiverin.
Baktınız umrunda olmuyor 'sen karışma yeter artık' diye cevap verin ve dediklerini yapmayın.
Bunu yapan erkeğin annesi olsa topa tutulur, şükredin eşiniz ses çıkarmıyor.

Merhaba arkadaşlar sizlere danışmam gereken bir konu var. Evliyim 2 sene olcak ve yaşım 22 eşimi çok seviyorum Allah var oda beni seviyor. Konu şu ki ailem özelliklede annem herşeyimize karışır oldu. Niye eşinin ailesi size geliyor gelmesinler gitmeyin. Ya da her hafta bize gel ya da biz sana gelelim. Evlerimiz yakın arabayla 1o 15 dk. Ve biz çocuk yapmak istiyoruz. Eşim annemden korkar oldu herşeyimize karışır yapmak istemiyorum hiç yapmayalım diyor. Ya da sana güvenmiyorum hep karışcaklar hep gelcekler diyor. Ve ailem her hafta 3 4 defa görüşelim derdin de. Annem ise çocuk yapın her gün geliriz diyor. Ben nasıl eşimi ve annemi dengede tutabilirim. Uzak bir yere taşınmak mı çağre acaba. Ya da annemi dizginlemek mi oda zor ama

bunu yapan kv olsa kocanla her gün kavga ederdin. anneni susturmak senin görevin. evine kesinlikle karıştırma.
benim annem bir şeye karışan biri değildir mesela ama dominanttır. kocamla hiçbir tartışmamı anlatmadığım gibi bir mevzuda yorum yapsa uygun bir dille cevabını veririm.
evet annelerimiz başımızın tacı ama eşlerimizle aynı evde yaşıyoruz ve huzurumuz olmazsa geleceğimiz de olmaz bu kadar basit.
kocan resmen annen yüzünden çocuk yapmak istemiyor yazık bence bu geldiğiniz duruma.

çok basit

karışma diyeceksin

evim ayrı barkım ayrı diyeceksin

asla haftada 1 den fazla gitmeyeceksin

o gelmek isterse de gerekirse bahane uydurup bu alışkanlığı yıkacaksın

Eşiniz %6865558654246987 kez haklı.. benim kaynana gibi sizin anneniz. Ve ben bu kadın yüzünden 2.çocuğu istediğim halde yapamıyorum.. öyle karıştı öyle huzur bozdu ki sütüm kesildi oğlum 6 aylıkken.. ailem onların korkusundan evime gelemiyo.. doğumumda kavga çıkarıp ağlatarak kaçırdı anneciğimi.. bende onu kovaladım sonrasında..

susturun annenizi.. dengeyi siz kurmalısınız. Ben çok yıprandım eşinizi çok iyi anlıyorum.. sizin evliliğiniz de yıpranmasın

Çocuk için erken, eşiniz çok haklı, çocuk da olursa siz iyice çocuk muamelesi göreceksiniz eşinizle beraber.

Annenle konuş , karışmasın.
Ve çocuk yapma kararını sadece eşinle al, başka hiçkimse ile bu konu hakkında konuşma bile.
Ne zaman çocuk yapacağına kim karışabilir? !

Kaynana hep aynı demekki ister erkek annesi olsun ister kadın.

Bu kadar karıştırmayın kendinize annenize açık açık söyleyin.

Nasıl düşünemiyor çok ilginç,kendisi her zaman gelecek ama eşinin ailesi gelmeyecek öyle mi.bir de buna eşinin çok memnun olacağını mi dusunuyor.b öyle şeyler huzursuzluk yaratır bunu önemsemiyor demek ki.annem evimiz dağınık diye karıştı da burda konu açtım herkes evine karışamaz dedi ben de anneme kizdim içten içe ama işte bu konularda o kadar anlayışlı ve dikkatlidir ki hep huzuru sağladı yuvamda, bunun ne kadar önemli olduğunu şimdi anladim

Benim de annem karışır ama bu şekilde değil. Ben de anne işim gücüm ve bir de kocam var. Bırakta ben karar vereyim bunlara diyorum. Önce bozuluyor ama sonra alışıyor duruma

Öncelikli olarak senin ailen eşin ile birlikte oluşturduğunuz aile. Evladınızda olursa 3 kişilik bir aile olacaksınız. Senin ve eşinin ailesi 2. Planda artık ve terazinin aynı kefesinde. Diğer kefede eşin ve sen varsın, daha baskın olmalısınız. Siz artık bir bütünsünüz, eşine bu durumdan kendininde rahatsız olduğunu anlatıp, ortak bir çare bulma arayışına girip eşinin güvenini kazanabilirsin. Sonra da annenle açık açık konuş. İçinde ne varsa dök. Anneler evlatlarına küsmez. Sevgiler...

Şaka gibi bir konu.. Eşinizin annesi böyle yapsa ne kadar delirirdiniz bir düşünün!
Annenizle konuşun, ''biz bir aile olduk ve artık haftada sadece bir kez sizinle görüşeceğiz. Kayınvalidemlerle de tabiiki görüşeceğiz sen benim annemsen o da eşimin annesi'' diyeceksiniz. Yapmayın etmeyin adamı kendinizden ve ailenizden soğutmayın yahu.
Annenizle aranıza sınırı koyacak olan sizsiniz ayrıca. Gönül koyarsa da yuvamın huzuru için yapıyorum dersiniz.
Tabii bunları annenizin sağlıklı olduğunu düşünerek yazıyorum, size muhtaç olma durumu var mı?

Annen iyimiş yine bir tanıdığın annesi erkenden gider kapıyı açmazlarsa yatak odasının camının önünde bekler diğer camı tıkırdatıp ne yapıyorsunuz diye sorarmış kızlarını gece 1 e kadar gezer hep bir arada olacaz diyormuş küçük kızınıda gece 1 de ararmış ne yapıyorsunuz diye kızın eşi restini çekince az duraklamış halade aynı kadın

Back
X