evlilik danismani faydasi gorenler?

meraklimelihat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
161
8
Merhaba, 6 aylik evliyim, 5 senedir de birlikteydik. Esim o zamanlar da pasakli ve daginikti ama asik olunca gozler kor kulaklar sagir oluyor, simdi ayni ev icinde her gun boyle bi sorun olunca malesef kavga ediyoruz. Ben asiri titiz degilim, ama esim haftada bi banyo yapar, dis fircalamak soylemezsem aklina bile gelmez, gunde 2 paket sigara icer, uyku problemleri, salonda uzerini degistirir, tirnak yer ve daha nice sorunlar...
Ben onu artik uyarmaya basladim o bu uyarilarimi hakaret, gurur kirici olarak goruyor. banyo yapmamayi, dis fircalamama gibi seyleri normal goruyor, ben diyorum bunu normalde ilkokula gidenler bile yapiyor neden yapmiyorsun diye bu kime gore normalki, beni boyle gordun kabul ettin sen suclusun evlenmeseydin diyor. Esim cok iyi sorumlu, anlayisli, sevgi dolu bi es ama bu kisisel temixliginin olmamasi aramizi acti baya.
Yasadigim ilcede aile danismanligi var belediyenin, oraya gittim gecen hafta tek basima esim de gelmek istedi ama izin alamadi haftaya beraber gidecegiz. Ama danisman sosyolog arti bi akademik uzmanligi yok, zaten esimi de gorunce bizi baska bi yere sevk etme ihtimalinin yuksek oldugunu esimin normal olmayan davranislari normal kabul edip etrafinda oyle karsilamasini istedigini soyledi. Aynen de boyle dusunuyor. Cok bunaldim, ne yapacagimi sasirdim, nasil iletisim kuracagimi, ailesi pis degil, diger kardesleri boyle degil ama o boyle. Asil sebep onun cocukluk ve genclik yillarinin nasil yasadigindan kaynaklaniyor da artik careyi bulmam lazim, esimi cok seviyorum ama bu da bosanma sebebi olmamali degil mi?
Daha once danismana giden faydasini goren oldu mu? Esimin sorunlari anlamasini sagklar mi, ben anlatamiyorum cunku

bence danışmana olumsuz bakmayın. evliliğin en zor kısmı ilk bir yıl. insanlar da danışmayı en çok ilk bir yılda alıyor. olması gereken de bu.
size sevgisi davranışlarına dikkat etmesini sağlayacaktır. sadece bunu dışarıdan söylecek birine ihtiyac var. bu kişi de danışman olabilir.

Olumsuz bakmiyorum danismana ama care olur mu diye dusunuyorum, cunku elimden baska gelecek bisey de yok, cok sagolun yorum icin, evliligin ilk yillari zor olur diyor herkes ama karsimdaki insan cok cabuk cok fazla sinirleniyor, uzuluyorum dunden beri kus bana, banyo yap hadi bugun dedim diye.

Bunun için tabiki evliliginizi bitirmeyin biraz yaratıcı düşünün mesela hadi birlikte dusa girelim filan diyin arada :) suyu sabunu sevdirin duş aldığında ne guzel mis gibi kokuyosun gibi teşvik edici cümleler kullanın dişini fircalamasini hatrlatin dis fırçası hediye alablirsiniz aklima gelenler bunlar :)

Merhaba, 6 aylik evliyim, 5 senedir de birlikteydik. Esim o zamanlar da pasakli ve daginikti ama asik olunca gozler kor kulaklar sagir oluyor, simdi ayni ev icinde her gun boyle bi sorun olunca malesef kavga ediyoruz. Ben asiri titiz degilim, ama esim haftada bi banyo yapar, dis fircalamak soylemezsem aklina bile gelmez, gunde 2 paket sigara icer, uyku problemleri, salonda uzerini degistirir, tirnak yer ve daha nice sorunlar...
Ben onu artik uyarmaya basladim o bu uyarilarimi hakaret, gurur kirici olarak goruyor. banyo yapmamayi, dis fircalamama gibi seyleri normal goruyor, ben diyorum bunu normalde ilkokula gidenler bile yapiyor neden yapmiyorsun diye bu kime gore normalki, beni boyle gordun kabul ettin sen suclusun evlenmeseydin diyor. Esim cok iyi sorumlu, anlayisli, sevgi dolu bi es ama bu kisisel temixliginin olmamasi aramizi acti baya.
Yasadigim ilcede aile danismanligi var belediyenin, oraya gittim gecen hafta tek basima esim de gelmek istedi ama izin alamadi haftaya beraber gidecegiz. Ama danisman sosyolog arti bi akademik uzmanligi yok, zaten esimi de gorunce bizi baska bi yere sevk etme ihtimalinin yuksek oldugunu esimin normal olmayan davranislari normal kabul edip etrafinda oyle karsilamasini istedigini soyledi. Aynen de boyle dusunuyor. Cok bunaldim, ne yapacagimi sasirdim, nasil iletisim kuracagimi, ailesi pis degil, diger kardesleri boyle degil ama o boyle. Asil sebep onun cocukluk ve genclik yillarinin nasil yasadigindan kaynaklaniyor da artik careyi bulmam lazim, esimi cok seviyorum ama bu da bosanma sebebi olmamali degil mi?
Daha once danismana giden faydasini goren oldu mu? Esimin sorunlari anlamasini sagklar mi, ben anlatamiyorum cunku
Tabi ki bosanma sebebi degil bu.
Dislerini fircalamiyorsa zorlayamazsin ki. Ve tabi ki surekli uyardigin icin hakaret gurur kirici olarak algiliyor esin. Bence cok takma kafana pasakli olmasini. Danismana da gidin tabi. Umarim guzellikle cozersiniz. Ama bunu dert etmeyin millet neler cekiyor.

evlilik danismasina gidip faydasini gören olmustur illa..
ama esinin bu kisisel bakim konusunda evlilik danismani yardimci olabilirmi orasi belli degil
sonucta esinle bu konuda konusabiliyorsun ama o ben böyleyim diyor kabul et diyor..
cocuklugundan kaynaklanan bir durum oldugunu düsünmüyorum
hepmi böyleydi esiniz? belki depresyondadir.. calisiyormu düzenli isi sosyal ortami varmi?

Tabi ki bosanma sebebi degil bu.
Dislerini fircalamiyorsa zorlayamazsin ki. Ve tabi ki surekli uyardigin icin hakaret gurur kirici olarak algiliyor esin. Bence cok takma kafana pasakli olmasini. Danismana da gidin tabi. Umarim guzellikle cozersiniz. Ama bunu dert etmeyin millet neler cekiyor.

Olabildigince kibar soyluyorum ama o normalde elestri kabul etmez ve her sartta kendini hakli gorur malesef. Millet neler cekiyor haklisiniz, esi calismayan aldatan, ailevi sorunlar, siddet neler var neler, ama o cok basit biseyi yapmadigi icin haftalardir mutsuzuz.

evlilik danismasina gidip faydasini gören olmustur illa..
ama esinin bu kisisel bakim konusunda evlilik danismani yardimci olabilirmi orasi belli degil
sonucta esinle bu konuda konusabiliyorsun ama o ben böyleyim diyor kabul et diyor..
cocuklugundan kaynaklanan bir durum oldugunu düsünmüyorum
hepmi böyleydi esiniz? belki depresyondadir.. calisiyormu düzenli isi sosyal ortami varmi?
Evlilik danismani onun onceden gelen sorunlari yuzunden boyle oldugunu ergenlerin gitti bolumler varmis bu tur davranislar icin oraya yonlendirecegini ama oncesinde esime bazi testler yapacagini onu bi de kendi agzindan dinleyecegini soyledi.cunku esim ilk gorusmeye gelemedi, evet hep boyleydi, hatta ogrenciyken o da yalniz yasamis ve evini kurtcuklar basmis o derece pislik icindeymis, gizli depresyon belirtileri var ama yillardir var, sorunlu bi cocukluk gecirmis uni hayatinda da oyle sorunluymus. Evet calisiyor, bir universitede calisiyor, arkadas grubu da vardr hep gorusuruler. Daima evde degildir. Benden daha sosyal yani, mesela ben evdeyim tum gun, arkadasim da cok az, kpss ogretmnlik icin ders calisiyorum.

Bunun için tabiki evliliginizi bitirmeyin biraz yaratıcı düşünün mesela hadi birlikte dusa girelim filan diyin arada :) suyu sabunu sevdirin duş aldığında ne guzel mis gibi kokuyosun gibi teşvik edici cümleler kullanın dişini fircalamasini hatrlatin dis fırçası hediye alablirsiniz aklima gelenler bunlar :)
Oneriler icin cok sagolun, ben bu yollarin hepsini denedim, iltifatlar, suya sabuna ilgi cekmeler, beraber dusa girelim demeler, ama istemiyorum diyor sanki suya alerjisi var.

Eşimle bizde yardım aldık çok farklı sebeplerden dolayi ama kesinlikle faydası olur allah yardımcınız olsun :KK43:

Eşimle bizde yardım aldık çok farklı sebeplerden dolayi ama kesinlikle faydası olur allah yardımcınız olsun :KK43:
Siz hep beraber mi gittiniz danismaya, her hafta mi gidiyordunuz, gerci probleminiz farkliymis ama ne uzunlukta cozuldu sorunlariniz. Cok soru sordum ama ne yapayim yakinlarima anlatamiyorum derdimi, o yuzden tutunacak dalim danisman kaldi.

Ya biraz özel olacak nolur kusura bakmayın yeni evlisiniz haftada 1 kez mi birlikte oluyorsunuz ?

Siz hep beraber mi gittiniz danismaya, her hafta mi gidiyordunuz, gerci probleminiz farkliymis ama ne uzunlukta cozuldu sorunlariniz. Cok soru sordum ama ne yapayim yakinlarima anlatamiyorum derdimi, o yuzden tutunacak dalim danisman haftada 1 kez gittik biz 16 seans sürdü eşim sadece 2 kere gelmedi benimle oda iş sorunları yüzünden

Mesela disinimi fircalamiyor tut elinden gel hayatim dislerimizi fircalayalim de cilveyle yaptir boyle daha cekicisin de. Adamin yuzune vurmak yerine sen sefkatle yaptir birseyleri.

Ben de ayni soruyu soruyorum ona, ben rahatim, karisma bana huzur ver diyor, rahat birak beni diyor. Rahatca yanina yanasamiyorum malesef, bana da sen kokossun diyor, kendime bakarim, temizligim giyimim yerindedir napacagim offf offf

Karışma diyor ama onunla tensel olarak temasınız giren, aynı yatakta uyuyan sizsiniz. Bende hiç sevmem sigara kokusu ki günde 2 paket sigaradan bahsediyorsunuz. Dişlerini fırçalamaması da kötü o sigaradan ağzı kokar insanın. Ben evlilik danışmanı konusunda fikir sahibi değilim ama mutlaka yardımı oluyordur. Valla haklısınız ne deseniz ne kadar söylenseniz. @defnehannn bu konu ile ilgili yorum yapabilir buralarda ise yanlış hatırlamıyorsam psikoloji mezunuydu kendisi. :)

X