Evlilik Fobim var

sirine85

Guru
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
299
-28
evet yanlış duymadınız, sevgilim evlilikten bahsetmeye başladı. Artık uzun zaman oldu birbirimizi tanıdık, ailenle ne zaman tanışcam dedi. Sen benim ailemde herkesle tanıştın biraz daha ilerleyelim dedi.
Sorun şuki; onun çok medeni sosyal bakımlı eğitimli ve maddi durumu iyi bi ailesi var. Babası bir ev bile verecek.
Benimse ilkokul mezunu ailem, işçi babam, ev hanımı başı bağlı ve yöresel dille konuşan annem, ve aldığımız evin daha 9 yıl sürecek ve benimde ödemem gereken kredi borcum var. Babamın arabası ise sanırım 8bin tl degerinde. Onun annesi bir eğitmen iken benim annem ben uyarmasam terlikle çorap giyiniyor. Temizliğe giden akrabalarım var. Tabi durumu iyi olanda var ama yakın değiliz.
Ailelerimiz yemeğe çıksın dedi.
Onlar haftada bir yemeğe çıkıyor, benim ailem bıçakla yemek yiyemez.
Ailemden hiç utanmıyorum ama sevgilim daha önce benzer insanlara küçümser gibi yaklaştı.
Sadece bu sebepten ayrılmayı bile düşündüm.
Tavsiyeniz nedir?

Seviyorsa..
aşağılamıyorsa..
Küçük görmüyorsa. .

:KK54:

neden olmasın. .
Herşey para mı ..

Para konu değil aslında çünkü ben ondan fazla kazanıyorum. Evt onun bi evi (baba verecek) arabası kenarda parası var ve benim yok. Ama gelirim eğitimim kariyerim ondan fazla :KK43:

Evlendikten sonra ailenden uzak durup aranıza mesafe koyarlar ise?? hazmedebilecek misin?? Yada en ufak bir konuda onları örnek gösterip kendileri ile kiyasladiklarinda ne olacak??

Burda onların görüşünü iyi yada kötü yönlendirecek ve şekillendirecek olan sensin.. senden aldıkları cesaretle öterler ancak.. yani sen bile daha leb demeden kıyaslamaya gectigine göre..

Kısacası senin bu takıntılı yorumundan; yarın olası bir durumda aileni gerektiği gibi savunacagindan şüphe ettim.. O nedenle kestiremiyorum ötesini.. Ailenden utanmadigini yazmissin ama her cümleden bu manayı çıkardım ben..

Bu evlilik fobisi değil aile fobisi resmen :KK39:ailenizi daha ne kadar küçük düşürebilirdiniz bilmiyorum üzüldüm daha siz bu kadar bastırarak farkı gösteriyorsanız dışarıda ki insan tabi ki saygı duymaz yaşama şekillerine herkes hayatın sunduğu şekilde yaşamını sürdüyor sonuçta:KK51:

evet yanlış duymadınız, sevgilim evlilikten bahsetmeye başladı. Artık uzun zaman oldu birbirimizi tanıdık, ailenle ne zaman tanışcam dedi. Sen benim ailemde herkesle tanıştın biraz daha ilerleyelim dedi.
Sorun şuki; onun çok medeni sosyal bakımlı eğitimli ve maddi durumu iyi bi ailesi var. Babası bir ev bile verecek.
Benimse ilkokul mezunu ailem, işçi babam, ev hanımı başı bağlı ve yöresel dille konuşan annem, ve aldığımız evin daha 9 yıl sürecek ve benimde ödemem gereken kredi borcum var. Babamın arabası ise sanırım 8bin tl degerinde. Onun annesi bir eğitmen iken benim annem ben uyarmasam terlikle çorap giyiniyor. Temizliğe giden akrabalarım var. Tabi durumu iyi olanda var ama yakın değiliz.
Ailemden hiç utanmıyorum ama sevgilim daha önce benzer insanlara küçümser gibi yaklaştı.
Tavsiyeniz nedir?

ailenden utanma, eğer utanırsan sen utanılıcak duruma düşersin, sevgilin insanları küçümser gibi davrandığı zaman tersleyebilirdin ve kendi ailenden bahsedebilirdin,

Siz daha kendiniz ailenizi yerin dibine sokmuşsunuz.
Elalem ne yapmasın.
Herkes imkanları doğrultusunda yaşar. Ailenizin durumu da bu. Hırsızlık mı yapmışlar,haram para mı yedirmişler.
Sizleri okutup meslek sahibi edindirmişler.
Neden Ailenizden gocunuyorsunuz ki?

Son düzenleme:
Ne ailesinden utanma ne de yerin dibine sokma durumu var. Arkadaş sadece iki aile arasındaki kültür farklılığından bahsetmiş. Utanmadığını da belirtmiş zaten.

Tersleme yarışındaki hırslarıyla o kadar kötü anlamlar çıkartanlar var ki..

Arkadaşım ayrıl. Zaten sevgilin, küçümseme gibi bazı sinyalleri vermiş. Daha çok üzülme, o yüzden tavsiyem ayrılman yönünde.

Bu durumun aranızda sorun olacağını düşünüyorsanız neden bu zamana kadar bahsetmediniz evliliğe kadar gelmişsiniz,bir insanın insanlar,olaylar hakkında yaptığı yorumlardan o kişinin hayat görüşünü tahmin edebilirsiniz,sevgiliniz küçümseyerek bahsettiyse bu durumlardan demekki bu tarz bi yaşam tarzına çok uzak,empati kuramayan ve anlayışlı bi insan değil gibi görünüyor,bu konuyu açık açık konuşun ve ona göre ilerleyin ya da ayrılın bence.

Bence anlamadınız. Aileml 3 erkek ark tanıştı, hiç sorunda yasamadım. Ennnn olumsuz yönlerini anlattımki tanıştıklarında nelerin sorun olabileceğini anlayabilin diye.

Bence anlamadınız. Aileml 3 erkek ark tanıştı, hiç sorunda yasamadım. Ennnn olumsuz yönlerini anlattımki tanıştıklarında nelerin sorun olabileceğini anlayabilin diye.
sevgilinize bahsedin ilk tepkisine bakın olumlu düşünceler söylerken kendini zorluyor mu kısa kısa cvplar mı veriyor vs.. eğer düşüncesi olumluysa ve bunu söylerken rahatsa devam edin derim yok tersiyse o zaman sizi kırmamak için geçiştirmiştir ileride bi kavgada tartışmada bu farklılıkları yüzünüze vurup canınızı sıkacaktıro kadar ilerlemeden ayrılın derim ..ayrıca düğün vs de yapılan harcamalar esnasında da bu sorunlar çıkabilir ..
diğer türlü evlendiğinizde de hep bir aile problemi olur ama sevgilinizin kişiliğine bağlı iyi analiz etmelisiniz..

Erkek arkadaşınla neden aile yapılarınızdan ya da aranızdaki kültürel farklılıklardan bahsetmiyorsunuz? Bunlar sevgililikte konuşulması gereken şeyler değil mi? Tanıştırmadan, onun bilmesini sağlamadan nasıl tepkisini ölçebilirsiniz ki?

Aileleri tanıştırmadan önce erkek arkadaşınız ailenizle tanıştırın. Böylece ilk aşamada ne düşündüğünü,ne tepkivereceğini anlamış olur, yolunuzu ona göre çizersiniz. Ama adamın hiç bişeyden haberi yokken kafanızdan senaryolar üretip ayrılmanız doğru değil.

Yani bi örnek;
Benim annemin ilkokul mezunu olmasını ben hiçbi zaman sorun etmedim ama, misal patronunun karısından bahsederken bana "aşkım kadın ilkokul mezunuymış yaa" dedi ve bu rahatsız etti beni.
Benim babam yıllardır 98 model araba kullanıyor bunu yadırgamıyorum ama " aşkım babanın arabası ....modelmi dedi(60bin liralık araba) yok yaa dedim eski model bi araba.

Bunlar kafama takılmıyor değil.

Para konu değil aslında çünkü ben ondan fazla kazanıyorum. Evt onun bi evi (baba verecek) arabası kenarda parası var ve benim yok. Ama gelirim eğitimim kariyerim ondan fazla :KK43:
Bence iyi insanlarsa seninle ve ailenle gurur duyacaklardır. Kısıtlı imkanları olan bir ailenin,kendi oğullarından daha iyi eğitim almış,ayakları daha sağlam basan bir kızı yetiştirdikleri için.

Tavsiyeniz nedir?

tatlım bence senin evlilik değil ailene fobin ve nefretin var :KK51::KK51::KK51:

tavsiyemse : aileni değiştir :KK62::KK62::KK62:

X