Evlilik Içi Cinsel Saldiri Ne Demektir?

M

MsscooL

Ziyaretçi
TCK, Cinsel saldırı eyleminin, evlilik birliği içinde gerçekleşmesi halini şikayete bağlı bir suç olarak kabul etmiştir. Hukuk sistemimize yeni girmiş olan bu suç türü, yasamızın, bireyi, her koşulda şiddete karşı koruma kararlılığının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Yasaya hakim olan ‘Önce insan’ düşüncesi, evlilik kurumunu koruduğumuz zannıyla, kimse ile paylaşmadığımız, “özel alanımız” diyerek içimize attığımız, aile içinde yaşanan pek çok olumsuzluğun, özünde aileyi içinden kemiren ve çürüten unsurlar olduğunu görmemize yardımcı oluyor. Cinsel şiddet, çoğu zaman evin içinden birinden, hatta eşimizden gelebilir. Evlilik birliği, eşlerin birbirine dayak atmasına, hakaret etmesine, aşağılamasına, aç susuz bırakmasına, eve kapatılmasına nasıl izin vermiyorsa, zorla cinsel birlikteliğe de izin vermez. Evimiz içindeki bu şiddeti de yargı ile bölüşerek çözebiliriz. Unutmayalım ki yasalar, cezalandırmak, yok etmek için değildir. Önlemek, düzeltmek, onarmak gibi görevleri vardır. Biz de evlilik birliğimizi onarmak istiyorsak, yasaların bize verdiği hakları kullanmaktan çekinmemeliyiz. (TCK:102/2)
 
mss sağol gülüm valla bunlar biz kadınlar için çok önemli konular
 
Canim güzel bir konuya deginmissin...
Iyi hosda bu nasil ispat edilebilirki? mesela esi benimle isteyerek iliskide bulundu dedigi zaman?
Bunu kanitlamak zor iste....
Saygilarimla...
 
Bir kadının istemeden ilişkiye girmesi kadar kötü bir şey olamaz diye düşünüyorum..ayrıca bu konuya değinmen çok güzel..tebrik ederim..
 
hiç hoş bir durum degil ama istegin dısında iliskiye girildigi zaman penisin vajınayı zorlama yönüne göre tespit edilebiliyormuş.sanada bunu raporlandırmak kalıyor.
 
Eşe tecavüze ilk tutuklama

ERZURUM'DA eşiyle zorla ters ilişkiye giren koca, cinsel dokunulmazlığa
müdahale ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Pasinler İlçesi'ne bağlı
Epsemce Köyü'nde yaşayan 25 yaşındaki Zehra U., bir süre önce
jandarmaya müracaat ederek, 31 yaşındaki eşi Ergün U.'nun kendisini
önce dövüp sonra da ters ilişkiye girdiğini belirterek şikayette
bulundu. Çiftçilik yapan iki çocuk babası Ergün U., şikayet üzerine
jandarma tarafından gözaltına alındı. Eşine tecavüz ettiğini kabul
etmeyen Ergun U., Pasinler Cumhuriyet Savcılığı'nda hakim önüne
çıkarılarak, 'cinsel dokunulmazlığa müdahale ettiği' gerekçesiyle
tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, Türkiye'de eşe tecavüz
vakalarında ilk tutuklama kararı olması ve diğer davalara emsal teşkil
etmesi açısından önem taşıyor

25.05.2006- Akşam gazetesi

TCK da bu konunun düzenlenmesi şöyledir:

Cinsel saldırı

TCK MADDE 102. - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle işlenmesi durumunda, yedi yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bu fiilin eşe karşı işlenmesi hâlinde, soruşturma ve kovuşturmanın yapılması mağdurun şikâyetine bağlıdır.

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'ne başvuran 395 kadın arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre aile içi şiddete uğrayan kadınların Yüzde 63'ü evliler. Bunlardan yüzde 37'si de çocuk sahibi.

Başvuran kadınlar şiddetin en çok evlilik içi tecavüz de ortaya çıktığını söylüyorlar. "Zorla ilişki" ve "tecavüz"ün evlilik içindeki oranıysa yüzde 12.

Kadınların aile içinde şiddete uğramalarının bir başka nedeni de kocalarının başkalarıyla ilişkilerini anlatmasında ortaya çıkıyor. Bu şiddetin oranı ise yüzde 8.

"Ters ilişkiye zorlama", "Başka bir kadına ev açma", "Kapıya koyma ve evden kovma" gibi nedenlerle aile içi şiddetin oranı ise yüzde 6 olurken, kadınların yüzde 5'i "ölüm tehdidi" alıyor.
 
Bu çok güzel bir paylaşım Msscool.Tebrik ediyorum seni.Ama bence bunu dile getirebilen çok az kadındır.Bu sorunu yaşayan kadınlar Cinsel ilişkiden nefret etmekle kalmıyo,bunalıma bile girebiliyor.
 
bence işin en kötüyanı sikayetçi olunca muayene olmak zorunda kalan yine kadın oluyor zaten kadın onur kırıcı bir durumda zaten kendine yapılanı anlatırken ne acılar hissediyor ve bunların üstüne iddasını ispatlamak için muyene olmak zorunda olan yine kadın oluyor..bence kanun yetersiz buna başka bir çözüm bulmalılar..
 
evet arkadaşlar evlilik gerçekten çok zor bi müessese, ama insan maalesef çocuk varsa kapıyı vurup çıkamıyorda. çıksa bile daha sonra düşününce yine çocuğun hatırına geriye dönebiliyor yine de allah kimseye iki yüz göstermesin
 
Hasasa Bi Konu Tebrikler.bende Bunu Evliligimde Cok Yaşadimm Inan Cok Kötü Ve üzücü Durumm.erkek Birazda Olsa Kadini Durumunda Ve Halinden Anlayacak Yaa.ben Böle Düşünüyorumm.....
 
Mısscool ve De facto iknizede teşekkürler...a.s.
 
X