evlilik kararınıza karşı çıkan oldu mu?

Annem Babam beni hic vermek istemedi ... hatta ikiside agladi sözüm kesilirken.
Ama orta yol bulduk ... ve oklum bitince evlenicegeme söz verdim...
ve sözümü tutuyorum!

Sizinkiler neden karsi? bizimkiler daha cok genc oldugum icin istemediler

Neden karşı çıkıldığına bağlı.

Buradan okuyorum şaşırıp kalıyorum. Bazı aileler hiç tanımadan bile karşı çıkabiliyor.

Bazıları da gelecek görmüyorlar, iki kişiyi birbirine denk görmüyorlar, haklı olarak karşı çıkıyorlar.

Bazı aileler evden bir maaş gidecek diye karşı çıkıyor mesela, şok geçiriyorum okurken. Sinsi planlar, bencillikler...

Neden önemli yani.

sorun yıne maddıyat ıse
az sabredın derım yahu adam zaten ıse yenı basladı

baştan aileden olumsuz karar duyunca ileride işler hepten mi sarpasarıyor? aile nasıl ikna edilir kızlar:KK51:
evet babam karşı çıkmıştı asla okul bitmeden vermem de avukat olmaz da bilmem ne herşeyi bahane ettiler şimdi baba oğul oldular :KK68: ilk başta karşı çıkıyor illa bir kulp buluyorlar zaman lazım güzelim ve inancını kaybetme seviyorsan arkasında dur ailen de zamanla kararının yanında olmayı öğreniyor:KK14:

evet babam karşı çıkmıştı asla okul bitmeden vermem de avukat olmaz da bilmem ne herşeyi bahane ettiler şimdi baba oğul oldular :KK68: ilk başta karşı çıkıyor illa bir kulp buluyorlar zaman lazım güzelim ve inancını kaybetme seviyorsan arkasında dur ailen de zamanla kararının yanında olmayı öğreniyor:KK14:
ama benim babam gerçekten dediğim dedik bi insan ben korkuyorum minnakım .bir de markette çalışıyor.bahsettiğim terfinin ilkini aldı 1600 maaşı var.1 seneye maaşım 2000 olur diyor.ama ben bu iş sürekli olur mu olmaz mı endişeliyim açıkçası.endişemin sebebi de babam memur ,memur kafası var adamda.kamuda çalışan birini falan istiyor.ikna edememe korkum bu.

Aynen bizimkilerde baba ogul gibi oldular :KK49:
Onlari öyle görünce cok mutlu oluyorum ...
hayatimdaki en önemli iki adam :KK74:

ama benim babam gerçekten dediğim dedik bi insan ben korkuyorum minnakım .bir de markette çalışıyor.bahsettiğim terfinin ilkini aldı 1600 maaşı var.1 seneye maaşım 2000 olur diyor.ama ben bu iş sürekli olur mu olmaz mı endişeliyim açıkçası.endişemin sebebi de babam memur ,memur kafası var adamda.kamuda çalışan birini falan istiyor.ikna edememe korkum bu.
sen zamana bırak benimki de öyleydi aslalarla konuşurdu sonra o laflarını bir bir yuttu garibim :KK48: sonuçta bak ne güzel işini bulmuş ya bulamazsa diye korkuyordun bak ne güzel bu sıkıntınız da hallolacaktır inşallah üzülme sen canım şimdi öyle der sonradan da vazgeçer onlar da haklı seni düşünüyorlar garanti olsun rahat olun diye düşünüyor sonuçta

Aynen bizimkilerde baba ogul gibi oldular :KK49:
Onlari öyle görünce cok mutlu oluyorum ...
hayatimdaki en önemli iki adam :KK74:
aynen öyle canım yanyana gelince gördüğüm tablo dünyanın en güzel tablosu oluyor :KK68: allah herkese ağız tadı hayırlı kişiler versin inşallah :KK37:

sen zamana bırak benimki de öyleydi aslalarla konuşurdu sonra o laflarını bir bir yuttu garibim :KK48: sonuçta bak ne güzel işini bulmuş ya bulamazsa diye korkuyordun bak ne güzel bu sıkıntınız da hallolacaktır inşallah üzülme sen canım şimdi öyle der sonradan da vazgeçer onlar da haklı seni düşünüyorlar garanti olsun rahat olun diye düşünüyor sonuçta
arada kalıyorum minnak.iş konusunda haklılar mı ailem sence ya memur olmak atanmak ne kadar zor okuyan biliyor .benim bu arada kalışlarım sona erer inşallah bi gün.Allahm sizide bi ömür mutlu etsin inşallah.

Bizimkiler hiç ama hiç istemediler.

Ama ne kadar istemezlerse istemesinler olmaz demez bizimkiler, onun yerine her günün tadını kaçırırlar ( :

Karşı çıkma sebepleri kültür ve eğitim farkı, işine güvenmemeleriydi.
Düğünden sonra dert tasa kalmadı bizde.
Bildiğim için tanışma-düğün süresini kısa tuttum

Ama ne kadar istemezlerse istemesinler olmaz demez bizimkiler, onun yerine her günün tadını kaçırırlar ( :

zaten babam aşkla evliliğe de karşı.adam nişalnlıyken gezenleri falan gördükçe delleniyor.

ne iş yapıyordu durumumuz benzer sanırım:KK43:
insan ailesinin onayı olmazsa ne yaparım diye dşünmekten delirecek hale geliyor.sonu.ta verilmiş bi 5 sene var benim de.kestirip ailem istemiyo diye ayrılamam.kaldıramam da

arada kalıyorum minnak.iş konusunda haklılar mı ailem sence ya memur olmak atanmak ne kadar zor okuyan biliyor .benim bu arada kalışlarım sona erer inşallah bi gün.Allahm sizide bi ömür mutlu etsin inşallah.
haklılar ama anne baba olarak haklılar işi garanti olsun ki allah korusun işten çıkartırlarsa falan ortada kalma diye düşünüyorlardır şekerim ve her ata evladı için en iyisini ister fakat düşünmedikleri işte bu atanmaların ne kadar zor olduğu ama zamanla kabullenirler sen çok fazla üsteleme şu an hem çocuğa da yazık bak ne güzel iş bulmuş biraz ailene karşı savunman lazım bu ara ama dediğim gibi onların da kendilerince ne kadar haklı olduklarını unutma kuzum

haklılar ama anne baba olarak haklılar işi garanti olsun ki allah korusun işten çıkartırlarsa falan ortada kalma diye düşünüyorlardır şekerim ve her ata evladı için en iyisini ister fakat düşünmedikleri işte bu atanmaların ne kadar zor olduğu ama zamanla kabullenirler sen çok fazla üsteleme şu an hem çocuğa da yazık bak ne güzel iş bulmuş biraz ailene karşı savunman lazım bu ara ama dediğim gibi onların da kendilerince ne kadar haklı olduklarını unutma kuzum
of .. :KK43: Allahım yardım etsin.

benim ablam karşı çıkmıştı, hem gurbete gideceğim için hemde eşimin ailesiyle kültür farkımız olduğu için. hatta ayrıl yapamazsın diye çok ısrar etmişti. ve evlendim,, 2 yıl oldu. çok güzel bi şehirde, yaşıyorum. eşimle ve ailesiyle zerre problemim yok. ablam şuan iyiki beni dinlememişsin diyor. ben ikna etmeye uğraşmadım sevgimin peşinden gittim. ablam yanıldığını anladı.

X