• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Tazminatı / Dava Açmak

karanfil cicegim

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2025
119
70
13
28
Selamlar,

06.06.2024 tarihinde başladığım bir işim var. Türkiye genelinde bir projeyi yönetiyorum, pozisyonum yöneticilik.

Uzatmadan anlatırsam ne asistanımdan ne direktörümden memnunum ikisi de erkek. Direktörüm ben tıkanan bir konuyu söyleyince “hallet bir şekilde” diyor ama benden kıdemsiz asistanım burnunu sokunca onu önüne katarak ilgili birime gidiyor.

Asıl yöneticim beni sever. Dünya görüşümüz, memleketimiz aynı olduğu için ayrı bir değer veriyor, yaz aylarında üniversiteye başlayan çocuğunu benim stajyerim olması için rica etti. Ben işyerinde çok konuşan biri değilim. Bizim ofiste akşama doğru bira votka içilir, inanılmaz seviyesiz konuşmalar yapılır ben mecburen ordaysam sadece tebessüm eder geçerim üniversiteden beri böyle. Ofistekiler de benim bu tavrıma sürekli kurulur, ortak ofis olduğu için de bazen tekrar ediyor bu durum. Zamanla onlardan farklı olduğum anlaşıldı net şekilde ama direktörüm benim ofis içinde böyle oturaklı bir yerde olmamı hazmedemedi. Mesela bizim birime uğrayan patron da bana selam veriyor, stajyer çocuk da, çaycı abla da. Mutlaka halimi hatrımı soran oluyor. Onlarla da konuşuyorum ama genel olarak ofiste kıymetli bir yere geldim ağır taş değerli olur, tecrübe oldu bana da. Aslında başta hevesliydim onlarla konuşmaya da ama iş için gelen hostesle yatan biri var, ertesi gün muhabbetini yapıyorlar tüm ofis. Kadın erkek.

Neyse. Son iki ayda hem evlendim hem yüz felci geçirdim. Raporluyken çalıştım. Nikah iznimi bile kullanamadım çünkü asistanım da direktörüm de benim iş yükümü yönetemedi.

Sonuç olarak ben aksayan işlerden dolayı suçlandım. Başından beri asistanım ve ben arasındaki ayrım, son süreçte yasal iznimi dahi kullanmamış olmak; ispat edilir mobing.

Bir yanım dava aç ibret olsun, en azından başkasına yapamasınlar diyor, diğer yanım evlilik tazminatını al kurtul diyor.

Selamlar,

06.06.2024 tarihinde başladığım bir işim var. Türkiye genelinde bir projeyi yönetiyorum, pozisyonum yöneticilik.

Uzatmadan anlatırsam ne asistanımdan ne direktörümden memnunum ikisi de erkek. Direktörüm ben tıkanan bir konuyu söyleyince “hallet bir şekilde” diyor ama benden kıdemsiz asistanım burnunu sokunca onu önüne katarak ilgili birime gidiyor.

Asıl yöneticim beni sever. Dünya görüşümüz, memleketimiz aynı olduğu için ayrı bir değer veriyor, yaz aylarında üniversiteye başlayan çocuğunu benim stajyerim olması için rica etti. Ben işyerinde çok konuşan biri değilim. Bizim ofiste akşama doğru bira votka içilir, inanılmaz seviyesiz konuşmalar yapılır ben mecburen ordaysam sadece tebessüm eder geçerim üniversiteden beri böyle. Ofistekiler de benim bu tavrıma sürekli kurulur, ortak ofis olduğu için de bazen tekrar ediyor bu durum. Zamanla onlardan farklı olduğum anlaşıldı net şekilde ama direktörüm benim ofis içinde böyle oturaklı bir yerde olmamı hazmedemedi. Mesela bizim birime uğrayan patron da bana selam veriyor, stajyer çocuk da, çaycı abla da. Mutlaka halimi hatrımı soran oluyor. Onlarla da konuşuyorum ama genel olarak ofiste kıymetli bir yere geldim ağır taş değerli olur, tecrübe oldu bana da. Aslında başta hevesliydim onlarla konuşmaya da ama iş için gelen hostesle yatan biri var, ertesi gün muhabbetini yapıyorlar tüm ofis. Kadın erkek.

Neyse. Son iki ayda hem evlendim hem yüz felci geçirdim. Raporluyken çalıştım. Nikah iznimi bile kullanamadım çünkü asistanım da direktörüm de benim iş yükümü yönetemedi.

Sonuç oarak ben aksayan işlerden dolayı suçlandım. Başından beri asistanım ve ben arasındaki ayrım, son süreçte yasal iznimi dahi kullanmamış olmak; ispat edilir mobing.

Bir yanım dava aç ibret olsun, en azından başkasına yapamasınlar diyor, diğer yanım evlilik tazminatını al kurtul diyor.

Dava açsanız kazansaniz dahi emin olun baskasina da yaparlar.
Tazminatinizi alın ve kurtulun.
Raporluyken çalışmak, izin kullanamamak gibi hataları da başka is yerine girdiginizde yapmayın.

Selamlar,

Sonuç olarak ben aksayan işlerden dolayı suçlandım. Başından beri asistanım ve ben arasındaki ayrım, son süreçte yasal iznimi dahi kullanmamış olmak; ispat edilir mobing.

Zaten iğrenç nir yermiş işyeriniz.Ayrılın,kurtulun.

Mobbing goremedim. Ortam les bi yere benziyor o ayri tabii.
Siz kendinizi biraz abartiyor olabilir misiniz? Insan farkinda olmadan bunu yapabiliyor is yerinde ve disarisan feci itici gozukuyor bu insanlar.
Hadi mobbing yapiliyor diyelim. Ispat nerede geecekten anlayamadim..

Her is yerinde olumsuz insanlar olur. Isini yapip cikacaksin, bir iki yuzlerine guleceksin. Boyle boyle idare edeceksin.

Mobbing cok baska bir sey.

Evlendiğiniz tarihten itibaren 1 sene içerisinde istifa edebilir ve yasal kıdem tazminatınızı alabilirsiniz, yanı sıra evlilik izni üç gün çok bir şey değil, raporluyken çalışmanız için baskı kurulduysa elinizde mesaj vs varsa SGK'ya şikayet edersiniz en fazla iş verene idari para cezası kesilir ama buradan size bir şey çıkmaz çünkü raporlu olduğunuz günlerde iş yerinden alacağınız olmuyor. Siz gitmek zorunda değilsiniz onlar ödeme yapmak zorunda değil. Zorlama varsa şikayet edin, kıdeminizi alıp ayrılın.

Mobbing goremedim. Ortam les bi yere benziyor o ayri tabii.
Siz kendinizi biraz abartiyor olabilir misiniz? Insan farkinda olmadan bunu yapabiliyor is yerinde ve disarisan feci itici gozukuyor bu insanlar.
Hadi mobbing yapiliyor diyelim. Ispat nerede geecekten anlayamadim..

Her is yerinde olumsuz insanlar olur. Isini yapip cikacaksin, bir iki yuzlerine guleceksin. Boyle boyle idare edeceksin.

Mobbing cok baska bir sey.
Şöyle anlatayım, herhangi bir problem olduğunda mailinden ya da arayüzden iş takibi yapmayan direktörüm direkt “karanfil bi şeyi yanlış anlamıştır” diyor. Cidden belki on kez filan oldu bu. Üzerimde algı yaratıyor. Sebebi ise, işe dair takibi yapmadığı için direkt değil dolaylı şekilde suçu bana atıyor. Üst yönetimden biri var, sırf direktörüm yüzünden bana düşman oldu kadın. Zaman için de anlaşıldı direktörümün bir şeyden haberi olmadığı gerçi, çünkü benim yetki sınırımın dışında konularda da bilgisi ve iş takibi sıfırdı. Benden önce yapılmış çalışmaları sorduğumuz bir dönem vardı, o sırada anlaşılıyordu çok net. Ama bir şey yapılmadı çünkü yukarda anlattığım seviyesizliklerden dolayı geçinip gidiyor tüm ekip.

Back
X