Evlilikte 9 yaş büyük erkek sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makale okumama gerek yok sanırım, eşimle 10 yaş fark olduğunu ve mutlu bir evliliğim olduğundan bahsetmiştim yukarda. Kuşak farkı çok komik geldi, dedem yaşında biriyle evlenmedim sonuçta
Mesela ülkemizde örnek çift olarak gösterilen Arzum Onan- Mehmet Aslantuğ’un 12 yaş farkı var. Daha çok örnekler verilebilir yaş farkı olup da mutlu olan çiftlerin listesi dünya kadar uzaar gider...
“Gerçekten” sevdikten sonra yaş farkının sadece bir rakamdan ibaret olduğunu kavramanız dileğiyle... sevgiler.

yaşım 33
nişanlmn yaşı 40
gayet ii anlaşıyoruz :) bir sıkıntı yok çok şükür..
yaş aralığı o kadar önemli değil bence :)
seviyorsanz ve en önemlisi anlaşabiliyorsanz
ama tabi sizin yaşınız ufak erkeğin yaşı buyuk ise sıkıntı sizin için söyleyebileceğim biraz hayatınızı yaşayın ayaklarınız üstüne basın ondan snra düşünn derim..
ama sizinde yaşınız 27-28 üstundeyse 9 yaş ideal

adamın 2 çocugu oldugunu şuan ögrendim..
yaş farkı sorun olmaz hala arkasındayım...
ama sanki burada bu adama bazı baskılardan bıktgn için önune çıkan ilk kişiye sarılıyormussun gibi geldi bu durum yanlış..
bekar kızsın önceliğin eşin olacak yada ondan olan çocugun ..
ama onun önceliği hiç bir zaman sen olmayacaksın çocukları olacak..
kendi adıma söylüyorum ben yapamazdım. .

“Makale okumama gerek yok” demeniz bile zihniyetinizi ortaya koyuyor :) siz istisnai olabilirsiniz,saydığınız ünlü isimlerde. Ben de bunu biliyorum fakat size ben de yüzlerce kendi fikrim doğrultusunda örnekler getirebilirim bir de gerçekten sevdikten sonra yaş önemsiz demişsiniz de o halde 20-30 yaş farkına da mı tamam diyelim sırf, sevgi var diye Her şeyin bir düzeni olduğunu savunurum,evet yaş farkınında var. Umarım biraz daha farklı bakış açıları edinebilirsiniz hayatınızda mutluluklar diliyorum :)

Zihniyetim derken? hanımefendi sorun yok mutluyum zaten. Yaş ile ilgili makale okuyacak olsaydım ilişkimin daha ilk başlarında okurdum zaten mantıken O yuzden gerek duymuyor olabilirim belki?
Evet 20-30 yaş çok fazla, ben o kadardan bahsetmiyorum ki. Ya ben anlatamıyorum ya anlaşamıyoruz, olmuyor yani neyse bu bahsi burda kapatalım bence iyi günler dilerim.

Hanımefendi,ilk önce öğrenmenin yaşı yoktur ayrıca siz tabii gayet mutlu olabilirsiniz ama bunu genelleyebilir misiniz? Hayır. Aynı şekilde ben de. Ama sırf kendinizden örnek vererek “ayyy ben çok mutluyum 10 yaş büyük kocamla,hiç sorun yok hehehe” diyerek bu işler olmaz. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca ben size sizin mantığınızdan örnek verdim,anlamamanız şaşırtmadı beni (20-30 yaş farkı örneğim)

evet bende çocukları öğrendiğimde durup bir acaba oldum. Mesela kendimden örnek verirsek ben çocukları olan biriyle yapamazdım. Beraber yaşadığımız bir evde çocukları için doğru bildiğim şeyi söylesem mesela en ufak örneğinden şımartma bu kadar desem kesin adamın gözüne batar diye düşünüyorum. Ki bunu da ima ederse öküz otururdu içime şahsen, soğurdum yani. Iiyce düşünüp tasinilmasi gereken bir konu. Yaş farkı dert değil burada.
kavramaz canım boşuna parmaklarını yorma. Üyenin yaş farkı konusunda sabit fikirleri var. Senin gibi benim gibi insanların gerçekten mutlu olduğuna inanmiyor. Daha önceki yaş farkı konularından dikkatimi çekmişti.

Birincisi ben size ve yaş farkı olan kimseye mutsuz demiyorum,ama herkes sizin gibi de değil. Ayrıca,makale okuyun diyorum demek ki bir araştırma içine girmişim ki bazı fikirler sunuyorum. Ayrıca dikkatinizi çekmem çok hoş çünkü bu benim fikrim ve yeri geldiğinde söylerim gayet açık ve net şekilde.

Farkındaysanız size yazmadım

Babamla annem arasında 9 yaş var, şu an biri 50 yaşın biri 60 yaşın üstünde. Annem 22 babam 31 yaşında iken evlenmişler (görücü usulü değil). Bir ömrü birlikte geçiriyorlar, olmuştur illa ki kendi aralarında problemleri ama herkeste olduğu kadar. Güzel bir ailemiz var, kuşak farkı falan yok aralarında, 2 kardeşim ve beni sevgi görerek yetiştik. 20-30 yaşla 10 yaş aynı şey değil. Kaldı ki 30 yaş fark varsa bile (eğer karşılıklı rıza varsa) ısrarla yanlış evlilik yapmışsınız mutsuz olacaksınız denilip durulmaz. Herkesin kendi kararıdır.

Bu konu özelinde yazacak olursam yaş farkından ziyade adamın iki çocuklu boşanmış biri olmasının üstünde dururdum ben olsam. Ayrıca birisine karşı aşırı güçlü çekimden her zaman korkarım, o çekim mantığı perdeler çünkü.

Burada gözden kaçırmamanız gereken onun alışkın olduğu hayat tarzı, ne kadar ana kuzuluğu, bir birey olma safhasını yakalamış olması, o yaşta ki bir erkek daha bencil olması kaçınılmaz o kadar bekar kalmanın rahatlığı ve sorumsuzluğu var birde hangi takıntıları var vazgeçemediği, aşkta bir yere kadar canım

Benim de sevgilimle aramda 8 yaş var önceki ilişkimde aynı yaştaydık sürekli kavga ederdik olgunlasmamisti çünkü. Şimdi çok az tartışma yaşadığım huzurlu bi ilişkim var. Yaş sorun değil bence 9 çok değil. Diğer konu ise daha sıkıntılı iyice tanimani öneririm.

9 yaş dediğiniz zaman biz fikir veremiyoruz.

Neticede

50_59

30_39 vb ideal olacaktır.

Fakat 20_29 ideal kabul edilmez.
Ben beste bir orani normal buluyorum,ornegin 20 25,40 50,30 36,fakat 20 29 evet fazla.
Yine de bazen oluyor fakat kafalar zor uyuyor ya da uyamiyor bence...

Ben 31 o 40
Ikimizde ögretmeniz
YAlnız bir sey daha var o evlenmis ayrılmış 2 çocuğu var ben hiç evlenmedim bekarim.
9 yasın Önemi yokta
Hiç evlilik yapmamış birisi olarak 2 çocuklu biri olması daha büyük sorun.
2 çocuğun maddi manevi Sorumluluğu hep babasında olacak. Sizde yeni bir çocuk isteseniz 2 öğretmen maaşı 3 çocuk maddi olarak ucu size dokunur.
Bence bu daha büyük problem.

Konuyu görünce yazmak istedim ben 21 yaşındayım eşim 30 çok tereddüt le evlendim ama iyi ki evlenmişim o kadr mutluyum ki inanın nazar degicek diye çok korkuyorum yaşım küçük farkındayım ama ne onun yaşı ne benim yaşım hiç problem olmuyo evlenince ben biraz olgunlaştım o biraz genclesti ortda buluştuk ve şunu farkettim ben eşime evlenince aşık oldum zaman geçtikçe de bu aşk büyüyor. Demem o ki en son düşünülecek hatta hiç dusunulmeyecek şey yaş bence daha önemli şeyler var inanın. Biz yaşa gelene kadar beraber çok şey yaşadık şükür ki atlattık aklımiza bile gelmiyor yaşlar. Ki siz olgun biriyim dediniz bu hiç problem olmaz çünkü yaşım itibariyle çocukluktan yeni çıkmış biriyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…