• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte 9 yaş büyük erkek sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
9 yasın Önemi yokta
Hiç evlilik yapmamış birisi olarak 2 çocuklu biri olması daha büyük sorun.
2 çocuğun maddi manevi Sorumluluğu hep babasında olacak. Sizde yeni bir çocuk isteseniz 2 öğretmen maaşı 3 çocuk maddi olarak ucu size dokunur.
Bence bu daha büyük problem.
Çocukların annesi de öğretmen nafaka en fazla 1000 lira veriyordur çocuklara o da yeter diye düşünüyorum. Ama haklısınız.
Extra masrafları çıktığı zaman mecbur çocuklarına bakmak zorunda beni de düşündürüyor.
Manevi kisminda anne ve babası düşünsün bana ne ki.
Ben 2 çocuk yapcam tek çocukla kalmam.

Son günlerde kafamı çok kurcalayan konu. Kendimden 9 yaş büyük birinden hoşlanıyorum. Ilk defa bu kadar büyük birini seçti gonlüm. Genelde hep küçüklerle sevgili olurdum ya da yaşıtlarımla. Tecrübelerle gördüm ki benden kucuklerle ya da ya
yaşıtlarımla çok da anlaşamıyorum. zaten çocukken bile çok olgun bir çocuktum. Yaşıma göre de olgun bir insanın haliyle.
Tecrübeli arkadaşlar bu konuda artıları nedir eksileri nedir yazar misiniz?
Yaşlarimiz ben 31 o 40.

Olmuyor ben evliyim

Son günlerde kafamı çok kurcalayan konu. Kendimden 9 yaş büyük birinden hoşlanıyorum. Ilk defa bu kadar büyük birini seçti gonlüm. Genelde hep küçüklerle sevgili olurdum ya da yaşıtlarımla. Tecrübelerle gördüm ki benden kucuklerle ya da ya
yaşıtlarımla çok da anlaşamıyorum. zaten çocukken bile çok olgun bir çocuktum. Yaşıma göre de olgun bir insanın haliyle.
Yaşlarimiz ben 31 o 40.

Benim eski eşim 13 yaş büyüktü ama ben o zaman 25 tim , ki 30 dan önce olgunlaşamıyor kimse, 30 dan sonrası bence yaş farkı çok sıkıntı olmayabilir, 20 lerde daha çok sıkıntı oluyor.

Ben 31 o 40
Ikimizde ögretmeniz
YAlnız bir sey daha var o evlenmis ayrılmış 2 çocuğu var ben hiç evlenmedim bekarim.

Yaşıtız, 6 senelik evliliğimi bitirdim ama çocuklu birini düşünmüyorum esasen, çünkü çok yıprandım eski evliliğimde aileler yüzünden, çocuk olunca da tamamen kopulmuyor, seçim sizin.

Çocukların annesi de öğretmen nafaka en fazla 1000 lira veriyordur çocuklara o da yeter diye düşünüyorum. Ama haklısınız.
Extra masrafları çıktığı zaman mecbur çocuklarına bakmak zorunda beni de düşündürüyor.
Manevi kisminda anne ve babası düşünsün bana ne ki.
Ben 2 çocuk yapcam tek çocukla kalmam.
Lisede ünv de bir ton masrafı çıkacak
Nafaka ne ki önümüz kış okullar Açılıyor ekstra bir Sürü masrafı olacak bu çocukların 1000 TL iki çocuğa yeter mi ?
Yetmediği zamanlar illa olacaktır.
Aynı ailenin içine girdiğinizde manevi kısmından banane olamıyor pek.
O Yüzden siz bence kendi durumunuza göre birini bulun.

Burada gözden kaçırmamanız gereken onun alışkın olduğu hayat tarzı, ne kadar ana kuzuluğu, bir birey olma safhasını yakalamış olması, o yaşta ki bir erkek daha bencil olması kaçınılmaz o kadar bekar kalmanın rahatlığı ve sorumsuzluğu var birde hangi takıntıları var vazgeçemediği, aşkta bir yere kadar canım
Adam evlenmiş ayrılmış hiç evlenmemiş değil ki. Keşke öyle olsaydı.

Lisede ünv de bir ton masrafı çıkacak
Nafaka ne ki önümüz kış okullar Açılıyor ekstra bir Sürü masrafı olacak bu çocukların 1000 TL iki çocuğa yeter mi ?
Yetmediği zamanlar illa olacaktır.
Aynı ailenin içine girdiğinizde manevi kısmından banane olamıyor pek.
O Yüzden siz bence kendi durumunuza göre birini bulun.
Benim kuzenim de ayrıldı eşinden adam teğmen 2 çocuğa 1000 tl veriyor kuzenim sekreter asgari ücretli tek başına bakıyor.
Ablam ayrıldı eşinden nafaka bile bağlamadı defolsun gitsin başından yeterki dedi tek çocuğunu kendi büyütüyor
Arkadaşımın babası üniversitede okurken 500 tl nafaka veriyordu ve başka para vermiyordu ve kızı sürekli arayıp ne zaman bitecek okulun diyordu nafakayi kesmek için.
Bosanirken bana mi sordu kadında istemiş ayrılmayı baksın çocuklarına biz de bir aile kuracağız. Nafaka harici çok da fazla maddi destekde bulunmasına karşı çıkarım. Para benim için önemli değil ama bunun sonu olmaz ki hep eşim olacak insanın üstüne yikarsaa olmaz ki masrafları. O zaman alır ben buyuturum çocukları kadın bize nafaka versin.

Babamla annem arasında 9 yaş var, şu an biri 50 yaşın biri 60 yaşın üstünde. Annem 22 babam 31 yaşında iken evlenmişler (görücü usulü değil). Bir ömrü birlikte geçiriyorlar, olmuştur illa ki kendi aralarında problemleri ama herkeste olduğu kadar. Güzel bir ailemiz var, kuşak farkı falan yok aralarında, 2 kardeşim ve beni sevgi görerek yetiştik. 20-30 yaşla 10 yaş aynı şey değil. Kaldı ki 30 yaş fark varsa bile (eğer karşılıklı rıza varsa) ısrarla yanlış evlilik yapmışsınız mutsuz olacaksınız denilip durulmaz. Herkesin kendi kararıdır.
Ben kimseye mutsuzsunuz dediğimi ya da yanlış evlilik yaptınız diye bir beyanda bulunmadım. Ayrıca 30 yaş gibi (20 vs) farkları da kabul edilemez buluyorum. Eskiden Türk toplumunda genç kızlar yaşlı adamlarla evlenmesin diye,siyaset ve toplumsal hareketler olurdu. Şu an geldiğimiz nokta beni korkutuyor !! Ayrıca sizin aileniz iyi diye bir başkasının ailesi de sizin gibi olamaz değil mi? farklı bakış açıları önemli. Ayrıca dünya değişiyor zaman ve devir değişiyor, sizin aile büyükleriniz ile aynı devirde değiliz bundan kastımdı kuşak farklılığı diye. Zira her geçen gün daha farklılaşıyoruz ve kuşaklar arasında fark etmesekte değişimler gerçekleşiyor.

Yaşlarimiz ben 31 o 40.
Ben 30 sevgilim 51 yaşında evlilik hazırlığındayız kafalar uyuştuktan sonra yaş sadece sayıdır bana göre

Benim kuzenim de ayrıldı eşinden adam teğmen 2 çocuğa 1000 tl veriyor kuzenim sekreter asgari ücretli tek başına bakıyor.
Ablam ayrıldı eşinden nafaka bile bağlamadı defolsun gitsin başından yeterki dedi tek çocuğunu kendi büyütüyor
Arkadaşımın babası üniversitede okurken 500 tl nafaka veriyordu ve başka para vermiyordu ve kızı sürekli arayıp ne zaman bitecek okulun diyordu nafakayi kesmek için.
Bosanirken bana mi sordu kadında istemiş ayrılmayı baksın çocuklarına biz de bir aile kuracağız. Nafaka harici çok da fazla maddi destekde bulunmasına karşı çıkarım. Para benim için önemli değil ama bunun sonu olmaz ki hep eşim olacak insanın üstüne yikarsaa olmaz ki masrafları. O zaman alır ben buyuturum çocukları kadın bize nafaka versin.
Utanmasanız nafaka da ne ki kadın Kendi doğurdu kendi büyütsün diyeceksiniz.
Bir de öğretmen olduğunuzu yazmışsınız. Çocuklara karsı bu kadar gaddar bir yapınız varken değil çocuklu adamla evlenmek öğretmenlik yapmanız bile hata olur.
Umarım geç olmadan görür de bu yönünüzü o adam evlenmez sizinle.

Bana söylediği zamanında evlenmek için evlenmiş. Çoksa sevmemis kadını. Anlasamiyorlarmıs iletişim paylaşım sıfrmıs. Karşılıklı anlaşmalı olarak ayrılmışlar. Çocuklar kadında 2 tane kız çocuğu.
Arkadaş cevremiz ortak ama pek anlatmıyor ben yeni başladım göreve o okulda yıllardır çalışıyor pek kimseye anlatmıyor özel hayatını. Ilk günden beri hoşlanıyorum ondan o da benden hoşlanıyormus yeni açıldı bana daha.

Boşanmış biri olarak şunu söyleyebilirim, genel olarak söylüyorum tabi, bir kadın hele de çocuk varsa pat diye boşanmaz, boşanamaz. Ülkemizde bekar kadın olmak kolay değil çünkü.

Bence iyi tanımaya çalışın ve düşünün.

Bakış açınız pek sağlıklı değil, baksın çocuklarına nedir yahu adamın da çocuğu onlar. Bencilce düşünmeniz ve merhametsiz olmanız bir yana nasıl bir hayatla karşılaşacağınız hakkında pek fikir sahibi gibi durmuyorsunuz. Ex hanıma şu kadar para daha fazla kuruş çalışmaz diye plan yapıyorsunuz kendinizce ama gerçek hayat öyle işlemez.

Benim çocuğum yok ama saygi duyacaktir çocuk istememe. Bunu göze almıştır diye düşünüyorum bana gelirken. Henüz konuşmadık ama.
Diğer konularda haklısınız nafaka veriyor tabi çocuklarına doğal olarak. Eski es kıskançlık krizlerine girerse zor tabi.

İşte bak düşünüyorsun, henüz konuşmadın, daha da önemlisi davranışlarını görmedin. Erkeklerin konuştuklarına değil , yaptıklarına önem vermeliyiz.

Alıntı yapmayın lütfen beni, sabit fikirli insanlarla tartışacak birşeyim yok.
İnsan şu hayatta ya beyaz olur ya siyah,ben fikirlerimi her yerde söylerim,aynı şekilde hem de. Bu beni sabit fikirli yapıyorsa(LOL) sabit fikirliyim. Sizin gibi algı yetimin düşük olmamasına da sevinirim ancak 😂😂

Utanmasanız nafaka da ne ki kadın Kendi doğurdu kendi büyütsün diyeceksiniz.
Bir de öğretmen olduğunuzu yazmışsınız. Çocuklara karsı bu kadar gaddar bir yapınız varken değil çocuklu adamla evlenmek öğretmenlik yapmanız bile hata olur.
Umarım geç olmadan görür de bu yönünüzü o adam evlenmez sizinle.
Bakalım adam ne düşünüyor çocuklarla ilgili o da meçhul. Bazıları eşle birlikte çocukları da boşuyor.

Saygılı şefkatli bana karşı davranışları. Zaten o çok etkiliyor insanı. Eski ilskilerimde görmediğim özeni gösteriyor. Bu özellikleri diğer eski yanlarını kapatıyor bence tek sıkıntım yaş şu benim ilerde daha da yaslanirnca sorun olur mu diye ama yaş çok sorun değilmiş anladığım kadarıyla.
Inşallah sizin ilişkinizde güzel gider. Allah tamamına erdirsin.

Çok yorum yaptım kızmayın ama, tabi ki bulmuş sizin gibi fıstık, tabi ki özen gösterecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X