• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte 9 yaş büyük erkek sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babam annemden 9 yaş büyük hiç iyi anlaşamıyorlar .Ama bence yaşla alakası Yok benim annemle babam uyumsuz .Yok yani allah onları birbirleri için yaratmamış ama denk düşmüşler .

Bence olmaz kadının ruhunda hep çocukluk vardır 70 ine gelse bile ama erkek yaş aldıkça oturur sen kalk gidelim dersin o tv izliyecem yorgunum der şimdi olmaz belki ama bi 5 sene sonra yaşarsın isteklerini sevgiyle aza indire bilirim dersen amenna ama 30 la 40 arası bence uçurum

Benim esimle aramda 7 yas var . Yasla ilgili hiç problem olmadı valla bence alakası yok . Ruhunuz uyustuktan sonra yasin ne önemi varki 😊 beraber iki kafa uyduğu sürece isterse 15 yas olsun

O değilde 40 yaşına kadar evlenememiş adam , iyice ölçüp biçin tartın..
Evlenememesinin bir sebebi olmalı.

Bn tamokumamisin adamin cocuklari mi var? O is zor canim. Sanada onlarada. Cocuklu adamlarla evlenen bekar hanimlar hrm jendikerini hem de karsi tarFi mutsuz ediyorlar genelde

Son günlerde kafamı çok kurcalayan konu. Kendimden 9 yaş büyük birinden hoşlanıyorum. Ilk defa bu kadar büyük birini seçti gonlüm. Genelde hep küçüklerle sevgili olurdum ya da yaşıtlarımla. Tecrübelerle gördüm ki benden kucuklerle ya da ya
yaşıtlarımla çok da anlaşamıyorum. zaten çocukken bile çok olgun bir çocuktum. Yaşıma göre de olgun bir insanın haliyle.
Tecrübeli arkadaşlar bu konuda artıları nedir eksileri nedir yazar misiniz?
Yaşlarimiz ben 31 o 40.
Eskiden aman büyük olsın olgun olur derlermiş ya hani. Asla katılmıyorum. Karakteri iyi ise olur değilse olmaz

Son günlerde kafamı çok kurcalayan konu. Kendimden 9 yaş büyük birinden hoşlanıyorum. Ilk defa bu kadar büyük birini seçti gonlüm. Genelde hep küçüklerle sevgili olurdum ya da yaşıtlarımla. Tecrübelerle gördüm ki benden kucuklerle ya da ya
yaşıtlarımla çok da anlaşamıyorum. zaten çocukken bile çok olgun bir çocuktum. Yaşıma göre de olgun bir insanın haliyle.
Tecrübeli arkadaşlar bu konuda artıları nedir eksileri nedir yazar misiniz?
Yaşlarimiz ben 31 o 40.

Sorun olacağı kesin. Öncelikle o senin daha yaşamadığın birçok duyguyu yaşamış ve hevesini almıştır mesela. Sen ondan seninle aynı heyecanı paylaşmasını isterken o biz bunları geçtik güzelim havalarına girer. Tabi bu durum genelde kendisini evlendikten sonra gösterir. Nereden biliyoruz? Burada bununla ilgili yüzlerce konu okuduk :)

Muhakkak bu kadar yaş farkı olup mutlu olanlar da vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz derle ;)

Ailem yıllardır beni kimsesiz sahipsiz birakmissa annem dışında kimsenin umrunda değilsem. Annemde hasta ve yaşlı ise her an hayatta iyice yapayalnız kalma tehlikem varsa. Karşıma çıkan 28 lük 30 lük bekarlar ilk günden yatağa atmaya çalışıyorsa ( bu zamana kadar hep ben böyleleri tarafından terkedildim istedikleri olmayınca güle güle Lale dediler )
Adam çok şefkatli dürüst temiz iyi naif bir insansa yine aynı şeyi düşünür muydunuz?
Inanmazsiniz belki ama bundan 2 ay öncesine kadar ben de istemezdim bu adam karşıma çıkmadan önce böyle birşey yaşayacaksın deseler dalga geciyor derdim.

Evet biraz mantık evliliği yapmışlar yıllarca ayrıl barış şeklinde sürmüş gitmiş. Iletişim zaten son yıllarda iyice kopmuş hiç yoktu demiyor. Sevgi denilen hiç birşey yokmuş başından beri zaten. Yinede o konuda haklısınız araştırmak gerekli iyice neden ayrıldığını.
Benim babamın derki "bir adam çocuklarının annesinden boşanıyorsa iyi biri değildir"

Hiçbir kadın yuvasını yıkmak istemez, bence sizin bilmediğiniz, adamın sizden sakladığı ciddi sebepler olabilir.

Pembe gözlük takmayın... Bu forumda bekar kadınların evli ve çocuklu adamlarla mutlu olmadığını çok gördük, sizde tekrar tecrübe etmek isterseniz sizin bileceğiniz iş..

Adam bir kere evlenmiş tüm heveslerini almış, sen hiç evlilik yapmamışsın, sende herşey heves onda herşey bıkkınlık...

Saygılı şefkatli bana karşı davranışları. Zaten o çok etkiliyor insanı. Eski ilskilerimde görmediğim özeni gösteriyor. Bu özellikleri diğer eski yanlarını kapatıyor bence tek sıkıntım yaş şu benim ilerde daha da yaslanirnca sorun olur mu diye ama yaş çok sorun değilmiş anladığım kadarıyla.
Inşallah sizin ilişkinizde güzel gider. Allah tamamına erdirsin.
Eski iliskilernizdeki erkeklerin küçük yaşta olduğunu söylemiştiniz...

Yaşı küçük erkekler toydur, kadınlara davranmayı bilmez...

Yaşı büyük erkekler tilkidir, hele de başından bir evlilik geçen birinin kurnazlığını düşünemiyorum...

Yaş farkının önemi, küçük olanın kaç yaşında olduğuna göre değişir. Ve 31 yaşında bir kadının da ne istediğini artık bilecek olgunlukta olduğunu umuyorum şahsen. Yani 9 yaş farkın bir önemi yok, zira yaşanan ilişki bir gençle, bir yetişkin arasında değil, iki yetişkin arasında yaşanıyor. Bence düşünmeniz gereken asıl mevzu, Diana Bishop Diana Bishop sorduğu şey; iki çocuklu bir adamla evlenmeye gerçekten hazır mısınız? Zira çocuksuz iki insanın evliliği gibi olmayacak bu evlilik. Hayat arkadaşınızın bazen önceliği çocuklar olacak, o çocuklar hep hayatınızda olacak. Yaş farkını değil de, sahip olacağınız hayatın koşullarını düşünmeniz daha mantıklı.

Benim babamın derki "bir adam çocuklarının annesinden boşanıyorsa iyi biri değildir"

Hiçbir kadın yuvasını yıkmak istemez, bence sizin bilmediğiniz, adamın sizden sakladığı ciddi sebepler olabilir.

Pembe gözlük takmayın... Bu forumda bekar kadınların evli ve çocuklu adamlarla mutlu olmadığını çok gördük, sizde tekrar tecrübe etmek isterseniz sizin bileceğiniz iş..

Adam bir kere evlenmiş tüm heveslerini almış, sen hiç evlilik yapmamışsın, sende herşey heves onda herşey bıkkınlık...
Cok ta mantikli degilmis

İkinizde olgun yaşlarınızdasınız neden sorun olsun ki? Bence karakter olarak size uygun mu ona bakın. Nasıl vakit geçiriyorsunuz bir görün tanıyın bence..

9 yas fark yaratmiyor benimde esimle aramda 9 yas var biri cok genc biri cok yaslanmis bir durum yaratmaz 9 yas zaten karakter acisindan sorunlar olursa olur ancak

Fazla olunca ne oluyor peki? ☺ Eşimle aramda 10 yaş var Bu durumun bugune kadar herhangi bir eksisini görmedim.
Herkesin ilişki dinamiği farklı,siz de yaş farkı sorun olmamış olabilir (bu ileri de sorun olmayacağını ifade etmez) fakat birçok ilişkide yaş farklı sorun. Sonuçta 10 yaş bir bakıma kuşak bile fark edebiliyor. Bana göre ideal yaş farkı 5 en fazla da 7’dir. Biraz ilişkilerde yaş farkı konusunda makaleler okursanız dediklerimi kavrarsınız 😊

Herkesin ilişki dinamiği farklı,siz de yaş farkı sorun olmamış olabilir (bu ileri de sorun olmayacağını ifade etmez) fakat birçok ilişkide yaş farklı sorun. Sonuçta 10 yaş bir bakıma kuşak bile fark edebiliyor. Bana göre ideal yaş farkı 5 en fazla da 7’dir. Biraz ilişkilerde yaş farkı konusunda makaleler okursanız dediklerimi kavrarsınız 😊
Konu sahibi konuyu açarken eksik bilgi vermiş, yanlış soru sormuş, adamın 2 de çocuğu var...

Soru "9 yaş fark sorun olur mu" değilde , "boşanmış ve 2 çocuklu biri sorun olur mu" olmalıydı

Çocuğu olması yaş farkından çok daha önemli. Evlenirseniz ileride muhtemelen problem yaşayacaksınız. Burada örneklerini çok okuduk.

Konu sahibi konuyu açarken eksik bilgi vermiş, yanlış soru sormuş, adamın 2 de çocuğu var...

Soru "9 yaş fark sorun olur mu" değilde , "boşanmış ve 2 çocuklu biri sorun olur mu" olmalıydı
Onu daha sonra öğrendim yazdıklarından,hem yaş farkı bana göre fazla hem de 2 çocuklu olması. Bilemiyorum bekar bir kızın niye böyle bir sorumluluğa girmek istemesi aşktan mı? (Pekte inanmam,insan mantıklı da olmak zorunda.)

Ailem yıllardır beni kimsesiz sahipsiz birakmissa annem dışında kimsenin umrunda değilsem. Annemde hasta ve yaşlı ise her an hayatta iyice yapayalnız kalma tehlikem varsa. Karşıma çıkan 28 lük 30 lük bekarlar ilk günden yatağa atmaya çalışıyorsa ( bu zamana kadar hep ben böyleleri tarafından terkedildim istedikleri olmayınca güle güle Lale dediler )
Adam çok şefkatli dürüst temiz iyi naif bir insansa yine aynı şeyi düşünür muydunuz?
Inanmazsiniz belki ama bundan 2 ay öncesine kadar ben de istemezdim bu adam karşıma çıkmadan önce böyle birşey yaşayacaksın deseler dalga geciyor derdim.

Evet biraz mantık evliliği yapmışlar yıllarca ayrıl barış şeklinde sürmüş gitmiş. Iletişim zaten son yıllarda iyice kopmuş hiç yoktu demiyor. Sevgi denilen hiç birşey yokmuş başından beri zaten. Yinede o konuda haklısınız araştırmak gerekli iyice neden ayrıldığını.
Bütün bu yazdıklarından sonra düşündüğüm evde görmediğin, güç, otorite, sahiplenilme duygusu ve şefkati eş adayında aradığın. Nihayetinde kendine baba arama ve koca ara diyebilirim. Çünkü bu duyguları birbirine karıştırman ikili ilişkilerine zarar verir. Bunu yıllardır psikoloğa giden bir ablan olarak söylüyorum.
Bence bu yazdıklarından sonra sıkıntılı aile geçmişinin şu anki yaşamına etkisini azaltmak için terapiye gitmen gerekir diye düşünüyorum. Senin için hayırlısı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X