evlilikte para-kazanç sorunları

__su

mussmutlu bekleyişim..
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2015
227
370
34
henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????

Onun maasindan eline ne kaliyor?
Mesela faturalari kendi maasiniza alsaniz?

Yazdıktan sonra şöyle birşey geldi aklıma. Benim bir arkadaşım da sizin gibi. Eşinden oldukça fazla kazanıyor. Eşiyle anlaşmışlar. İkisinin ortak bir hesabı var. Eşi maaşının tamamını arkadaşım da eşinin koyduğu miktarın aynısını o hesaba koyuyor. Ev kirası, marketi, faturası ne varsa herşey o ortak paradan karşılanıyor ve hatta o para üzerinden ev almak için birikim yapılıyor. Arkadaşımın kalan parasına eşi karışmıyor, kesinlikle o para yokmuş gibi davranıyorlar. O da o parayla hem kendi adına birikim yapıyor hem de ailesine destek oluyor. Bunu da deneyebilirsiniz.

Ben evlilikte hesapların ayrı olmasına karşıyım.
Belki de hesapların ayrı olmasının sonucunda eşiniz rahatsız olmaya başlamıştır bu durumdan.
Sizde birikse de, siz yapsanız ödemeleri olmaz mı?

Yazdıktan sonra şöyle birşey geldi aklıma. Benim bir arkadaşım da sizin gibi. Eşinden oldukça fazla kazanıyor. Eşiyle anlaşmışlar. İkisinin ortak bir hesabı var. Eşi maaşının tamamını arkadaşım da eşinin koyduğu miktarın aynısını o hesaba koyuyor. Ev kirası, marketi, faturası ne varsa herşey o ortak paradan karşılanıyor ve hatta o para üzerinden ev almak için birikim yapılıyor. Arkadaşımın kalan parasına eşi karışmıyor, kesinlikle o para yokmuş gibi davranıyorlar. O da o parayla hem kendi adına birikim yapıyor hem de ailesine destek oluyor. Bunu da deneyebilirsiniz.

Adam.maaşının tamamını verince kendisi nasıl geçiniyo peki kişisel harcaması yok mu

Bir de hatun kişi kendi adına yatırım yapıyo derken anlamadım orasını

henüz 1 yıllık evliyim. eşimin 2 katı kazancım var ve ben evlenmeden önce bunu sorun yapacağımı hiç düşünmüyordum.
hesaplarımızı ayrı tutalım die düşünüp onun kazancını kira-fatura benmkinden de mutfak alışverişi olarak başta devam ediyorduk ki bu onda komplekse sebep oluyor bende para yok diyip en ufak bi beklentinin ardına bu şekilde saklanabiliyor. yani evli bi çiftiz senin paran benim param desem de bu durumu içten hazmedemiyor ama fazla kazanmak için de en ufak bi çabası yok istese ek iş yapabilir rahatından ödün yok. para biriktirme kabiliyeti yok o yüzden ben hesapların onda toplanmasına yanaşmıyorum ama bu şekilde ayrı kalmasıda iki ayrı hayat yaşıyormuşuz gibi bi düşünceye sebep oluyor ona bi şans verip tüm hesapları maddi işleri evin erkeği sensin sen takip et demeliyim yoksa bu şekilde mi kalmalı????
evlilikte benim param senin param dememeli.. eşinizle ortak yapın.. her alınacagi beraber yapın böle çok iyi oluyor. biz öle yapıyoruz.. benim param diye bişey yok evliliğin yürüyebilmesi için ortak yapmalisin.. her alinacagi herşeyi beraber karar vermelisin...

ya her harcamayı o ortak paradan yapıyorlar işte. o kadar detayını bilmiyorum tabi ki, kendi adına yatırım değil birikim yapıyor. eşini ilgilendirmeyen bir birikimi var yani

ya her harcamayı o ortak paradan yapıyorlar işte. o kadar detayını bilmiyorum tabi ki, kendi adına yatırım değil birikim yapıyor. eşini ilgilendirmeyen bir birikimi var yani
aynen öle beraber yapınca harcamalari ortak yapılıyor.. biz eşitliyoruz eşimle.. borçlari herşeyi hesap yapıyoruz danişiyoruz. sora birikim oluyor ortak olarak da. bölede insan daha çok güven sağlıyor.. :)

ben eşimden 3,5 kat fazla kazanıyorum
paralar bende durur
ama zaten beraber harcarız
o maaşı yatıncaeker parayı verir bi tane kredimizi öderiz, elden taksitlerimiz var onları öderiz, kredi kartımızı öderiz zaten hesabında 100 tl falan kalıyo ondan sonra
o para onun sigara vs aldığı paradır.

kirayı, bir kredimiz daha var onu, diğer bütün faturaları ben öderim
kredi kartıyla market alışverişi yaparız
her şey şeffaftır
parası bitince çıkarır 20 tl veririm :)
o da ben de üstümüzde 20 tl den fazla taşımayız
bence maddi işleri kadınlar takip etse daha iyi oluyor.

erkeği kadını olmaz bu işin,kim tutumlu ise o idare etsin,şeffaf bir şekılde,oturarak hesaplayarak,bazı ınsnalar para hesap kıtap tutum bılmez,

Maaşlar yatınca eşim kredisini ve ev kirasını öder kalan maaşı benim hesabıma gönderir.
Bende kredimi, faturaları ve kredi kartını öderim. Kalan para ile ay sonuna kadar geçiniriz.
Birikim yapacaksak o paradan yaparız mutfak giderleri o paradan yapılır. Hiç ayrı gayrımız yok. Kim kimden daha çok kazanıyor umursamıyoruz.

ortak olmalı iyi güzel ama benim gibi de saf davranıp yıllarca uyutulmamalı ... ben de evlendiğimiz ilk günden maaş kartını eline verdim evlilikte sen ben olmaz diye 15 yıldır bu böyle. ev aldık ödedik evin borcu bitene kadar kendimi maddi olarak çok sıktım eşim hayatına devam etti içki, kumar, arkadaş... ev borcu biteli 1,5 yıl oldu borç bitmedi toparlıcam diye kredi kartından para çekmeler... onun yüzünden iki kere yüz felci geçirdim. tüm bu olaylar ve daha başka durumlar yüzünden aramız açıldı. şimdi bir evin içinde iki yabancıyız 2 de çocuk var çıkmazdayım. maaş kartımıda vermiyor. anlıyacagınız ayrı gayrı olmasın derken daha beter oldum. keşke maaş kartımı baştan vermeyip harcamalardaki insiyatifi tamamen ona bırakmasaydım. bu arada çocukları da tek basıma buyuttum. büyürlerken hep arkadaşlarıyla birlikte gezdi . yıllardır da yalnızım. yalnızlık cabası....bu arada benim ona saygım kalmadı . karı koca ilişkimizde kalmadı . çocuklar için yürüyen bir evlilik.......

ortak olmalı iyi güzel ama benim gibi de saf davranıp yıllarca uyutulmamalı ... ben de evlendiğimiz ilk günden maaş kartını eline verdim evlilikte sen ben olmaz diye 15 yıldır bu böyle. ev aldık ödedik evin borcu bitene kadar kendimi maddi olarak çok sıktım eşim hayatına devam etti içki, kumar, arkadaş... ev borcu biteli 1,5 yıl oldu borç bitmedi toparlıcam diye kredi kartından para çekmeler... onun yüzünden iki kere yüz felci geçirdim. tüm bu olaylar ve daha başka durumlar yüzünden aramız açıldı. şimdi bir evin içinde iki yabancıyız 2 de çocuk var çıkmazdayım. maaş kartımıda vermiyor. anlıyacagınız ayrı gayrı olmasın derken daha beter oldum. keşke maaş kartımı baştan vermeyip harcamalardaki insiyatifi tamamen ona bırakmasaydım. bu arada çocukları da tek basıma buyuttum. büyürlerken hep arkadaşlarıyla birlikte gezdi . yıllardır da yalnızım. yalnızlık cabası....bu arada benim ona saygım kalmadı . karı koca ilişkimizde kalmadı . çocuklar için yürüyen bir evlilik.......
Ortak olmalı ama sizin de gelir giderden haberiniz olmalıydı. Ben de evliliklerde kesinlikle para hesabının kadın tarafından yapılması taraftarıyım erkeği bu konuda başı boş bırakmamalı.

benim en büyük hatam çok güvenip başıboş bırakmak oldu. yeni akıllandım ama iş işten geçti.

Bir de yerinizde olsam kaybettim der o kartı iptal ettirirdim kendime de yeni kart çıkartırdım.

Bir de yerinizde olsam kaybettim der o kartı iptal ettirirdim kendime de yeni kart çıkartırdım.
msjı ılk okudugumda benımde aklıma gelen ılk fıkır o oldu yenı kart , sonra ; peki ya sonra ! dedim.
illaki onunda aklına gelmiştir yada bızım gbı bır akıl verenı olmustur. Ama iç durumunu bılemeyız , adam belkı manyagın teki :KK43:

Benim maaş kartım bende durur. Maaştan bir kısmını kendime ayırır kalan bütün parayı eşime yollarım. Ev kredisinden faturalara hepsini eşim öder. Eve gelen doğalgaz faturasının ne kadar olduğunu bilmem :)

X