Evlilikte sinema sıklıgıı ....(

Zeynepkbl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2015
73
39
34
kızlaaaaarrr help me hem sitede hem evlilikte yeniyim

Eşimle tek sosyal aktvitemiz sinemaya gitmek evdeysekte evde film izlemek herkes böylemi neler yapılabilir farklı seyler yapanlar varmı önerisi olan ??? Yardım lütfenn

Eşimle tek sosyal aktvitemiz sinemaya gitmek evdeysekte evde film izlemek herkes böylemi neler yapılabilir farklı seyler yapanlar varmı önerisi olan ??? Yardım lütfenn
Go kart. :))) kültür gezileri oluyor ya da açık havada bişiler yemek sohbet etmek. Yüzmeye gidebilirsiniz..bence :)

Nerede yasadiginizi bilmiyorum ama eminim etrafinizda piknik yapabileceginiz yesil alan vardir. Havalar guzellesti, yere serip uzerine oturmak icin bir sofra bezi, evde yapip termosa koyacaginiz cay-kahve (veya alkollu icki iciyorsaniz soguk bir sise beyaz sarap ve plastik bardaklar), meyveler, plastik kaplara koyacaginiz peynirler, ceviz-findik-fistik gibi yemisler ve krakerler ile minik piknikler yapabilirsiniz. (Turkiye' de yasiyorsaniz) muzekart alip her hafta sonu bir-birkac muze-saray gezebilirsiniz (her daim cantanizda su ve ufak atistirmaliklar bulundurun). Siradan bir fotograf makinesi ile fotografcilik turlari duzenleyebilirsiniz. Evde gecirmek zorunda oldugunuz hafta ici-sonlari icin film serileri hazirlayip (Godfather, Star wars, Lord of the rings vs) evde film gunu duzenleyebilirsiniz. Boyle bir gun icin evinize onceden patlamis misir, cips, kola, kuruyemis, (iciyorsaniz) alkollu icki vs alip, film gununu durmaksizin tv karsisinda gecirebilirsiniz (hazir pizzalar ve dondurulmus patates kizartmasi pratik yemek olabilir (patatesi yagda kizartmak yerine firinda pisirin). Maddi acidan rahatsaniz hafta sonu yakin illere araba ile gunubirlik gezmeye gidebilirsiniz. Evde yapabileceginiz tadilat varsa liste olusturup keyfiniz olan bir aksam birlikte ona yogunlasabilirsiniz. Aile-arkadas ziyaretinde bulunabilirsiniz. Cocugunuz yoksa cocuksuz arkadaslarinizla (evli-bekar) aksam yemegini icermeyen ama aperatif ve icecekten olusan partiler verebilirsiniz. Birlikte izlemekten hoslanacaginiz dizi serilerini internetten indirip bunlarla dizi gunu olusturabilirsiniz. Hafta ici-sonu aile-arkadaslarinizi aksam yemegine davet edebilirsiniz ayni sekilde aksam yemegi yerine (ve sabah kahvaltisi yerine) evde brunch duzenleyebilirsiniz. Evinizde play station gibi oyun konsolu varsa birlikte oynayabileceginiz oyun gunleri-aksamlari duzenleyebilirsiniz (baglanmis laptoplar ve bilgisayarlarda da olur). Bazi aksamlari-gunleri "bugun herkesin kendi gunu" olarak planlayabilirsiniz (herkesin kendi istedigini yaptigi gun-aksam), bu gibi planlar mesela esinizin izlemek istedigi bir mac varken sizin komsunuza ziyarete gitmeniz-kitap okumaniz-internette gezinmeniz-aylardir duzenlemeyi isteyip dokunmadiginiz dolabin duzenlemesine baslamaniz gibi seyler olabilir). Maddi durumunuzu ciddi olarak planlayip, ucuz biletleri-otelleri takip edip onceden tatiller planlayabilirsiniz.
Inanin yapabileceginiz cok sey var! Sevdiginiz insanla birlikte olmanin sonuna kadar tadini cikarin!
Sevgiler...

Ne kadar güzel aslında baş başa zaman geçiriyorsunuz.
Ben sizin aksinize bunları yapacak zaman bulamamaktan şikayetçiyim.
Ya misafirim var, ya misafirlikteyim ya da kalabalık gruplarla dışarda bir ortamda oluyoruz.
Günde beraber geçirebildiğimiz zaten üç saat, onu da bu şekilde harcıyoruz.
Maalesef eşimin ailesi, akrabaları ve arkadaş çevresi oldukça kalabalık.
Hayattaki en büyük zevklerimden olan sinemaya bile 7 ayda 2 kere gidebildim bu yüzden.
Evde olmayı, film izleyip miskinlik yapmayı çok özlüyorum.
Bence kıymetini bilin yaşadığınızın.

Tavsiyelerim de şunlar;
Haftasonlarını mutlaka dışarıda geçirmeye çalışın.
Cumartesi akşamı, yemeğe ya da kahve içmeye çıkıyorsanız; pazar sabah kahvaltıya ya da yürüyüşe çıkın.
Ev içerisinde oyunlar oynayın.
Bazı haftasonları arkadaşlarınızı evinize davet edin.
Bulunduğunuz şehirde olan etkinlikleri takip edin.

Yeni evlisiniz, illa ki eksikleriniz vardır.
Bunları araştırın ve sırayla mağazarı bir bir gezin.

Havalar güzelleşti, yeşil alanları piknik yapmaktan zevk almasanız bile ziyaret edin.
Bisiklet kiralayıp, eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.
Şehrinizde ve şehrinize yakın gezilebilecek tarihi-turistik alanları araştırın.
Evinizde hafta bir çok özenli bir masa hazırlayarak, yemeğinizi salonda yiyin.
Tv nin açılmadığı, sadece sizin konuşmalarınızın eşlik ettiği bir akşam olsun.
Beraber, ikinizin çok sevdiği yeni yemekler yapmayı deneyebilirsiniz.

Kızlar teşekkür ederim çok hoş fikirler sunmuşsunuz sanırm biz evde oturmaktan tembelleştik iyice hepsini tek tek denemek istiyorum

valla bızımde sızınle aynı sayılır, arada sınemaya gıderız, ya d abazen dısarda yemek yerız, bazende hava guzelse pıknıge gıderız, bursadayız uludaga cıkarız teleferıkle yuruyus yaparız bısıler yer gerı donerız. erkeklerın cogu bu konusa pasıf , ya da eslerıyle degılde arkadaslarıyla bısıler yapmayı sevıyorlar, sız yonlendırın bence esınızı maddı sıkıntınız yoksa haftada bır dısarı cıkın muzıklı eglence mekanlarına gıdın, arada sınema yada sevıyorsanız tıyatroya gıdın, konserlere gıdın, haftasonunuz uygunsa gunubırlık turlara katılın, sehır turu yapın bırlıkte falan fılan :KK66:

biz sinemaya gitmeyeli 3,5 sene olmuştu:KK45::KK45:
en sonunda dün gittik kızı anneme bırakıpta
onun dışında ankaradaysanız mavi göl eymir harikalar diyarı vs yerlere gideriz
parka gideriz termosa çay demlerim parkta içeriz
akşamları kızı bisiklete koyup yürüyüş yaparız

Canim esinle sinemaya ve guzel film varsa beraber izleyebilirsin.
erkekler odundur canim sen yonlendirmesen onlar anlamaz ve gostermezler:)
onun sana zaman ayirmasi icin onu sen yonlendir caktirmadan:)
simdiden nisanlimi ben yontuyorum:)

1 yıldır evlıyız en son nısanlıyken gıtmıstık sınemeya :KK48: hıc eksıklıkte hıssetmıyorum aman cıkalım sınemaya gıdelım dıye :KK54:

Canim zaman sorunu yoksa yarisma izleyebilir yada internette bilgi yarismalari var.bir ara biz çok sık bakiyirduk.
Eğlence olarak yapilacak çok şey var.Play station oynayın.
Kitap okuyun tarihi mekanlari arastirip oralari gezin

sinemaya gitmeyiz evde film izleriz
pikniğe gideriz
avm gezeriz
pazar kahvaltılarına gideriz deniz kenarına
termosa çay piknik sepeti yeşillik alana bi iki saatliğine gideriz
arkadaşlarla günü birlik ya da daha uzun süreli tatile gideriz önceden yer ayırtarak tabi
telefonda iki kişilik oyunlar oynarız

seminer konferans ya da konserlere gideriz
tiyatroyu çok severiz :)

8 yıllık evlilik ve iki çocukla bu kadar oluyor. bence sen
daha fazlasını yapabilirsin
tembelliği bırakın hayatın tadını çıkarın

bir de akşam çoluk çocuk kitap okuruz bazı günler.
haftada en az üç
spor salonuna gidebilirsiniz bir de :)

Kızlar tşkkrler eşim doğum gnumde bana iran kedisi almş artık onunla oynuyoruz veterinere gidiyoruz internette bakımı hakkında arastırmalar felan bayagı sosyalleştik yani iyi geldi bize :) artı tüy temizlemekten boş vaktim pek kalmadı valla :)

X