• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

eğer anestezi ile çekilecekse ki tavsiye ederim anesteziyi... bir gün önceden aç olman gerekiyor ertesi günü gittiğinde bi tane kas gevşetici iğne yapıyorlar ve alıyorlar 15 dk falan sürüyor .. rahim filmi ayşencim tüplere falan bakıyorlar açıkmı kapalımı vs.

tatlımbiz tüp bebek yapıyoz zaten embriyo rahme yerleşiyo tüplere ihtiyacın yok... rapor için mi çekiyorlar bu filmi...

eğer anestezi ile çekilecekse ki tavsiye ederim anesteziyi... bir gün önceden aç olman gerekiyor ertesi günü gittiğinde bi tane kas gevşetici iğne yapıyorlar ve alıyorlar 15 dk falan sürüyor .. rahim filmi ayşencim tüplere falan bakıyorlar açıkmı kapalımı vs.

teşekkürler cnmm..yani 2 gün gidilecek doğru mu anladım..ilk gün ne yapılıyorki muayene mi ??

hsg filmi için ben özel bi hastaneden randevu aldım bnmkinde geç çıkıyrmuş ..gittiğimde hemen çekiceklermi yoksa 1 gün önce bir ilaç verp ertesi gün falan mı çekiliyor..???

canım bir önceki gün birşey içmene gerek yok ama filmi çektirmeden 2 saat önce bir tane apranax fort iç mutlaka, ağrı sızı duymazsın. randevuyu aldığın gün ve saatte hemen çekiyorlar. konuyla ilgili sağda solda yazılan yazıları hiiiç okuma. millet abartmayı çok seviyor, hiç ağrı falan olmuyor, zaten çok kısa sürüyor.

tatlımbiz tüp bebek yapıyoz zaten embriyo rahme yerleşiyo tüplere ihtiyacın yok... rapor için mi çekiyorlar bu filmi...

valla onu bilmiyorum cnm ama ilk başvuru kağıdında dosyaya koymak için istiyorlar.aslında dr.da bana dedi yaşın genç problemde yok büyük ihtimal yoktur tüplerde sorunda hem içimiz rahat olsun hemde heyet sorabilir eksiklik kalmasın dedi..

valla onu bilmiyorum cnm ama ilk başvuru kağıdında dosyaya koymak için istiyorlar.aslında dr.da bana dedi yaşın genç problemde yok büyük ihtimal yoktur tüplerde sorunda hem içimiz rahat olsun hemde heyet sorabilir eksiklik kalmasın dedi..

anladım...ben çünkü hiç tahlil yaptırmadım.. rapor için.. ben merkeze gittim... orda bir iki kan tahlili felan yaptılar.. sonra ilaç listemi elime verdi dr ben geldim.. dra listeyi verdim yazdırdım.. rapor odasına girdim.. onaylatıp çıktım..

canım bir önceki gün birşey içmene gerek yok ama filmi çektirmeden 2 saat önce bir tane apranax fort iç mutlaka, ağrı sızı duymazsın. randevuyu aldığın gün ve saatte hemen çekiyorlar. konuyla ilgili sağda solda yazılan yazıları hiiiç okuma. millet abartmayı çok seviyor, hiç ağrı falan olmuyor, zaten çok kısa sürüyor.

tşk.ettm şekerim.öyle yaparım bnde bi ağrı kesici içerim 22 sine randevu aldım işte bakalım..buda son bunuda bi atlataım daha farklı heyecanlar başlıcak tabi sonra da :)

tatlım ilk başvuru tahlillerinin içinde vardı..tüpler tıkalımı diye bakıyorlar aynı zaman da sıvı bir ilaç gönderip tüpleri açıyorlarmışş..

sadece tüplere bakmıyor, rahmin durumuna da bakıyor. o sıvı tüpleri açmak için değil. o sıvı tazikle içeri veriliyor - ki zaten işlem boyunca hissettiğin tek an o sıvıyı püskürttüğü an, sıvı tüplerden geçiyorsa tüpler açık demektir. bazen az bir tıkanıklık varsa tazik nedeniyle açılırmış. bunun dışında rahimde polip olabiliyor mesela - ki bende polip çıkmıştı, onu başka bir gün anestezili küçük bir operasyonla alıyor. polip dediği rahim duvarında et beni gibi birşeymiş. bebeğin tutunmasını engelleyebileceği için almaları gerekiyormuş varsa. bunlar korkulacak şeyler değil, sadece tedavini 1 ay ertelemene sebep olacak durumlar. ama inşallah o da çıkmaz sende. benim 1 sene önce bebeğin kalbi durduğu için mecburen yapılan bir kürtajım olmuştu, belki benim polipler o kürtajdan dolayı olmuştur, bilmiyoruz.

benim dr istemedi.. direk histereskopi ameliyatı yaptı... +2000 tl ödedim ben onun için... işte bikaç bişey varmıştı.. yapışkan felan onları almışlar felan yani...

bildiğim kadarıyla transferde basınçlı atıldığı için tüplere gitme ihtimali var,dış gebelik tüp bebek de de olabiliyo yani,o nedenle istiyolar

ya tekrar baktırdı mı b hcg ye benim aklım sende kaldı,gerçekten çok üzüldüm sana

evet cnm sabit kalmış şu an.. işte sanırım dünkü iğne ile düşüşe geçecek.. bayramdan sonra son bi kan tahlili vercem sıfıra düşene kadar takip dedi dr...

evet yaaa bende cok merak ediyorum inşallah şuanda cok sevinçlidir uçuyordur sevincinden

tuğbacım benim sonucum saat 3/30 da ama şafak ve nisanınki çıktı onları çok merak ettim:)) şafak nete iş yerinden giriyordu acaba sonucunu almak için çıktı ve sevinçten gerimi gelmedi... inşallah öyledir.....

Back
X