Eylülde doğum yapanlar da 6 aylık ücretli izinden yararlanır mı?

tugsad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
19
0
36
Konya
Arkadaşlar doğum sonrası 8 haftalık ücretli iznin 6 aya çıkarılması yasa teklifi içinde var.Ama şu an meclis tatilde.Büyük ihtimalle ekimde yasalaşacak.Benim gibi eylülde doğum yapacakları da kapsar mı ?fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

walla bende büyük bir sabırsızlıkla o yasayı bekliyorum inşallah bizde faydalanabiliriz bende eylülde doğum yapıcam

walla bende büyük bir sabırsızlıkla o yasayı bekliyorum inşallah bizde faydalanabiliriz bende eylülde doğum yapıcam

Ben de 31.hafta içindeyim.Benimki sezaryen olacağı için eylül sonu doğum gözüküyo.Öğretmenim doğum öncesi iznim yaz tatilinde kaynadığı için doğum sonrası izin benim için önemli.ne kadar çok olursa okadar iyi bizim için.

kapsıyor canım genelde, ben oğlumu doğurdum en fazla 1 yıl ücretsiz izin hakkımız vardı, ayrıldım izne, iznim bitmeye yakın bir yasa çıktı 2 yıl oldu, ben de bu kapsama girdim, yani 2 yaşın altındaki tüm bebek annelerini kapsadı, bu da kanaatimce 6 aydan küçük olanları kapsar, umarım olur çok da iyi olur

eylul şartmı yaa ..bende bu hafta sezaryan dogumu yapcam :( ben yararlanamıyormuyum şimdi 1 aydan kaçırıyoruz yanı:26::26:

hukukçu birkaç arkadaşıma sordum, yasa çıktığı anda doğum izninde olan herkesi kapsayacağını söyledi, ancak ücretli doğum izni bitip de izin, rapor vs.. gibi nedenlerle hala işe dönmemişleri kapsamayacağını söyledi, yani yasa çıktığı gün doğum izninin son günü bile olsa kapsayacağını 6 aydan faydalanabileceğimi söyledi, bence de böyle olmalı..

çalışan anneler için çok iyi bir teklif..inşallah kabul olurda doğum sonrası bebeklerimize kendimiz bakarız...

hukukçu birkaç arkadaşıma sordum, yasa çıktığı anda doğum izninde olan herkesi kapsayacağını söyledi, ancak ücretli doğum izni bitip de izin, rapor vs.. gibi nedenlerle hala işe dönmemişleri kapsamayacağını söyledi, yani yasa çıktığı gün doğum izninin son günü bile olsa kapsayacağını 6 aydan faydalanabileceğimi söyledi, bence de böyle olmalı..

ben de kasım ortası gibi doğum yapacağım kısmetse inşallah 2013 yılından sonra doğum yapanlar için filan demezler...

Ben de 31.hafta içindeyim.Benimki sezaryen olacağı için eylül sonu doğum gözüküyo.Öğretmenim doğum öncesi iznim yaz tatilinde kaynadığı için doğum sonrası izin benim için önemli.ne kadar çok olursa okadar iyi bizim için.

Bu uygulamayı anlayabilmiş değilim doğrusu, ben de öğretmenim ve Eylulde görünüyor doğumum 32. hafta raporumu verdim 37. haftaya kadar çalışabilir diye bir itiraz olmadı zaten tatil vs. diye,dolayısıyla aktarmış oldum, sana söylediler mi olmaz etmez diye rapor götürünce?

Bu uygulamayı anlayabilmiş değilim doğrusu, ben de öğretmenim ve Eylulde görünüyor doğumum 32. hafta raporumu verdim 37. haftaya kadar çalışabilir diye bir itiraz olmadı zaten tatil vs. diye,dolayısıyla aktarmış oldum, sana söylediler mi olmaz etmez diye rapor götürünce?

evet yaz tatili yada şubat tatili diye izin aktaramama durumu yok.32. hafta çalışabilir raporunu aldıktan sonra kimsenin bir şey deme hakkı yokki..size katılıyorum.

ben de sabırsızlıkla bu yasa taslağının meclisten geçmesini bekliyorum.aralıkta doğumum olacak inş. Kızlar sizlere de yetişmiş olur inş. çalışan anneler için gerçekten çok önemli bir konu. yalnız aklıma takılan şu oldu ben mi yanlış anladım bilmiyorum doğum sonrası ücretli izin 6 aya çıkarılmış olacak di mi. yani doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 6 ay şeklinde düzenlenmiş olacak uygulama.yoksa doğum öncesi ve sonrası toplam ücretli izin mi 6 aya çıkarılmış olacak? umarım doğum sonrası 6 aydır:)

ben de sabırsızlıkla bu yasa taslağının meclisten geçmesini bekliyorum.aralıkta doğumum olacak inş. Kızlar sizlere de yetişmiş olur inş. çalışan anneler için gerçekten çok önemli bir konu. yalnız aklıma takılan şu oldu ben mi yanlış anladım bilmiyorum doğum sonrası ücretli izin 6 aya çıkarılmış olacak di mi. yani doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 6 ay şeklinde düzenlenmiş olacak uygulama.yoksa doğum öncesi ve sonrası toplam ücretli izin mi 6 aya çıkarılmış olacak? umarım doğum sonrası 6 aydır:)

doğum sonrası olan 8 haftalık izin 6 aya çıkacak. yani toplamda 8 aylık bir süre 2 ay doğum öncesi 6 ay da sonrası. yasa bu şekilde. tabi değiştirmezlerse :) inşallah girer yürürlüğe , benim de bu aralar aldığım en güzel haberdi. çalışan tüm annelerin en büyük kabusu süt kokan bebişleri bırakıp işe dönmek en azından ek besine başlayıp öyle emanet edebileceğiz :)

Hanımlar doğru düzgün araştırmadan varsayımlarda bulunmayın.

8 ay'a çıkma durumu yok. Doğum sonrası 8 hafta birdenbire 6 ay'a çıkmayacak.

Şu anda toplam süre 4 ay. Yeni yasa ile toplam süre 6 ay'a çıkacak. Ayrıca kesin olan bir şey yok. Bu da sağlık bakanının açıklaması, buyrun okuyun:

- 4 ay olan doğum izninin 6 aya çıkması mı planlanıyor?

AK Parti olarak, kadının doğum izni süresini zaten biz uzattık. Anneye günde 2 saat izin verdik. Doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 haftalık doğum izni süresi var. Uzatmayı düşünüyoruz ama henüz karar vermiş değiliz.

kaynak: 4 ay olan doğum izninin 6 aya çıkması mı planlanıyor?

Ben de bu yasanın çıkmasını bekliyorum. Sonuçta doğumdan sonra bebeğimle 2 ay birlikte olmak var. 4 ay birlikte olmak var.

Şu anda toplam süre 4 ay. Yeni yasa ile toplam süre 6 ay'a çıkacak. Ayrıca kesin olan bir şey yok. Bu da sağlık bakanının açıklaması, buyrun okuyun:

AK Parti olarak, kadının doğum izni süresini zaten biz uzattık. Anneye günde 2 saat izin verdik. Doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 haftalık doğum izni süresi var. Uzatmayı düşünüyoruz ama henüz karar vermiş değiliz.

Ben de bu yasanın çıkmasını bekliyorum. Sonuçta doğumdan sonra bebeğimle 2 ay birlikte olmak var. 4 ay birlikte olmak var.

Valla canım çıksa çok iyi olur. Devlette çoğu anne çok da içine sinmeyerek zorlukla da olsa rapor alıyor bir şekilde uzatıyor. Böyle sıkıntılar olacağına resmi olarak uzatsalar mantıklı. Tabi özel sektörde durum zor...

Ben de öğretmenim yılın ortasında ya da herhangi bir döneminde okula başlamak ne idarenin, ne zümre arkadaşlarının ne de diğer öğretmen arkadaşların hoşuna gidiyor. İdare yeni programla uğraşıyor zümre arkadaşın giden ek dersine yanıyor diğerleri de ders programı bozuldu diye binbir sitem ediyor. Öğrenci için de zor... Çalışan anne için daha zor sütün kıyafetinden akıyor filan...

İnşallah tasarıda kalmaz. Madem yapmayacaklarsa da söylemeselerdi bari...

Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin altı aya çıkarılacak, süt izni 2 saat olacak (Kürtaj yasasının detayları belli oldu
bencede araştırmadan bilgi vermemek lazım yada okuduğunu iyi anlamakve insanların moralini bozmamak lazımm.......

Teşekkür ederim arkadaşım çok güzel bir uygulama. Ben 2 defa düşük yapmak- kürtaj olmak zorunda olmuş ve bir defa fa 25 haftalık bebeğini kaybetmiş biri olarak kürtajı doğru bulmuyordum. Yasaklanmamış, güzel tedbirler getirilmiş anneyi doğurmaya teşvik eden maddeler konmuş ellerine sağlık olsun tüm maddeler geçerse...

tam da dediğin gibi iyi oku araştır haberi..d.sonrası 8 hafta 6 aya çıkma planı var..

Okul idaresiyle konuştum.Raporu onlar alıp milli eğitimin onayına gönderiyor.Milli eğitim onaylarsa sorun yok.Ama onaylmazsa idarenin de yapacağı bi şay yok.Ayrıca araştırdığım kadarıyla izin yönetmeliğinde aynen şu ibare var izni sonraya aktarabilmek için memurun o dönemde çalışıyor yani iş başında olması gereklidir,diyor.Bizler de tatilde göründüğümüz için bize sorun çıkarıyolar.

Back
X